Skip to Content

Rasister i antirasistisk förklädnad. Annika Strandhäll, Sofia Nerbrand, Pernilla Ericson. Foto: Twitter
KRÖNIKA

Vill inte att ungrare föder ungerska barn

Publicerad: 15 februari, 2019, 18:47

 • Svenska

Läs även

Den 12 februari skriver Annika Strandhäll, som presenterar sig som ”Socialförsäkringsminister, Socialdemokrat, feminist”, på sin twitter:

Det som sker i Ungern är alarmerande. Nu vill Orban att fler ”äkta” ungerska barn föds. Politiken osar 30-tal och som högerpopulist behöver man skapa dimridåer för vad den här typen av politik gör med den självständighet kvinnor kämpat för.

 

Den liberala debattören Sofia Nerbrand tar i ännu mer i ett inlägg i Sydsvenskan den 11 februari:

Nu går skam på torra land […] Förutom att det är stötande att staten letar sig in i livmodern är tankefiguren att det behövs just fler ungerska barn farlig. […] Och Viktor Orbáns uttalade mål är att det ungerska folket ska bli större med hjälp av vita ungerska telningar – inte invandrare. Att detta tankegods nu lyfts och närs i Ungern är rakt av osmakligt.

Vad är det då som det hela egentligen handlar om, som är så ”högerpopulistiskt” och ”osmakligt”? Aftonbladets ledarskribent Pernilla Ericson stämmer den 11 februari in i den bisarra kören, och förklarar lite närmare vad hon reagerar på:

Ungerska kvinnor som föder fyra barn eller fler ska aldrig mer behöva betala inkomstskatt, lovade landets premiärminister Viktor Orbán i sitt årliga tal till nationen. […] I Europa föds färre och färre barn, och lösningen i väst är migration, beskrev Orbán situationen, med slutsatsen: ”Vi ser inte bara till antal, vi vill ha ungerska barn. Migration är för oss att ge upp.” Så talar en invandringsfientlig högerpopulist som vill hålla kvinnor vid spisen, med ett budskap som ger obehagliga associationer till 1930-talets Tyskland.

Dessa kvinnor, som inte tycker att ungrare ska föda ungerska barn, ser sig säkert som antirasister. Nerbrand har till exempel arrangerat många kippavandringar i Malmö. De verkar dock helt blinda för att det de nu ger uttryck för är bland det mest rasistiska man kan säga. Tänk er bara att byta ut ”ungrare” mot till exempel somalier, samer eller judar. Det skulle naturligtvis vara otänkbart att förvägra dessa etniska grupper att prioritera födande av egna barn för att bevara sitt folk.

Varför är det då just de europeiska folken som dessa falska antirasister tycker att det är riskfritt, ja rätt och riktigt, att trampa på? Faktum är att alla andra folk och etniska grupper har bestämda uppfattningar om sig själva och vad som är deras identitet. Men just när det kommer till de europeiska folken har detta blivit ett tabu.

Det har inte alltid varit så. Så sent som 1965 sade statsminister Tage Erlander, apropå raskravallerna i USA: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.” Men sedan har något hänt.

I dag är det inte bara tabu att prata om europeiska folks rättigheter, det är även fritt fram att rikta direkta angrepp på folkens själva existens. Det är bara ungrarna som kan föda fler ungerska barn – vem ska göra det om inte de själva. Att kritisera att de vill prioritera detta i sin familjepolitik är synonymt med att önska detta folks utrotning.

”Retorik och politik som premierar det egna folket och stänger ute andra ska inte ha en plats i dagens Europa”, avslutar Pernilla Nerbrand sitt inlägg, som vill att Ungern precis som Sverige ska byta ut sitt folk mot migranter från tredje världen. Men det hon kräver av Ungern är inget annat än ren och skär förintelsepolitik. Och införandet av något sådant, Pernilla, kommer vi aldrig att sluta bekämpa, vare sig det är i Sverige, Ungern eller något annat land.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Har dessa (anti)rasistiska kvinnor egna barn? Isåfall, vad ska dessa barn bli, inte svenskar väl?
  Men om de nu vill utrota svenska folket kunde de väl låta bli att skaffa barn? Förmodligen bäst för barnen.
  Vidare så klagar de på att kvinnors självständighet går tillbaka till 1930-talets nivå. Javars, en kvinna som ville gifta sig blev avskedad från arbetet. Nu skulle hennes man försörja henne.
  Men i sin stora självförträfflighet ser de inte att de driver kvinnorna tillbaka till 600-talet.
  Eller kanske de ser det?!?

 • Ulf Claesson

  När “liberala” politiker de facto försvarar folkmord vet vi att vi lever i en tid av fullständig värdenihilism. Och DET är VERKLIG fascism.

 • skuttt

  …och så några våldtäkter emellanåt, och personrån m.m. men media mörkar ju allt detta.

 • latmask

  Vad kommer Nerbrands barn att bli? Vuxna i ett nerbrunnet Sverige?

 • busquador

  Om det nu är 30-tal i Ungern, då bör det väl vara 30-tal uti emigrantländerna också, eftersom där föds egna barn.

 • busquador

  Ja, skatt på barn betalas indirekt via moms. En befrielse från skatt på inkomsten tas snart igen på moms, vilket i motsats gör att kvinnor i Sverige dubbelbeskattas. Dessutom är ett inhemskt barn en statlig investering, som egentligen betalas av annan än staten.

Afghan våldtog 13-åring – utvisas ej

INRIKESRohullah Ahmadi, en 21-årig man från Afghanistan som behöver tolk på persiska, har dömts till två år och två månaders fängelse för att ha våldtagit en 13-årig flicka vid Björkestaskolan i Nykvarn, söder om Stockholm. Han utvisas inte.

Invandringens baksmälla

KRÖNIKADe öppna gränsernas apostlar försäkrade oss om att allt skulle bli så bra med migranterna. Vi behövde invandrarna för att klara servicen i den offentliga sektorn, eftersom vi föder för lite barn här hemma, som skall växa upp och ersätta dem som går i pension och skall försörjas. Att vi tog emot 163 000 asylsökande 2015 var inga problem – tvärt om!

Att inte tolerera de intoleranta

KRÖNIKAI Frankrike råder lagen om slöjförbud från förskolan upp till och med studenten sedan 2004. Fransmännen har en känsla för sitt land och framför allt för sin republik. Det är en sammanfattning av de värden man enats om att samhället skall stå för. Grundbultarna för samhället är att skolan skall vara obligatorisk, likvärdig och sekulär. Religionen var ett särintresse som inte skulle färga skolan, särskilt när man insåg att religionen hade en allt starkare politisk koppling. Men det är också en lag som säger nej till kippa och till exempel ett väl synligt katolskt kors.

En falsk bild av Sverige

OPINION: HENRIK PAETAUDen enda åtgärd de styrande och deras rapportörer i de ”etablerade” medierna tills vidare tycks ha enats om i detta skjutningarnas förlovade land är att skjuta budbäraren. Svenska folket har systematiskt och uppsåtligt förts bakom ljuset av dem vars uppgift det är att tjäna medborgarna och förvalta nationens kulturarv, som i dag mer än någonsin behövs som ledstjärna för ett vilselett folk. Det menar veckans debattör, Henrik Paetau.

Skytten i El Paso ville skrämma bort invand­rarna från USA

USADen 3 augusti drabbades USA av en av de dödligaste masskjutningarna i modern tid då Patrick Crusius, 21, gick till attack mot ett köpcent­rum i staden El Paso i Texas. Tjugotvå människor sköts ihjäl och ytterligare 24 skadades. Skytten efterlämnade ett manifest där han förklarar att dådet motiverats av undanträngningen av vita människor från deras hemländer.

Mångkultur = konflikter och blodbad

INRIKESSå har det hänt igen. En vit amerikan har skjutit ned ett antal civila, merparten av dem latinamerikaner, för att protestera mot undanträngningen och ersättandet av de vita amerikanerna. Han efterlämnade ett manifest där han skriver att han inspirerats av Brenton Tarrant, som massakrerade ett 50-tal muslimska invandrare i en moské på Nya Zeeland för fem månader sedan.

You­tube censurerar svensk samhällsdebatt

REPORTAGESveriges största kanal för samhällsdebatt på You­tube, SwebbTV, stängdes ned den 2 augusti, bara för att åter släppas in några dagar senare – i båda fallen utan vare sig förvarning eller förklaring. Samtidigt har You­tube stängt ned kanalen Ingrid & Maria som tog SwebbTV i försvar, och nu hotas fler kanaler av nedstängning. Ganska snabbt riktades misstankarna mot regeringen och den ”hotline” som upprättats till internetjättarna för att snabbt kunna censurera uppgifter som är ”orimliga” och ”inte sanna”.

20 år och redan förhärdad brottsling med gediget CV

INRIKESMojtaba Mahdi friades för mordet i Malmö men dömdes för grovt vapenbrott. Det är inte första gången han döms för brott. Nya Tider har gått igenom Mojtabas kriminella CV.

Gå till arkivet

Send this to a friend