LANDSFÖRVISAD för att inte ha burit mask på sin egen tomt. Den 29 april 2020 angreps spanjoren Javier Parra (t.h.) av filippinsk polis, som försökte smyga sig på honom bakifrån inne på hans tomt, efter att han bett dem att lämna hans egendom. Fastän ingen lag krävde mask i hemmet och polisen saknade husrannsakan så utvisades Parra på livstid. Detta genom att han felaktigt anklagades för att ha ”attackerat” och ”förargat” polisen, inte åtlytt auktoritet och inte burit mask. Att han bor och har familj i Filippinerna var ointressant. Stillbild: Familjen Parra

Utlänningar ska såklart inte ges medborgarskap – bara tanken är skrattretande… utanför Väst

LEDARE.
Hur utlänningar i Sverige behandlas är ljusår från hur det går till i omvärlden och då inte minst utanför Europa och västvärlden. I Sverige har utlänningar mer rättigheter än infödda, som blivit lika otrygga som maktlösa i sitt eget land. Polisen är mer upptagen med att grilla korv åt kriminella invandrare, visa upp sig på sodomitfestivaler eller driva in skatt vid vägkanten än att lösa de allt fler och allvarliga brotten mot svenskar. Medborgarskap öses ut på lösa grunder och nästan inget brott är grovt nog för att rendera utvisning, som ändå nästan aldrig genomförs. Utanför Väst är verkligheten ofta den rakt motsatta.

När ni läser rubriken kanske ni tror undertecknad är en ”hemsk rasist” som vill vägra raketforskare från jordens alla hörn att bli svenska medborgare så vi får en blomstrande framtid. Nej då, jag talar om min erfarenhet från länder utanför västvärlden där jag genom åren bott, arbetat eller rest. Det har över tid blivit en del länder, många ackumulerade år och därmed erfarenhet. Jag tror att många svenskar och läsare inte känner till hur det går till och resoneras i länder utanför Väst. Etablissemanget, som genom skola, politiker och media indoktrinerat svenskarna att alla kan vara svenskar, utom svenskarna själva, talar såklart tyst om denna verklighet utanför Sverige och Väst.

Filippinerna är ur flera aspekter ett intressant exempel. Historiskt är det ett land som varit koloniserat i nästan 400 år. Först av spanjorerna 1565-1898, sedan av amerikanerna 1898-1946 och med japansk ockupation åren 1942-1946. De kan därför inte liknas vid exempelvis Japan som länge höll sig isolerade från omvärlden. Tvärtom har de påtvingats att leva med och under utlänningar i många sekler.

Kulturellt och språkligt är Filippinerna starkt influerade av länderna som koloniserade dem. Myndigheter, utbildningssystemet och mycket annat är direkta kopior av amerikanska diton. Språket har en mängd spanska ord och engelska vävs in i allt från vardagsprat till presidenttal. Förnamnen är ofta engelska och efternamnen spanska. Religionen är katolsk. Får en filippinare frågan vilken religion de hade före spanjoren och upptäcktsresanden Magellans ankomst så står de frågande. Lika frågande är de om man frågar hur många låneord deras språk har. Språket är ju deras, oavsett ordens ursprung. De vet inte längre något annat. Den förste världsomseglaren Magellan slog de för övrigt ihjäl kort efter hans ankomst.

Önationen är också mycket korrupt. Det lilla fåtalet rika har all makt och nästan alla pengar, medan resten är maktlösa och i varierande grad fattiga. Den som har pengar kan köpa allt från körkort till politiskt inflytande. Det finns nästan inget som inte mutor kan lösa. I praktiken har rika rättslig immunitet och polisen vågar inte ingripa mot dem, om inte andra rikare och mäktigare så kräver. Även för medelklassen går det att köpa sig fri. Grips du för exempelvis misshandel eller för att ha kört ihjäl någon så löses det med pengar till offer eller anhöriga på polisstationen, som fungerar mer som förhandlare av summan. Det finns få regler eller köer för den som kan betala. Med denna realitet och landets historia blir det jag kommer till nu extra intressant.

I Filippinerna bor många utlänningar från hela världen. Klimatet lockar västerlänningar och korruptionen lockar penningstinna ligor från Kina och Korea som behöver ett land där inga frågor ställs och mutor löser allt för att föra in och investera sina ofantliga rikedomar. År 2022 fanns det officiellt 133 000 utlänningar bosatta, en siffra som sjönk drastiskt under pandemiåren. Amerikaner, kineser, japaner, indier och koreaner finns det flest av. Turismen, som nådde över åtta miljoner besökare 2019, sjönk till bara 160 000 år 2021. De flesta utlänningar som bor där är dock turister som förlänger sina visum år efter år, så i verkligheten bor flera miljoner utlänningar i landet. Av dessa är hundratusentals kineser som jobbar illegalt i landet på turistvisa, mer än 40 000 bara med olagliga online-kasinon.

Så i denna kulturella och språkliga smältdegel, full med utlänningar, borde det inte finnas någon rasism och medborgarskap borde delas ut i frukostflingpaket som i Sverige, kunde man tro… men icke. Tvärtom är utlänningar i praktiken rättslösa. Blandar en utlänning sig i politik, till exempel deltar i en fredlig och okontroversiell demonstration, så är det omedelbar utvisning. Om en utlänning råkar ut för en trafikolycka, så är det alltid utlänningens fel och denne måste betala sig ur situationen eller hamna i fängelse. Vid rättsliga tvister tar advokaterna väl betalt från utlänningen, medan de inte sällan samverkar bakom ryggen med den inhemska motparten eller i alla fall domaren. Har utlänningen så rätt att det inte går att döma emot denne, så dras rättsprocessen ut tills utlänningen inte har råd med advokatkostnaderna längre och ger upp eller en av parterna avlider så fallet kan läggas ned. Utlänningen har aldrig rätt och betalar alltid. Tänk ramaskriet i Sverige om polis och rättsväsende agerade så.

Låt mig ta ett exempel som en bekant på Filippinerna berättade om. En känd och omtyckt restaurangägare från England som varit verksam i många år får en dag en matleverans. En dispyt utbryter. Inte underligt i ett land där fel på varor och tjänster hör till normen. Utlänningen angrips plötsligt av budet, som engelsmannen med nöd och näppe lyckas brotta ned… inne i sin egen restaurang. Hade de båda varit filippiner hade angriparen gripits, men nu satt snart engelsmannen bakom galler. De filippinska vittnena och rättsinstanserna väljer direkt sida. Videon, som visar hur restaurangägaren angrips, klipps så att man bara ser hur han brottar ned budet. Vittnena ljuger. Advokaterna tar allt han äger. När han inte kan betala skadeståndet till budet så blir ”offrets” familj rasande. De anmäler honom då som ”undesirable”, icke önskvärd, vilket leder till utvisning. Försök att motbevisa det är omöjligt. Eftersom utlänningar bara får äga 40 procent av mark och bolag i ö­nationen, så kan filippinska affärspartners, som alltid är majoritetsägare, ta över. Allt gick förlorat för honom på grund av ett argsint bud.

Det finns dock en sak som pengar inte kan köpa på Filippinerna och det är medborgarskap. En amerikansk kontakt som bott i landet i decennier, en av många exmilitärer som bosatt sig där, berättade vad som hände när han frågade immigrationsverket om det gick att få medborgarskap. Till saken hör att han driver flera företag, har goda kontakter på hög nivå, är välbeställd och en pelare i lokalsamhället där han även finansierar skolor och olika hjälpinsatser. Han talar språket flytande och har fru, barn och barnbarn i landet. Han har sålt av allt i USA, har inga släktingar där kvar i livet och är nu för gammal för att resa. Varför då trassla med amerikanskt pass och förlängning av visum år in och år ut, tänkte han, och gav sig av till immigrations­verket med sin fråga. Den uniformerade tjänstemannen tittade på honom med förvånad min innan han började skratta och svarade: ”Du är väl inte filippin eller… haha”. Det var oklart om han ens tog frågan på allvar.

Jag rekommenderade min kontakt att flyga till Sverige och ta valfri tunnelbana en station eller två så att han därmed kunde bli svensk, som den obegåvade miljöpartisten och otroligt nog Sveriges dåvarande vice statsminister Åsa Romson en gång sade. Nu var det han som trodde att det var jag som skämtade.

Att Filippinerna sätter sitt eget folk först är föredömligt. Men varför kan Filippinerna behandla betalande och lag­lydiga utlänningar, som skapar företag och bygger upp landet, så illa – samtidigt som Sverige ger allt gratis till invandrare som inget bidrar och behandlar grovt kriminella utlänningar med silkeshandskar? Svensken är en mjölkko, oavsett om han bor i Sverige, EU eller i ett u-land. Är det systematisk rasism på global nivå?

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

De senkomnas förundran

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Vad har hänt sedan 90-talet?

Vad har hänt sedan 90-talet?

🟠 När Henrik Dagård ”hade fel”. Ibland är det lätt att få för sig att det politiska och mass­mediala klimatet är statiskt och att ingenting förändras. Men det stämmer inte riktigt. Förändringar sker, om än långsamt. Den politiska korrektheten härskar fortfarande inom system­media, men det blir allt lättare att uttala de oönskade sanningarna. Veckans debattör Bitte Assarmo drar paralleller mellan två utspel med 27 års mellanrum.

Läs även:

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

🟠 DEBATT. I FN:s Agenda 2030, som Sveriges regering aktivt arbetar för att uppfylla, uppställs mål som gäller ett stort antal samhällsområden. Man har beträffande dessa formulerat 17 mål av typen: ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbar energi för alla, fredliga och inkluderande samhällen och liknande. Men med tanke på de enorma ökningarna av välfärden som världens länder uppnått sedan andra världskriget på basis av sina liberala ekonomiska system, kunde man i FN:s arbete vänta sig en fortsatt utveckling på de grunderna. Istället är det uttalade syftet att ”tänka om angående kapitalismen” och införa ”en intressentkapitalism”, vilket i praktiken är socialism som aspirerar på världsherravälde. Det skriver veckans debattör, Dan Ahlmark.

Vad har hänt sedan 90-talet?

Vad har hänt sedan 90-talet?

🟠 När Henrik Dagård ”hade fel”. Ibland är det lätt att få för sig att det politiska och mass­mediala klimatet är statiskt och att ingenting förändras. Men det stämmer inte riktigt. Förändringar sker, om än långsamt. Den politiska korrektheten härskar fortfarande inom system­media, men det blir allt lättare att uttala de oönskade sanningarna. Veckans debattör Bitte Assarmo drar paralleller mellan två utspel med 27 års mellanrum.

Det verkliga paradigmskiftet

Det verkliga paradigmskiftet

🟠 LEDARE. Det är bra att Sverigedemokraterna börjat tala högt om det pågående folkutbytet. Äntligen. Det verkliga paradigmskiftet är dock ett annat: SD har pekat på att folkutbytet är medvetet. Ingen är så dum att man inte förstår att importen av hundratusentals människor från tredje världen varje år innebär att ursprungsbefolkningen trängs undan, men ingen i SD-toppen har vågat säga det öppet – fram tills nu.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Hur verkligheten kan vara en summa av alla möjliga verkligheter

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Richard Feynmans vägintegral är en kraftfull metod för att förutsäga fysiska fenomen och nästan en filosofi. Fysiker kämpar fortfarande för att förstå hur man använder den och vad resultaten betyder. Den amerikanske fysikern Richard Feynman presenterade i sin doktorsavhandling en alternativ formulering av kvantmekaniken baserad på ”vägintegraler”. Detta kom att kallas vägintegralformuleringen eller funktionalformuleringen av kvantmekaniken.

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.