Skip to Content

Spasoye Solnewitz. Foto: Privat
DEBATT

Avlegitimeringen av nationalister

Digital utgåva

”Ett spöke går runt Europa… Alla det gamla Europas makter har förbundit sig till en helig hetsjakt mot detta spöke…” Detta är de berömda orden som i ett manifest av Karl Marx beskriver den kommunistiska rörelsens framfart på 1800-talet. De illustrerar även hur historien upprepar sig; hur människan tar till motstånd mot förtryck, men framför allt vad konsekvensen kan bli av detta.

Publicerad: 12 december, 2017, 16:02

  • Svenska

Läs även

För paralleller till dagens världspolitiska scen skulle det bästa nog vara att titta på valet av Trump till president och det så kallade Brexit – händelser som ofta ses som reaktioner på de negativa sidorna av globalism och invandring, i vilka man kan urskilja en vilja från folket till stärkandet av sin nationella identitet och sitt lands suveränitet. Det är, med andra ord, ett motstånd från en gryende nationalism vi bevittnar.

Precis som kommunismen på sin tid, erkänns även nationalismen i dag som en makt som växer sig starkare. Detta är tveklöst fallet, även om nationella inte lyckats nå hela vägen fram i valen i Österrike, Nederländerna och Frankrike. Enligt många experter så talar dessa europeiska val inte speciellt mycket emot det oundvikliga: nationalismen är på frammarsch och den har fortfarande goda chanser att ta över i dessa samt andra länder.

Som en naturlig konsekvens av just detta – för att återkoppla till det som nämndes i början om vad ett motstånd kan leda till – har en trend nu uppkommit, liknande det som Marx i kommunisternas fall beskrev som en hetsjakt från de gamla makterna. På samma sätt som när makter som kände sig hotade av kommunismens framväxt inledde denna hetsjakt, har det liberala etablissemanget, som nu känner sig hotat av nationalismen, givit sig hän åt liknande. Det är en jämförelse som bådar gott, då man kan finna något av en instinkt inblandad när en ideologi är rotad i folks identitet.

Bilden av nationalister

Det vi bevittnar i dag är en avlegitimering av nationalister, som går ut på att framställa nationalister som enfaldiga. Det är en mem som medier verkar upprepa varenda dag i sin rapportering. Till exempel så skrev ingen mindre än George Orwell följande gliring om nationalister, som många i dag skulle skriva under på utan att blinka: ”Alla nationalister är kapabla till den mest flagranta oärligheten, inte desto mindre är de stålsatta i sin övertygelse om att ha rätten på sin sida.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Spasoye Solnewitz

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Sophie

    Den här identitetsfrågan är själva kärnan och högintressant att ”spåna om” i dagens läge. Aldrig förr har frågan om vem som egentligen är nationalist varit så ”het” och aldrig förr har samhället känt ett sådant behov av att sätta etiketter på sitt folk som sedan massinvandringen tog fart på riktigt. Jag syftar på det största sveket gentemot svenskarna, som gick ut på att kalla desertörer/ välfärdsturister för ” ensamkommande flyktingbarn” och ge dessa företräde till den svenska välfärden med allt vad detta innebär, en utarmning av samhällets resurser- på bekostnad av våra egna svenska barn. Jag är övertygad om att detta beslut satte sista spiken i kistan på gamla moder Svea. Min egna position delar jag med många andra, men få delar samma ensamhet. Jag talar om alla vi som har barn som hamnat utanför just pga den svart/vita enformigheten de växer upp i. Vem är jag? Min mamma är svensk, min pappa adopterad. I skolan undrar de varför jag heter Oskar när jag inte ser ut som en Oskar. Och så undrar de varför jag inte är muslim. De vill inte leka med mig. Sveriges nya negrer anno 2017… Min mamma blir också utfryst för att hon inte tycker som de andra föräldrarna. Och något passerkort för att marschera i nationalist- tåget får hon inte heller. Allt är mitt fel- jag borde aldrig blivit född? Svenskar kollar snett på mig och de andra har jag heller inget gemensamt med. Härlig uppväxt? Tack, Sverige! Det är en härlig tillvaro, detta! Jag skiter nog i att förnya mitt leg.

  • Sophie

    Ja, en sak har du rätt i: Det var mycket lättare för sonens pappa då han växte upp på 70- talet. På Lidingö var han då den enda ” negern” ( adopterad från Colombia) och blev faktiskt jäkligt poppis särskilt bland tjejerna då han var så ” exotisk”… inga problem med kompisar heller. Problemet med att växa upp nu i vårt ” mångfaldiga” eller mest enfaldiga samhället egentligen- är ju att bli förknippad med våldtäktsmän och annat pack, eftersom vi ju släppt in så mycket skit. Nu är det inte särskilt exotiskt längre, och än värre blir det för killar överlag eftersom det både fötts fler killar än tjejer av ngn anledning- samtidigt som det tillkommit så många unga killar men inte tjejer i samma ålder… det är sorgligt ja. Adoptioner tror jag inte heller på. Det är bättre att hålla adoptioner inom samma land. Eller kontinent åtminstone. Men kärleken är blind! Klickar det så gör det ju det, och det var inget stort problem då för tiden. Hade till och med killkompis från England som var skinnskalle och adopterade från Pakistan. Stor humor!

  • Klarsyn

    Jag får verkligen hoppas att majoriteten av Svenska folket är nationalister, även om huvudparten av våra politiker inte är det.

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend