Skip to Content

Premiärminister Viktor Orbán har slagit fast att Ungern ska lösa befolkningsfrågan genom att uppmuntra ungrare till att föda barn och ge dem de bästa förutsättningarna till det, inte genom invandring. Därför säger man också nej till Istanbulkonventionen. Foto: Ungerns regering
UTRIKES

Ungern säger nej till vänsterliberal genus-konvention från Europarådet

PappersupplaganNya Tider v. 21

Den 5 maj röstade Ungerns parlament nej till en konvention från Europarådet som officiellt handlade om kvinnovåld, men där en majoritet i parlamentet istället såg det som en smygväg för massinvandring och uppluckrandet av värderingar kring familj och kön.

Publicerad: 22 maj, 2020, 14:33

 • Svenska

Läs även

Det ungerska parlamentet, där det konservativa partiet Fidesz har en betryggande majoritet, röstade den 5 maj nej till den uppmärksammade konventionen ”Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och av våld i hemmet”, även kal­lad Istanbulkonventionen. Rådet är ett mellanstatligt organ som bildades 1949, det har politiska representanter från 47 stater och dess syfte är att värna de mänskliga rättig­heterna i Europa.

Konventionen antogs år 2011 och i princip alla länder i Europa har skrivit under den, inklusive Ungern. De länder som har sagt nej är Ryssland, Litauen samt det muslimska Azerbajdzjan, som är med i Europarådet trots att det inte ligger i Europa. Att skriva på är dock bara ett första steg, och tanken är att de nationella parlamenten ska ratificera konventionen så att den blir bindande och staten blir skyldig att följa den. Förutom Ungern är det ytterligare tio länder som skrivit på men inte gått vidare i processen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Ungern – ett föregångsland! Vi kan bara vända blicken upp mot norra Europa och Sverige för att få det bekräftat vad som skulle hända Ungern om de ger vika för EU:s påtryckningar. Se på det svenska folket som blivit “pissat” på de senaste 40 åren och det fortsätter oavbrutet, där arbetande skattebetalare och pensionärer får allt sämre för vart år? Svenskarna är minst sagt ett misshandlat folk och pressas djupare ner i dyn, “för det har ÄU bästämt” säger Stefan Löfven, tillika medlem i Bilderberggruppen .

  • Swatch

   Amen – varje ord är sant! Ungern är framtidens land!
   Titta bara på alla dessa lömska försök att tvinga ner Ungern på knäna…
   Titta bara hur Europas förrädare skruvar sig i sina fin fina feta stolar i Bryssel när Orban säger sanningens ord om EU och om dem – medan samtidigt praktiserar han Ungern Först politiken.
   EU baronerna ska akta sig noga hur de behandlar Ungern, för om Ungern tröttnar på Brysselbullshit kan göra som England, därmed starta lavinen som EU deln överlever inte.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Son till AfD-politiker knivhuggen – polisen misstänker islamistiskt motiv

UTRIKESNatten mot söndag den 13 september knivhöggs en 23-årig man i den tyska staden Stolberg. Offret för knivdådet är son till en AfD-politiker som är aktiv i stadens kommunalpolitik, och enligt vad tidningen Bild-Zeitung skriver utgår myndigheterna från att motivet till knivattacken hade att göra med kommunalvalen som skulle hållas i delstaten Nordrhein-Westfalen under söndagen, och att det dessutom fanns islamistiska grunder för attentatet. En irakier på 21 år kunde mycket snart gripas som misstänkt för dådet.

Enade Ryssland vann regionvalen i Ryssland

UTRIKESSöndagen den 13 september avslutades regionvalen i Ryssland, val som framför allt västmedia hade hoppats skulle bli en seger för Aleksej Navalnyjs anti-korruptionsrörelse. När rösterna så här långt har räknats står det klart att regeringspartiet Enade Ryssland vann samtliga guvernörsposter och blev största parti i övriga provins- och regionparlament. De partier som för övrigt fick folkets röster befann sig på den nationellt sinnade sidan, det vill säga Kommunistpartiet samt Liberaldemokraterna.

Våldet trappas upp: Trumpanhängare ihjälskjuten

USADen 30 augusti blev en man skjuten till döds i Portland, Oregon då en bilkaravan med Trumpanhängare körde in i staden för att visa sitt stöd för presidenten. Mördaren, som själv beskriver sig som ”100% Antifa”, drog vapen då polisen skulle gripa honom och sköts ihjäl vid skottväxlingen.

Gå till arkivet

Send this to a friend