Skip to Content

"Stökiga grabbar" i Eskilstuna. Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Är K ”flumvänster”?

Digital utgåva

Yngve Berlin i Kommunisterna (K) är lite obenägen att svara på sin egen fråga. Men svaret är nog ja. I alla fall om gubbarna i K inte är med och griper in mot det där buslivet som Berlin berättar om. Och det gör man nog inte om man, som K, har en politisk ideologi som framställer all förändring som framsteg och vilka slynglar som helst som rebeller eller offer.

Publicerad: 22 augusti, 2020, 15:40

  • Svenska

Läs även

Grabbarna stökar. Som vanligt. Grabbar mellan 11 och 16 brukar göra det. Det har de gjort i 30 000 generationer.

Det nya och anmärkningsvärda är inte att grabbarna stökar; det är att de vuxna karlarna står så handfallna när det sker – trots de föregående 30 000 generationernas rika erfarenhet av sådana här i grunden banala saker.

Yngve Berlin berättar i Proletären (nummer 29, 2020) att grabbarna hemma hos honom i Lysekil ”drar runt i gäng och ställer till jävelskap...".

Jag kan berätta att det är precis likadant i lilla Bjärnum straxt norr om Hässleholm: Grabbarna drar runt i klunga, sysslolösa och spattiga. Ett par gånger i månaden slår de sönder vindskyddet och biljettautomaten nere vid tågstationen. Jordgubbsståndet på torget rånades, mitt på dagen. Två gånger på tre dagar. Min egen och en bekants bil slogs sönder sedan vi försökt säga ifrån till de bilburna slynglarna i byn att vi inte gillar att de kör 70 på en 30-gata.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Mats Loman

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Jo, nog är det så alltid! Vi rycker uppgivet på axlarna och sen är det bra med det? Men skulle man gjort som man gjorde på 60 talet fick vi snart påhälsning, inta av busarna, utan av Polisen? Anledningen var att pojkarna känt sig kränkta när vuxna talade dem “tillrätta? Vi svenskar kniper käft och knyter näven i fickan, inte mer. Klagar vi på buslivet är det i ett slutet sällskap, där förhoppningsvis ingen gör en anmälan om ett, eller annat opassande ord passerar läpparna? Visst finns det bot emot buslivet, men ingen törs offentligt ta dessa ord i sin mun i rädsla för en anmälan?

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Gå till arkivet

Send this to a friend