Skip to Content

Bild: Skärmbild Aftonbladet.
INRIKES

”Antirasist” till angrepp mot #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 15

Ola Nilsson från Umeå gick med i det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär i tron att de ville nyansera debatten, något de ofta påstår sig stå för. Men när han försökte göra just det blev han själv anklagad för rasism och utkastad ur gruppen. Det skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Publicerad: 14 april, 2018, 23:42

 • Svenska

Det var i december som Ola Nilsson anslöt sig till Facebookgruppen #jagärhär. Han skriver själv att han låtit sig ”övertygas av gruppens syfte att bidra till en god samtalston och allmänt motverka rasism och sexism på nätet”.

Nilssons beskrivning liknar nätverkets ”officiella” syften, så som de brukar hållas fram av dess ledare Mina Dennert. Nya Tider granskade nätverket förra hösten (NyT v.43/2017) och fann att ledarskapet och de aktiva medlemmarna snarare är ute efter att kväsa debatten än att nyansera den − Mina Dennert förespråkar i själva verket förbud av all invandringskritik, och nätverkets metoder bygger på att överrösta meningsmotståndare och få dem avstängda från sociala medier.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Magda Eire

  Dtube när youtube blir censurerat!

 • Magda Eire

  Dags att lämna svenska kyrkan! Ni tjänar en jävla massa pengar på det och slipper bli landsförrädare när den tiden kommer.

 • Magda Eire

  Det verkar ju finnas ett ark för varje svensk, så också för landsförrädare hoppas jag.

 • Magda Eire

  Kommer det någonsin en hip hop låt som handlar om att mörda poliser eller vita så hoppas jag att vi kan utradera dessa trollkonton ifrån jordens yta! Regeringen borde bli helnöjda!

 • Magda Eire

  Flagga direkt! No more HATE CRIMES against WHITES! FN TROLLS!

 • Magda Eire

  NO MORE HIP HOP MUSIC! HATE SPEECH! AGAGINT WHITES!

 • Sverigepartist

  Efterlyser en granskning och presentation av Nina Dennert och hennes svenskfientliga verksamhet.
  Kommunistteatern Teater Halland har t ex anlitat henne för skattepengar. Denna Teater är bara till för PK-folk och kommunister trots att de lever på kommunernas bidrag. V D på teaqtern är fanatisk invandrarvän som hatar SD, nationalister OCH Trump

 • Magda Eire

  Alla är tysta om immigrantinvasionen men iofs förståeligt att alla vill ha gratispengar.

 • Magda Eire

  Hade jag dratt till Africa och fått minst 16 papp i månaden hade jag gjort likadant! Gött, Semester på andras bekostnad. Och helst hade jag INTE lärt mig deras tråkiga språk. Så måste ju de tycka också.

 • latmask

  Jag hoppas alla vet skillnaden mellan ickerasism och antirasism.

Somalisk MP-politiker i Borlänge gillar islamistiska hatsajter på Facebook

Nya Tider fortsätter att kartlägga somalier som för Miljöpartiets räkning nu tar plats i Borlänges kommunfullmäktige. Nya Tider kan nu avslöja att en av deras ordinarie fullmäktigeledamöter, den 21-årige Omar Warsame aktivt stödjer och gillar politisk islamism på nätet, bland annat den saudifinansierade, wahabitiska hatsajten Islam.nu. Miljöpartiets länsordförande i Dalarna är djupt chockad och anser att MP:s lokalavdelning i Borlänge har skött sin kandidatresearch mycket dåligt.

MP-profil från Borlänge till Nya Tider: Etnisk röstning kan inte vara målet på längre sikt

Somalisk etnoröstning med Miljöpartiet som språngbräda har blivit en realitet efter det senaste valet. Det syns både i rikspolitiken och på lokal nivå. Ett exempel är Borlänge, där nu hundra procent av MP:s representation i fullmäktige är somalisk. Nu säger dock Elina Brodén, MP:s nuvarande kommunalråd i Borlänge att etnisk röstning inte kan vara målet på sikt för ett demokratiskt samhälle.

Alternativa Bokmässan avbokad på inrådan av polisen

Göteborgs stad avbryter bokningen av Heden för den Alternativa Bokmässan på polisens inrådan, då säkerhetsarrangemanget skulle påverka ett så stort område. ”Det är skandal, polisen har abdikerat och lämnat över till en antidemokratisk pöbel att bestämma vilken litteratur medborgarna får ta del av”, säger Vávra Suk, chefredaktör för Nya Tider.

65-årig kvinna riskerar två års fängelse för invandringskritiska Facebookinlägg

En 65-årig kvinna från Jönköping står åtalad för hets mot folkgrupp på grund av invandringskritiska inlägg hon påstås ha skrivit på Facebook. Hennes försvarsadvokat säger till Nya Tider att hans klient drabbas av en luddig och godtycklig lagstiftning, medan ansvarig kammaråklagare menar att det är fullt rimligt att få en äldre kvinna i fängelse på grund av eventuella åsikter.

Stiftelsen Doku – ett projekt att följa

Sofie Löwenmark och Magnus Sandelin har dragit igång vad de beskriver som ett Expo för den jihadistiska miljön. Bägge är journalister, Löwenmark arbetar för Göteborgs-Posten och Expressen, och Sandelin har skrivit flera böcker om politisk och religiös extremism.

Alternativ bokmässa på Heden i Göteborg

Helgen den 29-30 september deltar Nya Tider på den Alternativa Bokmässan i Göteborg. Arrangörerna har offentliggjort platsen nu, och det blir i en paviljong på Heden, på gångavstånd från den gamla Bokmässan. Det är samma plats som Leopard förlag hade förra året.

Studentprotest mot lundaprofessor som föreläste om biologiska könsskillnader

En professor vid Lunds universitet föreläste om biologiska skillnader mellan män och kvinnor för läkarstudenter. Då skrev en kvinnlig student ett argt mail till professorns kollega där hon frågade om inte föreläsningen stred mot universitetets värdegrund och likabehandlingsplan. Föreläsningens innehåll ger uttryck för professorns egna personliga, antifeministiska agenda, ansåg den kränkta studenten.

Sveriges gränsskydd sämst i Europa

Gå till arkivet