Skip to Content

Jan Norberg och Öystein Rönne. Foto: Privat

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Digital utgåva

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 14:46

 • Svenska

Läs även

Kampen om det fria ordet och yttrandefriheten har den senaste tiden skärpts högst avsevärt, SwebbTVs plötsliga nedstängning från Youtube har startat spekulationer om varför Youtube och dess ägare Google stängde ned denna kanal och andra regimkritiska kanaler. Den stora frågan är ju vilken roll svenska politiker har haft i denna veritabla jakt på åsikts och yttrandefriheten.

I ett visst skymundan har det nu visat sig att den då sittande sosse- och MP-regeringen redan innan valet 2018 etablerat en ”Hot Line” till bland andra Facebook, Google, Twitter med flera, dit man snabbt ringer för att få dem att ta bort vad regeringen anser vara olämpligt material. Det presenterade regeringen i ett pressmeddelande i april 2018.

Det går nu i efterhand att se ett visst mönster i hur det går till att diskret tysta alternativmedier, det finns alltför många kausala samband för att helt kunna avfärdas som konspirationer. När man läst, funderat och beslutat sig för vad man skall tro på så väger det över för att alla dessa tillfälligheter inte kan ha berott på slumpen. Regeringen och PK-etablissemanget går definitivt varandras ärenden.

Regeringens sedvanliga undanflykter är ju att påståenden, artiklar och kommentarer av politisk karaktär inte är baserad på fakta, eller inte innehåller fakta, och att dessa därför skall raderas/censureras. Har vi inte därmed fått en politiskt styrd censur i Sverige?

Det är ju behändigt för pk-media och regeringen att kunna utöva påtryckningar mot stora privata företag typ Facebook, Google, Twitter, Youtube med flera för att de skall gå vänsters och de politiskt korrekta regeringarnas ärenden genom ägna sig åt självcensur. Alternativet är ju att regeringen annars tar till sin möjlighet att stifta lagar som tvingar dessa teknikgiganter att censurera. Då är det ju lättare för dem att själva censurera så att sossar, miljömuppar och övriga inom pk-eliten blir nöjda. Titta bara på Tyskland, eller för den delen Kina, där dessa teknikgiganter hjälper makthavarna att tysta dissidenter!

En annan och högst plausibel förklaring har i samband med Youtubes temporära nedstängning av SwebbTV framförts av undertecknad Öystein Rönne i samtal med SwebbTVs redaktör Mikael Willgert.

Ett standardargument från justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S), kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) med flera är ju att vissa inlägg gränsar mot eller överträder viss lagstiftning; hets mot folkgrupp, förtal och så vidare. Därför har regeringen inför valet 2018 frikostigt strösslat med pengar till olika aktörer (till exempel Näthatsgranskaren, Expo med flera) vars enda mål har varit att till polis och åklagare massanmäla enskilda, vilka helt lagenligt givit uttryck för sin yttrande- och åsiktsfrihet. Ställda inför hotet att behöva schavottera inför tingsrätten så accepterar en stor andel av dessa falskeligen åtalade ett strafföreläggande på några tusenlappar. Vämjeligt!

Väl medvetna om att hela den svenska rättsapparaten, inklusive polisen, åklagare, de olika domstolarna, Justitieombudsmannen, Diskrimineringsombudsmannen med flera är Europas mest korrumperade instanser, kan pk-media och regeringen tryggt lita på att en bedövande majoritet av de anmälda blir fällda. Vi bör alla ha i minnet att utnämningsmakten för att tillsätta högre tjänster inom svenskt rättsväsende ligger hos den svenska regeringen. Vill till exempel åklagaren i den så kallade ASAP Rocky-rättegången, Daniel Sunesson, ha en snabb och alltmer välbetald karriärutveckling så gäller det att vara sina ”herrar” (läs regeringen) till lags. Glöm då för all del inte alla de mer än 500 statliga myndigheter, det är regeringen som utser ledare för dessa.

Denna typ korruption som vi ser kan ibland ta sig bisarra uttryck, ta bara Arbetsförmedlingens generaldirektör, Mikael Sjöberg, för övrigt nära släkt med den f.d. statsministern Göran Persson. Sjöberg har tidigare bland annat varit generaldirektör för Arbetsmiljöverket, varifrån han flyttades till Arbetsförmedlingen under Alliansregeringens tid. Med personliga insikter om den kohandel som pågår i de politiska kretsarna, vilka utser generaldirektörer, kan vi undertecknade med vemod se hur alla kompetenskrav sätts åt sidan till förmån för en väl dold korruption. Det känns ju lite läskigt att en kille utan någon som helst personlig integritet och med endast en fordonsmekanisk utbildning i bagaget kan bli en veritabel maktfaktor i den svenska myndighetsvärlden.

Åter till det ökande åsiktsförtrycket som vi nu ser breda ut sig. Alltsedan kultur- och demokratiministern Amanda Lind tillträdde i januari 2019 så har regeringens repressionsåtgärder snabbt ökat i omfattning. Det är ett i politikerkretsar mycket väl känt faktum att just Amanda Lind sett det som sin uppgift att driva på hetsjakten på oliktänkande. Allt under det att det för allmänheten på inget sätt går att bevisa hennes personliga inblandning då till exempel SwebbTV och andra regimkritiska mediekanaler får se sig stängda av Youtube, Facebook med flera.

Ledarsidorna.se, som under Johan Westerholms ledning tidigt grävt fram och redovisat en lång rad skandaler av det här slaget, är ju ett lite pikant inslag då Johan Westerholm benämner sig själv som sosse. Westerholm skall dock ha heder för sin mycket höga personliga integritet.

De flesta alternativa kanaler reagerar mot dessa tystningsförsök, vilket resulterat i att bloggen Ingrid & Maria, som tagit SwebbTV i försvar, själva stängts ned på Youtube. Vissa kanaler väljer dock att ge efter för dessa repressionsattacker och börjar med självcensur för att inte bli nedstängda.

Ett sådant exempel är Newsvoice, en relativt blygsam blogg där det under senare år varit relativt högt till tak vad avser friheten att publicera PK-kritiska artiklar. Kommentarsfältet har också haft en ganska öppen karaktär där det tagits och givits friskt.

När vänsterns Politiska Kommissarier sett detta pågå har man därför samlat sig till en veritabel häxjakt på avvikande åsikter framförda på Newsvoice. Initierade källor som undertecknade har kontakt med påstår att detta nätverk med starka kopplingar till Expo och Näthatsgranskaren satt press på de mindre alternativa nyhetskanalerna.

Newsvoice fick sina fiskar varma av PK-företrädarna för sin relativa öppenhet genom Mats Sederholm, som själv medverkar på Newsvoice. Det går att följa olika debattflöden där denne Sederholm i illa förtäckta ordalag hotar Newsvoice grundare och ansvarige utgivare Torbjörn Sassersson att rätta in sig i ledet, annars skulle Expo/Näthatsgranskaren uppmärksammas och därefter ta till sina sedvanliga metoder för att tysta Newsvoice. Ställd inför dessa förtäckta hot valde Newsvoice att efterkomma kravet, vilket i praktiken innebar ett strypt kommentarsfält.

Åsiktspolisens väktare drar sig inte för att, som i Newsvoice-fallet, attackera kanalens intäktsströmmar via annonser. Det är allmänt känt att Mats Sederholm arbetat inom den beroendeframkallande spelbranschen och illasinnade rykten gör gällande att hotet om uteblivna annonsintäkter bidragit till kanalens beslut att rätta in sig i ledet.

Mats Sederholm skrev efter detta i en egen artikel på Newsvoice att han var ”klar med sitt uppdrag”, ett inlägg med låst kommentarsfält.

Det är illa om det i Sverige utvecklats informella kontaktvägar mellan regeringsföreträdare och PK-media samt dess betalda lakejer med uppdrag att tysta den grundlagsfästa åsiktsfriheten så att yttrandefriheten kuperas på ett sätt som får Nordkorea gröna av avund.

Exempel på hur dessa subtila hot från Mats Sederholm riktade till Torbjörn Sassersson kan ta sig uttryck i kommentarsfält på Newsvoice:

”Är det för att du är på väg att bidra till att NV riskerar att klassas som islamofob-sajt och kanske måste stängas ner.”

”Med trådens bl.a. förtäckta påhopp på islam som en mördarsekt ligger du nog inte så bra till utifrån sett.”

”Du leker med elden Torbjörn!”

På dessa förtäckta hot har ansvarig utgivare Torbjörn Sassersson uttalat följande:

”Vi riskerar att bli påhoppade av grindvaktorganisationer. Jag som ansvarig utgivare kan bli anmäld av Näthatsgranskaren.”

Eller som Sederholm själv uttrycker saken:

”Jag bankade på kontoret, sheriffen Sassersson vaknade, klev ut och sköt ett skott i luften, många i banditgänget lämnade stan och jag var klar med mitt uppdrag.”

Vems uppdrag hade då denne Mats Sederholm?

Den samlade attacken mot olika alternativa medier har sannolikt gjorts med god koordination då vi i dagarna också ser hur till exempel ”En arg Blatte” finner sig shadow-banned och därför ser för gott att ge upp.

Vi kommer alldeles sannolikt de närmaste dagarna få se hur flera alternativa kanaler tystas, så den stora frågan blir ju vilka krafter ligger bakom denna åsiktscensur mot alternativa medier. Har Morgan Johansson, Anders Ygeman eller Amanda Lind möjligen ett svar på den frågan?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jan Norberg och Öystein Rönne

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • TorbjornSasserssonNewsVoice

  Jan Norberg och Öystin Rönne har replikerat med artikeln “En förestående återkomst?” De skriver bland annat: “Det är vi äldre som modigt måste gå före och dra täcket av den undertryckta fria debatten, vi är övertygade om att detta leder till en ökad åsiktsfrihet samt att yttrandefriheten, i de fall någon går över gränsen, blir föremål för åtalsanmälan och i så fall leder till rättslig prövning i det superkorrupta svenska rättsväsendet.”
  Artikeln: https://newsvoice.se/2019/09/norberg-ronne-replikerar/

  • BrunoKarluno

   Just så superkorrupt och vänsteraktivistiskt och egenmäktigt kan man tillägga. Ett system som ser som sin primära uppgift att befästa socialiststaten och dess makt/intressen över medborgarna.
   Men knappast att skipa rättvisa. Det kan många intyga som av olika skäl varit i kontakt med detsamma.

 • Peter Grafström

  Jag har förståelse för kritiken mot censuren, men de flesta som blir nedstängda
  blir det för att dom i praktiken blir ett instrument för Us/Uk’s ständigt pågående
  splittringstaktik och ytterst sällan pekar på Usa’s skuld.
  Fox verkar vara populär här inom den svenska gruppen.
  Dom säger det som ni vill höra, men skrattar bara åt er om ni tror att dom är på samma sida.
  Usa’s gräsrötter pratar mkt på nätet men tar inte striden hemma.
  Dom argumenterar för rätten att bära vapen men organiserar ingen folkresning.
  Den vill dom ha inom andra länder så Uk/Us kan stödja båda sidor och hålla igång striden.
  Riktigt bra och seriösa bloggare blir nedstängda i Usa, därför att dom nagelfar de enorma
  missförhållanden som råder där. Såna som inte är islamofober.
  Genom censuren här ökar polariseringen givetvis och de drabbade puttas ihop än starkare med Usa,
  och tar efter deras partiska beskrivning.
  Den europeiska folkgruppen är hårt ansatt, men deras amerikanska etniska bröder inom
  makten är ingen pålitlig partner. Dom vill bara att ni ska gå deras ärenden vilket innebär att
  Europas befolkning ska hållas nere.
  Kampen mot vänsterkrafter hemma bör inte leda till att ni litar på Us/Uk.
  Det är deras eliter som ligger bakom all radikalism. Allt ni ogillar är mellanhänder för det imperiet.

 • BrunoKarluno

  Från att en gång vara ett land som framstod som ett föredöme för andra länder, bland annat då för vår välgrundade demokrati och yttrandefrihet är det idag ett skräckexempel på det motsatta. Hur kunde vi få ett Orwellskt samhälle som förföljer sina egna medborgare vars enda ”brott” är att de gjort bruk av sin yttrandefrihet? Jag lägger här skulden på de socialistiska/vänsterliberala politiska krafter som i sin självupplevda godhet i den ”internationella solidaritetens” helt har satt åt sidan det svenska folk de är satta att tjäna. Att trampa på sitt eget folk och ödsla skattemedel i nämnda solidaritets namn går en viss tid tills brädan tippar över. Det har den nu gjort för länge sedan. Sverige är idag ett land i kris, inte minst ekonomiskt (trots alla skatter). Trots detta fortsätter den icke folkvalda vänsternregeringen att låstsas som om inget hänt, och bl.a. massinvandringen rullar på i oförminskad takt. Alltfler svenskar har insett att detta kan inte fortsätta för då går Sverige under. Men sanningen är inget vänstermaffian vill höra. Så vad återstår? Jo att skrämma medborgare/journalister till tystnad bl.a. genom åsiktslagen HMF. Den sistnämnda är en ren skam. En lag som hör hemma i en diktatur. Inte i ett land som påstår sig ha yttrandefrihet. Den vänster som skadat Sverige i grunden måste till varje pris bort från den politiska makten – för gott!

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Defaitism är aldrig ett val – oppositionen finns

LEDAREDet är helt okej att känna besvikelse över ett val som många satt sitt hopp till, men att som svenskar ens tänka tanken att någonting skulle vara förlorat för att valet inte gick som vi hoppats är inte rätt mot vare sig oss själva eller mot dem som kämpat och offrat så mycket mer för sina länders frihet. Slaget är inte över förrän oppositionen ger upp, och eftersom det aldrig kommer att hända har vi ingen anledning att låta valresultatet överskugga de framgångar vi upplevt de senaste åren.

Gå till arkivet

Send this to a friend