LANDSFÖRVISAD för att inte ha burit mask på sin egen tomt. Den 29 april 2020 angreps spanjoren Javier Parra (t.h.) av filippinsk polis, som försökte smyga sig på honom bakifrån inne på hans tomt, efter att han bett dem att lämna hans egendom. Fastän ingen lag krävde mask i hemmet och polisen saknade husrannsakan så utvisades Parra på livstid. Detta genom att han felaktigt anklagades för att ha ”attackerat” och ”förargat” polisen, inte åtlytt auktoritet och inte burit mask. Att han bor och har familj i Filippinerna var ointressant. Stillbild: Familjen Parra

Utlänningar ska såklart inte ges medborgarskap – bara tanken är skrattretande… utanför Väst

LEDARE.
Hur utlänningar i Sverige behandlas är ljusår från hur det går till i omvärlden och då inte minst utanför Europa och västvärlden. I Sverige har utlänningar mer rättigheter än infödda, som blivit lika otrygga som maktlösa i sitt eget land. Polisen är mer upptagen med att grilla korv åt kriminella invandrare, visa upp sig på sodomitfestivaler eller driva in skatt vid vägkanten än att lösa de allt fler och allvarliga brotten mot svenskar. Medborgarskap öses ut på lösa grunder och nästan inget brott är grovt nog för att rendera utvisning, som ändå nästan aldrig genomförs. Utanför Väst är verkligheten ofta den rakt motsatta.

När ni läser rubriken kanske ni tror undertecknad är en ”hemsk rasist” som vill vägra raketforskare från jordens alla hörn att bli svenska medborgare så vi får en blomstrande framtid. Nej då, jag talar om min erfarenhet från länder utanför västvärlden där jag genom åren bott, arbetat eller rest. Det har över tid blivit en del länder, många ackumulerade år och därmed erfarenhet. Jag tror att många svenskar och läsare inte känner till hur det går till och resoneras i länder utanför Väst. Etablissemanget, som genom skola, politiker och media indoktrinerat svenskarna att alla kan vara svenskar, utom svenskarna själva, talar såklart tyst om denna verklighet utanför Sverige och Väst.

Filippinerna är ur flera aspekter ett intressant exempel. Historiskt är det ett land som varit koloniserat i nästan 400 år. Först av spanjorerna 1565-1898, sedan av amerikanerna 1898-1946 och med japansk ockupation åren 1942-1946. De kan därför inte liknas vid exempelvis Japan som länge höll sig isolerade från omvärlden. Tvärtom har de påtvingats att leva med och under utlänningar i många sekler.

Kulturellt och språkligt är Filippinerna starkt influerade av länderna som koloniserade dem. Myndigheter, utbildningssystemet och mycket annat är direkta kopior av amerikanska diton. Språket har en mängd spanska ord och engelska vävs in i allt från vardagsprat till presidenttal. Förnamnen är ofta engelska och efternamnen spanska. Religionen är katolsk. Får en filippinare frågan vilken religion de hade före spanjoren och upptäcktsresanden Magellans ankomst så står de frågande. Lika frågande är de om man frågar hur många låneord deras språk har. Språket är ju deras, oavsett ordens ursprung. De vet inte längre något annat. Den förste världsomseglaren Magellan slog de för övrigt ihjäl kort efter hans ankomst.

Önationen är också mycket korrupt. Det lilla fåtalet rika har all makt och nästan alla pengar, medan resten är maktlösa och i varierande grad fattiga. Den som har pengar kan köpa allt från körkort till politiskt inflytande. Det finns nästan inget som inte mutor kan lösa. I praktiken har rika rättslig immunitet och polisen vågar inte ingripa mot dem, om inte andra rikare och mäktigare så kräver. Även för medelklassen går det att köpa sig fri. Grips du för exempelvis misshandel eller för att ha kört ihjäl någon så löses det med pengar till offer eller anhöriga på polisstationen, som fungerar mer som förhandlare av summan. Det finns få regler eller köer för den som kan betala. Med denna realitet och landets historia blir det jag kommer till nu extra intressant.

I Filippinerna bor många utlänningar från hela världen. Klimatet lockar västerlänningar och korruptionen lockar penningstinna ligor från Kina och Korea som behöver ett land där inga frågor ställs och mutor löser allt för att föra in och investera sina ofantliga rikedomar. År 2022 fanns det officiellt 133 000 utlänningar bosatta, en siffra som sjönk drastiskt under pandemiåren. Amerikaner, kineser, japaner, indier och koreaner finns det flest av. Turismen, som nådde över åtta miljoner besökare 2019, sjönk till bara 160 000 år 2021. De flesta utlänningar som bor där är dock turister som förlänger sina visum år efter år, så i verkligheten bor flera miljoner utlänningar i landet. Av dessa är hundratusentals kineser som jobbar illegalt i landet på turistvisa, mer än 40 000 bara med olagliga online-kasinon.

Så i denna kulturella och språkliga smältdegel, full med utlänningar, borde det inte finnas någon rasism och medborgarskap borde delas ut i frukostflingpaket som i Sverige, kunde man tro… men icke. Tvärtom är utlänningar i praktiken rättslösa. Blandar en utlänning sig i politik, till exempel deltar i en fredlig och okontroversiell demonstration, så är det omedelbar utvisning. Om en utlänning råkar ut för en trafikolycka, så är det alltid utlänningens fel och denne måste betala sig ur situationen eller hamna i fängelse. Vid rättsliga tvister tar advokaterna väl betalt från utlänningen, medan de inte sällan samverkar bakom ryggen med den inhemska motparten eller i alla fall domaren. Har utlänningen så rätt att det inte går att döma emot denne, så dras rättsprocessen ut tills utlänningen inte har råd med advokatkostnaderna längre och ger upp eller en av parterna avlider så fallet kan läggas ned. Utlänningen har aldrig rätt och betalar alltid. Tänk ramaskriet i Sverige om polis och rättsväsende agerade så.

Låt mig ta ett exempel som en bekant på Filippinerna berättade om. En känd och omtyckt restaurangägare från England som varit verksam i många år får en dag en matleverans. En dispyt utbryter. Inte underligt i ett land där fel på varor och tjänster hör till normen. Utlänningen angrips plötsligt av budet, som engelsmannen med nöd och näppe lyckas brotta ned… inne i sin egen restaurang. Hade de båda varit filippiner hade angriparen gripits, men nu satt snart engelsmannen bakom galler. De filippinska vittnena och rättsinstanserna väljer direkt sida. Videon, som visar hur restaurangägaren angrips, klipps så att man bara ser hur han brottar ned budet. Vittnena ljuger. Advokaterna tar allt han äger. När han inte kan betala skadeståndet till budet så blir ”offrets” familj rasande. De anmäler honom då som ”undesirable”, icke önskvärd, vilket leder till utvisning. Försök att motbevisa det är omöjligt. Eftersom utlänningar bara får äga 40 procent av mark och bolag i ö­nationen, så kan filippinska affärspartners, som alltid är majoritetsägare, ta över. Allt gick förlorat för honom på grund av ett argsint bud.

Det finns dock en sak som pengar inte kan köpa på Filippinerna och det är medborgarskap. En amerikansk kontakt som bott i landet i decennier, en av många exmilitärer som bosatt sig där, berättade vad som hände när han frågade immigrationsverket om det gick att få medborgarskap. Till saken hör att han driver flera företag, har goda kontakter på hög nivå, är välbeställd och en pelare i lokalsamhället där han även finansierar skolor och olika hjälpinsatser. Han talar språket flytande och har fru, barn och barnbarn i landet. Han har sålt av allt i USA, har inga släktingar där kvar i livet och är nu för gammal för att resa. Varför då trassla med amerikanskt pass och förlängning av visum år in och år ut, tänkte han, och gav sig av till immigrations­verket med sin fråga. Den uniformerade tjänstemannen tittade på honom med förvånad min innan han började skratta och svarade: ”Du är väl inte filippin eller… haha”. Det var oklart om han ens tog frågan på allvar.

Jag rekommenderade min kontakt att flyga till Sverige och ta valfri tunnelbana en station eller två så att han därmed kunde bli svensk, som den obegåvade miljöpartisten och otroligt nog Sveriges dåvarande vice statsminister Åsa Romson en gång sade. Nu var det han som trodde att det var jag som skämtade.

Att Filippinerna sätter sitt eget folk först är föredömligt. Men varför kan Filippinerna behandla betalande och lag­lydiga utlänningar, som skapar företag och bygger upp landet, så illa – samtidigt som Sverige ger allt gratis till invandrare som inget bidrar och behandlar grovt kriminella utlänningar med silkeshandskar? Svensken är en mjölkko, oavsett om han bor i Sverige, EU eller i ett u-land. Är det systematisk rasism på global nivå?

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

De brottsliga nätverken i Sverige

De brottsliga nätverken i Sverige

🟠 INRIKES Gängbrottligheten har fått mycket medial uppmärksamhet på sista tiden på grund av det eskalerande våldet, med spektakulära sprängningar och skottlossningar som ofta drabbar tredje man. Nya Tider har tidigare sammanfattat dessa konflikter från en rapport av researchföretaget Acta Publica. Nedan följer ytterligare en sammanfattning från samma rapport, denna gång med fokus på de invandrargrupperingar som ligger bakom dessa brott.

Läs även:

Socialminister Jakob Forssmed ser inga problem med covidvaccinerna, men vad säger Angus Dalgleish, professor i onkologi?

Socialminister Jakob Forssmed ser inga problem med covidvaccinerna, men vad säger Angus Dalgleish, professor i onkologi?

🟠 OPINION: ELSA WIDDING Socialminister Jakob Forssmed påstår att vaccinationerna mot Covid-19 är säkra och effektiva. Detsamma påstår hälsominister Acko Ankarberg Johansson som dessutom tillägger att vaccinerna mot Covid-19 är bra för folkhälsan. Samtidigt blir allt fler svenskar smärtsamt medvetna om att så inte alls är fallet när nu plötsligt allt fler nära och kära drabbas av accelererande cancerförlopp, som idag går under benämningen ”turbocancer”.

Två år sedan Korankravallerna

Två år sedan Korankravallerna

🟠 OPINION: BITTE ASSARMO De muslimer som attackerade polis under korankravallerna 2022 är inget annat än terrorister. Det menar debattören Bitte Assarmo, som skriver att fler poliser borde ha skjutit verkanseld – det var bevisligen det enda som hade effekt. Istället lät polisen pöbeln härja, varpå politiker liksom systemmedia var snabba med att urskulda och förringa muslimernas hat mot den svenska yttrandefriheten och vårt samhälle.

Skyhöga förluster beseglar Ukrainas öde

Skyhöga förluster beseglar Ukrainas öde

🟠 ANALYS Vid det här laget har det börjat gå upp för de flesta att Ukraina är i en hopplös belägenhet. Men västetablissemanget kämpar tappert för att upprätthålla bilden av en lovande kamp så länge Ukraina får trogen hjälp från Väst. En viktig del av detta är att låta påskina att Ryssland lider större förluster än Ukraina. Manskap är en dyrbar och ändlig resurs. Om den ena parten åderlåts allt för mycket blir kriget svårt eller omöjligt att upprätthålla. Sålunda rapporterade New York Times i augusti att Ryssland enligt anonyma amerikanska tjänstemän skulle ha 120 000 döda och 170 000–180 000 sårade, medan siffrorna för Ukraina skulle vara 70 000 respektive 100 000. Men är detta sanningen? Joakim Förars har gjort egna beräkningar utifrån allmänt tillgänglig information och resonerar kring vad de faktiska förlustsiffrorna skulle kunna vara. Nya Tider har inte kontrollräknat uppgifterna.

Nytt rekord i hyckleriet om politiskt våld

Nytt rekord i hyckleriet om politiskt våld

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Nu äntligen går Sveriges politiker man ur huse och fördömer våldet! Är det upploppen i invandrarförorterna, bombdåd mot bostadshus eller rent av korankravaller man reagerar emot? Nej, demokratin verkar hotas först när ett vänsterextremistiskt möte avbryts av en rökfackla som gör att lokalen får utrymmas.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den mångtydiga huvudbonaden

🟠 HISTORIA Hatten har länge varit en del av klädedräktens långa historia. Den har använts för att skydda huvudet mot regn, kyla, vind och stark sol, men det har inte alltid varit dess enda funktion. Den har även fungerat som statusmarkör samt som ett sätt att uttrycka en viss ståndpunkt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.