Skip to Content

Vänsterfest vid ockuperat hus, som skulle ge rum åt ”EU-migranter, asylsökande och gömda flyktingar”. Senare på kvällen våldtogs en 18-årig asylaktivist av en illegal invandrare. Foto: Facebook/ Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Vilsna ungdomar, ett samhälle som sviker

PappersupplaganNya Tider v. 10

I veckans nummer berättar vi om en illegal invandrare från Afrika som fick hjälp av vänsterungdomar, och det slutade med att han våldtog en av dem, en 18-årig flicka. Historien belyser på många sätt vad som är galet i dagens samhälle.

Publicerad: 10 mars, 2021, 14:22

  • Svenska

Läs även

Mannen från Gambia, idag 34 år gammal, hade sökt asyl på olika håll i Europa under olika identiteter. När han kom till Sverige och provade lyckan här, jämförde man hans fingeravtryck och fann att han redan sökt asyl på Malta, där han fått avslag. Man bestämde att han skulle föras över dit så att Malta kunde verkställa det utvisningsbeslut man redan fattat. Men gambiern gick under jorden och levde illegalt i Sverige.

Historien är på intet sätt unik, och man kan förstås med rätta uppröras över hur han kunde få stanna kvar i Sverige i hela sju år, genom att omväxlande hålla sig gömd, lämna in nya asylansökningar och överklaga, vilket ledde till att han fick tillfälle att våldta två svenska flickor, varav ett barn. Här har vi ytterligare ett drastiskt exempel på hur regeringens politik direkt drabbar det svenska folket. Jag tänkte dock beröra det faktum att det var svenska ungdomar som hjälpte honom att hålla sig gömd, något som kom att drabba dem själva.

De vänsterextrema ungdomarna får hela tiden beröm i systemmedia när de protesterar utanför Migrationsverkets förvar eller saboterar utvisningar. De leker revolutionärer när de ockuperar en övergiven byggnad, men de har hela etablissemanget bakom sig. Vänsterjournalisterna känner igen sig i när de själva ockuperade kårhus och annat på sextiotalet, och deras stöd gör att ungdomarna blir ännu mer radikaliserade och verklighetsfrånvända. Samtidigt driver de ungdomarna rakt i famnen på faran.

Det är inte första gången en asylaktivist blir våldtagen. Många kvinnliga asylaktivister har vittnat om hur de trakasseras av de asylsökande män som de velat hjälpa, hur de mot sin vilja dras in på en toalett och våldtas, och hur deras asylaktivistiska kollegor efteråt vänder dem ryggen och skyddar våldtäktsmännen. Detta är ingen hemlighet, och ändå fortsätter den vänsterinfantila vuxenvärlden att uppmuntra de vilsna ungdomarna att utsätta sig för denna fara.

Samma aningslöshet och totala avsaknad av ansvarskänsla finns inom den vänsterextrema miljön. Hur tänkte de vänsterextrema männen, som lämnade 18-åringen utslagen av haschet tillsammans med gambiern, för att själva gå vidare och festa? De kallar sig feminister. Struntar de fullkomligt i hur deras ”syster” ska klara sig?

Det har blivit genomgående i det svenska vänsterdominerade flumsamhället att inte ta ansvar, varken för sig själv eller för andra. Ansvar har nästan blivit något fult. En stark man som tar ansvar för sitt liv och sin familj utmålas som förtryckande, han trycks ned och straffas. Det ska inte ställas några krav, det ska daltas och ursäktas.

Den andra av gambierns våldtäktsoffer, en 14-årig flicka – var fanns hennes föräldrar? Hur kunde hennes pappa tillåta att barnet var ute på stan sent på kvällen? Sov över gud vet var?

En svensk familj har allt mindre möjligheter att skydda sina barn, även om de skulle kämpa för det. Auktoriteten har tagits ifrån dem. Barnen får bara höra vilka rättigheter de har, aldrig om några skyldigheter. ”Känner du att det är roligt och bra, då ska du göra det”. Det finns inget konsekvenstänkande, barnen uppmanas inte att ta ansvar för sin framtid och sitt kommande vuxna liv.

Det heter att folket blir som dess ledare. Idag är det dekadenta såpor och ljugande, lismande politiker som sätter standarden. Efter terrordådet i Vetlanda sade statsminister Stefan Löfven att det inte har med invandring att göra. När folk på Twitter skrev till Annie Lööf att hon bär det yttersta ansvaret, eftersom det var Centern som hjälpte regeringen att genomdriva gymnasieamnestin, var reaktionen att sådan kritik borde anmälas. Hur ska folket ta ansvar om politikerna så tydligt flyr sitt ansvar?

Sverige behöver en moralisk uppryckning. Ett ansvarstagande måste bli normen, både för ens eget liv och för samhället. Och för det krävs helt andra ledare.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Vindkraftens avigsidor

KRÖNIKAMed studier i projekt- och företagsledning i bagaget samordnar centerpartisten Mari-Louise Wernersson nu regeringens vindkraftssatsning i region sydost.

”Vi har varit naiva?” – Inte efter Brås rapport

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt invandringen har lett till ökad otrygghet är knappast en överraskning för någon, även om myndigheterna försökt bortförklara det på alla möjliga sätt. Den senaste rapporten från Brå visar dock några uppseendeväckande fakta. Det främsta är kanske att barn till invandrade föräldrar från Afrika och Mellanöstern är markant mer kriminella än sina föräldrar, något som blivit värre över tid.

Frankrike i en ny verklighet – utrikespolitiskt och inrikespolitiskt

KRÖNIKADen diplomatiska och militära konflikten mellan Frankrike och dess Nato-allierade (USA/Storbritannien) samt Australien ses i Femte republiken som ett exceptionellt förräderi. Frankrike hade ett kontrakt för leverans av 12 dieselubåtar till ett värde av 35 miljarder euro (enligt vissa källor upp till 50 miljarder euro) till Australien. Kontraktet bröts och ordern gick till amerikanska och engelska leverantörer av atomdrivna ubåtar. Den nya amerikanska ambassadören är inte välkommen till Paris och Frankrike kallade med omedelbar verkan hem sina ambassadörer från Washington och Canberra.

USA – frihetens högborg…?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Land of the free, home of the brave”. Inte så mycket längre. I detta nummer djupdyker vi i flera olika aspekter av det amerikanska samhället, som i snabb takt avvecklar medborgerliga friheter, med jakten på inhemsk terrorism och folkhälsans bästa som förevändning.

Demokratiska partiet har utfärdat en dödsdom mot det vita Amerika

OPINION: Paul Craig RobertsUSA borde inte längre kal­las för Amerikas förenta stater, utan Amerikas delade stater. Mellan delstater styrda av Demokraterna respektive Republikanerna går en avgrundsdjup klyfta, och det blir inte bättre av att president Joe Biden kal­lar Trump-anhängare för ”inhemska terrorister” och sätter dem i fängelse. Supermakten håller i snabb takt på att rasera sig själv inifrån, något som kommer att sända chockvågor genom hela västvärlden, varnar veckans debattör Paul Craig Roberts.

Ilskan växer i Europa och världen – den är berättigad och inte en dag för tidig

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETVarje vecka demonstrerar miljontals människor och i helgen reste sig australiensarna i Melbourne mot tyranniet där. Bara i Frankrike demonstrerar man varje lördag i mer än 200 städer. Protesterna reflekterar den snabbt växande ilskan, då alltfler vaknar upp till den obehagliga sanningen – vi har blivit förda bakom ljuset – det var aldrig vår hälsa eller trygghet det handlade om, utan ett fult trick att ta ifrån oss våra friheter. Vi rapporterar ofta om motståndet, men denna vecka fick det inte plats, trots att demonstrationerna fortsatt pågår för fullt världen över.

Kvinnor kan inte ensamma ”ta natten tillbaka”

LEDAREFredagen den 13 augusti tågade feminister och transpersoner i Göteborg för att ”ta natten till­baka” från våldsamma män. Inga män var välkomna i tåget. Det är förstås ren dumhet – för att ta tillbaka natten från elaka män behövs goda män.

Varför ingen acceptabel utbildning anpassad till en ”mopedbil”?

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend