Skip to Content

Svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för, menar veckans debattör Karl-Olov Arnstberg. Foto: Nya Tider
OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

Är det för sent?

PappersupplaganNya Tider v. 7

Sverigevänner skördar allt fler framgångar och håller på att bryta igenom på allvar. Ändå är det många som är pessimistiska. Och framtidsutsikterna kan verkligen te sig dystra, med tanke på att många samhällsförändringar är svåra att göra ogjorda. Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Publicerad: 13 februari, 2020, 15:24

 • Svenska

Läs även

Timbro vänder sin kappa, när den politiska vinden vänder. I sin webbtidning Smedjan har de släppt in fem självtänkande och samhällskritiska författare, med uppdraget att skildra Sverige år 2050. Smedjans chefredaktör Lars Anders Johansson konstaterar: ”Alla valde att måla framtiden i dystra färger”.

När Sverigevännerna är på väg att erövra den politiska makten, borde väl inte framtiden te sig dyster utan tvärtom, målas i ljusa och optimistiska färger. Att så inte sker beror på nedanstående fyra irrever­sibla processer. De kan hanteras mer eller mindre bra men de kan inte göras ogjorda.

1. Klimatet är den nu största politiska frågan för vår politikerelit. Det påstås att om vi inte inom en tioårsperiod lyckas få stopp på uppvärmningen, så landar vi i en klimatkatastrof. Sådana undergångsprofetior har vi sett tidigare. För drygt femtio år sedan förutsade den amerikanske professorn Paul Ehrlich en massvält som skulle döda många hundra miljoner människor. Med sin bok Befolkningsexplosionen lyckades han skrämma upp folk lika mycket som Al Gore år 2003 gjorde med filmen En obekväm sanning. Domedagen var nära. Men de hade fel.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snövit

  Mycket bra av KOA, som vanligt. Men i ingressen står det:

  “Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket
  måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som
  klarar av att utföra det uppdrag de är valda för.”

  KOAs hela text ger en mer rättvisande bild av situationen, för varken KOA eller redaktionen kan på allvar tro att det svenska folket kan kliva ned och tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Han vet självklart att makten i Sverige bara är en mellanhand som inte representerar folket utan de globalisters intressen han själv kritiserar. Som Lars Bern säger kan det inte finnas någon demokrati i en global, gränslös värld. Det kräver nationalism. Om ens det räcker, vill jag tillägga. Jag tycker inte att det varit demokrati i Sverige någonsin. I så fall under några få års tid för länge sedan långt innan de flesta som nu lever föddes. Om KOA sätter äkta tilltro till vår representativa “demokrati” är det illa. Det demokratiska underskottet i Sverige var välkänt för flera årtionden sedan. Idag finns inget kvar. Det kommer inte tillbaka för att några personer i regeringsställning byts ut. I övrigt var det en bra debattartikel.

 • Knutkalas

  numera har vi inte ens kontroll över våra egna, pengar dom har ju blivit digitala nu är det andra som kan göra vad dom vill mede dom utan vår vetskap

  • RL, Vallentuna

   Ta ut så mycket du kan och börja betala kontant.

 • RL, Vallentuna

  Jag brukar ha som tumregel att misstro allt vad svenska myndigheter och dess lakejer säger. !! –Jag anar alltid ” ugglor i mossen ” –Jag häpnar alltid över hur lättlurade folk är. Att även bildade människor tar till sig order från regimen .!
  Som exempel kan jag ta en artikel från lantbrukstidningen ATL nr 11.
  När jordbruket avreglerades 1990 hittade byråkraterna på “Omställning 90 ” –Nu skulle Sverige importera billig mat istället…
  En som lät lura sig var friherre Louis De Geer utanför Uppsala . Friherren lät plantera åkrarna med bl.a. 17 000 !! träd med fågelbär… (ett slags körsbär ) , och 800 buskkörsbärsplantor.
  När han summerade dom råd han fått från lantbruksstyrelsen , länsstyrelsen och jordbruksverket är allt ovederhäftigt och okunnigt. Direkt felaktigt.
  Skörden av körsbär har efter åtta år inte blivit mer än 8 st bär. Friherre De Geer har alltså kunnat äta ett körsbär per år innan han tröttnade.
  Nu är ju åkermarken förstörd av rötter och annat elände.
  Hade han frågat mig hade jag sagt åt honom att kasta alla broschyrer från jordbruksverket mm. och satsa på lite mer vall (gräs) och sälja som hästfoder. + att skaffa betesdjur som blir biff när dom vuxit upp.

 • Vanligtvis

  “Också det är en irrever­­sibel process”. I så fall kan man bara konstatera att;”När det ser som djävligast ut, går det också åt h….e”.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Gå till arkivet

Send this to a friend