Skip to Content

Premiärminister Viktor Orbán har slagit fast att Ungern ska lösa befolkningsfrågan genom att uppmuntra ungrare till att föda barn och ge dem de bästa förutsättningarna till det, inte genom invandring. Därför säger man också nej till Istanbulkonventionen. Foto: Ungerns regering
UTRIKES

Ungern säger nej till vänsterliberal genus-konvention från Europarådet

PappersupplaganNya Tider v. 21

Den 5 maj röstade Ungerns parlament nej till en konvention från Europarådet som officiellt handlade om kvinnovåld, men där en majoritet i parlamentet istället såg det som en smygväg för massinvandring och uppluckrandet av värderingar kring familj och kön.

Publicerad: 22 maj, 2020, 14:33

 • Svenska

Läs även

Det ungerska parlamentet, där det konservativa partiet Fidesz har en betryggande majoritet, röstade den 5 maj nej till den uppmärksammade konventionen ”Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och av våld i hemmet”, även kal­lad Istanbulkonventionen. Rådet är ett mellanstatligt organ som bildades 1949, det har politiska representanter från 47 stater och dess syfte är att värna de mänskliga rättig­heterna i Europa.

Konventionen antogs år 2011 och i princip alla länder i Europa har skrivit under den, inklusive Ungern. De länder som har sagt nej är Ryssland, Litauen samt det muslimska Azerbajdzjan, som är med i Europarådet trots att det inte ligger i Europa. Att skriva på är dock bara ett första steg, och tanken är att de nationella parlamenten ska ratificera konventionen så att den blir bindande och staten blir skyldig att följa den. Förutom Ungern är det ytterligare tio länder som skrivit på men inte gått vidare i processen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Ungern – ett föregångsland! Vi kan bara vända blicken upp mot norra Europa och Sverige för att få det bekräftat vad som skulle hända Ungern om de ger vika för EU:s påtryckningar. Se på det svenska folket som blivit ”pissat” på de senaste 40 åren och det fortsätter oavbrutet, där arbetande skattebetalare och pensionärer får allt sämre för vart år? Svenskarna är minst sagt ett misshandlat folk och pressas djupare ner i dyn, ”för det har ÄU bästämt” säger Stefan Löfven, tillika medlem i Bilderberggruppen .

  • Swatch

   Amen – varje ord är sant! Ungern är framtidens land!
   Titta bara på alla dessa lömska försök att tvinga ner Ungern på knäna…
   Titta bara hur Europas förrädare skruvar sig i sina fin fina feta stolar i Bryssel när Orban säger sanningens ord om EU och om dem – medan samtidigt praktiserar han Ungern Först politiken.
   EU baronerna ska akta sig noga hur de behandlar Ungern, för om Ungern tröttnar på Brysselbullshit kan göra som England, därmed starta lavinen som EU deln överlever inte.

Trumps administration diskuterar USA:s första kärnvapenprov på årtionden

UTRIKESTrumpadministrationen har överlagt om att genomföra det första amerikanska kärnvapentestet sedan 1992 i ett drag som skulle få långtgående konsekvenser för förbindelserna med andra kärnvapenmakter och upphäva ett decennier långt moratorium för sådana provsprängningar uppger högt uppsatta tjänstemän inom administrationen.

Skandal runt processen mot Salvini

UTRIKESDen anti-migrationspolitik som genomfördes av Matteo Salvini var laglig, men den italienska rättvisan valde trots det att väcka åtal, enligt en WhatsApp-konversation mellan domare, avslöjar den italienska pressen.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Merkel och Macron vill ge bidrag till coronadrabbade ekonomier

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron, representanter för EU:s största länder (sedan England lämnat) framträdde var för sig den 18 maj med föreslaget att EU skall bevilja ett paket på 500 miljarder euro i bidrag till coronadrabbade sektorer och regioner i EU. Motståndare till planerna är framför allt Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz samt Nederländerna, Sverige och Danmark, som föreslår lån istället för bidrag.

Ryssland, Frankrike och Tyskland, en vecka i maj 2020

UTRIKESDe svenska medierna förmedlar selektiv information för djupt troende medborgare som ser omvärlden genom decenniers medial och pedagogisk fostran. Tragiskt nog kommer mycket av väsentlig och betydande information aldrig till allmänhetens kännedom.

Flygel-ledaren Andreas Kalbitz utesluten

UTRIKESLedaren för Alternativ för Tysklands partigrupp i lantdagen (delstatsparlamentet) i delstaten Brandenburg, Andreas Kalbitz, uteslöts den 15 maj ur partiet. Kalbitz är en av ledarna för den så kallade ”Flygeln”, en nationaletnisk gruppering som partiet den 20 mars beordrade skulle upplösa sig själv. Kalbitz har meddelat att han inte avser att starta något nytt parti, utan tänker överklaga partiets beslut på rättsliga vägar. Han har två möjligheter: Dels kan han klaga till den interna partidomstolen, dels till allmän statlig domstol.

Demonstrationerna i Tyskland fortsätter – jämförs med de gula västarna

UTRIKESProtesterna i Tyskland mot de coronarelaterade inskränkningarna av mänskliga fri- och rättigheter avtar inte i styrka, tvärtom. Den 16 maj hölls återigen stora demonstrationer runtom i landet, bland annat i sydtyska Stuttgart. Tidskriften Compact-Magazin jämför den heterogena församlingen av människor med de franska gula västarna.

Tyska författningsdomstolen kör över EU

UTRIKESDen 5 maj beslutade den tyska författningsdomstolen att landets centralbank om tre månader skall upphöra med stödköpen av statsobligationer som ingår i Europeiska centralbankens stimulanspaket. ECB måste inom denna tid visa att åtgärderna är proportionella till de mål man avsett att uppnå för att stödköpen skall kunna fortsätta. EU-anhängare menar att EU-domstolen nu måste agera för att visa vem som bestämmer.

Gå till arkivet

Send this to a friend