Skip to Content

Klimat-Greta skolkar från skolan och flyger ner till Italien för att träffa påven i tre sekunder. Stillbild: Vatican Media
MILJÖ

SD-väljare mest skeptiska mot klimatalarmismen

PappersupplaganNya Tider v. 20

Klimatalarmismen är i tilltagande i Sverige. Barnet Greta Thunberg sprider domedagsprofetior med hjälp av PR-byråer som tjänar pengar på det. Greta har vid flera tillfällen blivit jämförd med Jesus, bland annat av Svenska kyrkan, och nu börjar allt fler tycka att det mer och mer börjar likna en sekt. En nyligen genomförd undersökning visar att sverigedemokratiska väljare är de som är mest immuna mot klimatalarmismen, medan Miljöpartiets väljare är mest mottagliga.

Publicerad: 15 maj, 2019, 17:00

 • Svenska

Läs även

Sverigedemokratiska väljare är mest immuna mot klimatalarmismen. Detta enligt en undersökning från SOM-institutet som publicerades den 7 maj av Sveriges Radio. De som är mest lättpåverkade att okritiskt ta till sig klimatalarmistiska budskap är Miljöpartiets väljare.

Klimatet är en av de mest omdebatterade miljöfrågorna. Andra miljöfrågor som övergödningen av Östersjön, avverkning av regnskogar och problemen med antibiotikamatade köttdjur runt om i världen har mer eller mindre fallit i glömska. Greta Thunberg, som uppmanar elever att skolka för klimatet, har blivit en världskändis. På sociala medier är det många som ställt sig frågan hur skolkandet i praktiken ska hjälpa klimatet, men utan att få svar.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Det handlar bara om vad man litar på, fakta eller andras rädsla?
  Många var rädda för mikrovågsugnen eller för den delen Gallileo Gallilei, ändå snurrar jorden obekymrat vidare!

 • mats_fri

  Då har SOM-institutet inte räknat med Klassiskt liberala partiets väljare. Det är det enda svenska parti som öppet deklarerar att klimathotet inte finns, att koldioxid är nyttigt och att klimatpolitiken ska avskaffas eftersom den bara kostar pengar helt i onödan.
  https://www.liberalapartiet.se
  Välkommen att rösta på oss/mig!
  Mats Jangdal

 • mats_fri

  Eftersom kunskapen om klimatet är otillräcklig finns det ingen anledning till vare sig ångest eller klimatpolitik. Det blir som det blir, vi kan inte påverka det.

  • Bossebuss

   Kanske är det så, men det är ändå jäkligt skönt att få sätta dem på plats när man får ett tillfälle!

 • Bossebuss

  Det är inte så konstigt att de som är kritiska till massinvandringen också är kritiska mot klimatlarmen. Det som enar oss är att vi är starkt auktoritär- och regimkritiska. Vi låter oss inte föras bakom ljuset utan, som de friska fiskar vi är, ständigt simmar mot strömmen för att komma till källan. Medan de andra alarmisterna agerar som döda fiskar och endast följer med strömmen.

 • Bossebuss

  Ifrågasätt! Ifrågasätt och åter ifrågasätt vad alarmisterna grundar sina påstående på? De klarar inte att ge ett sakligt svar!
  Ett bra sätt att skaffa sig argument som knäcker alarmisterna är att ladda ned “Handbok för Klimattänkare” från hemsidan Stockholmsinitiativet!
  Ett mycket lättillgängligt sätt att lära sig mera och kunna ge svar på tal när man stöter på dessa alarmister. Jag har testat det och det gav dem inte en chans att svara när jag frågade vad de grundade sina påståenden på! Det enda svar de hade var att “98 procent av forskarna var eniga!” Men de kunde inte svara på vad de grundade det påståendet på och anklagade istället mig för att vara okunnig.
  Men det är så de gör – begår personangrepp för att förnedra den som visat sig ha bättre kunskaper än de själva när de inte kan ge sakliga svar.

 • Bergeloo

  Vem ligger bakom aspbergersjuke greta vem betalar idiotin

Norra Italien är bättre på återvinning än Sverige

MILJÖLänge har Sverige sett sig som ett föredöme på miljövänligt leverne, bland annat sortering och återvinning av hushållsavfall. Nu har vi dock körts om av Italien, främst av regionerna i landets norra och centrala delar. I nationalkonservativt styrda Lombardiet kommer man i dag upp i 71 procents sorterat hushållsavfall, något ingen kommun i Sverige klarar av år 2020.

Bill Gates och USA:s regering vill blockera solljuset genom att spruta gifter i atmosfären

MILJÖMicrosoft-grundaren Bill Gates sponsrar sedan ett par år tillbaka forskningsprojekt avsedda att blockera solljuset från att nå jordens yta. Avsikten uppges vara att minska eller rentav vända den globala uppvärmningen. Nu ansluter sig även USA:s regering till planerna på att bland annat spruta svaveldioxid i atmosfären för att göra himlen mörkare. Inspiration kommer från vulkanutbrott.

Klimatforskningsartikel drogs tillbaka – Osäkerhet om havstemperaturen

MILJÖEn forskningsartikel i Nature som felaktigt citeras i den senaste IPCC-rapporten dras nu tillbaka av den prestigefulla vetenskapsjournalen Nature. Artikeln påstods påvisa att havstemperaturen stiger kraftigt, men redan för tio månader sedan upptäcktes en rad fel som nu gör att den dras tillbaka. Historien väcker en rad frågetecken om klimatvetenskapens tillstånd.

Ta tåget till solsemestern – går det?

ANALYSMiljöpartiets paradfråga är att man ska ta tåget i stället för att flyga. Nu när man sitter i regeringsställning har man inte bara lagt på extra skatter på flyget, det har också gjorts till en fråga om moral. Nya Tider tar en titt på vad det kan innebära för en familj med två vuxna och två barn, att ta tåget till fjorton dagars solsemester i Spanien. Det blev dubbelt så dyrt och 23 procent kortare semestertid.

Klimatförändringar utrotade INTE däggdjur

MILJÖI media har det rapporterats att gnagaren Melomys rubicola, eller Bramble Cay-råttan, är det första däggdjur som utrotats av klimatförändringar. Det visar sig dock att det inte ens säkert att arten är utdöd och beläggen för att klimatförändringar skulle ha bidragit till att populationen på Bramble Cay minskat är synnerligen svaga.

Sverige bas för ”globalt forskarnätverk om klimatförnekelse”

MILJÖVärldens första globala forskarnätverk om ”klimatförnekelse” etableras nu i Sverige. I spetsen står akademiker som kopplar misstron mot teorin om mänskligt orsakade klimatförändringar till ”höger­nationalism”, skriver chalmers.se.

Kritiska klimatböcker varnar för bisarra överdrifter

MILJÖTvå nya böcker om klimatet presenterar pedagogiskt fakta, fusk och analyserar argument. De varnar också för vart ”klimathysterin” leder, när det höjs krav på att kritik mot officiell klimatpolitik skall förbjudas och kritikerna skall behandlas som mentalt sjuka. En del forskare vill till och med medicinera befolkningen så att våra kroppar skall växa mindre och för att hindra oss att skaffa barn för att minska mänsklighetens klimatpåverkan.

Södra Skogsägarna allt närmare fossilfrihet

SKOGSINDUSTRINDe medlemsägda skogsindustrierna har haft några goda år. Mest nöjda kan de 51 000 medlemmarna i Sveriges största skogsägarförening Södra vara. Efter att ha investerat miljarder under flera års tid rapporterar koncernen bland annat att man 2017 nådde målet om att bli helt självförsörjande av energi.

Gå till arkivet

Send this to a friend