Skip to Content

Rasister i antirasistisk förklädnad. Annika Strandhäll, Sofia Nerbrand, Pernilla Ericson. Foto: Twitter
KRÖNIKA

Vill inte att ungrare föder ungerska barn

Publicerad: 15 februari, 2019, 18:47

  • Svenska

Läs även

Den 12 februari skriver Annika Strandhäll, som presenterar sig som ”Socialförsäkringsminister, Socialdemokrat, feminist”, på sin twitter:

Det som sker i Ungern är alarmerande. Nu vill Orban att fler ”äkta” ungerska barn föds. Politiken osar 30-tal och som högerpopulist behöver man skapa dimridåer för vad den här typen av politik gör med den självständighet kvinnor kämpat för.

 

Den liberala debattören Sofia Nerbrand tar i ännu mer i ett inlägg i Sydsvenskan den 11 februari:

Nu går skam på torra land […] Förutom att det är stötande att staten letar sig in i livmodern är tankefiguren att det behövs just fler ungerska barn farlig. […] Och Viktor Orbáns uttalade mål är att det ungerska folket ska bli större med hjälp av vita ungerska telningar – inte invandrare. Att detta tankegods nu lyfts och närs i Ungern är rakt av osmakligt.

Vad är det då som det hela egentligen handlar om, som är så ”högerpopulistiskt” och ”osmakligt”? Aftonbladets ledarskribent Pernilla Ericson stämmer den 11 februari in i den bisarra kören, och förklarar lite närmare vad hon reagerar på:

Ungerska kvinnor som föder fyra barn eller fler ska aldrig mer behöva betala inkomstskatt, lovade landets premiärminister Viktor Orbán i sitt årliga tal till nationen. […] I Europa föds färre och färre barn, och lösningen i väst är migration, beskrev Orbán situationen, med slutsatsen: ”Vi ser inte bara till antal, vi vill ha ungerska barn. Migration är för oss att ge upp.” Så talar en invandringsfientlig högerpopulist som vill hålla kvinnor vid spisen, med ett budskap som ger obehagliga associationer till 1930-talets Tyskland.

Dessa kvinnor, som inte tycker att ungrare ska föda ungerska barn, ser sig säkert som antirasister. Nerbrand har till exempel arrangerat många kippavandringar i Malmö. De verkar dock helt blinda för att det de nu ger uttryck för är bland det mest rasistiska man kan säga. Tänk er bara att byta ut ”ungrare” mot till exempel somalier, samer eller judar. Det skulle naturligtvis vara otänkbart att förvägra dessa etniska grupper att prioritera födande av egna barn för att bevara sitt folk.

Varför är det då just de europeiska folken som dessa falska antirasister tycker att det är riskfritt, ja rätt och riktigt, att trampa på? Faktum är att alla andra folk och etniska grupper har bestämda uppfattningar om sig själva och vad som är deras identitet. Men just när det kommer till de europeiska folken har detta blivit ett tabu.

Det har inte alltid varit så. Så sent som 1965 sade statsminister Tage Erlander, apropå raskravallerna i USA: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.” Men sedan har något hänt.

I dag är det inte bara tabu att prata om europeiska folks rättigheter, det är även fritt fram att rikta direkta angrepp på folkens själva existens. Det är bara ungrarna som kan föda fler ungerska barn – vem ska göra det om inte de själva. Att kritisera att de vill prioritera detta i sin familjepolitik är synonymt med att önska detta folks utrotning.

”Retorik och politik som premierar det egna folket och stänger ute andra ska inte ha en plats i dagens Europa”, avslutar Pernilla Nerbrand sitt inlägg, som vill att Ungern precis som Sverige ska byta ut sitt folk mot migranter från tredje världen. Men det hon kräver av Ungern är inget annat än ren och skär förintelsepolitik. Och införandet av något sådant, Pernilla, kommer vi aldrig att sluta bekämpa, vare sig det är i Sverige, Ungern eller något annat land.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kvinnor kan inte ensamma ”ta natten tillbaka”

LEDAREFredagen den 13 augusti tågade feminister och transpersoner i Göteborg för att ”ta natten till­baka” från våldsamma män. Inga män var välkomna i tåget. Det är förstås ren dumhet – för att ta tillbaka natten från elaka män behövs goda män.

Ökad elförbrukning, obalanser och risk för avveckling av kärnkraften trycker upp elpriset

ANALYSRegeringen har under det senaste året satsat hårt på ett antal olika projekt som går ut på att öka elektrifieringen av allt från transporter till tunga industriella processer. Samtidigt inleds en storskalig satsning på elektrifiering av både gods- och persontransporter på väg. Expansionen av energislukande datorhallar kräver också enorma mängder el. Bara dessa tre sektorer kräver tillsammans tillskott på el motsvarande cirka 70-80 procent av nuvarande elkonsumtion i Sverige fram till 2030. Samtidigt agerar regeringen för att snabbavveckla kärnkraften, cirka 30 procent av Sveriges elproduktion.

Varför ingen acceptabel utbildning anpassad till en ”mopedbil”?

KRÖNIKA

Paris undergång är också Europas

OPINION: MAGNUS STENLUNDDagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Visst finns det kapacitet för återvandring!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet var en massiv insats från ett flertal myndigheter som aktiverades för att på bara några få dagar slussa över tusen personer till Sverige. Regelverket ändrades över en natt för att möjliggöra transporten. Men går det åt ena hållet måste det väl gå åt andra hållet?

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGPolitikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

USA:s episka misslyckande i Afghanistan förebådar dess fall

ANALYSDen 30 augusti lämnade de sista amerikanska och västerländska soldaterna Afghanistan efter ett nästan 20 år långt krig. Ockupationens målsättning, att installera en hållbar västvänlig regering och utbilda dess armé, misslyckades kapitalt. Nya Tider sätter i denna analys den senaste tidens händelser, som etablissemanget och dess systemmedia beskriver i termer som lika oväntade som obegripliga, i ett större sammanhang. Vi kommer finna att det som skett inte riktigt är vad det verkar och att det markerar slutet på både en era och en supermakt, ett USA som utsätts för en kontrollerad demolering inifrån.

Gå till arkivet

Send this to a friend