Skip to Content

Vänsterfest vid ockuperat hus, som skulle ge rum åt ”EU-migranter, asylsökande och gömda flyktingar”. Senare på kvällen våldtogs en 18-årig asylaktivist av en illegal invandrare. Foto: Facebook/ Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Vilsna ungdomar, ett samhälle som sviker

PappersupplaganNya Tider v. 10

I veckans nummer berättar vi om en illegal invandrare från Afrika som fick hjälp av vänsterungdomar, och det slutade med att han våldtog en av dem, en 18-årig flicka. Historien belyser på många sätt vad som är galet i dagens samhälle.

Publicerad: 10 mars, 2021, 14:22

  • Svenska

Läs även

Mannen från Gambia, idag 34 år gammal, hade sökt asyl på olika håll i Europa under olika identiteter. När han kom till Sverige och provade lyckan här, jämförde man hans fingeravtryck och fann att han redan sökt asyl på Malta, där han fått avslag. Man bestämde att han skulle föras över dit så att Malta kunde verkställa det utvisningsbeslut man redan fattat. Men gambiern gick under jorden och levde illegalt i Sverige.

Historien är på intet sätt unik, och man kan förstås med rätta uppröras över hur han kunde få stanna kvar i Sverige i hela sju år, genom att omväxlande hålla sig gömd, lämna in nya asylansökningar och överklaga, vilket ledde till att han fick tillfälle att våldta två svenska flickor, varav ett barn. Här har vi ytterligare ett drastiskt exempel på hur regeringens politik direkt drabbar det svenska folket. Jag tänkte dock beröra det faktum att det var svenska ungdomar som hjälpte honom att hålla sig gömd, något som kom att drabba dem själva.

De vänsterextrema ungdomarna får hela tiden beröm i systemmedia när de protesterar utanför Migrationsverkets förvar eller saboterar utvisningar. De leker revolutionärer när de ockuperar en övergiven byggnad, men de har hela etablissemanget bakom sig. Vänsterjournalisterna känner igen sig i när de själva ockuperade kårhus och annat på sextiotalet, och deras stöd gör att ungdomarna blir ännu mer radikaliserade och verklighetsfrånvända. Samtidigt driver de ungdomarna rakt i famnen på faran.

Det är inte första gången en asylaktivist blir våldtagen. Många kvinnliga asylaktivister har vittnat om hur de trakasseras av de asylsökande män som de velat hjälpa, hur de mot sin vilja dras in på en toalett och våldtas, och hur deras asylaktivistiska kollegor efteråt vänder dem ryggen och skyddar våldtäktsmännen. Detta är ingen hemlighet, och ändå fortsätter den vänsterinfantila vuxenvärlden att uppmuntra de vilsna ungdomarna att utsätta sig för denna fara.

Samma aningslöshet och totala avsaknad av ansvarskänsla finns inom den vänsterextrema miljön. Hur tänkte de vänsterextrema männen, som lämnade 18-åringen utslagen av haschet tillsammans med gambiern, för att själva gå vidare och festa? De kallar sig feminister. Struntar de fullkomligt i hur deras ”syster” ska klara sig?

Det har blivit genomgående i det svenska vänsterdominerade flumsamhället att inte ta ansvar, varken för sig själv eller för andra. Ansvar har nästan blivit något fult. En stark man som tar ansvar för sitt liv och sin familj utmålas som förtryckande, han trycks ned och straffas. Det ska inte ställas några krav, det ska daltas och ursäktas.

Den andra av gambierns våldtäktsoffer, en 14-årig flicka – var fanns hennes föräldrar? Hur kunde hennes pappa tillåta att barnet var ute på stan sent på kvällen? Sov över gud vet var?

En svensk familj har allt mindre möjligheter att skydda sina barn, även om de skulle kämpa för det. Auktoriteten har tagits ifrån dem. Barnen får bara höra vilka rättigheter de har, aldrig om några skyldigheter. ”Känner du att det är roligt och bra, då ska du göra det”. Det finns inget konsekvenstänkande, barnen uppmanas inte att ta ansvar för sin framtid och sitt kommande vuxna liv.

Det heter att folket blir som dess ledare. Idag är det dekadenta såpor och ljugande, lismande politiker som sätter standarden. Efter terrordådet i Vetlanda sade statsminister Stefan Löfven att det inte har med invandring att göra. När folk på Twitter skrev till Annie Lööf att hon bär det yttersta ansvaret, eftersom det var Centern som hjälpte regeringen att genomdriva gymnasieamnestin, var reaktionen att sådan kritik borde anmälas. Hur ska folket ta ansvar om politikerna så tydligt flyr sitt ansvar?

Sverige behöver en moralisk uppryckning. Ett ansvarstagande måste bli normen, både för ens eget liv och för samhället. Och för det krävs helt andra ledare.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Gästledare: Erik Almqvist, Exakt24

GÄSTKRÖNIKA

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Husbyggen trots stigande hav?

KRÖNIKAJordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

LEDAREDanmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Frankrike i ett tillstånd av la colère – vrede

OPINION: SOPHIE KIELBOWSKAEfter en tid av upprördhet övergick fransmännens känslor i vrede. I Sverige säger vi ”nu går skam på torra land”, i Frankrike agerar man med värdighet och vrede. I slutet av april och början av maj inträffade en rad händelser som fått fransmännen att visa, att nu går skam på torra land. Och mest en colère är polisen och militären. Det skriver Sophie Kielbowska som följt händelserna genom franska medier och ger här en lägesrapport.

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

LEDAREUnder många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Hur förbereder man sig för en sannolik kommande inflation och matbrist?

LEDAREFör alla oss som redan sett de tydliga tecknen på vart vi är på väg och utifrån historien förstår hur svår situationen snabbt kan bli, så är det frågan i rubriken som överskuggar allt annat. I denna ledare försöker vi på ett mycket övergripande sätt besvara denna högaktuella fråga i förhoppningen att det kan hjälpa och inspirera våra läsare att agera och i tid.

Gå till arkivet

Send this to a friend