Dr Dan Roodt anser att nationalistiska krafter inom Europa måste enas. Foto: Nya Tider
Dr Dan Roodt anser att nationalistiska krafter inom Europa måste enas. Foto: Nya Tider

“SD måste bli goda européer”

Den 8 maj fick London en muslimsk borgmästare, pakistaniern Sadiq Khan. I Tyskland har Frauke Petri, partiledare för Alternativ för Tyskland (AfD), meddelat att hennes parti från och med nu kommer att gå med i båda de konservativa grupperna i EU-parlamentet. Grupperna det gäller är Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD), vilken leds av Nigel Farage och David Borrelli, samt Europe of Nations and Freedom (ENF), vilken leds av Marine Le Pen och Marcel de Graaff. Den sydafrikanske samhällsdebattören doktor Dan Roodt skriver exklusivt i Nya Tider att Frauke visar vägen för europeisk enighet.

Sadiq Khans stora seger i borgmästarvalet i London visar att det bara är en tidsfråga innan fler av Europas viktigaste städer kommer att styras av muslimer. Khan är visserligen född i London, men han kommer från en pakistansk familj som behållit sin muslimska religion och kultur. Den demografiska utvecklingen, vilken bygger på massinvandring och höga muslimska födelsetal, kommer att göra detta till verklighet. Städer som Amsterdam, Rotterdam, Luton, Malmö och Marseille kan komma att bli muslimska majoritetsstäder inom de kommande årtiondena. Inte ens Bryssel, EU:s huvudstad, kommer undan denna utveckling.

För personer på vänsterkanten utgör detta inget problem. De flesta brittiska tidningarna välkomnade valet av Khan som ett tecken på ”hopp och enighet”. Det är ett tecken i tiden att val av icke-européer till maktpositioner inspirerar ”hopp”. Vi såg samma reaktioner när Barack Obama valdes till president i USA. Medan Europa och européer enbart lockar fram känslor av förtvivlan eller ointresse anses Mellanöstern, och i synnerhet Afrika, vara kontinenter som representerar ”hopp”. Detta poängterades av den franske vänsterorienterade journalisten Stephen Smith. När Barack Obama kampanjade under 2008 års presidentval var hans valslogan just ordet ”hopp”.

För det europeiska sinnet är hopp emellertid inte tillräckligt. Vi är ett folk som hellre lyfter fram förnuftet. Till och med kristendomen är genomsyrad av den grekiska filosofin och upplysningens idéer. Från antikens Rom tog kristendomen till sig monogamin som sedvänja, till skillnad från islam och judendomen vilka predikade polygami.

Varför borde dessa känslor av ”hopp och enighet”, sprungna från segern hos en pakistansk invandrare i London, oroa oss? Europa, som under lång tid slitits sönder av förödande krig och konflikter, saknar hopp och i synnerhet enighet. Detta gäller även för de på högerkanten som i elfte timmen försöker att rädda den europeiska civilisationen. Europa har nationalism, eller snarare nationalismer. Till skillnad från islam, den amerikanska konsumismen och till och med marxistleninismen, saknar Europa en universell trosbekännelse – åtminstone sedan reformationen.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Läs även:

Så kan skolan involvera hemmen

Så kan skolan involvera hemmen

🟠 OPINION: HENRIK PAETAU Skolan behöver, för att kunna utföra sitt uppdrag, att många av samhällets aktörer gör en aktiv insats. Vi behöver ta lärdom av skolans utveckling i andra länder. Skolan ska vara en säker arbetsplats med förutsättningar för lärande och studiero utan alla varianter av mobbning mot andra elever eller lärare. Alla misstankar om rekrytering till kriminella uppdrag ska identifieras och utredas. Debattör Henrik Paetau, som arbetat som rektor, argumenterar för att kontakten med hemmen är avgörande.

Donaumonarkin protesterar – Österrike och Ungern i fokus

Donaumonarkin protesterar – Österrike och Ungern i fokus

🟠 KRÖNIKA Söndagens valresultat i republiken Österrike skakade om såväl media som politiker. Omedelbara kommentarer i svensk media kopplade vinnarpartiet FPÖ till nazismen och allt därikring. Få, om någon, kunde tyska eller har besökt Alplandet. Men åsikterna var cementerade till att partiet står för antigen nazism eller underkastelse till ryska makthavare. Inget kan vara mer fel!

Hur vill L och SD räta upp kaosskolan?

Hur vill L och SD räta upp kaosskolan?

🟠 OPINION: HENRIK PAETAU Pisachefen konstaterar att Sverige har mycket dålig disciplin i klassrummen, med en majoritet av eleverna som inte lyssnar på vad läraren har att säga. Sverigedemokraterna varnade tidigt för att invandringsvolymerna fullständigt saboterar utbildningen. Debattör Henrik Paetau, som har erfarenhet som rektor i högstadiet, menar att skolan är en viktig inkörsport till samhället – för såväl svenskar som invandrare, och att integrationsåtgärder skulle ha koncentrerats dit för länge sedan.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Att bryta ensamheten

🟠 RECENSION I Nederländerna säger 30 procent av de vuxna att de känner sig ensamma. I USA är siffran 40 procent, dubbelt så stor som på 1980-talet. I Tyskland anser två tredjedelar av befolkningen att ensamhet är ett allvarligt problem. Allt fler upplever att de lever i ensamhet. Vi är alltmer isolerade, inte bara från varandra, utan också från våra politiker och samhället i stort. Den brittiska professorn Noreena Hertz tittar på vad som gör oss ensamma och vad ensamhet egentligen är. Hon kommer också med många goda råd om hur vi kan undvika ensamhet och även tänka på människor i vår omgivning.

Vi måste prata om sex

🟠 RECENSION Det är svårt i vår genomliberaliserade tid att diskutera sex och kärlek, eftersom den liberala analysmetoden inte fungerar. En liberal börjar ju med frågan ”Vad vill jag?” Redan där blir det svårt, eftersom naturen i sin stora visdom har gjort kärleken blind, och i bästa fall egolös. Vilja är ju inte heller, som den brittiska författaren Louise Perry tar upp flera gånger i denna bok, något enkelt eller alltid positivt, som liberalerna vill tro. Perry går sedan vidare med att såga det mesta som ”den sexuella revolutionen” har medfört.

Biblioteken – En mångsidig historia

🟠 En bekant till mig bodde under nästan två års tid i Nordnorge. En fantastisk plats men vintern var mörk, lång och kall med magnifika norrsken som lyste upp himlavalvet. Vi skrev till varandra och jag frågade henne hur det var att bo så långt norrut. Det är inte något tätbefolkat område direkt. Hon svarade att det gick bra eftersom det fanns ett bibliotek! Hon tillbringade mycket tid där med böcker, tidskrifter och trevliga människor. Där fanns en gemenskap.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Karlarnas propagandist

🟠 HISTORIA Hedvig Eleonora är idag känd som Karlarnas maka, mor och farmor. Hon var nämligen gift med Karl X Gustaf, mor till Karl XI och farmor till Karl XII. Att hon lät bygga Drottningholms slott som en pfalzisk maktmanifestation visar att hon även kan kallas Karlarnas propagandist. Med hjälp av arkitektur, guld, siden och konst markerade hon mot den svenska adeln.

John Ericsson – en mångsidig uppfinnare

🟠 HISTORIA Svenskarna måste vara ett väldigt nyfiket släkte. Många uppfinnare och upptäckare har passerat revy genom vår historia. I den här artikeln tänkte jag att vi skulle lära känna John Ericsson. För att få ett perspektiv över våra uppfinnande svenskar lånade jag boken ”Svenska Uppfinnare” 2003 av Petter Karlsson och Johan Erséus, bokförlaget Max Ström. Här presenteras en rad uppfinnare som jag aldrig hade hört talas om. Även ”Stora Focus” uppslagsverk, 1988 samt ”Lilla Uppslagsboken”, 1959 har varit till hjälp med denna artikel.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.