Är vi ensamma? Frågan kanske kan besvaras inom vår livstid. Foto: Nya Tider

Varför är UFO-frågan så viktig nu?

LEDARE.

Många ler lite, skrattar kanske fram något om ”små gröna gubbar” och rycker sedan på axlarna när UFO-frågan kommer på tal. Det är egentligen inte så konstigt när ämnet blivit diskrediterat efter decennier med mentalt instabila personer som gastar om konspirationer, och med sociala medier som svämmar över av falska videoklipp av utomjordingar. Ändå går det inte längre att bara rycka på axlarna eller ignorera det som nu till och med myndigheter rapporterar i ämnet.

När Nya Tider väljer att skriva om den senaste tidens unika kongressförhör, där en synnerligt högt uppsatt visselblåsare, David Grusch, talat om USA:s hemliga program för att återskapa extremt avancerad – utomjordisk – teknologi som han menar att myndigheterna har i besittning, gör vi inte det för att vi är sensationslystna. Vi gör det för att de senaste årens omfattande förändring i hur USA:s militär hanterar frågan om UFO inte kommer i ett tomrum. Frågan är inte längre bara en sorts teoretisk frågeställning ”om” det finns utomjordingar i universum i stort.

Frågan har istället kommit att bli större och på vissa vis rent av skrämmande eftersom den nu får realpolitiska konsekvenser när man diskuterar den öppet och, märk väl, seriöst i den amerikanska kongressen.

Det är inte längre någon myt eller konspirationsteori att USA:s luftrum kontinuerligt kränks av extremt avancerade teknologiska objekt som är ”okända”. Samma sak sker bevisligen även i många andra länders luftrum, inklusive krigszoner. Ett flertal läckta filmer och bilder samt händelserapporter av incidenter där den amerikanska militären observerat dessa objekt sedan över två decennier har erkänts vara äkta. Över 170 sådana incidenter har dokumenterats av den amerikanska militären – incidenter där det efter utredning av en hel underrättelseorganisation (AARO) konstaterats att det inte är naturliga fenomen. Antalet sådana rapporter fortsätter att dokumenteras i allt större omfattning sedan man blivit bättre på att kalibrera sin utrustning, men även försökt arbeta bort stigmat kring dem, vilket är minst lika relevant. Därför kal­lar man inte längre dem för UFO utan istället det mer värdeneutrala UAP.

Den amerikanska militären tar helt enkelt incidenterna på allvar, inte minst för att dessa kränkningar ofta sker i militärens närhet. Objekten rör sig kring allt från kärnvapenanläggningar till flottformationer och militärbaser. Dessa främmande farkoster, för de menas vara just detta, besitter enligt de officiella rapporter som släppts och av de filmer som bekräftats vara äkta samt vittnesmål från stridspiloter, teknologi som vi inte är i närheten av idag. Inte ens teoretiskt.

Hade det rört sig om amerikansk, kinesisk eller rysk hemlig och experimentell teknologi hade den nationen legat så långt före resten av mänskligheten att de med enkelhet kunnat erövra hela planeten. Glöm svårigheter med att ta sig in och ut ur fientligt luftrum eller territorialvatten. En farkost som klarar av hundratals eller tusentals G-krafter och kan röra sig lika obehindrat genom vatten som luft, som kan bli osynlig eller störa ut fiendens sensorer, är i princip mer än kapabel att också förstöra alla upptänkliga fientliga mål, samla in valfri information eller slå ut fiendens ledarskap. Det är varje militärs dröm som presenteras, så att säga.

Men sannolikheten att det är jordisk teknologi är ärligt talat obefintlig. Vi använder oss fortfarande av kemisk energi, aerodynamik och förflyttningsteknologi som dessa objekt inte uppvisar. Det lämnar få alternativ, och Grusch är säker efter årtal inom de amerikanska underrättelsetjänster och myndigheter som specialiserar sig på frågan: Det är utomjordingar.

Konstaterandet öppnar för två logiska slutsatser, men båda skapar fler frågetecken än svar. Om det inte är utomjordingar, så är det hela en gigantisk psy-op. Men vad är då syftet?

Är tanken att USA ska skapa osäkerhet om att man besitter potentiell extremt avancerad teknologi för att avskräcka fiender likt Kina och Ryssland? Det är möjligt, men inte vidare troligt att Ryssland eller Kina skulle gå på en bluff som mest av allt verkar rikta in sig på vanliga människor – i USA.

Är det ämnat att dra bort uppmärksamheten från andra viktiga geopolitiska frågor? Så skulle det kunna vara, men med tanke på det kontinuerliga nyhetsflödet inte heller vidare troligt.

Kan det vara en förberedelse för att skapa en falsk utomjordisk invasion och på så sätt ge en liten globalistisk makt­elit makten över hela planeten? Det är inte vidare logiskt när pandemier och ”klimatkrisen” är mycket mer abstrakta och mer accepterade av allmänheten för nedstängning, kontroll och övervakning. Dessutom är det otroligt svårt att skapa en illusion av en invasion på en planetär skala.

Antingen är all uppståndelse kring UFO:n ett skådespel – med oklart syfte, eller så stämmer det som USA:s militär nu erkänner: det finns en civilisation på vår planet som är vida överlägsen allt vi känner till och den vill inte ge sig till känna.

Om det däremot är fråga om faktiska utomjordiska besökare, vilket de indicier vi ser tyder på, så ställer det ännu fler frågor. Vilka är de? Varför är de här? Varför allt detta hemlighetsmakeri?

Man kan fråga sig vad en teknologiskt mäkta överlägsen civilisation från rymden över huvud taget skulle ha för intresse av oss primitiva människor. Antingen skulle de nonchalera oss eller, om vi hade något de vill ha, så skulle de helt enkelt köra över oss och ta det. Varför smyga omkring?

Det är inte lätta frågor att besvara när i princip allt om de hemligstämplade program som USA påstås driva och de rapporter som släpps till allmänheten är minst sagt begränsade. Man kan spekulera i att besökarna skulle kunna vara allt från drönare utsända för att samla in information till forskare från en aktör eller en federation av aktörer som är nyfikna på andra intelligenta arter. Vi hade själva varit det, minst sagt.

En tänkbar förklaringsmodell till varför ett antal, enligt Grusch ”ett dussin”, farkoster i olika skick och utförande ”kraschat” och hittats av människor kan rent av vara att dessa skjutit ned varandra av anledningar vi inte känner till.

Det tar tid att färdas genom rymden, i alla fall enligt den fysik vi känner till. En utomjordisk civilisation kan ha skickat hit farkoster för observation innan de skickade en invasions- eller kolonisationsflotta för tusentals år sedan till vad de antog var en obefolkad planet, bara för att upptäcka att vi, som då knappt börjat odla mark, idag har en teknologiskt snabbt växande civilisation.

Det är bara början på spekulationer som man kan föra kring ämnet och det är intressant ur en rent teoretisk aspekt. Men en mer realpolitisk fråga blir varför USA enligt Grusch och kongressledamöterna fortfarande är så måna om att hålla allt hemligt. Är det oron för världsomfattande panik om vi plötsligt kommer till insikt om att vi inte är ensamma?

Om utomjordingarna är vänligt sinnade är detta kanske mindre troligt. Om de inte är det – eller om vi inte kan vara säkra på det – då hade det däremot kunnat sätta världen i brand. Bokstavligt talat på mer än ett vis. Bortom det teoretiska kvarstår nämligen den där naggande och oroväckande tanken: ”Det kan innebära ett existentiellt hot mot vår art som vi inte kan värja oss mot, om dessa farkoster är utomjordiska och representerar en fientligt sinnad civilisation.”

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Tänk om det blir kallare?

Tänk om det blir kallare?

🟠 KRÖNIKA Mitt i vår konstiga sommar varnar seriösa forskare för att jorden är på väg in i en kallare period. Drivande faktorer bakom detta är cykliska växlingar i solaktivitet, planeternas lägen och avståndet mellan jorden och solen.

Västvärlden halkar efter på område efter område

Västvärlden halkar efter på område efter område

🟠 OPINION: DAN AHLMARK Vart leder västvärldens utveckling? Dagligen ser vi tecken eller konkreta händelser som visar försämringar och en generell nedgång i länder som tidigare stått för individuella rättigheter, rationalism och logik. Många vittnesbörd pekar på ett förfall, en skadad västerländsk civilisation, och det gäller även dess starkaste komponent – USA. Där rasar nu en kamp mellan två alternativ, vars utgång kommer att ha betydande konsekvenser för hela västvärlden – och därmed världen. Nedan berörs några områden vars utveckling kommer att ha monumentala konsekvenser globalt.

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

🟠 LEDARE Ett gammalt knep från sovjettiden, som även använts av den invandringsliberala vänstern, är att utmåla motståndarna som avvikande och drivna av patologiska eller primitiva motiv. Så kallar man gärna invandringskritiker rasister, och rasister i sin tur som drivna av primitivt hat eller sjuklig misstänksamhet eller rädsla, xenofobi, i den svenska debatten ofta ”främlingsfientlighet”. I själva verket är det dock vänsterliberalerna som på alla sätt är de extremistiska och avvikande.

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

🟠 KRÖNIKA Allt började sommaren 1970 med en artikel i tidningen om ett högfjällshotell på Storhogna i Vemdalsfjällen, på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Artikeln var trevligt skriven med fina bilder som gjorde att läsaren skulle känna en oemotståndlig lust att åka till fjälls. Den gick hem hos oss och det bokades ett rum med halvpension där middagen ingick i priset. Första veckan i augusti skulle det bära av. Vi hade ingen erfarenhet av fjällvandring.

Myndigheter älskar struntfrågor

Myndigheter älskar struntfrågor

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN) är en liten myndighet som bildades 2007. Men även en liten narr kan spela stor teater. Debattören professor Karl-Olov Arnstberg ställer sig kritisk till hur SIN häller grus i Polismyndighetens arbete för småsaker, samtidigt som man nonchalerar riktiga hot mot medborgarnas integritet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bröllop – en högtid full av skrock

🟠 HISTORIA Ska du gifta dig? Så trevligt! Hoppas bara att du inte sytt din brudklänning själv! För det vore att tigga om olycka. Och se för allt i världen till att den blivande brudgummen aldrig får se dig i klänningen före bröllopet! För då varar inte förhållandet. Som ni anar är kyrkbröllopsdagen en mycket speciell, magisk dag och man kan inte vara för försiktig.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.