Skip to Content

Public service ska vara ett organ för hela svenska folket, men misslyckas i dagens läge fatalt. Detta menar debattören Berthil Johansson. Foto: Nya Tider
OPINION

”Public service” är inte i publikens tjänst

PappersupplaganNya Tider v. 04

Det är i allra högsta grad en demokratifråga att Sverige får en public service som är värd namnet, ett organ för hela folket. Inte minst med tanke på att SR och SVT nu ska finansieras genom skattesedeln, vare sig den enskilde skattebetalaren vill det eller ej. Men vi har också anledning att ställa krav på att dessa medier arbetar för oss, och inte emot oss, menar debattören Berthil Johansson.

Publicerad: 24 januari, 2019, 12:35

 • Svenska

Läs även

Vilken politisk fråga skulle jag vilja se en lösning för 2019? Det naturliga skulle kanske vara att Sverige fick en regering som kunde fungera, men för mig är det en annan fråga som kommer först. SR/SVT ska nu finansieras via skattsedeln och då ställs helt andra krav på opartiskhet.

Det räcker inte längre att säga att man är opartisk. Vi måste också ställa krav på att det efterlevs i verkligheten. Rena lögner och förvanskade sanningar måste få rättsliga följder och en radikal grundläggande förändring måste till. Jag hävdar att alla ansvariga chefer måste bytas ut!

Dagens ”Public service” är roten till det onda. På grund av sin politiska ensidighet har landet Sverige blivit uppdelat i två stora grupper. ”De goda” och ”de onda”.

Med en aldrig sinande envishet försöker dessa journalister få folket hjärntvättat, så att alla ska ingå i den politiska korrektheten, eller rättare sagt köpa SR/SVT:s agenda.

Här ska sägas att merparten av alla medier (över 90 procent) också är lika skyldiga som vår statsmedia, skillnaden är bara att vi inte är tvingade att finansiera deras alster.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Berthil Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Catherine af Trampe

  Helt korrekt av författaren att sätta det i värdegrunden djupt marinerade begreppet Public service inom citationstecken. Att dras med den av självutnämnda godhetsapostlar insmugglade opartiskhetens konsekvenser är uppenbarligen inte tillräckligt, utan (det arbetande) folket skall även föda denna hydra med sina hårt förvärvade slantar.

 • plexgear

  Nog är vi skattebetalare med och finansierar tidningar via s.k presstöd! 622 miljoner per år kostar “kalaset” och MS-Media blir med andra ord regimmedia…Man biter inte den hand som delar ut bidragen!

 • latmask

  Dagens officiella media är till för att uppfostra oss, inte för att informera eller upplysa oss.

 • hass

  PK-service inte public service hade varit ett bättre namn på SVT.

 • Sara Thorsson

  STASI-media är nog en sannare beskrivning. Viva DDR of Sweden! Ärligt talat har vi otäckt många likheter med DDR. Dags att vi vaknar och tar på oss gula västar i miljontals!

 • Sara Thorsson

  Även om vi nu i Sverige har gått så långt, eller i alla fall statsmakten, att vi får böter eller åker in i finkan så MÅSTE vi stå upp för yttrandefriheten. Dagligen. Vi bör se dessa offer som hjältar, eller helgon! Dessutom bör vi även hjälpa dem ekonomiskt…!

 • latmask

  Vad sägs om Public Indoctrination?

Folkstorm mot SAS efter skandinavfientlig propagandafilm

INRIKESDet finns ingenting som är skandinaviskt och allt som är bra med Skandinavien kommer utifrån. Det var budskapet i SAS nya reklamfilm. Många reagerade med ilska och flygbolaget såg sig tvungna att ta ner filmen. Bolagets hantering av PR-katastrofen får nu kritik från alla läger.

SAS-filmen: Ett illasmakande hopkok av lögner och förolämpningar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Röros Martnan – när unionsflaggan vajar över Röros

KULTURGenom en kunglig förordning bestämdes år 1853 att varje år, den tredje tisdagen i februari månad, skulle en marknad (martnan) hållas i den norska staden Röros i Sör Trondelag. Kung Oskar I, den andre i den nya franska Bernadotte-dynastin, ville knyta Norge och Sverige närmare varandra. Det rörde sig framför allt om handelsvägar och handelsförbindelser mellan två kopparstäder: Falun och Röros.

Nu erkänner till och med Löfven att integrationen misslyckats

KRÖNIKA

Näst vanligaste namnet bland nyfödda göteborgare: Mohamed

INRIKESFärsk statistik som Nya Tider begärt ut från Statistiska Centralbyrån (SCB) visar att det arabiska namnet var det näst vanligaste bland pojkar födda i Göteborg under 2019. I Malmö, där namnet redan är det i särklass vanligaste namnet bland befolkningen, hamnade namnet på tredje plats bland nyfödda.

Är det för sent?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSverigevänner skördar allt fler framgångar och håller på att bryta igenom på allvar. Ändå är det många som är pessimistiska. Och framtidsutsikterna kan verkligen te sig dystra, med tanke på att många samhällsförändringar är svåra att göra ogjorda. Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Den samlade skulden till Kronofogden högsta någonsin

INRIKESKronofogden meddelade nyligen att antalet skuldsatta är det lägsta på 30 år. Samtidigt meddelar myndigheten att det minskade antalet skuldsatta beror på att rekordmånga skuldsaneringar beviljats. Nya Tider har begärt ut statistik där det framgår att skuldsättningen fortsätter att stiga. Kronofogden bekräftar den dystra bilden för Nya Tider. ”Skulden är den högsta någonsin, absolut”, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden. Han bekräftar också att invandrare är signifikant överrepresenterade. ”Så är det”, säger Krantz.

Ett nytt avtal mellan EU och Storbritannien viktig markör för EU:s framtid

ANALYSBetydelsen av ett väl utformat avtal mellan EU och Storbritannien kan inte underskattas. Det är sannolikt en av de viktigaste frågorna för EU att lösa den närmaste tiden. Mycket står på spel, inte minst unionens trovärdighet gentemot kvarvarande medlems­länder. Om EU-eliten fortsätter att betrakta länder som väljer att lämna unionen som något annat än ett ”tredje land”, kan förtroendet för hela EU-bygget snabbt krackelera.

Gå till arkivet

Send this to a friend