Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Stå på dig och säg vad du tycker!

PappersupplaganNya Tider v. 05

Vi är i dag över en miljon som har fått nog av vanstyret och politikernas svek. Det är dags att det på allvar börjar synas i samhället, att vi börjar stötta varandra och ändrar vårt köpmönster så att vi främjar ett samhälle så som vi vill ha det. Nu får det vara slut på att ta åt sig av skrämseltaktik och stämpling – det är de som förrått Sverige som ska skämmas.

Publicerad: 28 januari, 2019, 14:48

 • Svenska

Läs även

I detta nummer redovisar vi migrationsstatistik för 2018 som nyligen publicerats, samt den aktuella Nationella trygghetsundersökningen (NTU), ämnen som intimt hänger samman. Som läsare kan du säkert redan gissa innehållet: Ja, invandringen fortsätter att vara rekordhög. Ja, det skapar enorm otrygghet och brottslighet.

Själv blev jag ändå förvånad över att sexbrotten ökat så mycket som de gjort. Mer än var tredje kvinna i åldersgruppen 16-24 år utsattes för ett sexualbrott på bara tolv månader. Räknar man på NTU:s siffror skulle det betyda att en kvinna löper cirka 98 procents risk för att bli utsatt för minst ett sexbrott innan hon fyller 25. Vad är det för samhälle som politikerna och samhällsingenjörerna skapat egentligen?

I grunden handlar det dock om mer än brottsligheten. Som Dan Malmqvist konstaterar i sin genomgång av migrationssiffrorna håller Sveriges befolkning på att bytas ut. Han har gått längre än att bara rapportera torra siffror från Migrationsverket och SCB, och själv räknat vidare på vad det betyder för Sveriges framtid. Resultatet ligger i linje med vad till exempel amerikanska Pew Research Institute kommit fram till och visar att redan de människor som lever i dag kommer att få uppleva när Sverige blir ett land dominerat av invandrare från tredje världen. En så drastisk omvälvning får till och med Roms fall att te sig beskedlig.

En läsare som kontaktat oss berättar att det inte längre kommer ut någon statistisk årsbok i Sverige, man hänvisas till nätet. I årsboken för 2008, som hon ville jämföra med 2018 men alltså inte kunde, står att man förväntade sig att Sveriges befolkning skulle öka till tio miljoner år 2030. Den gränsen passerades dock redan nio år senare, 2017. Och det beror inte på att svenskar föder många barn.

Svenskar har haft förmånen att leva i ett land med mycket natur och gott om plats, vilket bland annat möjliggjort allemansrätten. Ett aktuellt tema i dag är miljöfrågor, och det har gått så långt att vissa, som professor Sigrid Agenäs på Sveriges lantbruks­universitet, föreslår att även våra hundar och katter borde äta veganmat.

Hon kal­lar det ”klimatsmart”. Men varje människa i sig är en miljöbov, hur mycket man än anstränger sig för att leva ekologiskt och äta veganskt. Varje individ kommer alltid att förbruka resurser som är ändliga, öka mängden koldioxid och så vidare. Så varför inte göra det enklaste och helt enkelt begränsa invandringen till Sverige av miljöhänsyn?

Min bestämda uppfattning är att allt prat om klimathotet, en för övrigt mycket torftigt underbyggd teori, tar fokus från mycket viktigare miljöfrågor: miljöförstöring på grund av masskonsumtion, miljögifter, alla sopor i hav och natur, utrot­ningen av djur runt om i världen och så vidare. Vid sidan av hänsynslösa globala storföretags massproduktion är överbefolkningen det största hotet mot na­turen. Sammantaget skövlar det naturen, slösar ändliga råvaror samt fördriver tigrarna, lejo­nen, elefanterna … Människan tar all mark i anspråk.

I januari 2019 uppskattades världens befolkning till 7,7 miljarder. År 2000 var vi bara lite över 6 miljarder, och när jag föddes 1973 var vi färre än 4 miljarder. Den största ökningen har skett i det som många av oss förmodligen föreställer sig som typiska naturområden, där det tidigare fanns regnskogar och savanner. Men borta är Mowglis mystiska djungler och Tarzans vilda urskogar. Det är inte bara den brittiska Sherwoodskogen, känd från historien som den djupa skog där Robin Hood gömde sig, som i dag bara är några hundra meter tvärs över. Naturen får ge vika överallt.

Utom i Sverige, till för inte så länge sedan. Även den svenska arkitekturen tog hänsyn till natur, och svenska bostadsområden var beundrade runt om i världen för att man lät stora träd, klippor och andra delar av naturen finnas kvar mellan husen. Nu får även detta stryka på foten när staden ska ”förtätas” för att man ska klämma in ännu fler invandrare i landet.

Den frågan alla borde ställa sig är: Hur moraliskt är det att Sverige, som klarat av att föra en ansvarsfull befolkningspolitik och begränsa befolkningsökningen, nu ska ta befolkningsöverskottet från länder som inte varit lika ansvarsfulla? Varför ska svenskarna offra natur och livskvalitet för att andra länder misskött sig?

Befolkningsutbytet påskyndas dessutom av att politikerna skapat (medvetet?) en situation där en vanlig familj har allt svårare att leva ett drägligt liv. Den Nationella trygghetsundersökningen visar ett tydligt trendbrott, där otryggheten skjuter i höjden just efter migrantvågen i slutet av 2015.

Många svenskar vågar helt enkelt inte ha barn i ett sådant samhälle. Som vuxen kan man undvika bråkiga miljöer, ta bilen till jobbet, isolera sig från problemen, men barnen måste gå i skolan, åka buss och ständigt riskera att mobbas för att de är européer, rånas eller misshandlas.

Allt fler svenskar väljer att permanent bosätta sig utomlands. Ytterligare en anledning är att man inte vill bidra med sin skatt till Sveriges undergång. Vi får faktiskt frågor till tidningen där läsarna efterlyser att vi går igenom vilka länder som kan vara bra att flytta till.

Ge inte upp! Vi är minst en miljon i Sverige som inte vill leva i ett mångkriminellt träsk. Trots försök att marginalisera och förtala regimkritiker så är vi faktiskt väldigt många. Nu gäller det att stå upp för Sverige och ett västerländskt samhälle. Se till att stötta varandra på arbetsplatser och i fikarummen, stå inte bara passiv utan delta i diskussionen!

Man behöver inte vara en mästare på att argumentera, visa åtminstone att du håller med när någon säger något som du tycker är bra. Ge stöd och uppmuntran. Det är så beklämmande när alla sitter tysta och låter en stackare ta på sig all eld, fast man vet att hälften i rummet tycker samma sak. Säg åtminstone ”Bra”, ”Javisst” eller ”Helt rätt!”

Acceptera inte heller mobbing mot oliktänkande och de odemokratiska metoder som motståndarna tar till när de känner att argumenten tryter. Då har de förlorat och det enklaste då är att kräva att alla håller sig till samma demokratiska spelregler. Det borde vara självklart för alla och de gör bara bort sig ännu mer genom att öppet visa hur odemokratiska de är.

Vi har inget att skämmas för. Det är de som förstört Sverige som ska skämmas. Låt oss dra nytta av att vi är många, använd den infrastruktur av företag och kompetens som vi har. Stötta företag som är bra för Sverige och som inte viker sig för politisk korrekthet. Tillsammans är vi starka nog för att leda debatten.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Vethut

  Allra viktigast om Sverige ska kunna räddas är att sovande folket (7-klöverväljarna) vaknar upp och tar sitt ansvar för Sverige. Det finns inga som helst möjligheter att kunna rädda Sverige så länge 7-klöverpartierna är i majoritet i riksdagen.

 • Bra sagt Vavra.

 • erik eriksson

  Politikerna regeringen i myndigheter är alla intelligensbefriade,outbildade idioter,som springer globalisternas ärenden,som förgör landet också ekonomiskt,absolut nödvändigt att åtgärda problemet.

 • Dacke

  Vi svenskar har en tradition att “knipa käft” och muttra något om orättfärdigheter, men tyst så ingen kan höra det.
  I Spanien är det minst 10 demonstrationer och strejker varje dag och folk går ut i ur och skur för att göra sin röst hörd, även i Frankrike. För ett tag sedan var det över en miljon spanska pensionärer som demonstrerade mot att pensionerna inte höjts tillräckligt de senaste åren. När gick våra fattigpensionärer ut och demonstrerade emot att de får en låg pension? Nej! Istället röstar de fortfarande på sossarna som sett till att deras pensioner stått still de sista tio åren. Förr så hade vi en massa bondeuppror i landet, men så var majoriteten av svenskarna bönder och en stor maktfaktor. Idag är det kanske mindre än en procent som är bönder.
  Skulle inte förvåna mig om en “handfull” patrioter gör ett synkroniserat maktövertagande över riksdag, regering och SVT?

  • Anna Catherine af Trampe

   Svenskar har utsatts för en massiv hjärntvätt under mycket längre tid än länder som Spanien eller Italien.

  • Realisten

   Hjärntvätten/överstatligheten började med Bernadotte!

  • Knutkalas

   dom löper ksnnke inte lika stor risk att fölora sitt jobb som här

 • Knutkalas

  många kloka ord tack

 • Anna Catherine af Trampe

  Det Du skriver är alltid toppen, Vavra Suk.

  Jag har denna gång fastnat särskilt för följande formulering:

  “Hur moraliskt är det att Sverige, som klarat av att föra en ansvarsfull
  befolkningspolitik och begränsa befolkningsökningen, nu ska ta
  befolkningsöverskottet från länder som inte varit lika ansvarsfulla?
  Varför ska svenskarna offra natur och livskvalitet för att andra länder
  misskött sig?”

 • Fritz-Ingvar

  Detta som efterlyses med att stå upp för sunda ideer har redan slagit igenom i Skåne. Där vågar man inte säga att man inte är SD på många arbetsplatser. Snart slår det igenom i hela Sverige !

 • Realisten

  Välskrivet! Var har dessa 1 miljon varit när Gula västarna demonstrerat runt om i Sverige? Köper att om man inte vågar säga sin mening, uppmuntra istället! Stå bakom talaren, om så tyst! Men visa dig fysiskt! VI är många, men vi måste visa mer ryggrad! De andra kan ju! De är ”duktiga” på att visa sin talan/idé, så ta efter dem! Flygblad som glöms kvar på bussen, mantra statistik, referera till artiklar, sprid adresserna till media som vågar opponera mot makten/eliten/PK, kanske även sponsra dem?! Ta steget, visa att du inte köper samhällsutvecklingen, stå upp för våra värderingar, MEN TA STEGET!

 • andeklas

  Bra sagt Vavra. Det är en sak som alla som ändå funderat på att emigrera kanske bör tänka på.
  – Det är mest troligt att flytten – migrationen blir av om man först utjämnat skillnaden mellan att vara
  i Sverige och till exempel att vara i Ungern.Hur man utjämnar skillnaden blir individuellt, men dom som kan
  ta en politisk Svensk Försvarsdiskussion utan att sänka sina vibrationer ( jag kan det inte ) bör naturligtvis göra
  det.Men kampen fortsätter oavsett om den som kämpar befinner sig i Ungern, Spanien eller i Sverige.Alla Svenskar
  oavsett var vi / ni bor kan göra nytta i kampen för ett Svenskt Sverige.Men när det gäller Ungern kan det finnas fler skäl att komma dit.Enligt t.ex Dalai Lama så ska Jordens Hjärt-Chakra ligga där, idealiskt för andliga och kosmiska kurser med andra ord och till sån verksamhet passande med alla varma bad som finns där i Budapest.Med tanke på allt detta bör man nog hålla sinnet,tanken och själen så ren som möjligt när man är i Ungern och vara glad och positiv när man är där,det som påverkar jordens hjärta påverkar allt annat också.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend