Skip to Content

De rysk-ortodoxa i Sverige oroar sig för att den politiska korrektheten gör att kristenheten lämnar fältet och låter islam och andra religioner ta över. Arkivfoto: Nya Tider
UTRIKES

Rysk-ortodoxa präster till Nya Tider: Svenska kyrkan duckar för islam

PappersupplaganNya Tider v. 09

De rysk-ortodoxa i Sverige ser med allt större oro på den politiska korrektheten och i synnerhet förändringarna i Svenska kyrkan. I Nacka i östra Stockholm bygger Svenska kyrkan ihop den befintliga kyrkan med en ny moské, och nyligen har Svenska kyrkans biskop i Växjö, Fredrik Modéus, uttalat sig positivt till böneutrop från stadens moské. Rysk-ortodoxa präster berättar för Nya Tider om faran med att kristenheten lämnar fältet fritt för andra religioner och risken för islamistisk radikalisering.

Publicerad: 2 mars, 2018, 14:01

 • Svenska

Läs även

Svenska kyrkans biskop Fredrik Modéus har i media uttalat sig positivt om islams utbredning, som han anser berikar samhället. Men hur ser andra, kristna trossamfund på utvecklingen? Nya Tider har tagit kontakt med två präster i Rysk-ortodoxa kyrkan i Sverige.

Fader Angel, församlingspräst i Kristi förklarings ortodoxa kyrka, Stockholm, kommenterar den tilltagande islamiseringen av samhället:
– Man kan se det från två håll, tycker jag. På ett sätt sker det en sekularisering av Sverige, och i ett sådant tomrum kan man absolut se tendensen att islam vinner inflytande genom stark propaganda. Från kristen horisont känns detta djupt oroande. Å andra sidan kan det också bli så att sekulariseringen fortsätter bland den svenska majoritetsbefolkningen, men att islam radikaliseras i förortsghettona.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Den Svenska kyrkan har övergivit den kristna tron till ett eget tyckande som inte har något stöd i Bibeln? För en tid sedan basunerade Svenska kyrkan ut att Gud Fader var könlös, även Jesus var det? Begreppet Fadern, Sonen och den helige Ande, stämmer inte enligt vår ärkebiskop tillika många av våra biskopar. Dessutom hävdar vår ärkebiskop Antje Jackelén att apostlarna runt Jesus var homosexuella m.a.o. bögar? Det finns inget i Bibeln som ger stöd för att apostlarna var det och inte heller att Gud och Jesus var könlösa?
  Vår Svenska kyrka styrs av internationella krafter var syfte går ut på att avkristna samhället och upplösa familjen. Det är exakt samma syn som Socialistinternationalen haft sedan dess början och som numer oligarker/globalister tagit fasta på, där målsättningen är en gränslös värld – där den enskilda individen ”tiga i församlingen”.
  I Sverige var det Gunnar och Alva Myrdal som först anammade dessa idéer som de fick från makarna Webb i Fabian Society (bild. 1884) Nu står Svenska kyrkan, oligarker/globalister och Socialistinternationalen på samma sida och det är ingen tillfällighet att FN styrs av en tidigare chef av Socialistinternationalen och syftet är att ta ifrån den den vanliga människan rätten att själv kunna avgöra vad som är bäst för familjen, kommunen och landet.

 • Jag förstår inte varför någon religion över huvud taget är intresserade att släppa in annan religion under samma tak. Präster i Sverige säger att alla gudar är likadana. Ha, ha, ha. Foliehatt.

 • latmask

  Äntligen en kyrka som vågar säga emot. Jag hoppades en gång på att katolska kyrkan skulle våga resa sig, men nej. Ska man behöva bli ortodox nu?

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Schweiz håller fast vid strängare gränsvärden för mobilstrålning

UTRIKESDen 22 april beslutade det schweiziska parlamentet att inte lyssna på telekomindustrin och i stället behålla de strängare gränsvärdena man haft sedan år 2000 för mikrovågsstrålning från mobilmaster, basstationer och wifi. Gränsvärdena ligger cirka hundra gånger lägre än i Sverige.

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Aschberg skickar bluffaktura till Nya Tider

INRIKESNya Tider har fått en faktura från den ideella föreningen Medieetikens förvaltningsorgan (MEFO) på 13 000 kronor. Som motivering skrev MEFO att man valt att kland­ra Nya Tider för en publicering. Inte förrän Nya Tider hotat med polisanmälan för bedrägeri valde föreningen att dra tillbaka fakturan.

Glorifierar kriminellt leverne – blev själv förnedringsrånad

INRIKESEn mängd bilder där rapartisten ”Einár” fotograferades i förnedrande situationer spreds i början av maj på olika sociala nätverk på internet. Polisen har inlett en utredning om misstänkt människorov och grovt rån, men är i övrigt förtegen om fallet. Många kommentarer på nätet fokuserar på vad de ser som det ironiska i att en ung svensk man som glorifierar kriminellt leverne själv verkar ha blivit offer för riktiga kriminella.

Gå till arkivet

Send this to a friend