Skip to Content

ISABELLA LÖVIN (MP) och migrationsminister Morgan Johansson (S) tillkännagav vid en presskonferens den 7 oktober regeringens tillägg till migrationskommitténs tidigare förslag. Om riksdagen godkänner förslaget, kan det innebära ett nytt stort migrantinflöde. Stillbild SVT
INRIKES

Regeringen skapar grogrund för ny migrantvåg till Sverige

PappersupplaganNya Tider v. 44

Regeringen skickar nu ut ett migrationspolitiskt lagförslag på remiss, som skulle innebära ett antal lättnader i asyllagstiftningen. Enligt bedömare är det uppenbart att Socialdemokraterna har vikit sig för Miljöpartiet, och förslaget får kraftig kritik från de partier som sägs bilda ”det konservativa blocket”. ”Det här betyder krig”, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Publicerad: 26 oktober, 2020, 17:21

 • Svenska

Läs även

Efter att den så kal­la­de migrationskommittén, där alla riksdagspartier deltog, efter ett drygt år hade sitt sista möte den 7 augusti, stod det klart att man inte hade kunnat enas om ett gemensamt förslag (se NyT v.35/2020). Även de båda regeringspartierna, S och MP, stod mycket långt ifrån varandra. Som enda parti stod S bakom slutproduktens 26 punkter, medan MP endast godtog tre av dessa.

Den 7 oktober presenterade regeringen därför ett gemensamt förslag, med tillägg till den ursprungliga listan, som enligt de flesta bedömare innebär att S har vikit sig för det betydligt mindre MP som har en ökad invandring till Sverige som en kärnfråga. Till att börja med införs lättnader i de regler för permanent uppehållstillstånd som slogs fast i gymnasielagen, som redan den innebar ett särskilt undantag för de huvudsakligen afghanska män som egentligen skulle ha utvisats, då de saknar skyddsskäl. Dessutom införs en sorts amnesti för de som vid ankomst registrerades som under 18 år, men nu anses ha fyllt 18 och saknar skyddsskäl. Lättnaderna går i linje med kraven från de högljudda aktivister som engagerat sig för att just denna grupp till varje pris ska vara kvar i Sverige.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Sossarna har egentligen inga problem med Mp:s politik. I grunden är de båda partierna eniga om nationalstatens upphörande. Regeringspartierna kommer att bli väl belönade efter att ha krossat den. Alla kommer att få mycket välavlönade jobb inom bankvärlden,FN, eller toppositioner inom EU. Att svenska folket, ”under skatter dignar ner” spelar mindre roll, huvudsaken är deras eget väl och ve. Men den politiska arenan kan förändras över en natt och ”nu taga vi vår rätt en dag” och landsförrädarna hamnar där de borde varit, innan de hann förstöra landet!.
  .

  • burnedout

   Ja, det finns bara tvâ möjligheter, antingen är regeringen helt inkompetent och grundlurad av krafter med sâ subversiva metoder att utöva pâtryckningar att de aningslöst regerar pâ ”autopilot”, eller, är det som Du säger en regering sâ korrupt och köpt att de är beredda att förstöra landet sâ som vi minns det. Tyvärr, det är antingen eller.

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Gå till arkivet

Send this to a friend