Skip to Content

Finns Bengtsson ger Nya Tider några tips om kandidater till partiledarposten. Foto: Region Gotland / stillbild SVT
MODERATERNA

Vem blir ny moderatledare?

Digital utgåva

Vem kommer att ta över efter Anna Kinberg Batra? Nya Tider tittar på ett antal kandidater som är tänkbara som framtida Moderatledare. Någon självklar ledare finns inte som skulle kunna ena partiet, men Moderaternas ”grand old man”, professor Finn Bengtsson, ger Nya Tider några tips.

Publicerad: 26 augusti, 2017, 13:11

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bengt

  För ett modernt parti som vågar är det bara Hannif Bali som är aktuell. Då med en samlad ledningsgrupp under ledning av Finn Bengtsson. Gruppen väljs ut av Finn och Hannif gemensamt.
  Allt annat blir bara mellanmjölk med 12-14 %.

 • Bossebuss

  Det är så konstigt eftersom inte bara de borgerliga politikerna stup i ett talar om att SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, Det talar också resten av sjuklövern om. Men de talar aldrig om på vilket sätt SD skulle vara det?
  Att det runt ett ungt parti som SD, som kritiserar migrationens omfattning samlas oönskade element med radikala åsikter om invandring, är helt naturligt. Men det betyder inte att ett sådant parti skulle vara hänfallen åt nazistiska åsikter bara för dessa oönskade element i utkanten av partiet. Men i det här landet har det blivit så inflammerat att bara ifrågasätta migrationen och dess “volymer”, att bara detta ses som rasistiskt, nazistiskt och främlingsfientligt och numera också islamofobiskt.
  De som klagar borde titta i sina egna garderober vad de har för gamla lik där! SD har aldrig startat krig, har aldrig gått med på att släppa nazistiska från Hitlertyskland genom hela landet på permission från ett ockuperat broderland. SD har heller aldrig ansvarat för några koncentrationsläger eller “uppsamlingsläger” för oönskade element som sedan med tvång skickades till ett mycket ovisst öde i sina hemländer. Det är inte mycket man skulle kunna anklaga SD för, men som man historiskt kan anklaga de flesta av våra andra partier för eller deras föregångare för.
  Men idag så bara kräker man ur sig anklagelser utan att precisera vad det gäller, som Finn Bengtsson, som är “kritisk till delar av SD:s principprogram som han menar är rasistiskt”.
  Ja, men tala då om på vilket sätt? Men det gör man aldrig. Det är något av det lättaste som finns att kräka ur sig en massa anklagelser och påståenden, men sedan aldrig tala om vad man lägger för värderingar i det man påstår.
  Dessa politiker är så bortskämda av media, att aldrig behövt svara på närgångna följdfrågor, särskilt när det gäller den förda migrationen eller vad de lägger för värderingar i det de påstår.
  Då lägger makten och medieeliten locket på, för de vet så väl att det man påstår och säger klarar inte ett ifrågasättande eller en saklig genomlysning. De vet så väl vad det är de ställt till med och detta är för sorgligt och sådana politiker vill vi inte ha!
  Vad vi vill ha är politiker och media som talar till folket och inte bara till makthavarna. Varför vann Trump amerikanernas förtroende? Jo, för han talade till den lilla människan, till det arbetande, vanliga folket och det har det inte varit så många presidenter som gjort tidigare. De har istället styrts av kapitalet/pengar och marknaden/företagen och inte majoriteten av det hårt arbetande amerikanska folket.
  Visst Trump är affärsman som helt stått för sin egen presidentvalskampanj och är därför oberoende av andras pengar. För dessa resurser har han själv skapa sig. Men han är ingen diplomat och uttalar sig därför på ett ovanligt sätt och ganska så klumpigt ibland, som är som att vinka med ett rött skynke framför ögonen på västvärldens journalister. Men det behöver inte betyda att han inte vill sitt folk väl och att han inte inser att något måste göra för det amerikanska samhället – och det radikalt.

  • Bertil Andersson

   Utmärkt skrivet!

   • Bossebuss

    Tack Bertil! Det är alltid trevlig med lite uppmuntran när man försöker belysa något på ett sätt som man inte så ofta varken får läsa eller höra något om.
    Jag tycker och har tyckt att det svenska samhällets politiker, det är de som är de verkligt konservativa. För de vägrar konsekvent acceptera något nytt inom den svenska politiken, som t ex ett nytt parti som har en annan inriktning att se på och lösa de problem som händer i Sverige – och som de definitivt inte är skyldiga till.
    Sedan så anklagar de etablerade partierna i sjuklöven, tillsammans med media, alla som inte stödjer dem för att vara konservativa bara för att de önskar en radikal förändring och inte vill leva i ett land som kommer fortsätta på den inslagna katastrofala vägen med en uppenbar kurs mot ett stup, en både etnisk, social och ekonomisk katastrof.
    Detta är så långt ifrån konservatism man kan komma! Det är krav på innovationer och nytänkande, men det är något som de etablerade partierna är oförmögna att acceptera och därför har vi denna fientlighet mot det enda partiet som vill oss svenskar väl – Sverigedemokraterna!

  • Body15

   Lysande kommentar

 • nalenihostacken

  Varför byter de inte ut namnet på partiet till Globalisterna istället det skulle vara ärligt gentemot deras väljare.

 • Hank

  Då återstår att se vem de väljer till ny ledare. De har många att välja på. Blir det den outbildade krigsförbrytaren som gör come back eller blir det han som snodde en lägenhet från behövande ensamstående mödrar. Kanske jesuitprästen ser ljuset och sadlar om och återvänder eller varför inte läkaren som behövde ta time i två månader för att utreda om han var alkoholist starkaste kandidaten är kanske riksdagsmannen som blivit utpekad av två kvinnor varandes Palmes mördare, han har ju gjort något till skillnad från de övriga om kvinnorna talar sanning. Mot dessa står en jäkligt bra kille med invandrarbakgrund som förmodligen är chanslös då han är en av advokatsamfundets generalsekreterares sk bruna råttor.

 • Bertil Andersson

  Nu vill MSM ännu en gång “hjälpa oss” med att föreslå “rätt” person. De föreslår personer som man aldrig har hört namnet på. Reinfeldt doktrinen fortsätter.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Gå till arkivet

Send this to a friend