Skip to Content

Bild: Skärmbild Aftonbladet.
INRIKES

”Antirasist” till angrepp mot #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 15

Ola Nilsson från Umeå gick med i det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär i tron att de ville nyansera debatten, något de ofta påstår sig stå för. Men när han försökte göra just det blev han själv anklagad för rasism och utkastad ur gruppen. Det skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Publicerad: 14 april, 2018, 23:42

 • Svenska

Det var i december som Ola Nilsson anslöt sig till Facebookgruppen #jagärhär. Han skriver själv att han låtit sig ”övertygas av gruppens syfte att bidra till en god samtalston och allmänt motverka rasism och sexism på nätet”.

Nilssons beskrivning liknar nätverkets ”officiella” syften, så som de brukar hållas fram av dess ledare Mina Dennert. Nya Tider granskade nätverket förra hösten (NyT v.43/2017) och fann att ledarskapet och de aktiva medlemmarna snarare är ute efter att kväsa debatten än att nyansera den − Mina Dennert förespråkar i själva verket förbud av all invandringskritik, och nätverkets metoder bygger på att överrösta meningsmotståndare och få dem avstängda från sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Dtube när youtube blir censurerat!

 • Magda Eire

  Dags att lämna svenska kyrkan! Ni tjänar en jävla massa pengar på det och slipper bli landsförrädare när den tiden kommer.

 • Magda Eire

  Det verkar ju finnas ett ark för varje svensk, så också för landsförrädare hoppas jag.

 • Magda Eire

  Kommer det någonsin en hip hop låt som handlar om att mörda poliser eller vita så hoppas jag att vi kan utradera dessa trollkonton ifrån jordens yta! Regeringen borde bli helnöjda!

 • Magda Eire

  Flagga direkt! No more HATE CRIMES against WHITES! FN TROLLS!

 • Magda Eire

  NO MORE HIP HOP MUSIC! HATE SPEECH! AGAGINT WHITES!

 • Sverigepartist

  Efterlyser en granskning och presentation av Nina Dennert och hennes svenskfientliga verksamhet.
  Kommunistteatern Teater Halland har t ex anlitat henne för skattepengar. Denna Teater är bara till för PK-folk och kommunister trots att de lever på kommunernas bidrag. V D på teaqtern är fanatisk invandrarvän som hatar SD, nationalister OCH Trump

 • Magda Eire

  Alla är tysta om immigrantinvasionen men iofs förståeligt att alla vill ha gratispengar.

 • Magda Eire

  Hade jag dratt till Africa och fått minst 16 papp i månaden hade jag gjort likadant! Gött, Semester på andras bekostnad. Och helst hade jag INTE lärt mig deras tråkiga språk. Så måste ju de tycka också.

 • latmask

  Jag hoppas alla vet skillnaden mellan ickerasism och antirasism.

Ett års fängelse för nio år gammalt sexövergrepp

MeToo-drevet går vidare i rättsapparaten: den 15 februari dömdes en rysksvensk man för en nio år gammal våldtäkt mot barn på ett boxningsläger. Han var vid tillfället 19 år gammal och anmälan skall enligt uppgift ha inkommit åtta år efter brottet. Offret, som då var 14 år gammal, skall enligt domen ha uppgett att hon var lesbisk och att mannen skall ha uttryckt en negativ inställning till homosexuella.

IS-terroristen Michael Skråmo är död

Den kända svenska IS-terroristen Michael Skråmo är död bekräftar hans mamma till SVT. ”Det går inte att föreställa sig den sorg vi känner nu”, skriver hon till SVT.

Moldavisk man smugglade 3,2 miljoner cigaretter – slipper utvisning

Den 23 juli 2018 försökte moldaven Valeriu Covali tillsammans med en rumän smuggla in 3,2 miljoner cigaretter till Sverige i ett släp. En tulltjänsteman vid Öresundsbron blev dock misstänksam och vid en undersökning fann man en skiljevägg som dolde smuggelgodset. Enligt domen hade smugglarna redan gjort två resor tidigare i juli med okänt transportinnehåll, men trots detta och de tvååriga fängelsedomarna kan de nu bosätta sig i Sverige, om de vill.

Kultur som spränger åsiktskorridorerna

DEMONSTRATIONDen 10 mars hölls återigen ett protestmöte på Mynttorget i Stockholm, denna gång med fokus på kulturkampen och hur en självutnämnd elit lyckats förvränga hela konstscenen. En av de mest uppskattade talarna denna kyliga dag var konstnären Markus Andersson.

Sköt gäng som hotade hans familj – dömdes till 18 år

BORÅSTony Ledel fick reda på att hans familj blev hotad av ett ökänt kriminellt gäng. Han tvekade inte utan tog fram sitt jaktgevär och begav sig till den gård där familjen bor. Gänget vägrade att ge sig av och efter lite munhuggning och ömsesidiga hot brann ett skott av och dödade en ur gänget. Nu har Tony, tidigare ostraffad, dömts för mord till 18 års fängelse.

Dömd boliviansk pedofil flyttar runt mellan barntäta områden

När Jose Orlando Flores Rodriguez släpptes ut från sitt sexåriga fängelsestraff för grov våldtäkt av barn, flyttade han till ett barntätt område i Södertälje. Där bor han tillsammans med en annan dömd sexbrottsling med latinamerikanskt namn. När Nya Tider kontaktar förskolorna i området har de varken foto eller annan information om sin ”nya granne”.

Asylsökare våldtog kvinna – släpptes av polisen men greps på nytt när han sökte asyl igen

Den 37-åriga asylsökaren kunde identifieras efter en överfallsvåldtäkt mot en ung kvinna i Malmö när polisen kom och tog DNA-prov och klargjorde att han var misstänkt för brottet. Men mannen sattes inte i förvar utan kunde enkelt lämna Sverige. Nu har han gripits i Finland där han sökte asyl på nytt.

”De första svenskarna” – inte alls politiskt korrekt i övrigt, faktiskt

ANALYSFörutom det propagandistiska valet av skådespelare och vinjettbild – som SVT skyller på genetikern Mattias Jakobsson – var deras dokumentär om de första svenskarna faktiskt inte alls politiskt korrekt. På flera sätt tvärtom.

Gå till arkivet