Skip to Content

Bild: Skärmbild Aftonbladet.
INRIKES

”Antirasist” till angrepp mot #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 15

Ola Nilsson från Umeå gick med i det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär i tron att de ville nyansera debatten, något de ofta påstår sig stå för. Men när han försökte göra just det blev han själv anklagad för rasism och utkastad ur gruppen. Det skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Publicerad: 14 april, 2018, 23:42

 • Svenska

Det var i december som Ola Nilsson anslöt sig till Facebookgruppen #jagärhär. Han skriver själv att han låtit sig ”övertygas av gruppens syfte att bidra till en god samtalston och allmänt motverka rasism och sexism på nätet”.

Nilssons beskrivning liknar nätverkets ”officiella” syften, så som de brukar hållas fram av dess ledare Mina Dennert. Nya Tider granskade nätverket förra hösten (NyT v.43/2017) och fann att ledarskapet och de aktiva medlemmarna snarare är ute efter att kväsa debatten än att nyansera den − Mina Dennert förespråkar i själva verket förbud av all invandringskritik, och nätverkets metoder bygger på att överrösta meningsmotståndare och få dem avstängda från sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Dtube när youtube blir censurerat!

 • Magda Eire

  Dags att lämna svenska kyrkan! Ni tjänar en jävla massa pengar på det och slipper bli landsförrädare när den tiden kommer.

 • Magda Eire

  Det verkar ju finnas ett ark för varje svensk, så också för landsförrädare hoppas jag.

 • Magda Eire

  Kommer det någonsin en hip hop låt som handlar om att mörda poliser eller vita så hoppas jag att vi kan utradera dessa trollkonton ifrån jordens yta! Regeringen borde bli helnöjda!

 • Magda Eire

  Flagga direkt! No more HATE CRIMES against WHITES! FN TROLLS!

 • Magda Eire

  NO MORE HIP HOP MUSIC! HATE SPEECH! AGAGINT WHITES!

 • Sverigepartist

  Efterlyser en granskning och presentation av Nina Dennert och hennes svenskfientliga verksamhet.
  Kommunistteatern Teater Halland har t ex anlitat henne för skattepengar. Denna Teater är bara till för PK-folk och kommunister trots att de lever på kommunernas bidrag. V D på teaqtern är fanatisk invandrarvän som hatar SD, nationalister OCH Trump

 • Magda Eire

  Alla är tysta om immigrantinvasionen men iofs förståeligt att alla vill ha gratispengar.

 • Magda Eire

  Hade jag dratt till Africa och fått minst 16 papp i månaden hade jag gjort likadant! Gött, Semester på andras bekostnad. Och helst hade jag INTE lärt mig deras tråkiga språk. Så måste ju de tycka också.

 • latmask

  Jag hoppas alla vet skillnaden mellan ickerasism och antirasism.

Mannen bakom påverkansoperationen Greta

Många har förvånats över att Malena Ernmans dotter Greta på kort tid har blivit internationellt ryktbar som talesperson för klimathotslobbyn. Nya Tider kan nu avslöja att det är resultatet av en påverkansoperation som leds av PR-experten Ingmar Rentzhog, med kopplingar till en rad propagandaorganisationer.

Amnesty kräver bostäder för utländska tiggare

INRIKESAmnesty International kräver att den svenska staten förser till­resta romer med bland annat boende. På sociala medier kritiserar många utspelet, och menar att boende för tillresta tiggare inte kan vara Sveriges ansvar. I svar på Nya Tiders frågor hänvisar Amnesty till bland annat FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Sveriges övergångsregering tänker skriva på FN:s migrationsavtal

REPORTAGEDet stormar kring FN:s migrationsavtal Global Compact. Ett tiotal länder har redan förkastat det, men Sveriges regering tänker ställa sig bakom det när det avhandlas vid en internationell konferens den 10-11 december i Marrakech, Marocko. Juridikprofessor Anne Peters påpekar att regeringar gillar gråzonen med sådana ”mjuka lagar”, eftersom de då slipper diskussion och omröstning i parlamentet, men att avtalet ändå kommer att ha inverkan på Sveriges politik.

”Gymnasielagen” utnyttjas för att begå brott

Många av de unga män som har kommit till Sverige som ”ensamkommande” har flera identiteter, vilket gör det svårare för polisen att utreda dem vid brott. Enligt en polis i Västerås finns det en större grupp kriminella med denna bakgrund som rör sig mellan olika städer och begår brott som narkotikahandel och stöld.

Folklig protest mot FN:s migrationsavtal

Söndag den 2 december hölls en demonstration mot FN:s planerade migrationsramverk Global Compact som regeringen vill skriva under den 10 december. Omkring 800 personer hade sökt sig till den partipolitiskt obundna manifestationen på Mynttorget i Stockholm för att visa sitt missnöje. Trots den stora uppslutningen skrevs inte en rad i systemmedia om protesterna.

Rymde från ungdomshem – kidnappade 16-åring

INRIKESNatten till den 17 november kidnappades en 16-årig pojke av fyra gärningsmän. En av kidnapparna är sedan tidigare dömd för mordförsök på en vaktmästare i Malmö och två andra för liknande kidnappningar. Nya Tiders granskning visar att bägge dåden hade kunnat förhindras om man tagit de unga gärningsmannens bakgrund på allvar och vidtagit nödvändiga åtgärder.

Här stormar polisen på 30 november

I samband med fackeltåget och kransnedläggningen vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården i Stockholm attackerade polisen demonstranterna. Detta i samband med att någon kastade en fackla mot en kommunistisk motdemonstration.

Invandrare våldtog sin lärarinna

Den invandrade eleven fick extra hjälp av den kvinnliga lärarinnan för att bättra på sina undermåliga betyg, men blev allt mer närgången. Slutligen knuffade han in henne i ett klassrum, låste dörren och våldtog henne. Han har nu dömts till två års fängelse för våldtäkten och ett flertal andra brott. Men eftersom han blivit svensk medborgare utvisas han inte.

Gå till arkivet