Skip to Content

Finns Bengtsson ger Nya Tider några tips om kandidater till partiledarposten. Foto: Region Gotland / stillbild SVT
MODERATERNA

Vem blir ny moderatledare?

Digital utgåva

Vem kommer att ta över efter Anna Kinberg Batra? Nya Tider tittar på ett antal kandidater som är tänkbara som framtida Moderatledare. Någon självklar ledare finns inte som skulle kunna ena partiet, men Moderaternas ”grand old man”, professor Finn Bengtsson, ger Nya Tider några tips.

Publicerad: 26 augusti, 2017, 13:11

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bengt

  För ett modernt parti som vågar är det bara Hannif Bali som är aktuell. Då med en samlad ledningsgrupp under ledning av Finn Bengtsson. Gruppen väljs ut av Finn och Hannif gemensamt.
  Allt annat blir bara mellanmjölk med 12-14 %.

 • Bossebuss

  Det är så konstigt eftersom inte bara de borgerliga politikerna stup i ett talar om att SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, Det talar också resten av sjuklövern om. Men de talar aldrig om på vilket sätt SD skulle vara det?
  Att det runt ett ungt parti som SD, som kritiserar migrationens omfattning samlas oönskade element med radikala åsikter om invandring, är helt naturligt. Men det betyder inte att ett sådant parti skulle vara hänfallen åt nazistiska åsikter bara för dessa oönskade element i utkanten av partiet. Men i det här landet har det blivit så inflammerat att bara ifrågasätta migrationen och dess “volymer”, att bara detta ses som rasistiskt, nazistiskt och främlingsfientligt och numera också islamofobiskt.
  De som klagar borde titta i sina egna garderober vad de har för gamla lik där! SD har aldrig startat krig, har aldrig gått med på att släppa nazistiska från Hitlertyskland genom hela landet på permission från ett ockuperat broderland. SD har heller aldrig ansvarat för några koncentrationsläger eller “uppsamlingsläger” för oönskade element som sedan med tvång skickades till ett mycket ovisst öde i sina hemländer. Det är inte mycket man skulle kunna anklaga SD för, men som man historiskt kan anklaga de flesta av våra andra partier för eller deras föregångare för.
  Men idag så bara kräker man ur sig anklagelser utan att precisera vad det gäller, som Finn Bengtsson, som är “kritisk till delar av SD:s principprogram som han menar är rasistiskt”.
  Ja, men tala då om på vilket sätt? Men det gör man aldrig. Det är något av det lättaste som finns att kräka ur sig en massa anklagelser och påståenden, men sedan aldrig tala om vad man lägger för värderingar i det man påstår.
  Dessa politiker är så bortskämda av media, att aldrig behövt svara på närgångna följdfrågor, särskilt när det gäller den förda migrationen eller vad de lägger för värderingar i det de påstår.
  Då lägger makten och medieeliten locket på, för de vet så väl att det man påstår och säger klarar inte ett ifrågasättande eller en saklig genomlysning. De vet så väl vad det är de ställt till med och detta är för sorgligt och sådana politiker vill vi inte ha!
  Vad vi vill ha är politiker och media som talar till folket och inte bara till makthavarna. Varför vann Trump amerikanernas förtroende? Jo, för han talade till den lilla människan, till det arbetande, vanliga folket och det har det inte varit så många presidenter som gjort tidigare. De har istället styrts av kapitalet/pengar och marknaden/företagen och inte majoriteten av det hårt arbetande amerikanska folket.
  Visst Trump är affärsman som helt stått för sin egen presidentvalskampanj och är därför oberoende av andras pengar. För dessa resurser har han själv skapa sig. Men han är ingen diplomat och uttalar sig därför på ett ovanligt sätt och ganska så klumpigt ibland, som är som att vinka med ett rött skynke framför ögonen på västvärldens journalister. Men det behöver inte betyda att han inte vill sitt folk väl och att han inte inser att något måste göra för det amerikanska samhället – och det radikalt.

  • Bertil Andersson

   Utmärkt skrivet!

   • Bossebuss

    Tack Bertil! Det är alltid trevlig med lite uppmuntran när man försöker belysa något på ett sätt som man inte så ofta varken får läsa eller höra något om.
    Jag tycker och har tyckt att det svenska samhällets politiker, det är de som är de verkligt konservativa. För de vägrar konsekvent acceptera något nytt inom den svenska politiken, som t ex ett nytt parti som har en annan inriktning att se på och lösa de problem som händer i Sverige – och som de definitivt inte är skyldiga till.
    Sedan så anklagar de etablerade partierna i sjuklöven, tillsammans med media, alla som inte stödjer dem för att vara konservativa bara för att de önskar en radikal förändring och inte vill leva i ett land som kommer fortsätta på den inslagna katastrofala vägen med en uppenbar kurs mot ett stup, en både etnisk, social och ekonomisk katastrof.
    Detta är så långt ifrån konservatism man kan komma! Det är krav på innovationer och nytänkande, men det är något som de etablerade partierna är oförmögna att acceptera och därför har vi denna fientlighet mot det enda partiet som vill oss svenskar väl – Sverigedemokraterna!

  • Body15

   Lysande kommentar

 • nalenihostacken

  Varför byter de inte ut namnet på partiet till Globalisterna istället det skulle vara ärligt gentemot deras väljare.

 • Hank

  Då återstår att se vem de väljer till ny ledare. De har många att välja på. Blir det den outbildade krigsförbrytaren som gör come back eller blir det han som snodde en lägenhet från behövande ensamstående mödrar. Kanske jesuitprästen ser ljuset och sadlar om och återvänder eller varför inte läkaren som behövde ta time i två månader för att utreda om han var alkoholist starkaste kandidaten är kanske riksdagsmannen som blivit utpekad av två kvinnor varandes Palmes mördare, han har ju gjort något till skillnad från de övriga om kvinnorna talar sanning. Mot dessa står en jäkligt bra kille med invandrarbakgrund som förmodligen är chanslös då han är en av advokatsamfundets generalsekreterares sk bruna råttor.

 • Bertil Andersson

  Nu vill MSM ännu en gång “hjälpa oss” med att föreslå “rätt” person. De föreslår personer som man aldrig har hört namnet på. Reinfeldt doktrinen fortsätter.

Massinvandring bakom ansträngda dricksvattenresurser i norra Storstockholm – Naturskyddsföreningens länsordförande känns inte vid egna stadgar

I norra Storstockholm hissar dricksvattenleverantören, kommunalförbundet Norrvatten, varningsflagg och meddelar att kapaciteten för hur mycket dricksvatten som kan produceras är på väg att slå i taket. Det rapporterar tidningen StockholmDirekt den 15 juni.

Österrikisk regeringskoalition föll efter skandalvideo med misstänkta Mossadkopplingar

UTRIKESDen österrikiska regeringskoalitionen mellan nationalkonservativa FPÖ och kristdemokratiska ÖVP har upplösts efter svallvågorna av en skandal. En hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren HC Strache förhandlat med en rysk kvinna som påstods ha oligarkkopplingar. Landet leds nu av en övergångsregering i och med att förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) avsatts genom en misstroendeförklararing – med stöd från FPÖ. Nu spekuleras det i om ”skandalvideon” egentligen var en välplanerad operation utförd av israeliska Mossad.

Sverige gisslan för franska intressen

ANALYSFrankrike och Sverige har skrivit under ett bilateralt samverkansavtal, som syftar till att ländernas regeringar skall samordna sina aktiviteter och ställningstaganden inom EU samt en fortsatt samverkan kring ”grön” forskning och utveckling. Avtalet kritiseras för att innehålla en mängd avsnitt som låser upp Sverige till att agera tvärtemot traditionella svenska ställningstaganden. Det går också på tvärs mot inte minst finansministerns uttalanden om EU:s nya budget.

Foto: Pixabay

Förslag: Värnskatten avskaffas den 1 januari 2020

Regeringen har idag offentliggjort en promemoria som innehåller ett förslag till att avskaffa den så kallade ”värnskatten”. Förslaget till att avskaffa värnskatten är en del av det så kallade januariavtalet mellan regeringspartierna, Centern och Liberalerna. Tidpunkten som föreslås är den 1 januari 2020.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

INRIKESSverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

UTRIKESMånga inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Miljöforskare till Nya Tider: Hundratals växtarter dör medan ensidig klimatalarmism härjar fritt

INRIKESDen 10 juni presenterades en ny studie från bland annat Stockholms universitet som visar på att närmare 600 växtarter har utrotats under modern tid, alltså under de senaste 250 åren. Nya Tider fick en exklusiv intervju med en av rapportförfattarna vid Stockholms universitet, Aelys Humphries, som menar att ett ensidigt klimatfokus på reducering av koldioxid i atmosfären sker på bekostnad av mer akuta miljöåtgärder för att rädda jordens artrikedom av träd och växter. Rapporten slår fast att en viktig åtgärd för att rädda vårt ekosystem för framtiden är att barn och ungdomar får lära sig mer om träd och växter redan i koltåldern, något som är viktigare än skolstrejker, vilket Aelys Humphries understryker för Nya Tider.

NMR-aktivist dömd för hets mot folkgrupp med omvänd bevisbörda

INRIKESEn 32-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen dömdes i slutet av maj för ringa hets mot folkgrupp, trots att han nekade till att alls ha något med de aktuella inläggen att göra. I den märkliga domen hävdar Luleå tingsrätt att aktivisten överbevisats med att äga ett konto på VK främst genom att kontot innehåller en ”selfie” som liknar honom.

Gå till arkivet

Send this to a friend