Skip to Content

Ahmad Al Aliwi Alissa förs iväg av polisen sedan han skjutit ihjäl tio människor på måfå vid och i en butik. Stillbild: Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Terrordåden används som politiskt slagträ

PappersupplaganNya Tider v. 13

Publicerad: 29 mars, 2021, 19:16

  • Svenska

Läs även

Ahmad Al Aliwi Alissa sköt ihjäl tio personer i amerikanska Boulder, Colorado. Innan polisen avslöjade identiteten på terroristen fylldes Twitter och andra sociala medier av politiskt korrekta floskler.

Meena Harris, systerdotter och tidigare politisk rådgivare till USA:s vicepresident Kamala Harris, tweetade efter masskjutningen: ”Våldsamma vita män är det största terroristhotet mot vårt land”. Liknande utfall mot ”vita män” hördes från vänster­politiker.

Snart visade det sig dock att massmördaren – återigen – var från Mellanöstern, närmare bestämt Syrien. Huruvida han ropade det välbekanta ”Allahu Akbar” är i skrivande stund inte bekräftat, men det verkar som att han kort före dådet publicerade citat från profeten Mohammed på sin Facebook. Harris raderade sin tweet. Och ersatte den med en som fick minst lika mycket kritik:

”Jag raderade min förra tweet om den misstänkte skytten i Boulder. Jag antog att han var vit eftersom han tillfångatogs levande och på grund av att majoriteten av massskjutningarna i USA utförts av vita män”.

”Det verkar som att vissa är snabba med att dra slutsatser om någon anklagad för ett brott baserat på statistik avseende brottslighet och ras?” svarade frilansjournalisten Drew Holden.

Att Meena Harris gör sig skyldig till precis de ”fördomar” som hon så gärna fördömer andra för när det gäller andra folkslag, överskuggas dock av fakta kring masskjutningar i USA. Enligt företaget Statista begicks 66 av 121 masskjutningar i USA åren 1982-2021 av vita män. I ett land där vita är i majoritet. Ickevita har alltså i själva verket en mycket stor överrepresentation och borde snarare fått Harris att peka åt andra hållet.

Ahmads offer var för övrigt alla vita.

Vi kan nu återigen se hur ett terrordåd an­vänds för att genomföra fullkomligt missrik­tade åtgärder, för att avleda uppmärksam­heten från de grupper där det största hotet finns, för att öka massövervakningen av alla medborgare och för att beslagta vapen från lag­lydiga medborgare så att de inte kan skydda sig själva.

Det naturliga vore såklart att tala om islamistisk terrorism och rådande invandrings­politik. Men den uppenbara slutsatsen vägrar de politiskt korrekta dra.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

När avloppslögnen blir sanning

KRÖNIKANär en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt avlopp, så svarar de för lika stora föroreningar som resten av befolkningen.”

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Gå till arkivet

Send this to a friend