Är vi ensamma? Frågan kanske kan besvaras inom vår livstid. Foto: Nya Tider

Varför är UFO-frågan så viktig nu?

LEDARE.

Många ler lite, skrattar kanske fram något om ”små gröna gubbar” och rycker sedan på axlarna när UFO-frågan kommer på tal. Det är egentligen inte så konstigt när ämnet blivit diskrediterat efter decennier med mentalt instabila personer som gastar om konspirationer, och med sociala medier som svämmar över av falska videoklipp av utomjordingar. Ändå går det inte längre att bara rycka på axlarna eller ignorera det som nu till och med myndigheter rapporterar i ämnet.

När Nya Tider väljer att skriva om den senaste tidens unika kongressförhör, där en synnerligt högt uppsatt visselblåsare, David Grusch, talat om USA:s hemliga program för att återskapa extremt avancerad – utomjordisk – teknologi som han menar att myndigheterna har i besittning, gör vi inte det för att vi är sensationslystna. Vi gör det för att de senaste årens omfattande förändring i hur USA:s militär hanterar frågan om UFO inte kommer i ett tomrum. Frågan är inte längre bara en sorts teoretisk frågeställning ”om” det finns utomjordingar i universum i stort.

Frågan har istället kommit att bli större och på vissa vis rent av skrämmande eftersom den nu får realpolitiska konsekvenser när man diskuterar den öppet och, märk väl, seriöst i den amerikanska kongressen.

Det är inte längre någon myt eller konspirationsteori att USA:s luftrum kontinuerligt kränks av extremt avancerade teknologiska objekt som är ”okända”. Samma sak sker bevisligen även i många andra länders luftrum, inklusive krigszoner. Ett flertal läckta filmer och bilder samt händelserapporter av incidenter där den amerikanska militären observerat dessa objekt sedan över två decennier har erkänts vara äkta. Över 170 sådana incidenter har dokumenterats av den amerikanska militären – incidenter där det efter utredning av en hel underrättelseorganisation (AARO) konstaterats att det inte är naturliga fenomen. Antalet sådana rapporter fortsätter att dokumenteras i allt större omfattning sedan man blivit bättre på att kalibrera sin utrustning, men även försökt arbeta bort stigmat kring dem, vilket är minst lika relevant. Därför kal­lar man inte längre dem för UFO utan istället det mer värdeneutrala UAP.

Den amerikanska militären tar helt enkelt incidenterna på allvar, inte minst för att dessa kränkningar ofta sker i militärens närhet. Objekten rör sig kring allt från kärnvapenanläggningar till flottformationer och militärbaser. Dessa främmande farkoster, för de menas vara just detta, besitter enligt de officiella rapporter som släppts och av de filmer som bekräftats vara äkta samt vittnesmål från stridspiloter, teknologi som vi inte är i närheten av idag. Inte ens teoretiskt.

Hade det rört sig om amerikansk, kinesisk eller rysk hemlig och experimentell teknologi hade den nationen legat så långt före resten av mänskligheten att de med enkelhet kunnat erövra hela planeten. Glöm svårigheter med att ta sig in och ut ur fientligt luftrum eller territorialvatten. En farkost som klarar av hundratals eller tusentals G-krafter och kan röra sig lika obehindrat genom vatten som luft, som kan bli osynlig eller störa ut fiendens sensorer, är i princip mer än kapabel att också förstöra alla upptänkliga fientliga mål, samla in valfri information eller slå ut fiendens ledarskap. Det är varje militärs dröm som presenteras, så att säga.

Men sannolikheten att det är jordisk teknologi är ärligt talat obefintlig. Vi använder oss fortfarande av kemisk energi, aerodynamik och förflyttningsteknologi som dessa objekt inte uppvisar. Det lämnar få alternativ, och Grusch är säker efter årtal inom de amerikanska underrättelsetjänster och myndigheter som specialiserar sig på frågan: Det är utomjordingar.

Konstaterandet öppnar för två logiska slutsatser, men båda skapar fler frågetecken än svar. Om det inte är utomjordingar, så är det hela en gigantisk psy-op. Men vad är då syftet?

Är tanken att USA ska skapa osäkerhet om att man besitter potentiell extremt avancerad teknologi för att avskräcka fiender likt Kina och Ryssland? Det är möjligt, men inte vidare troligt att Ryssland eller Kina skulle gå på en bluff som mest av allt verkar rikta in sig på vanliga människor – i USA.

Är det ämnat att dra bort uppmärksamheten från andra viktiga geopolitiska frågor? Så skulle det kunna vara, men med tanke på det kontinuerliga nyhetsflödet inte heller vidare troligt.

Kan det vara en förberedelse för att skapa en falsk utomjordisk invasion och på så sätt ge en liten globalistisk makt­elit makten över hela planeten? Det är inte vidare logiskt när pandemier och ”klimatkrisen” är mycket mer abstrakta och mer accepterade av allmänheten för nedstängning, kontroll och övervakning. Dessutom är det otroligt svårt att skapa en illusion av en invasion på en planetär skala.

Antingen är all uppståndelse kring UFO:n ett skådespel – med oklart syfte, eller så stämmer det som USA:s militär nu erkänner: det finns en civilisation på vår planet som är vida överlägsen allt vi känner till och den vill inte ge sig till känna.

Om det däremot är fråga om faktiska utomjordiska besökare, vilket de indicier vi ser tyder på, så ställer det ännu fler frågor. Vilka är de? Varför är de här? Varför allt detta hemlighetsmakeri?

Man kan fråga sig vad en teknologiskt mäkta överlägsen civilisation från rymden över huvud taget skulle ha för intresse av oss primitiva människor. Antingen skulle de nonchalera oss eller, om vi hade något de vill ha, så skulle de helt enkelt köra över oss och ta det. Varför smyga omkring?

Det är inte lätta frågor att besvara när i princip allt om de hemligstämplade program som USA påstås driva och de rapporter som släpps till allmänheten är minst sagt begränsade. Man kan spekulera i att besökarna skulle kunna vara allt från drönare utsända för att samla in information till forskare från en aktör eller en federation av aktörer som är nyfikna på andra intelligenta arter. Vi hade själva varit det, minst sagt.

En tänkbar förklaringsmodell till varför ett antal, enligt Grusch ”ett dussin”, farkoster i olika skick och utförande ”kraschat” och hittats av människor kan rent av vara att dessa skjutit ned varandra av anledningar vi inte känner till.

Det tar tid att färdas genom rymden, i alla fall enligt den fysik vi känner till. En utomjordisk civilisation kan ha skickat hit farkoster för observation innan de skickade en invasions- eller kolonisationsflotta för tusentals år sedan till vad de antog var en obefolkad planet, bara för att upptäcka att vi, som då knappt börjat odla mark, idag har en teknologiskt snabbt växande civilisation.

Det är bara början på spekulationer som man kan föra kring ämnet och det är intressant ur en rent teoretisk aspekt. Men en mer realpolitisk fråga blir varför USA enligt Grusch och kongressledamöterna fortfarande är så måna om att hålla allt hemligt. Är det oron för världsomfattande panik om vi plötsligt kommer till insikt om att vi inte är ensamma?

Om utomjordingarna är vänligt sinnade är detta kanske mindre troligt. Om de inte är det – eller om vi inte kan vara säkra på det – då hade det däremot kunnat sätta världen i brand. Bokstavligt talat på mer än ett vis. Bortom det teoretiska kvarstår nämligen den där naggande och oroväckande tanken: ”Det kan innebära ett existentiellt hot mot vår art som vi inte kan värja oss mot, om dessa farkoster är utomjordiska och representerar en fientligt sinnad civilisation.”

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Foto: Pixabay

Nya Tider blir ett magasin!

🟠 Nu gör vi slag i saken och förbättrar Nya Tider på det sätt som många läsare efterfrågat. Med detaljrik fotokvalitet och papper som inte gulnar lämnar Nya Tider tabloidformatet för att istället bli ett magasin i A4-format. På nätet fortsätter vi samtidigt med samma höga utgivningstakt av dagsaktuella nyheter.

De europeiska folken minskar i antal för varje generation, medan många andra folkslags folkmängd exploderar. Foto: Pixabay

Utan barn inget folk

🟠 LEDARE I veckans nummer berättar vi om att barnafödandet i Sverige störtdyker. De politiskt korrekta vill åtgärda det med ännu mer invandring, vilket avslöjar deras cyniska synsätt på människor som simpla producenter/ konsumenter. Folket räddas ju inte av annat än fler egna barn.

Entusiasmen falnar. David Lång, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, tvingades av partiledningen att rösta för Nato, trots att han alltid varit emot. Foto: Privat

Partipiskans vinande får inte piska bort demokratin!

🟠 DEBATT När Natomedlemskapet kom upp till omröstning i riksdagen var det inte en enda sverigedemokrat som röstade nej. Detta trots att alliansfriheten varit en av partiets profilfrågor sedan bildandet och den av SD-ledningen beordrade helomvändningen kom bara kort tid innan. Detta säger något om hur stark partipiskan är i Sverigedemokraterna, menar veckans debattör Christian Pavón, som tar sin tidigare vän, riksdagsmannen David Lång, som exempel.

Nyhetsdygnet

Bok: Vietnamkriget i läsbar form

🟠 BOKRECENSION En gång i tiden utkämpades Vietnamkriget. Man tänker då i regel på USA:s inblandning i landet 1965–1973. Vi i västvärlden har alltid bombarderats med allehanda böcker och filmer om denna konflikt. Egentligen var det bara en begränsad konflikt i en avsides del av världen. Men ur USA:s perspektiv var det hela av enorm betydelse. Detta var dessutom det första krig man förlorade. Vietnamkrigets betydelse är överdriven men man kan ändå ha utbyte av att studera det. En ny­utgiven bok ger en osökt anledning till det.

Två svaga män och en historia om hämnd

🟠 BOKRECENSION Två män trånar efter samma kvinna och den ene klargör att om han inte får henne så ska den andre mannen inte heller få det. Följden av detta drama blir att en son växer upp utan sin far samt att två unga liv slutar i en snara. Detta är kanske den bästa summeringen av Bödelns rep, en roman som skrevs på 1800-talet av den ungerske nationalskalden Sándor Petőfi och som getts ut på nytt på svenska av förläggaren Martin Hagwall. Denna bok kan anses kasta intressant ljus även över dagens samhälle, men är även ett bra exempel på felen med de flesta kärlekshistorier.

Motståndet mot diktatoriskt WHO växer – demonstration i Stockholm

🟠 ExitWHO Världshälsoorganisationen WHO är på väg att få makt att bestämma alla medlemsländers insatser under nästa pandemi. Enskilda länder kommer inte längre att kunna besluta om egna pandemiåtgärder och eventuella restriktioner – allt ska beslutas av ett nytt ”styrande organ” inom WHO. Oron och kritiken växer nu mot vad detta innebär och den 1 oktober anordnades en demonstration i Stockholm för att protestera mot hur Sverige och världens länder avträder sin suveränitet till en icke folkvald grupp byråkrater.

Valmyndighetens hårda kritik till riksdagen: Byt valsedelssystem – före nästa val

🟠 REPORTAGE. Sverige behöver snarast avveckla det nuvarande systemet med olika valsedlar för olika partier. Istället ska en gemensam valsedel införas och distribueras till alla vallokaler av Valmyndigheten. Det föreslår nu Valmyndigheten, som tröttnat på politikernas senfärdighet och nu själva tagit fram ett förslag på hur den nya valsedeln kan se ut. I en längre intervju med Nya Tider berättar kanslichefen Anna Nyqvist att ett nytt system kan komma på plats fort – men att det bromsas av riksdagspartierna. Som Nya Tider tidigare uppmärksammat utgör dagens valsedelssystem ett stort ekonomiskt och organisatoriskt hinder för nya partier.

Den tjuvmjölkande haren

🟠 HISTORIA Inget djur var någonsin helt vanligt inom den svenska folktron och haren var inget undantag. Det finns sägner om en hare som är känd under namnen mjölkhare, trollhare, bjära, bara, bära och puke. Denna hare troddes trollkunniga använda som tjuvmjölkare. Bjäran kunde även se ut som ett nystan eller en katt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online
Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.