Skip to Content

Socialdemokraterna vill säkra makten genom att importera vänsterröster, menar skribenten. Foto från Första maj 2015, i mitten Magdalena Andersson som fortfarande är finansminister. Foto: Nya Tider
OPINION: DAN AHLMARK

Vad S inte uppnådde med löntagarfonderna vill de uppnå genom massinvandringen

PappersupplaganNya Tider v. 13

För socialdemokratin handlar det först och främst om att hålla sig kvar vid makten. Detta var syftet med förslaget om löntagarfonder i mitten av 1970-talet, men lyckligtvis sköts det i sank genom den borgerliga valsegern 1976. Därefter valde socialdemokratin att i stället omdana den svenska väljarkåren i grunden för generationer framåt. Det menar veckans debattör Dan Ahlmark, konsult inom marknadsutveckling.

Publicerad: 29 mars, 2018, 17:54

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Ahlmark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RollingHand

  Hvad vilja socialdemokraterna?
  1. Att taga makten.
  2. Att behålla den..

  Så lät det redan för längesedan.
  Och det har INTE ändrats..

 • Snövit

  Om Socialdemokraterna misslyckades att uppnå sin totaltärism med hjälp av löntagarfonderna, kommer de att misslyckas än mer kapitalt med importen av valboskap för att nå sina ambitioner. Invasionisterna kommer inte att vilja ha socialdemokrati, de kommer att bilda egna partier och slå ut de inkompetenta sossarna med ren och skär ras- och religionskollektivism. Socialdemokraterna är chanslösa mot ”flyktingarna”.

 • HandsomeHank

  Helt korrekt och helt onödigt. I denna lånebaserade ekonomi som när som helst går överstyr kommer allt i slutändan hamna i statens händer ändå Bostadsrätterna övergår till hyresrätter och folk kommer vakna med Löfven som hyresvärd. Endast de som har betalt sina villor sitter starkt tills de inte kommer att klara de kommande fastighetsskatterna och förmögenhetsskatterna. Detta eller alternativet avskrivning av samtliga skulder finns att ta till. Det senare är dock inte troligt med dagens maktfullkomliga politiker.

 • Clara Gustavsson

  För övrigt anser jag att hela EU och socialdemokratin borde försvinna de har gjort sitt och är numera quislingar.

 • MagnusH

  Det är inte troligt att vänstern på sikt kan räkna med invandrarröster. När muslimerna kommer i majoritet så blir det ett eller flera muslimska partier som får muslimernas röster. Vänsterns politiker kan råka ut för samma sak som i Iran när muslimerna tog över. Dom blev avrättade.

  • Rogerkolsson

   Som det är nu röstar 75-85% av muslimerna på sossarna. Det finns undersökningar. Så är det även på mitt jobb.

 • birger birgersson

  Sådana här debattartiklar måste ge DN avund. DN-debatt lyckas mycket sällan att få debaattartiklar på den här nivån.

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Demokrati förutsätter kapitalism

KRÖNIKA

Farlig kunskap?

LEDAREKunskap är makt, sägs det. Men för vissa är den uppenbarligen farlig.

Gå till arkivet

Send this to a friend