Skip to Content

De rysk-ortodoxa i Sverige oroar sig för att den politiska korrektheten gör att kristenheten lämnar fältet och låter islam och andra religioner ta över. Arkivfoto: Nya Tider
UTRIKES

Rysk-ortodoxa präster till Nya Tider: Svenska kyrkan duckar för islam

PappersupplaganNya Tider v. 09

De rysk-ortodoxa i Sverige ser med allt större oro på den politiska korrektheten och i synnerhet förändringarna i Svenska kyrkan. I Nacka i östra Stockholm bygger Svenska kyrkan ihop den befintliga kyrkan med en ny moské, och nyligen har Svenska kyrkans biskop i Växjö, Fredrik Modéus, uttalat sig positivt till böneutrop från stadens moské. Rysk-ortodoxa präster berättar för Nya Tider om faran med att kristenheten lämnar fältet fritt för andra religioner och risken för islamistisk radikalisering.

Publicerad: 2 mars, 2018, 14:01

 • Svenska

Läs även

Svenska kyrkans biskop Fredrik Modéus har i media uttalat sig positivt om islams utbredning, som han anser berikar samhället. Men hur ser andra, kristna trossamfund på utvecklingen? Nya Tider har tagit kontakt med två präster i Rysk-ortodoxa kyrkan i Sverige.

Fader Angel, församlingspräst i Kristi förklarings ortodoxa kyrka, Stockholm, kommenterar den tilltagande islamiseringen av samhället:
– Man kan se det från två håll, tycker jag. På ett sätt sker det en sekularisering av Sverige, och i ett sådant tomrum kan man absolut se tendensen att islam vinner inflytande genom stark propaganda. Från kristen horisont känns detta djupt oroande. Å andra sidan kan det också bli så att sekulariseringen fortsätter bland den svenska majoritetsbefolkningen, men att islam radikaliseras i förortsghettona.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Den Svenska kyrkan har övergivit den kristna tron till ett eget tyckande som inte har något stöd i Bibeln? För en tid sedan basunerade Svenska kyrkan ut att Gud Fader var könlös, även Jesus var det? Begreppet Fadern, Sonen och den helige Ande, stämmer inte enligt vår ärkebiskop tillika många av våra biskopar. Dessutom hävdar vår ärkebiskop Antje Jackelén att apostlarna runt Jesus var homosexuella m.a.o. bögar? Det finns inget i Bibeln som ger stöd för att apostlarna var det och inte heller att Gud och Jesus var könlösa?
  Vår Svenska kyrka styrs av internationella krafter var syfte går ut på att avkristna samhället och upplösa familjen. Det är exakt samma syn som Socialistinternationalen haft sedan dess början och som numer oligarker/globalister tagit fasta på, där målsättningen är en gränslös värld – där den enskilda individen “tiga i församlingen”.
  I Sverige var det Gunnar och Alva Myrdal som först anammade dessa idéer som de fick från makarna Webb i Fabian Society (bild. 1884) Nu står Svenska kyrkan, oligarker/globalister och Socialistinternationalen på samma sida och det är ingen tillfällighet att FN styrs av en tidigare chef av Socialistinternationalen och syftet är att ta ifrån den den vanliga människan rätten att själv kunna avgöra vad som är bäst för familjen, kommunen och landet.

 • Jag förstår inte varför någon religion över huvud taget är intresserade att släppa in annan religion under samma tak. Präster i Sverige säger att alla gudar är likadana. Ha, ha, ha. Foliehatt.

 • latmask

  Äntligen en kyrka som vågar säga emot. Jag hoppades en gång på att katolska kyrkan skulle våga resa sig, men nej. Ska man behöva bli ortodox nu?

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Brinkemo om kriminella klannätverk: ”Klart det är kopplat till invandringen”

INTERVJUVice rikspolischef Mats Löfving bekräftade i början av månaden att den organiserade brottsligheten i Sverige till stor del styrs av invandrade klaner, men statsminister Stefan Löfven säger att han ändå inte vill göra en koppling till någon etnicitet. Per Brinkemo, som studerat klanstrukturer och speciellt somaliska klaner i Sverige, säger till Nya Tider att man i Sverige varit naiv och tolkar Löfvens uttalande som att statsministern måste vara rädd för att förlora ansiktet.

Gå till arkivet

Send this to a friend