Skip to Content

Svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för, menar veckans debattör Karl-Olov Arnstberg. Foto: Nya Tider
OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

Är det för sent?

PappersupplaganNya Tider v. 7

Sverigevänner skördar allt fler framgångar och håller på att bryta igenom på allvar. Ändå är det många som är pessimistiska. Och framtidsutsikterna kan verkligen te sig dystra, med tanke på att många samhällsförändringar är svåra att göra ogjorda. Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Publicerad: 13 februari, 2020, 15:24

 • Svenska

Läs även

Timbro vänder sin kappa, när den politiska vinden vänder. I sin webbtidning Smedjan har de släppt in fem självtänkande och samhällskritiska författare, med uppdraget att skildra Sverige år 2050. Smedjans chefredaktör Lars Anders Johansson konstaterar: ”Alla valde att måla framtiden i dystra färger”.

När Sverigevännerna är på väg att erövra den politiska makten, borde väl inte framtiden te sig dyster utan tvärtom, målas i ljusa och optimistiska färger. Att så inte sker beror på nedanstående fyra irrever­sibla processer. De kan hanteras mer eller mindre bra men de kan inte göras ogjorda.

1. Klimatet är den nu största politiska frågan för vår politikerelit. Det påstås att om vi inte inom en tioårsperiod lyckas få stopp på uppvärmningen, så landar vi i en klimatkatastrof. Sådana undergångsprofetior har vi sett tidigare. För drygt femtio år sedan förutsade den amerikanske professorn Paul Ehrlich en massvält som skulle döda många hundra miljoner människor. Med sin bok Befolkningsexplosionen lyckades han skrämma upp folk lika mycket som Al Gore år 2003 gjorde med filmen En obekväm sanning. Domedagen var nära. Men de hade fel.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snövit

  Mycket bra av KOA, som vanligt. Men i ingressen står det:

  “Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket
  måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som
  klarar av att utföra det uppdrag de är valda för.”

  KOAs hela text ger en mer rättvisande bild av situationen, för varken KOA eller redaktionen kan på allvar tro att det svenska folket kan kliva ned och tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Han vet självklart att makten i Sverige bara är en mellanhand som inte representerar folket utan de globalisters intressen han själv kritiserar. Som Lars Bern säger kan det inte finnas någon demokrati i en global, gränslös värld. Det kräver nationalism. Om ens det räcker, vill jag tillägga. Jag tycker inte att det varit demokrati i Sverige någonsin. I så fall under några få års tid för länge sedan långt innan de flesta som nu lever föddes. Om KOA sätter äkta tilltro till vår representativa “demokrati” är det illa. Det demokratiska underskottet i Sverige var välkänt för flera årtionden sedan. Idag finns inget kvar. Det kommer inte tillbaka för att några personer i regeringsställning byts ut. I övrigt var det en bra debattartikel.

 • Knutkalas

  numera har vi inte ens kontroll över våra egna, pengar dom har ju blivit digitala nu är det andra som kan göra vad dom vill mede dom utan vår vetskap

  • RL, Vallentuna

   Ta ut så mycket du kan och börja betala kontant.

 • RL, Vallentuna

  Jag brukar ha som tumregel att misstro allt vad svenska myndigheter och dess lakejer säger. !! –Jag anar alltid ” ugglor i mossen ” –Jag häpnar alltid över hur lättlurade folk är. Att även bildade människor tar till sig order från regimen .!
  Som exempel kan jag ta en artikel från lantbrukstidningen ATL nr 11.
  När jordbruket avreglerades 1990 hittade byråkraterna på “Omställning 90 ” –Nu skulle Sverige importera billig mat istället…
  En som lät lura sig var friherre Louis De Geer utanför Uppsala . Friherren lät plantera åkrarna med bl.a. 17 000 !! träd med fågelbär… (ett slags körsbär ) , och 800 buskkörsbärsplantor.
  När han summerade dom råd han fått från lantbruksstyrelsen , länsstyrelsen och jordbruksverket är allt ovederhäftigt och okunnigt. Direkt felaktigt.
  Skörden av körsbär har efter åtta år inte blivit mer än 8 st bär. Friherre De Geer har alltså kunnat äta ett körsbär per år innan han tröttnade.
  Nu är ju åkermarken förstörd av rötter och annat elände.
  Hade han frågat mig hade jag sagt åt honom att kasta alla broschyrer från jordbruksverket mm. och satsa på lite mer vall (gräs) och sälja som hästfoder. + att skaffa betesdjur som blir biff när dom vuxit upp.

 • Vanligtvis

  “Också det är en irrever­­sibel process”. I så fall kan man bara konstatera att;”När det ser som djävligast ut, går det också åt h….e”.

Agenda 23 februari 2020 – ”Operation Dimridå”

KRÖNIKASom om det var en ödesfråga för hela landet, tas de sjunkande opinionssiffrorna för Stefan Löfven och hans parti upp i Agenda. Det är precis så här det går till hos etablissemangets mediehus. Nu beställer S-aktivister kraftfulla åtgärder av sina trogna drabanter. Det är bråttom.

Sveriges överlevnad kräver skalpellhand!

KRÖNIKAKenneth Sandberg arbetade under 1990-talet på Statens Invandrarverk, det som i dag bytt namn till Migrationsverket. Han såg redan då det ohållbara i utvecklingen och larmade genom inlägget i dagspressen om situationen. Resultatet var att han fick sparken från sitt jobb. Nu summerar han utvecklingen sedan dess och föreslår vad som måste göras.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

KRÖNIKADen 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Kulturdebatt: Musiken och eliten

INRIKESJust nu pågår Melodifestivalen, SVT:s mest populära program. Cirka tre miljoner svenskar bänkar sig framför programmet på lördagkvällarna. Vi bad musikern Fredrik Larson skriva om detta fenomen i svensk kultur, hur det hela började och vad det utvecklats till.

Kommunernas situation avslöjar lögnerna

KOMMENTAR

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

SAS-filmen: Ett illasmakande hopkok av lögner och förolämpningar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Nu erkänner till och med Löfven att integrationen misslyckats

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend