Skip to Content

Rasister i antirasistisk förklädnad. Annika Strandhäll, Sofia Nerbrand, Pernilla Ericson. Foto: Twitter
KRÖNIKA

Vill inte att ungrare föder ungerska barn

Publicerad: 15 februari, 2019, 18:47

 • Svenska

Läs även

Den 12 februari skriver Annika Strandhäll, som presenterar sig som ”Socialförsäkringsminister, Socialdemokrat, feminist”, på sin twitter:

Det som sker i Ungern är alarmerande. Nu vill Orban att fler ”äkta” ungerska barn föds. Politiken osar 30-tal och som högerpopulist behöver man skapa dimridåer för vad den här typen av politik gör med den självständighet kvinnor kämpat för.

 

Den liberala debattören Sofia Nerbrand tar i ännu mer i ett inlägg i Sydsvenskan den 11 februari:

Nu går skam på torra land […] Förutom att det är stötande att staten letar sig in i livmodern är tankefiguren att det behövs just fler ungerska barn farlig. […] Och Viktor Orbáns uttalade mål är att det ungerska folket ska bli större med hjälp av vita ungerska telningar – inte invandrare. Att detta tankegods nu lyfts och närs i Ungern är rakt av osmakligt.

Vad är det då som det hela egentligen handlar om, som är så ”högerpopulistiskt” och ”osmakligt”? Aftonbladets ledarskribent Pernilla Ericson stämmer den 11 februari in i den bisarra kören, och förklarar lite närmare vad hon reagerar på:

Ungerska kvinnor som föder fyra barn eller fler ska aldrig mer behöva betala inkomstskatt, lovade landets premiärminister Viktor Orbán i sitt årliga tal till nationen. […] I Europa föds färre och färre barn, och lösningen i väst är migration, beskrev Orbán situationen, med slutsatsen: ”Vi ser inte bara till antal, vi vill ha ungerska barn. Migration är för oss att ge upp.” Så talar en invandringsfientlig högerpopulist som vill hålla kvinnor vid spisen, med ett budskap som ger obehagliga associationer till 1930-talets Tyskland.

Dessa kvinnor, som inte tycker att ungrare ska föda ungerska barn, ser sig säkert som antirasister. Nerbrand har till exempel arrangerat många kippavandringar i Malmö. De verkar dock helt blinda för att det de nu ger uttryck för är bland det mest rasistiska man kan säga. Tänk er bara att byta ut ”ungrare” mot till exempel somalier, samer eller judar. Det skulle naturligtvis vara otänkbart att förvägra dessa etniska grupper att prioritera födande av egna barn för att bevara sitt folk.

Varför är det då just de europeiska folken som dessa falska antirasister tycker att det är riskfritt, ja rätt och riktigt, att trampa på? Faktum är att alla andra folk och etniska grupper har bestämda uppfattningar om sig själva och vad som är deras identitet. Men just när det kommer till de europeiska folken har detta blivit ett tabu.

Det har inte alltid varit så. Så sent som 1965 sade statsminister Tage Erlander, apropå raskravallerna i USA: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.” Men sedan har något hänt.

I dag är det inte bara tabu att prata om europeiska folks rättigheter, det är även fritt fram att rikta direkta angrepp på folkens själva existens. Det är bara ungrarna som kan föda fler ungerska barn – vem ska göra det om inte de själva. Att kritisera att de vill prioritera detta i sin familjepolitik är synonymt med att önska detta folks utrotning.

”Retorik och politik som premierar det egna folket och stänger ute andra ska inte ha en plats i dagens Europa”, avslutar Pernilla Nerbrand sitt inlägg, som vill att Ungern precis som Sverige ska byta ut sitt folk mot migranter från tredje världen. Men det hon kräver av Ungern är inget annat än ren och skär förintelsepolitik. Och införandet av något sådant, Pernilla, kommer vi aldrig att sluta bekämpa, vare sig det är i Sverige, Ungern eller något annat land.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Har dessa (anti)rasistiska kvinnor egna barn? Isåfall, vad ska dessa barn bli, inte svenskar väl?
  Men om de nu vill utrota svenska folket kunde de väl låta bli att skaffa barn? Förmodligen bäst för barnen.
  Vidare så klagar de på att kvinnors självständighet går tillbaka till 1930-talets nivå. Javars, en kvinna som ville gifta sig blev avskedad från arbetet. Nu skulle hennes man försörja henne.
  Men i sin stora självförträfflighet ser de inte att de driver kvinnorna tillbaka till 600-talet.
  Eller kanske de ser det?!?

 • Ulf Claesson

  När “liberala” politiker de facto försvarar folkmord vet vi att vi lever i en tid av fullständig värdenihilism. Och DET är VERKLIG fascism.

 • skuttt

  …och så några våldtäkter emellanåt, och personrån m.m. men media mörkar ju allt detta.

 • latmask

  Vad kommer Nerbrands barn att bli? Vuxna i ett nerbrunnet Sverige?

 • busquador

  Om det nu är 30-tal i Ungern, då bör det väl vara 30-tal uti emigrantländerna också, eftersom där föds egna barn.

 • busquador

  Ja, skatt på barn betalas indirekt via moms. En befrielse från skatt på inkomsten tas snart igen på moms, vilket i motsats gör att kvinnor i Sverige dubbelbeskattas. Dessutom är ett inhemskt barn en statlig investering, som egentligen betalas av annan än staten.

Replik – Jan Guillou och spionaffärerna

DEBATTAngående Sophie Kielbowskas artikel tidigare i veckan kan jag inte låta bli att kommentera vissa oegentligheter i hennes artikel, i vilken hon så kraftfullt försvarar Jan Guillous roll och agerande i den så kallade IB-affären i början på sjuttiotalet. Jag vill gärna ställa frågan till artikelförfattaren, varför anser hon vara det så viktigt att den unga generationen i detalj skall känna till en för länge sedan bortglömd fyrtio år gammal spökhistoria?

EU-staten enligt sina ”fäder”

UTRIKESEU-valet kretsar allt mer kring om EU ska få mer eller mindre makt, och om fler Exit-rörelser kommer att växa fram eller inte. De som förespråkar ett Europas förenta stater brukar stödja sig på föregångare som Jean Monnet och greve Richard Coudenhove-Kalergi, som står staty lite varstans för att vaka över det ”nya” Europa. Men vad ville de egentligen och vad var slutmålet med deras vision?

Sveriges avgift till EU kommer öka med hela 55 procent

ANALYSEU:s nya långtidsbudget för perioden 2021-2027 presenteras av Kommissionen som ”modernare, tydligare och enklare”. Att det kommer att bli väsentligt dyrare för Sverige är dock klarlagt. Vi riskerar också att få ett minskat stöd tillbaka, genom ”moderniseringen”. Kort sagt, Sverige ser ut att förlora både på gungorna och karusellen.

Den musikaliske, om ”sångarprinsen” Gustaf och hans verk

HISTORIAFör 201 år sedan, år 1818, efterträdde Jean-Baptiste Bernadotte Karl XIII som kung av Sverige och Norge under namnet Karl XIV Johan. År 2018 var således ett så kallat ”Bernadotteår” som uppmärksammades, i synnerhet på de kungliga slotten. Varje år sjungs dock här i Sverige två sånger som är komponerade av Karl XIV Johans sonson, Gustaf, och dessa är ”Studentsången” och ”Vårsång”. Prins Gustaf dog ung, men under sitt korta liv komponerade han flera musikstycken och blev allmänt känd som ”sångar­prinsen”.

EU-valet

DEBATTDen 25 maj för hundra år sedan klubbade riksdagen igenom allmän och lika rösträtt. Detta efter 40 års kamp från arbetarklassen där överklassen också pressades av en tänkbar revolution. Men en eftergift var det. Som överheten aldrig varit bekväm med. Det menar Ulf Nilsson, facklig sekreterare i Kommunistiska Partiet.

Propaganda i stället för dialog

KRÖNIKA

Hur var det egentligen kring Jan Guillou och spioneridomen?

KRÖNIKAI sin krönika i Nya Tiders nätupplaga presenterade Josef Csiba en händelse som skakade om inte bara Sveriges journalistkretsar, men framför allt det socialdemokratiska partiet. För många yngre läsare som missade viktiga historielektioner i modern politisk historia är detta förtydligande absolut nödvändigt.

Fyra MENA-kvinnor i Linköping döms för grov mordbrand

PÅ PLATSDen 9 maj meddelade Linköpings tingsrätt dom i målet mot ”MENA-ligan”, bestående av nio stycken kvinnor från Mellanöstern och Afrika i åldern 19 till 25 år. Domen är ett svårt bakslag för åklagaren, men fyra kvinnor döms i alla fall för grov mordbrand till kännbara fängelsestraff. Rättsprocessen har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. Nya Tider var på plats i Linköping.

Gå till arkivet

Send this to a friend