Skip to Content

Public service ska vara ett organ för hela svenska folket, men misslyckas i dagens läge fatalt. Detta menar debattören Berthil Johansson. Foto: Nya Tider
OPINION

”Public service” är inte i publikens tjänst

PappersupplaganNya Tider v. 04

Det är i allra högsta grad en demokratifråga att Sverige får en public service som är värd namnet, ett organ för hela folket. Inte minst med tanke på att SR och SVT nu ska finansieras genom skattesedeln, vare sig den enskilde skattebetalaren vill det eller ej. Men vi har också anledning att ställa krav på att dessa medier arbetar för oss, och inte emot oss, menar debattören Berthil Johansson.

Publicerad: 24 januari, 2019, 12:35

 • Svenska

Läs även

Vilken politisk fråga skulle jag vilja se en lösning för 2019? Det naturliga skulle kanske vara att Sverige fick en regering som kunde fungera, men för mig är det en annan fråga som kommer först. SR/SVT ska nu finansieras via skattsedeln och då ställs helt andra krav på opartiskhet.

Det räcker inte längre att säga att man är opartisk. Vi måste också ställa krav på att det efterlevs i verkligheten. Rena lögner och förvanskade sanningar måste få rättsliga följder och en radikal grundläggande förändring måste till. Jag hävdar att alla ansvariga chefer måste bytas ut!

Dagens ”Public service” är roten till det onda. På grund av sin politiska ensidighet har landet Sverige blivit uppdelat i två stora grupper. ”De goda” och ”de onda”.

Med en aldrig sinande envishet försöker dessa journalister få folket hjärntvättat, så att alla ska ingå i den politiska korrektheten, eller rättare sagt köpa SR/SVT:s agenda.

Här ska sägas att merparten av alla medier (över 90 procent) också är lika skyldiga som vår statsmedia, skillnaden är bara att vi inte är tvingade att finansiera deras alster.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Berthil Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Catherine af Trampe

  Helt korrekt av författaren att sätta det i värdegrunden djupt marinerade begreppet Public service inom citationstecken. Att dras med den av självutnämnda godhetsapostlar insmugglade opartiskhetens konsekvenser är uppenbarligen inte tillräckligt, utan (det arbetande) folket skall även föda denna hydra med sina hårt förvärvade slantar.

 • plexgear

  Nog är vi skattebetalare med och finansierar tidningar via s.k presstöd! 622 miljoner per år kostar “kalaset” och MS-Media blir med andra ord regimmedia…Man biter inte den hand som delar ut bidragen!

 • latmask

  Dagens officiella media är till för att uppfostra oss, inte för att informera eller upplysa oss.

 • hass

  PK-service inte public service hade varit ett bättre namn på SVT.

 • Sara Thorsson

  STASI-media är nog en sannare beskrivning. Viva DDR of Sweden! Ärligt talat har vi otäckt många likheter med DDR. Dags att vi vaknar och tar på oss gula västar i miljontals!

 • Sara Thorsson

  Även om vi nu i Sverige har gått så långt, eller i alla fall statsmakten, att vi får böter eller åker in i finkan så MÅSTE vi stå upp för yttrandefriheten. Dagligen. Vi bör se dessa offer som hjältar, eller helgon! Dessutom bör vi även hjälpa dem ekonomiskt…!

 • latmask

  Vad sägs om Public Indoctrination?

Visa hänsyn – ta inte någon annans sjukhusplats!

LEDAREMed oro har vi sett att det sprider sig en föreställning att Covid-19 inte är farligare än vanlig influensa och att de människor som avlider nog skulle dö snart ändå. Faktum är dock att den pågående epidemin är mycket farligare, speciellt för människor som är äldre men som i normala fall hade många år kvar att se fram emot. Var inte självisk – även om du själv kanske är ung och frisk och löper liten risk att dö i Covid-19, så ska du inte ta upp en sjukvårdsplats genom att utsätta dig för smitta i onödan.

Vårens ankomst – bokstavligt talat ett ljus i mörkret

HEMMAGlad såsom fågeln i morgonstunden helsar jag våren i friska naturn, lärkan mig ropar och trasten i lunden, ärlan på åkern och orren i fur’n. Se hur de silfrade bäckarna små, hoppa och slå, hoppa och slå vänliga armar kring tufvor och stenar, se hur det spritter i buskar och grenar af lif och af dans, af lif och af dans i den herrliga vårsolens glans! – Vårsång, av Herman Sätherberg

Sverige behöver en kulturrevolution mot ungdomsbrott

KRÖNIKA

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Sveriges hantering visar föraktet mot de äldre

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSpridda kommentarer i debatten antyder det som de svenska myndigheternas agerande visar i praktiken: Äldre ses inte som medborgare värda att skydda. Sverige utmärker sig nu genom den nonchalanta inställningen till coronavirusets framfart, men acceptansen för smittspridning säger också något om vår inställning till den äldre delen av befolkningen. Principen verkar vara att så länge främst personer som lämnat arbetsmarknaden dör, är det ett pris värt att betala.

Sverige och Ungern – en fallstudie i individualistisk kontra nationalistisk virushantering

OPINION: ERIK ALMQVISTEfter ett blodigt 1900-tal med två världskrig, våldsamma revolutioner och över fyra decennier av kommunistisk ockupation är ungrarna vana att hantera nationella kriser och utmaningar. Man vet hur man stålsätter sig, går samman och underordnar sig allmänintresset. Kanske blir coronavirusets 2020 året då även svenskarna får lära sig vikten av dessa dygder – den hårda vägen. Det berättar Erik Almqvist, före detta riksdagsman för Sverigedemokraterna, numera bosatt i Ungern.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend