Skip to Content

Ahmad Al Aliwi Alissa förs iväg av polisen sedan han skjutit ihjäl tio människor på måfå vid och i en butik. Stillbild: Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Terrordåden används som politiskt slagträ

PappersupplaganNya Tider v. 13

Publicerad: 29 mars, 2021, 19:16

  • Svenska

Läs även

Ahmad Al Aliwi Alissa sköt ihjäl tio personer i amerikanska Boulder, Colorado. Innan polisen avslöjade identiteten på terroristen fylldes Twitter och andra sociala medier av politiskt korrekta floskler.

Meena Harris, systerdotter och tidigare politisk rådgivare till USA:s vicepresident Kamala Harris, tweetade efter masskjutningen: ”Våldsamma vita män är det största terroristhotet mot vårt land”. Liknande utfall mot ”vita män” hördes från vänster­politiker.

Snart visade det sig dock att massmördaren – återigen – var från Mellanöstern, närmare bestämt Syrien. Huruvida han ropade det välbekanta ”Allahu Akbar” är i skrivande stund inte bekräftat, men det verkar som att han kort före dådet publicerade citat från profeten Mohammed på sin Facebook. Harris raderade sin tweet. Och ersatte den med en som fick minst lika mycket kritik:

”Jag raderade min förra tweet om den misstänkte skytten i Boulder. Jag antog att han var vit eftersom han tillfångatogs levande och på grund av att majoriteten av massskjutningarna i USA utförts av vita män”.

”Det verkar som att vissa är snabba med att dra slutsatser om någon anklagad för ett brott baserat på statistik avseende brottslighet och ras?” svarade frilansjournalisten Drew Holden.

Att Meena Harris gör sig skyldig till precis de ”fördomar” som hon så gärna fördömer andra för när det gäller andra folkslag, överskuggas dock av fakta kring masskjutningar i USA. Enligt företaget Statista begicks 66 av 121 masskjutningar i USA åren 1982-2021 av vita män. I ett land där vita är i majoritet. Ickevita har alltså i själva verket en mycket stor överrepresentation och borde snarare fått Harris att peka åt andra hållet.

Ahmads offer var för övrigt alla vita.

Vi kan nu återigen se hur ett terrordåd an­vänds för att genomföra fullkomligt missrik­tade åtgärder, för att avleda uppmärksam­heten från de grupper där det största hotet finns, för att öka massövervakningen av alla medborgare och för att beslagta vapen från lag­lydiga medborgare så att de inte kan skydda sig själva.

Det naturliga vore såklart att tala om islamistisk terrorism och rådande invandrings­politik. Men den uppenbara slutsatsen vägrar de politiskt korrekta dra.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kvinnor kan inte ensamma ”ta natten tillbaka”

LEDAREFredagen den 13 augusti tågade feminister och transpersoner i Göteborg för att ”ta natten till­baka” från våldsamma män. Inga män var välkomna i tåget. Det är förstås ren dumhet – för att ta tillbaka natten från elaka män behövs goda män.

Varför ingen acceptabel utbildning anpassad till en ”mopedbil”?

KRÖNIKA

Paris undergång är också Europas

OPINION: MAGNUS STENLUNDDagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Visst finns det kapacitet för återvandring!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet var en massiv insats från ett flertal myndigheter som aktiverades för att på bara några få dagar slussa över tusen personer till Sverige. Regelverket ändrades över en natt för att möjliggöra transporten. Men går det åt ena hållet måste det väl gå åt andra hållet?

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGPolitikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

Reportern Jesper Johansson frias

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 2 september meddelade Stockholms tingsrätt att man friar Jesper Johansson, som stått åtalad för våldsamt motstånd i samband med att han rapporterade från polisens insats vid en demonstration mot coronarestriktioner den 1 maj i år.

Världen är verkligen upp och ner

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVi som följer nyheter hinner knappt med längre. Det är så mycket och så otroligt märkliga saker som händer varje dag numera. Det som tidigare skulle utgjort en huvudnyhet i tidningen förbigås knappt med en axelryckning numera, när allt mer bisarra saker inträffar runt omkring oss.

Så kan vi ta tillbaka Svenska kyrkan

OPINION: Axel W KarlssonAlternativ för Sverige ställer upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan den 19 september, bland annat under slagordet ”Ta tillbaka kyrkan!” Det kan behöva en förklaring. Vad är kyrkans stora problem idag, och hur kan kyrkan förändras till det bättre i framtiden? I veckans opinionsartikel förklarar partiets toppkandidat, prästen Axel W Karlsson, hur kyrkan måste förändras – från de politiska sär­intressenas kyrka, till en folkkyrka på kristen och patriotisk grund. ”Det land som ett folk har fått, dess språk och kultur är Guds gåvor till folket som skall vårda det framför allt annat”, skriver Karlsson.

Gå till arkivet

Send this to a friend