Skip to Content

Riyadh, Saudiarabiens huvudstad. Foto: Pixabay

Sydkorea en nyckelpartner för Saudiarabiens ekonomiska reform Vision 2030

Digital utgåva

Sydkorea är Saudiarabiens strategiska partner för deras ekonomiska reformplan Vision 2030, vilket gör det bilaterala samarbetet viktigare än någonsin för kungadömet på dess 88-årsjubileum, enligt Riyadhs ambassadör i Seoul.

Publicerad: 2 oktober, 2018, 17:59

  • Svenska

Läs även

”De bilaterala förbindelserna mellan Saudiarabien och Korea är en modell för förbindelserna mellan nationer”, sade Saudiarabiens ambassadör i Korea, Riyad Almubaraky, under en mottagning i Seoul.

Han hänvisade till Sydkorea som Saudiarabiens femte största handelspartnern, och att Saudiarabien var Sydkoreas största oljeleverantören samt den största marknaden i Mellanöstern.

Han underströk särskilt industriellt samarbete. Han hävdade att det finns ”betydande aktiviteter och anmärkningsvärda framsteg har gjorts” i 16 av 40 gemensamma projekt som valdes inom ramen för Vision 2030.

”Båda ledarna i de två vänligt sinnade länderna har gemensamma intressen och önskar stärka förbindelserna och utveckla samarbetet för att uppnå, främja och tjäna de båda ländernas och deras folks gemensamma intressen och bidra till regional säkerhet, stabilitet och världsfred”, sade ambassadören. ”Jag önskar uppriktigt både länderna och de båda folken fortsatt välstånd, säkerhet och stabilitet.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend