Skip to Content

Public service ska vara ett organ för hela svenska folket, men misslyckas i dagens läge fatalt. Detta menar debattören Berthil Johansson. Foto: Nya Tider
OPINION

”Public service” är inte i publikens tjänst

PappersupplaganNya Tider v. 04

Det är i allra högsta grad en demokratifråga att Sverige får en public service som är värd namnet, ett organ för hela folket. Inte minst med tanke på att SR och SVT nu ska finansieras genom skattesedeln, vare sig den enskilde skattebetalaren vill det eller ej. Men vi har också anledning att ställa krav på att dessa medier arbetar för oss, och inte emot oss, menar debattören Berthil Johansson.

Publicerad: 24 januari, 2019, 12:35

 • Svenska

Läs även

Vilken politisk fråga skulle jag vilja se en lösning för 2019? Det naturliga skulle kanske vara att Sverige fick en regering som kunde fungera, men för mig är det en annan fråga som kommer först. SR/SVT ska nu finansieras via skattsedeln och då ställs helt andra krav på opartiskhet.

Det räcker inte längre att säga att man är opartisk. Vi måste också ställa krav på att det efterlevs i verkligheten. Rena lögner och förvanskade sanningar måste få rättsliga följder och en radikal grundläggande förändring måste till. Jag hävdar att alla ansvariga chefer måste bytas ut!

Dagens ”Public service” är roten till det onda. På grund av sin politiska ensidighet har landet Sverige blivit uppdelat i två stora grupper. ”De goda” och ”de onda”.

Med en aldrig sinande envishet försöker dessa journalister få folket hjärntvättat, så att alla ska ingå i den politiska korrektheten, eller rättare sagt köpa SR/SVT:s agenda.

Här ska sägas att merparten av alla medier (över 90 procent) också är lika skyldiga som vår statsmedia, skillnaden är bara att vi inte är tvingade att finansiera deras alster.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Berthil Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Catherine af Trampe

  Helt korrekt av författaren att sätta det i värdegrunden djupt marinerade begreppet Public service inom citationstecken. Att dras med den av självutnämnda godhetsapostlar insmugglade opartiskhetens konsekvenser är uppenbarligen inte tillräckligt, utan (det arbetande) folket skall även föda denna hydra med sina hårt förvärvade slantar.

 • plexgear

  Nog är vi skattebetalare med och finansierar tidningar via s.k presstöd! 622 miljoner per år kostar “kalaset” och MS-Media blir med andra ord regimmedia…Man biter inte den hand som delar ut bidragen!

 • latmask

  Dagens officiella media är till för att uppfostra oss, inte för att informera eller upplysa oss.

 • hass

  PK-service inte public service hade varit ett bättre namn på SVT.

 • Sara Thorsson

  STASI-media är nog en sannare beskrivning. Viva DDR of Sweden! Ärligt talat har vi otäckt många likheter med DDR. Dags att vi vaknar och tar på oss gula västar i miljontals!

 • Sara Thorsson

  Även om vi nu i Sverige har gått så långt, eller i alla fall statsmakten, att vi får böter eller åker in i finkan så MÅSTE vi stå upp för yttrandefriheten. Dagligen. Vi bör se dessa offer som hjältar, eller helgon! Dessutom bör vi även hjälpa dem ekonomiskt…!

 • latmask

  Vad sägs om Public Indoctrination?

Absurt låga gränsvärden hämmar transporter och fordonsindustri

KRÖNIKA Tysk stats-TV granskade nyligen tyska myndigheters gränsvärden för småpartiklar och kväveoxider. Den fristående nättidningen Tichys Einblick har i sin tur granskat dessa gränsvärdens följder för tysk bilism och bilindustri.

Stenarna på heden ovan hav

INRIKESSkeppssättningen Ale stenar på Skånes sydkust har gett upphov till sagor och myter. Den restes under 600-talet och användes troligen framför allt som gravplats. Men amatörforskare vill ha det till att den också är en solkalender, vilket arkeologer ifrågasatt. Hur som, är Heesteena ett mycket populärt utflyktsmål och besöks av mer än en miljon människor varje år.

Dags att sätta egna medborgare före illegala

OPINION

Bråk om norsk påverkanskampanj i Ungern

UTRIKESEfter fem år av bråk om norskt ekonomiskt stöd på hela två miljarder svenska kronor till vänsteraktivism i Ungern, växer nu dispyten när det centraleuropeiska landet försöker villkora köp av norska vapenmissiler med att Norge backar om det ekonomiska stödet. Men förhandlingarna har kört fast och det är inte första gången Budapest hamnar i konflikt med utländska aktörer som blandar sig i Ungerns politiska liv.

Jag har blivit grovt kriminell

OPINION

ID – en nationalistisk storgrupp i EU

REPORTAGE– Vår analys är att vi behöver samla nationalkonservativa krafter i Europa. Om vi inte samlas så vinner federalisterna, säger Dansk Folkepartis toppnamn Anders Vistisen till Nya Tider. – Detta är ett historiskt ögonblick som vi väntat länge på. Ett ögonblick när vi går samman över hela Europa i ett motståndets, hoppets och återerövringens tecken, menar franska Nationell samlings Marine Le Pen. Sedan valet företräder de båda den nya nationalkonservativa EU-gruppen Identitet och Demokrati – den hittills största nationalistiska gruppen i unionen.

IS-terroristerna, och vad gör vi med dem?

När man ser reportagen om IS härjningar, mördande och otroliga grymhet, förstår man att något är allvarligt fel. Men nu börjar vi förstå hur det ligger till med rekryteringen till denna terrororganisation. Det är i stor utsträckning redan gravt kriminella som sökt sig till kalifatet med syftet att bli något större, en upphöjd krigare.

Att vara lojal mot sin förtryckare

OPINION: KATERINA JANOUCHIdén att den nuvarande samhällsmodellen är den bästa sitter djupt rotad hos 80 procent av den svenska befolkningen – i alla fall sett till hur de röstade i det senaste riksdagsvalet. Kanske lägger de även handen på varma plattor gång efter annan i tron att de inte bränner sig nästa gång? Självbilden verkar svårast att rubba och hjärntvätten som svensken har översköljts med sedan barnsben sitter stenhårt, skriver Katerina Janouch, författare och debattör.

Gå till arkivet

Send this to a friend