Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Fredrik Reinfeldt drog in 22 miljoner kronor förra året på föreläsningar, bokprojekt och diverse uppdrag. Pengarna gick in i hans bolag, så att han kunde fortsätta att ta ut full inkomstgaranti från Riksdagen på 156 000 kronor i månaden, senare 40 000 kronor. Ett exempel på samspelet mellan politiker och mäktiga marknadsintressen, enligt debattören. Foto: Nya Tider
OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

Sverige och dess inkompetenta politiker

PappersupplaganNya Tider v. 35

Inkompetensen är inbyggd i det svenska systemet, där partiledare som Stefan Löfven koras bakom lyckta dörrar, utan ett uns av riksdagserfarenhet eller statsmannaskap. De som går de mäktigas intressen belönas, till exempel Fredrik Reinfeldt som drog in 22 miljoner kronor förra året på diverse styrelseuppdrag och föreläsningar. Sådant placerar den svenska demokratin i den politiska gärdsgårdsserien, menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Publicerad: 30 augusti, 2018, 18:18

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Då kanske det är dags att genomlysa Bilderberggruppen, vad de gör, hur de gör det samt deras syfte.

 • samuelafugglas

  “Det bästa med demokratin som politiskt system är inte att folkets
  intressen blir tillgodosedda, på så sätt att de lämpligaste företrädarna
  anförtros makten, utan att medborgarna i allmänna val kan göra sig av
  med de ledare och partier som inte i tillräckligt hög utsträckning
  lyckats förverkliga sina vallöften”.

  Att befolkningen inte kan sparka en korrupt svensk politiker är Sveriges största olycka, har varit i snart 80 års tid.

  • De flesta svenska medborgares beteende leder till att dei i praktiken har anställt inkompetensen, men inkompetensen är inte så inkompetent alls. De inkompetenta politikerna har ett helt smörgåsbord av inkompetens väl serverat i MSM som intas okritiskt av folket.

   https://valsamverkanspartiet.files.wordpress.com/2019/02/why-do-we-love-our-dominant-mainstream-media-manure.jpg

   Röstar ingen på de inkompetenta politikerna så är de i princip sparkade, men folket envisas med att rösta på dem. (sic)

   Sverigevänliga partier som utmanar dem, tenderar heller inte att fraktionera sig och valsamverka sig över 4%, med följden att folket inte får ett smörgåsbord av valbara Sverigevänliga partier, vilket leder till att de inkompetenta får behålla jobben.

 • xmaverickx

  Är inkompetens det rätta ordet för dessa genomkorrumperade folkförrädare och avarter till människor. Och ingen domstol har vi i det likaledes genomkorrumperade landet som kan ställa dem inför rätta och låsa in dem tills döden befriar dem.

Kritiserat lagförslag om vapenmagasin drivs vidare av regeringen

INRIKESRegeringen lade den 7 november fram ett förslag om reglering av vapenmagasin i det uppgivna syftet att ”komma åt gängvåldet”. Sakkunniga pekar på att förslaget tvärtom endast kommer att drabba laglydiga jägare och sportskyttar. Regeringen ger sig dock inte utan har lämnat vidare förslaget till lagrådet.

Anarkotyranniet allt mer öppet

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Hongkong: Väststödd våldsvåg förlamar finanscentrat – Patriotisk tvåbarnspappa bränd levande

HONGKONGDe inledningsvis tämligen folkliga protesterna i Hongkong, som ursprungligen handlade om en kontroversiell utlämningslag till Fastlandskina, har kapats av små väststödda extremistgrupper. Svartklädda och maskerade ligister ger sig på allt och alla som står i vägen för dem med inte sällan grovt våld. Hongkongbor misshandlas, polisen attackeras och politiker utsätts för rena mordförsök. Samtidigt försöker separatisterna åsamka maximal skada på det kinesiska finanscentrats ekonomi och infrastruktur.

O, vad det låter bra!

RECENSIONMånga organisationer, i synnerhet inom det offentliga, ägnar sig allt mer åt floskler, värdegrund och styrdokument kring till exempel jämställdhet och kulturell mångfald. Byråkrati och konsulter tar allt mer plats på bekostnad av kärnverksamheten. Professor Mats Alvesson kal­lar det funktionell dumhet, och menar att det påfallande är hur många smarta människor som ägnar sig åt detta.

Fick stanna genom gymnasielagen – våldtog 16-åring på Sveriges nationaldag

INRIKESZia Ahmedi fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen klubbade igenom förra året. Han har nu dömts för att ha våldtagit en 16-årig flicka som han lärt känna i Sverige. Våldtäkten skedde hemma hos flickan den 6 juni medan hennes mamma var borta.

Samverkan mellan jihadister och yrkeskriminella – en av förklaringarna till ökat antal sprängdåd

INRIKESEn tätare samverkan mellan grovt kriminella och islamistiska jihadister är en av orsakerna till ökat antal sprängningar i Sverige. Grupperingarna överlappar ofta varandra och det blir allt svårare att skilja dem åt. Det menar analytiker vid Försvarshögskolan. Till Nya Tider säger Försvarshögskolans expert på terrorism och islamistiskt våld att vi närmar oss en gråzon mellan fred och krig.

Slottsfrun som hämtades av Djävulen

KULTUREnligt legenden drack denna slottsfru blod och galla, var mycket hård mot sina underordnade och fördes till sist av Djävulen själv till helvetet. Det är så man kan summera legenden om Pintorpafrun. Det har berättats om flera olika Pintorpafruar, men de mest berömda är Anna Karlsdotter (Vinstorpaätten) och Beata von Yxkull.

Nej, Ikea avskaffar inte julen – ännu

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVinterfest? Vintermust? Håller Ikea och Apotekarnes på att avskaffa julen? Nja, inte riktigt. Åtminstone inte ännu.

Gå till arkivet

Send this to a friend