Skip to Content

Ian Wachtmeister fick inte föreläsa på Folkets Hus i Norrtälje. Foto: Roger Sahlström, Folkets Hus

Folkets Hus nekar SD att hyra lokal

Sverigedemokraterna i Norrtälje hade bjudit in till en föreläsning med den kände opinionsbildaren Ian Wachtmeister, men 48 timmar före drog sig Folkets Hus ur. Man hänvisade till ett policybeslut som plötsligt förhindrade dem från att hyra ut en lokal till partiet. Partiets lokale vice ordförande Dennis Ekström är starkt kritisk, inte minst då lokalen bokats en månad i förväg, men han säger att man aldrig kommer att låta sig stoppas av ”dessa demokratifiender”. Föredraget genomfördes till slut i en annan lokal.

Publicerad: 21 september, 2016, 18:37

  • Svenska

Läs även

Torsdagen den 8 september skulle den kände tidigare Ny Demokrati-profilen Ian Wachtmeister föreläsa i Norrtälje norr om Stockholm. Tanken var att Wachtmeister skulle hålla en timmes föredrag om läget i Sverige och hur medierna hanterar Sverigedemokraterna. En lokal hade bokats för ändamålet av SD Norrtälje i Folkets Hus och allt verkade vara i sin ordning tills 48 timmar innan föreläsningen, då Folkets Hus utan förvarning drog tillbaka bokningen med hänvisning till att man inte delade värdegrund med Sverigedemokraterna.

Den utlösande faktorn verkar vara att flera av hyresgästerna i Folkets Hus, bland andra ABF och Socialdemokraterna, hotat med att säga upp sina hyresavtal. Dennis Ekström, vice ordförande för SD:s lokalavdelning, berättar för Nya Tider att Lars Sundberg som sitter i socialnämnden för Socialdemokraterna kontaktade SD och berättade att man hade fått påtryckningar från riksorganisationen Folkets Hus och Parker och att SD inte längre var välkomna i deras lokaler. Det handlade konkret om ett policybeslut som tagits inom Folkets Hus och Parker om att inte hyra ut till ”rasistiska eller främlingsfientliga organisationer”.

Ekström finner beteendet väldigt märkligt, då Folkets Hus flera gånger kontaktat partiet för att höra om de vill ha fika eller något annat till föreläsningen, och då inte uttryckt några som helst förbehåll.
SD Norrtälje har skickat en faktura till Folkets hus på de extrakostnader man haft och överväger att vidta juridiska åtgärder på grund av kontraktsbrottet. Ekström, som själv sitter i Kultur- och fritidsnämnden, planerar att lägga ett förslag om att Folkets Hus i Norrtälje mister det anläggningsbidrag på 200 000 kronor de får av kommunen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Vilja

    Är norrtäljebo som blir spyfärdig över hur detta vänsterpack får hålla på o selektera grupper efter politisk agenda.står man på vänstermaffians sida är allt bra annars är det stopp.hoppas verkligen att ekström kan röra om och stoppa anläggningsbidraget på 200 000 .

  • Demokratiministern

    Folkets Hus rörelsen styrs av socialdemokratiska vänsterextremister som inte förespråkar demokrati. Dessa figurer vill inte ha en fri debatt utan ser helst att det fungerar som i sina föregångsländer Sovjetunionen och Nordkorea. Nej, stoppa alla bidrag till Folkets Hus runt om i Sverige! Skattepengar ska inte slösas på organisationer som är fientliga till demokrati.

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Gå till arkivet

Send this to a friend