Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Stå på dig och säg vad du tycker!

PappersupplaganNya Tider v. 05

Vi är i dag över en miljon som har fått nog av vanstyret och politikernas svek. Det är dags att det på allvar börjar synas i samhället, att vi börjar stötta varandra och ändrar vårt köpmönster så att vi främjar ett samhälle så som vi vill ha det. Nu får det vara slut på att ta åt sig av skrämseltaktik och stämpling – det är de som förrått Sverige som ska skämmas.

Publicerad: 28 januari, 2019, 14:48

  • Svenska

Läs även

I detta nummer redovisar vi migrationsstatistik för 2018 som nyligen publicerats, samt den aktuella Nationella trygghetsundersökningen (NTU), ämnen som intimt hänger samman. Som läsare kan du säkert redan gissa innehållet: Ja, invandringen fortsätter att vara rekordhög. Ja, det skapar enorm otrygghet och brottslighet.

Själv blev jag ändå förvånad över att sexbrotten ökat så mycket som de gjort. Mer än var tredje kvinna i åldersgruppen 16-24 år utsattes för ett sexualbrott på bara tolv månader. Räknar man på NTU:s siffror skulle det betyda att en kvinna löper cirka 98 procents risk för att bli utsatt för minst ett sexbrott innan hon fyller 25. Vad är det för samhälle som politikerna och samhällsingenjörerna skapat egentligen?

I grunden handlar det dock om mer än brottsligheten. Som Dan Malmqvist konstaterar i sin genomgång av migrationssiffrorna håller Sveriges befolkning på att bytas ut. Han har gått längre än att bara rapportera torra siffror från Migrationsverket och SCB, och själv räknat vidare på vad det betyder för Sveriges framtid. Resultatet ligger i linje med vad till exempel amerikanska Pew Research Institute kommit fram till och visar att redan de människor som lever i dag kommer att få uppleva när Sverige blir ett land dominerat av invandrare från tredje världen. En så drastisk omvälvning får till och med Roms fall att te sig beskedlig.

En läsare som kontaktat oss berättar att det inte längre kommer ut någon statistisk årsbok i Sverige, man hänvisas till nätet. I årsboken för 2008, som hon ville jämföra med 2018 men alltså inte kunde, står att man förväntade sig att Sveriges befolkning skulle öka till tio miljoner år 2030. Den gränsen passerades dock redan nio år senare, 2017. Och det beror inte på att svenskar föder många barn.

Svenskar har haft förmånen att leva i ett land med mycket natur och gott om plats, vilket bland annat möjliggjort allemansrätten. Ett aktuellt tema i dag är miljöfrågor, och det har gått så långt att vissa, som professor Sigrid Agenäs på Sveriges lantbruks­universitet, föreslår att även våra hundar och katter borde äta veganmat.

Hon kal­lar det ”klimatsmart”. Men varje människa i sig är en miljöbov, hur mycket man än anstränger sig för att leva ekologiskt och äta veganskt. Varje individ kommer alltid att förbruka resurser som är ändliga, öka mängden koldioxid och så vidare. Så varför inte göra det enklaste och helt enkelt begränsa invandringen till Sverige av miljöhänsyn?

Min bestämda uppfattning är att allt prat om klimathotet, en för övrigt mycket torftigt underbyggd teori, tar fokus från mycket viktigare miljöfrågor: miljöförstöring på grund av masskonsumtion, miljögifter, alla sopor i hav och natur, utrot­ningen av djur runt om i världen och så vidare. Vid sidan av hänsynslösa globala storföretags massproduktion är överbefolkningen det största hotet mot na­turen. Sammantaget skövlar det naturen, slösar ändliga råvaror samt fördriver tigrarna, lejo­nen, elefanterna … Människan tar all mark i anspråk.

I januari 2019 uppskattades världens befolkning till 7,7 miljarder. År 2000 var vi bara lite över 6 miljarder, och när jag föddes 1973 var vi färre än 4 miljarder. Den största ökningen har skett i det som många av oss förmodligen föreställer sig som typiska naturområden, där det tidigare fanns regnskogar och savanner. Men borta är Mowglis mystiska djungler och Tarzans vilda urskogar. Det är inte bara den brittiska Sherwoodskogen, känd från historien som den djupa skog där Robin Hood gömde sig, som i dag bara är några hundra meter tvärs över. Naturen får ge vika överallt.

Utom i Sverige, till för inte så länge sedan. Även den svenska arkitekturen tog hänsyn till natur, och svenska bostadsområden var beundrade runt om i världen för att man lät stora träd, klippor och andra delar av naturen finnas kvar mellan husen. Nu får även detta stryka på foten när staden ska ”förtätas” för att man ska klämma in ännu fler invandrare i landet.

Den frågan alla borde ställa sig är: Hur moraliskt är det att Sverige, som klarat av att föra en ansvarsfull befolkningspolitik och begränsa befolkningsökningen, nu ska ta befolkningsöverskottet från länder som inte varit lika ansvarsfulla? Varför ska svenskarna offra natur och livskvalitet för att andra länder misskött sig?

Befolkningsutbytet påskyndas dessutom av att politikerna skapat (medvetet?) en situation där en vanlig familj har allt svårare att leva ett drägligt liv. Den Nationella trygghetsundersökningen visar ett tydligt trendbrott, där otryggheten skjuter i höjden just efter migrantvågen i slutet av 2015.

Många svenskar vågar helt enkelt inte ha barn i ett sådant samhälle. Som vuxen kan man undvika bråkiga miljöer, ta bilen till jobbet, isolera sig från problemen, men barnen måste gå i skolan, åka buss och ständigt riskera att mobbas för att de är européer, rånas eller misshandlas.

Allt fler svenskar väljer att permanent bosätta sig utomlands. Ytterligare en anledning är att man inte vill bidra med sin skatt till Sveriges undergång. Vi får faktiskt frågor till tidningen där läsarna efterlyser att vi går igenom vilka länder som kan vara bra att flytta till.

Ge inte upp! Vi är minst en miljon i Sverige som inte vill leva i ett mångkriminellt träsk. Trots försök att marginalisera och förtala regimkritiker så är vi faktiskt väldigt många. Nu gäller det att stå upp för Sverige och ett västerländskt samhälle. Se till att stötta varandra på arbetsplatser och i fikarummen, stå inte bara passiv utan delta i diskussionen!

Man behöver inte vara en mästare på att argumentera, visa åtminstone att du håller med när någon säger något som du tycker är bra. Ge stöd och uppmuntran. Det är så beklämmande när alla sitter tysta och låter en stackare ta på sig all eld, fast man vet att hälften i rummet tycker samma sak. Säg åtminstone ”Bra”, ”Javisst” eller ”Helt rätt!”

Acceptera inte heller mobbing mot oliktänkande och de odemokratiska metoder som motståndarna tar till när de känner att argumenten tryter. Då har de förlorat och det enklaste då är att kräva att alla håller sig till samma demokratiska spelregler. Det borde vara självklart för alla och de gör bara bort sig ännu mer genom att öppet visa hur odemokratiska de är.

Vi har inget att skämmas för. Det är de som förstört Sverige som ska skämmas. Låt oss dra nytta av att vi är många, använd den infrastruktur av företag och kompetens som vi har. Stötta företag som är bra för Sverige och som inte viker sig för politisk korrekthet. Tillsammans är vi starka nog för att leda debatten.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tysta dem!

KULTURDEBATTJag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Konspirationsteoretiker betyder sanningssökare

KRÖNIKA

Plötsliga och förljugna reaktioner på våldet

DEBATTEtt antal kvinnomord under kort tid har väckt svenska mediers intresse, vilket har följts av politikernas intresse av att synas. Veckans debattör, journalisten Tobias Svensson, menar att politikernas plötsliga förfäran inför detta våld ekar något tomt, eftersom vi inte ser samma starka reaktioner vid annat våld i Sverige. Nu utmålas dessutom hela gruppen män som skyldiga, en paradoxal metod som vanligen används för att styra bort diskussionen från icke-svenskars överrepresentation. I denna våg av kvinnomord var fyra av fem icke-svenskar, vilket kan förklara varför användandet av ”män” och ”mäns våld mot kvinnor” blev starkare och än mer desperat än vanligt.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Aborträttens demografiska konsekvens

OPINION: KARL H SANDINSamtidigt som 1,5 miljoner svenska barn sedan 1974 aldrig fick födas på grund av abort, har över en miljon invandrare, främst från Mellanöstern och Afrika, anlänt till vårt land bara under de senaste åren sedan migrantkrisen 2015. Veckans debattör, Karl H Sandin, pekar på att svenskt barnafödande nu också motarbetas med rent bisarra argument, som att barn från tredje världen har mer rätt till planeten än svenska barn.

Överdrivna klimathot skrämmer i onödan – den stora faran är kallare klimat

KRÖNIKATällberg Forums grundare Bo Ekman varnar i DN 20 april för att haven kan stiga upp till sex meter om isar i Arktis och på Grönland skulle smälta. Han menar att mer koldioxid skulle värma atmosfären så att havs- och landisar smälter.

Youtube får yttrandefrihetspris – som man själv sponsrar

LEDARE

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

KRÖNIKABjörn Werner på GP gör liknelser mellan Corona-Sverige och DDR – invånarna är medlöpare som tycker att inskränkningar av medborgliga friheter kan tolereras eftersom staten ger materiell välfärd, de har jobb, bostad och kan köpa saker. ”Vi kan aldrig ta för givet att statsmakten garanterat kommer att återbörda våra friheter”. Permanenta skador på demokratin blir arvet, enligt GP:s kulturchef.

Gå till arkivet

Send this to a friend