Skip to Content

Bild: Skärmbild Aftonbladet.
INRIKES

”Antirasist” till angrepp mot #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 15

Ola Nilsson från Umeå gick med i det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär i tron att de ville nyansera debatten, något de ofta påstår sig stå för. Men när han försökte göra just det blev han själv anklagad för rasism och utkastad ur gruppen. Det skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Publicerad: 14 april, 2018, 23:42

 • Svenska

Det var i december som Ola Nilsson anslöt sig till Facebookgruppen #jagärhär. Han skriver själv att han låtit sig ”övertygas av gruppens syfte att bidra till en god samtalston och allmänt motverka rasism och sexism på nätet”.

Nilssons beskrivning liknar nätverkets ”officiella” syften, så som de brukar hållas fram av dess ledare Mina Dennert. Nya Tider granskade nätverket förra hösten (NyT v.43/2017) och fann att ledarskapet och de aktiva medlemmarna snarare är ute efter att kväsa debatten än att nyansera den − Mina Dennert förespråkar i själva verket förbud av all invandringskritik, och nätverkets metoder bygger på att överrösta meningsmotståndare och få dem avstängda från sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Dtube när youtube blir censurerat!

 • Magda Eire

  Dags att lämna svenska kyrkan! Ni tjänar en jävla massa pengar på det och slipper bli landsförrädare när den tiden kommer.

 • Magda Eire

  Det verkar ju finnas ett ark för varje svensk, så också för landsförrädare hoppas jag.

 • Magda Eire

  Kommer det någonsin en hip hop låt som handlar om att mörda poliser eller vita så hoppas jag att vi kan utradera dessa trollkonton ifrån jordens yta! Regeringen borde bli helnöjda!

 • Magda Eire

  Flagga direkt! No more HATE CRIMES against WHITES! FN TROLLS!

 • Magda Eire

  NO MORE HIP HOP MUSIC! HATE SPEECH! AGAGINT WHITES!

 • Sverigepartist

  Efterlyser en granskning och presentation av Nina Dennert och hennes svenskfientliga verksamhet.
  Kommunistteatern Teater Halland har t ex anlitat henne för skattepengar. Denna Teater är bara till för PK-folk och kommunister trots att de lever på kommunernas bidrag. V D på teaqtern är fanatisk invandrarvän som hatar SD, nationalister OCH Trump

 • Magda Eire

  Alla är tysta om immigrantinvasionen men iofs förståeligt att alla vill ha gratispengar.

 • Magda Eire

  Hade jag dratt till Africa och fått minst 16 papp i månaden hade jag gjort likadant! Gött, Semester på andras bekostnad. Och helst hade jag INTE lärt mig deras tråkiga språk. Så måste ju de tycka också.

 • latmask

  Jag hoppas alla vet skillnaden mellan ickerasism och antirasism.

A Swedish Elephant, årets viktigaste dokumentärfilm

UTRIKESFrilansjournalisterna Göran Uhlin och Richard Gardt har gjort ett mycket gediget arbete med att intervjua en lång rad personer i Sverige och våra grannländer om situationen i Sverige och hur vi hamnade här, allt finansierat genom crowdfunding.

Intervju: Tandhygienisten Bernt Herlitz anmälde åldersfusk – fick betala 425 000 i rättegångskostnader

INTERVJUBernt Herlitz arbetade som tandhygienist och hade Region Gotland som arbetsgivare. När han fick klienter som stod registrerade som ensamkommande under 18 år kunde han av deras tandutveckling se att de egentligen var en bra bit äldre. Han fick av Migrationsverkets jurist rådet att rapportera dessa oegentligheter till verket, vars personal också uppmanat folk att tipsa om när vuxna blandas med barn i HVB-hem eller skolor. Det hela slutade med rättegångskostnader på 425 000 kronor.

Polis till GP: Halsbandsrånen beror på det varma vädret

SVERIGEAllt fler kvinnor, oftast äldre och inte sällan med rullator, har under sommaren rånats på sina halsband i Göteborg. Nu slår polisens presstalesman fast orsaken när han intervjuas av Göteborgs-Posten: Det är vädrets fel.

Stockholm Stad förbjuder ”stötande” reklam – betalar för bilder på bögsex och mens

KULTURStockholms Stadshus beslutade den 11 juni om att aktivt genomdriva etiska riktlinjer för utomhusreklam så att ”sexistisk” och ”rasistisk” reklam snabbt kan tas bort i det offentliga rummet. Detta för att resenärer i kollektivtrafiken inte ska utsättas för ”stötande” bilder. Samtidigt betalar man för konstverk som visar nakna gubbar och blödande kvinnor.

Norrmän köper fastigheter i Sverige

Utländska investerare köper upp svenska hyresfastigheter med säkra intäkter eftersom kommunen måste se till att invandrare och andra får bostäder. Men uppköpen sker även i övriga segment.

Medborgerlig Samling portas från Prideparaden

INRIKESPartiet Medborgerlig Samling förbjuds att delta i homosexfestivalen Pride i Stockholm. Detta trots att Ilan Sadé är den ende öppet homosexuelle partiledaren i Sverige. De lever ”inte till fullo” upp till Stockholm Prides ”värdegrund”, menar Stockholm Prides styrelse.

Helomvändning om Patriotsystemet – oppositionen svänger i frågan

INRIKESFrån att SD har varit det enda parti som ifrågasatt inköpen av det dyra och föråldrade luftvärnssystemet Patriot, har nu hela oppositionen utom Moderaterna svängt i frågan. Ärendet behandlas i Försvarsutskottet i början av augusti och det är nu mycket osäkert om köpet kommer att bli av.

Svenska tvillingar misshandlades av invandrare – deras familj blev trakasserade av antirasister efteråt

De 16-åriga svenska tvillingsystrarna angreps och misshandlades grovt av två invandrare. En av systrarna fick upp sin mobil efter händelsen och lyckades fånga gärningsmännen på film när de lämnade platsen.

Gå till arkivet