Skip to Content

Klippans kommun i Skåne arkiverar uppgifter om jobbsökandes politiska engagemang och religiösa åskådning. När man söker arbete får man även fylla i vad man tycker om homosexualitet och om någon familjemedlem har kontakt med ”högerextrema grupper”.
INRIKES

Svensk kommun bryter mot lagen – åsiktsregistrerar jobbsökande

PappersupplaganNya Tider v. 05

Klippans kommun i Skåne sparar och arkiverar uppgifter om jobbsökandes ”livsåskådning”. Bland frågor de sökande ska svara på är om man är religiöst eller politiskt aktiv, samt vilken inställning man har till homosexualitet och personer med invandrarbakgrund. Även politiska åsikter hos den sökandes familj kartläggs. Svaren arkiveras och vad man anser privat i olika frågor används sedan för att välja ut vilka som ska få jobb.

Publicerad: 2 februari, 2018, 16:37

 • Svenska

Läs även

I ett dokument från Klippans kommun som Nya Tider kommit över och som har titeln ”Underlag för bedömning av lämplighet att utföra uppdrag inom Socialförvaltningen” framkommer ett flertal besvärande frågor som jobbsökande som vill arbeta på uppdrag inom kommunen måste svara på.

Man frågar bland annat om den sökande är religiöst aktiv eller politiskt aktiv, men även om någon i den sökandes familj har kontakt med ”högerextremistiska grupper”, utan att för den skull förtydliga vad man menar eller vilka grupper som anses ”högerextrema”. Man går inte heller in på varför detta är relevant för att den sökande skall kunna utföra sitt uppdrag. Religiös extremism, vänsterextremism och liknande är kommunen inte heller intresserad av att få svar om.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Inte har jag eller någon i familjen någon kontakt med högerextremister. Då blev det sparken omedelbums från SD.
  Men går det bra att vara med i Guds Barn?
  Apropå vänsterextremism: Är Kommunistiska Partiet att betrakta som vänsterextremt, de fick ju inte hyra lokal i Borås?

 • Micke

  Problemet här är att det troligen redan finns folk som har fått anställningar eftersom de valde att svara på dessa olagliga frågor. För att rätta till detta måste samtliga som har fått jobb efter att ha fyllt i dessaa fält omedelbart sparkas och en ny rond med ansökningar tas upp utan olagliga frågor och där arbeteserfarenhet på olagligt jobb INTE är meriterande. För extra säkerhet behöver en neutral part hålla i dessa nya ansökningar för att säkerställa en rättis anställningsprocess.

 • RMG49

  Det är väl bara för vem som helst att göra en polisanmälan. Det är ju ett lagbrott. Samma sak hände i det korrupta Göteborg där jag bor. Men några uppföljningar om vad som hände med de ansvariga gavs aldrig från media. Blir nog samma sak här i Klippans kommun. Locket på !

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend