Skip to Content

"Stökiga grabbar" i Eskilstuna. Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Är K ”flumvänster”?

Digital utgåva

Yngve Berlin i Kommunisterna (K) är lite obenägen att svara på sin egen fråga. Men svaret är nog ja. I alla fall om gubbarna i K inte är med och griper in mot det där buslivet som Berlin berättar om. Och det gör man nog inte om man, som K, har en politisk ideologi som framställer all förändring som framsteg och vilka slynglar som helst som rebeller eller offer.

Publicerad: 22 augusti, 2020, 15:40

  • Svenska

Läs även

Grabbarna stökar. Som vanligt. Grabbar mellan 11 och 16 brukar göra det. Det har de gjort i 30 000 generationer.

Det nya och anmärkningsvärda är inte att grabbarna stökar; det är att de vuxna karlarna står så handfallna när det sker – trots de föregående 30 000 generationernas rika erfarenhet av sådana här i grunden banala saker.

Yngve Berlin berättar i Proletären (nummer 29, 2020) att grabbarna hemma hos honom i Lysekil ”drar runt i gäng och ställer till jävelskap...".

Jag kan berätta att det är precis likadant i lilla Bjärnum straxt norr om Hässleholm: Grabbarna drar runt i klunga, sysslolösa och spattiga. Ett par gånger i månaden slår de sönder vindskyddet och biljettautomaten nere vid tågstationen. Jordgubbsståndet på torget rånades, mitt på dagen. Två gånger på tre dagar. Min egen och en bekants bil slogs sönder sedan vi försökt säga ifrån till de bilburna slynglarna i byn att vi inte gillar att de kör 70 på en 30-gata.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Mats Loman

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Jo, nog är det så alltid! Vi rycker uppgivet på axlarna och sen är det bra med det? Men skulle man gjort som man gjorde på 60 talet fick vi snart påhälsning, inta av busarna, utan av Polisen? Anledningen var att pojkarna känt sig kränkta när vuxna talade dem ”tillrätta? Vi svenskar kniper käft och knyter näven i fickan, inte mer. Klagar vi på buslivet är det i ett slutet sällskap, där förhoppningsvis ingen gör en anmälan om ett, eller annat opassande ord passerar läpparna? Visst finns det bot emot buslivet, men ingen törs offentligt ta dessa ord i sin mun i rädsla för en anmälan?

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Gå till arkivet

Send this to a friend