Skip to Content

Bild: Skärmbild Aftonbladet.
INRIKES

”Antirasist” till angrepp mot #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 15

Ola Nilsson från Umeå gick med i det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär i tron att de ville nyansera debatten, något de ofta påstår sig stå för. Men när han försökte göra just det blev han själv anklagad för rasism och utkastad ur gruppen. Det skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Publicerad: 14 april, 2018, 23:42

 • Svenska

Det var i december som Ola Nilsson anslöt sig till Facebookgruppen #jagärhär. Han skriver själv att han låtit sig ”övertygas av gruppens syfte att bidra till en god samtalston och allmänt motverka rasism och sexism på nätet”.

Nilssons beskrivning liknar nätverkets ”officiella” syften, så som de brukar hållas fram av dess ledare Mina Dennert. Nya Tider granskade nätverket förra hösten (NyT v.43/2017) och fann att ledarskapet och de aktiva medlemmarna snarare är ute efter att kväsa debatten än att nyansera den − Mina Dennert förespråkar i själva verket förbud av all invandringskritik, och nätverkets metoder bygger på att överrösta meningsmotståndare och få dem avstängda från sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Dtube när youtube blir censurerat!

 • Magda Eire

  Dags att lämna svenska kyrkan! Ni tjänar en jävla massa pengar på det och slipper bli landsförrädare när den tiden kommer.

 • Magda Eire

  Det verkar ju finnas ett ark för varje svensk, så också för landsförrädare hoppas jag.

 • Magda Eire

  Kommer det någonsin en hip hop låt som handlar om att mörda poliser eller vita så hoppas jag att vi kan utradera dessa trollkonton ifrån jordens yta! Regeringen borde bli helnöjda!

 • Magda Eire

  Flagga direkt! No more HATE CRIMES against WHITES! FN TROLLS!

 • Magda Eire

  NO MORE HIP HOP MUSIC! HATE SPEECH! AGAGINT WHITES!

 • Sverigepartist

  Efterlyser en granskning och presentation av Nina Dennert och hennes svenskfientliga verksamhet.
  Kommunistteatern Teater Halland har t ex anlitat henne för skattepengar. Denna Teater är bara till för PK-folk och kommunister trots att de lever på kommunernas bidrag. V D på teaqtern är fanatisk invandrarvän som hatar SD, nationalister OCH Trump

 • Magda Eire

  Alla är tysta om immigrantinvasionen men iofs förståeligt att alla vill ha gratispengar.

 • Magda Eire

  Hade jag dratt till Africa och fått minst 16 papp i månaden hade jag gjort likadant! Gött, Semester på andras bekostnad. Och helst hade jag INTE lärt mig deras tråkiga språk. Så måste ju de tycka också.

 • latmask

  Jag hoppas alla vet skillnaden mellan ickerasism och antirasism.

Iransk burkamotståndare utkastad från visning av Burka Songs 2.0

GÖTEBORGDen svenska feministiska regissören Hanna Högfeldt har producerat en film där hon iförd heltäckande islamisk kvinnoklädsel sjunger franska nationalsången på Paris’ gator. Filmen har väckt debatt och när Högstedt stod inne på Folkteatern i Göteborg och applåderades av bland annat muslimska män, blev en iransk kvinna utkastad för att inte störa tillställningen.

Vänstertidningar anmälda för presstödsfusk

INRIKESEtt flertal tidningar på den vänsterliberala kanten har fuskat till sig tiotals miljoner i presstöd i många års tid. Det säger en grupp medborgarjournalister företrädda av Granskning Sveriges förgrundsfigur Fabian Fjälling, som nu polisanmält flera av tidningarna och dess anställda för grova bidragsbrott, urkundsförfalskning med mera.

Amerikanska får rätt i Högsta domstolen: svensk utbildning höll för låg kvalitet

VÄSTERÅSDen amerikanska studenten Connie Dickinson stämde Mälardalens högskola för avtalsbrott, eftersom hon betalat 55 000 kronor per termin för en utbildning som inte höll måttet. Nu ger Högsta domstolen Dickinson rätt och dömer högskolan till att betala tillbaka två tredjedelar av studentens studieavgift om totalt 170 000 kronor.

”Ensamkommande” får ta hit familjen även som vuxna

MIGRATIONEU-domstolen har slagit fast att så kallade ensamkommande flyktingbarn som fått asyl kan ta sin släkt till Europa även efter det att de på pappret blivit vuxna.

Föräldrastorm efter avslöjandet om muslimbön i klassrum

INRIKESFörra veckan skrev Nya Tider om hur eleverna i Möklinta Kyrkskola fick vänta i korridoren för att muslimer ockuperat klassrummet för att be. Händelsen har upprört föräldrar och en insändare skickades till lokaltidningen. Nu slår kommunen tillbaka och hävdar att allt är ”falska nyheter”. Vad det är som är falskt framgår dock inte. Kommunen medger själv det inträffade, men menar att det inte är något att bråka om.

Militära poliser föreslås i getton – kontroversiell metod i Sverige

INRIKESStatsminister Stefan Löfven öppnade den 17 januari upp för att gå på Sverigedemokraternas linje och sätta in militär i mångkulturella förorter. Internationellt sett och historiskt i Sverige har militära polisförband och militärt stöd till polisen inte varit kontroversiellt. Bo Widerbergs film Ådalen 31 som kom 1969 ändrade på det och skapade myten att militär inte får sättas in mot civila.

Lärare slår larm: kollegor som själva inte kan svenska lär barn att läsa och skriva

SKOLANLärarnas språkbegränsningar leder till att elever i förortsskolor inte förstår vad de ska göra - i många fall mynnar lektionen ut i kaos. Det skriver en anonym lärare på Aftonbladet debatt, angående de lärare av utländsk bakgrund som fått snabbspår in i svensk skola på grund av regeringens integrationssatsningar.

Liberalerna ger sig in i politisk strid om offentlig peniskonst

STOCKHOLMEn gigantisk blå penis dök i förra veckan upp på en husvägg på Kungsholmen i centrala Stockholm. ”Konstverket” undertecknat Carolina Falkholt har mött kritik och vållar nu politisk strid. Efter att Sverigedemokraterna ifrågasatt pornografisk konst i det offentliga rummet, ger sig Liberalerna in och försvarar det kritiserade ”konstverket”.

Gå till arkivet