”DEN GLOBALA KOKNINGENS ERA HAR BÖRJAT”, påstod FN:s generalsekreterare António Guterres i ett effektsökande tal vid FN:s högkvarter i New York City den 27 juli. Han slog även fast att vi ”människor är skyldiga”. Stillbild: Sky News

Globalisterna höjer insatsen när klimatnarrativet faller

LEDARE.
Globalisternas klimatkrig mot mänskligheten inleddes på allvar den 27 juli, då FN-chefen António Guterres gjorde ett utspel som ger skäl till oro – men inte på det sätt som man vill få allmänheten att tro. Guterres höjde i ett slag klimatskrämselpropagandan till en ny bisarr nivå, då han proklamerade att vi trätt in i en ny era, mycket värre än den gamla eran med ”global uppvärmning”. För nu har den ”globala kokningens” era kommit och det är vi människor som är skyldiga. Allt detta för att juli haft sommarvärme, där selektiva mätdata används för att kunna beskriva det som en ”katastrof” för planeten.

Torsdagen den 27 juli höll FN:s generalsekreterare António Guterres ett tal vid FN:s högkvarter i New York City som höjde klimathysterin och alarmismen till helt nya och bisarra nivåer. Talet hölls med anledning av nya uppgifter från Europeiska unionen och Världsmeteorologiska organisationen – ja, det finns en sådan – där de hävdade att juli kommer att bli den varmaste månaden någonsin.

Det stämmer att juli har varit varmare än normalt i delar av världen, som exempelvis centrala och södra Europa, men det var samtidigt avvikande svalt i norra och västra Europa ända ned till Portugal.

Systemmedia visade gärna och ofta italienare som svalkade sig i fontäner, men inte britter som samtidigt närmast frös under stora delar av juli, bland annat den 24 juli då temperaturen var 13 grader Celsius. På sociala medier undrade många britter när sommaren skulle komma.

I Nordamerika var det rejält varmt i Kalifornien och på östkusten, samtidigt som det var onormalt kyligt i de centrala delarna av landet. Systemmedia spred bilder på hur folk svalkade sig vid brandposter i New York, men inte på hur folk värmde sig vid eldar i andra delar av USA.

På södra halvklotet har det varit mestadels onormalt kyligt och på Sydpolen uppmätte forskningsstationen Concordia -83,2 grader den 27 juli, en av de fem lägsta uppmätta temperaturerna sedan stationen togs i drift 2005.

Extremvädret beror på solen – något vi skrivit om flera gånger – och det ger både ovanligt hög värme och kyla, nederbörd med översvämningar och torka. Men trenden går mot kal­lare klimat och inte varmare, som de försöker få oss att tro. Systemmedia rapporterade stort om värmerekordet i nordvästra Kina (Sanbao 52,2 grader) den 15 juli, utan att nämna att samma område (Mohe -53 grader) slagit alla tiders köldrekord den 22 januari i år. Genomgående väljer det globalistkontrollerade etablissemangets betalda vetenskapsmän och medier att återge enbart det som passar dem, samtidigt som de döljer riktiga forskningsstudier och mätdata som inte passar in i det påbjudna klimatnarrativet.

Vad de inte heller berättar för allmänheten är att de baserar de nya mätningar på en oproportionerligt stor andel mätstationer belägna i så kal­la­de urbana värme­öar. Man väljer alltså mätresultat från städer, som har betydligt högre temperaturer än omgivningen på grund av täta koncentrationer av onaturliga material och avsaknad av skuggande växtlighet. Detta snedvrider grovt mätdata, men rättas inte till trots att fenomenet är välkänt. Tvärtom har man nu ökat andelen mätstationer som påverkas av värmestrålning från exempelvis het asfalt och betong eller varma utblås från klimatanläggningar. Vi har tidigare rapporterat om hur man i USA medvetet väljer mätresultat från gamla stationer som i takt med städernas tillväxt hamnat i urbana värmeöar, istället för mätstationer i ett nytt och betydligt mer tillförlitligt nätverk som finns att tillgå. Detta enbart för att kunna visa upp att dessa mätstationer registrerar stigande temperaturer, vilket passar med klimatnarrativet (se ”Missvisande höga temperaturer från över 19 av 20 väderstationer i USA – Mätstationer med korrekt data ratas medvetet” i NyT v.33/2022).

Vi återger här vitala delar av FN-­chefens dramatiska och delvis bisarra tal, som han inledde med att berätta att juli sett värmerekord och de ”tragiska” konsekvenserna av det:

– Konsekvenserna är tydliga och de är tragiska: barn sveps med av monsunregn; familjer flyr från lågorna; arbetare kollapsar i stekande hetta. För stora delar av Nordamerika, Asien, Afrika och Europa är det en grym sommar. För hela planeten är det en katastrof.

Manipulerade mätdata, som på vissa delar av jorden ger högre sommartemperaturer än normalt – under årets varmaste månad på norra halvklotet – samtidigt som alla köldrekord ignoreras, är alltså en katastrof för planeten, om vi väljer att tro Guterres. Dessutom nämner han monsunregn och översvämningar. Jag befinner mig för närvarande i tropikerna och har själv upplevt just detta i juli. Men det är ju motsatsen till den globala uppvärmning som FN-chefen försöker skrämmas med. Detta eftersom moln och regn kraftigt minskar solinstrålningen och värmen. Lokalborna där jag befinner mig berättar också just det: att det är ovanligt svalt, molnigt och regnigt denna juli.

Guterres gör sedan klart vilka som bär skulden:

– Och för forskare är det otvetydigt, det är människan som bär skulden. Allt detta överensstämmer helt med förutsägelser och upprepade varningar. Den enda överraskningen är förändringens hastighet. Klimatförändringarna är här. Det är skrämmande. Och det är bara början.

Att i princip alla alarmistiska förutsägelser slagit fel, nämns såklart inte. Skuld- och skrämselnivån höjs sedan till bisarra proportioner:

– Den globala uppvärmningens era är över; den globala kokningens era har kommit. Luften går inte att andas. Värmen är outhärdlig.

FN-chefen har sedan lösningen klar:

– Ledare måste leda. Ingen mer tveksamhet. Inga fler ursäkter. Du behöver inte längre vänta på att andra ska agera först. Det finns helt enkelt inte längre tid för det. Det är fortfarande möjligt att begränsa den globala temperaturökningen till 1,5 grader Celsius och undvika de allra värsta klimatförändringarna. Men bara med dramatiska, omedelbara klimat­åtgärder.

Där har vi det! Bara en påskyndad globalistagenda kan ”rädda” oss. FN-chefen säger sedan som väntat att allt som redan görs – det som havererat energi-, industri- och matproduktionen världen över – inte räcker:

– Men inget av detta görs tillräckligt mycket eller tillräckligt snabbt. Accelererande temperaturer kräver accelererade åtgärder.

Det som är oroande med det helgalna utspelet, är främst att FN-chefen agerar språkrör åt globalisterna. Guterres döljer inte ens att han tar instruktioner från Klaus Schwab och World Economic Forum (WEF). FN och WEF tecknade inför kamerorna ett särskilt samarbetsavtal år 2019, där WEF ska ”hjälpa” FN att genomföra Agenda 2030 (se ”Konspirationerna tar steget ut i offentligheten” i NyT v.24/2023).

Utspelet kommer efter att allt fler forskare tagit bladet från munnen. Vi har rapporterat om det flera gånger tidigare och senast förra veckan i analysen ”Geologer synar klimatbluffen” (se NyT v.31/2023). Globalisternas betalda klimataktivister är försvinnande få och illa omtyckta. Inte bara har de misslyckats med att dupera och rekrytera gemene man, utan hela klimatnarrativet är nu på väg att falla. Därför behövs värre skrämselpropaganda och starkare ord. Bästa verktyget för att kontrollera människor är rädsla, följt av skuld. Det är därför som FN-chefen understryker att ”människan är skyldig”, så att folk känner sig tvingade att åtlyda deras ”lösningar”.

Detta utspel är skrämmande såtillvida att det förebådar en accelererad klimat­agenda med fler kontrollerande och frihetsberövande ”klimatåtgärder”, diktat som de kommer att försöka påtvinga oss den närmaste tiden. Men det är vi som väljer om vi ska låta oss duperas.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Tornados i USA blir mindre farliga

Tornados i USA blir mindre farliga

🟠 UTRIKES En nyligen publicerad studie om tornados i USA visar att de har tappat i intensitet under de senaste decennierna och har också orsakat mindre skada. Klimatförändringarna, som sägs ska leda till fler naturkatastrofer, verkar inte följa klimatfanatikernas förutsägelser.

”Mystisk” massdöd av magellan­pingviner i södra Atlanten

”Mystisk” massdöd av magellan­pingviner i södra Atlanten

🟠 Forskarna står handfallna, men Nya Tiders forskningskällor vet besked. Under juli månad spolades runt 2 000 pingviner upp på ständerna i Uruguay, Sydamerika. Forskarna försökte skylla på global uppvärmning och fågelinfluensa, men tvingades sedan erkänna att de egentligen inte förstod varför fåglarna hade dött. Nya Tider förklarar här vad som troligen ligger bakom denna ”mystiska” massdöd av Magellanpingviner i Uruguay. Förklaringen bottnar som vanligt i solens förändrade aktivitet som kraftigt påverkar jorden, men som allmänheten inte informeras om.

Läs även:

Svenskt. IKEA betraktas som något av det svenskaste som finns, men finns det något särskilt svenskt sätt att bete sig på i IKEA:s matservering? Ja, menar veckans debattör, och kopplar ohyfsat beteende i det lilla till kriminalitet och gängbildning i det stora. Foto: Nya Tider

Tre unga araber på IKEA

🟠 DEBATT I Sverige frodas allt mer en inställning till att man kan och ska få igenom sin vilja genom hot och våld. Endast den egna gruppens värderingar gäller, inget annat respekteras. Det är ett beteende främmande för det svenska, men som är vanliga i totalitära samhällen utanför Europa. Vi känner nog alla igen detta uppförande i det lilla, som i hur man beter sig på en servering på IKEA. Veckans debattör, folksångaren Karl Mikael Larson, menar att fröet till de gängkriminellas värld finns i vilka rättesnören de får med sig hem­ifrån och vilken kultur de unga växer upp med.

Foto: Pixabay

Nya Tider blir ett magasin!

🟠 Nu gör vi slag i saken och förbättrar Nya Tider på det sätt som många läsare efterfrågat. Med detaljrik fotokvalitet och papper som inte gulnar lämnar Nya Tider tabloidformatet för att istället bli ett magasin i A4-format. På nätet fortsätter vi samtidigt med samma höga utgivningstakt av dagsaktuella nyheter.

De europeiska folken minskar i antal för varje generation, medan många andra folkslags folkmängd exploderar. Foto: Pixabay

Utan barn inget folk

🟠 LEDARE I veckans nummer berättar vi om att barnafödandet i Sverige störtdyker. De politiskt korrekta vill åtgärda det med ännu mer invandring, vilket avslöjar deras cyniska synsätt på människor som simpla producenter/ konsumenter. Folket räddas ju inte av annat än fler egna barn.

Nyhetsdygnet

Ynglingakonungarna – myt eller verklighet?

🟠 Vår tidiga historia mer detaljerat än någonsin tidigare. Ynglingakonungarna är den tredje och sista boken i Magnus Stenlunds stora historieprojekt, En ny men gammal historia om Sverige. Den blev så omfattande att den fick delas upp i två band. Projektet inleddes med Blodet och jorden om stenåldern, där den nya genetiska arkeologin får stort utrymme. Sedan följde Svärdet och gudarna om bronsåldern, där metallerna och krigen, men också våra äldsta myter och gudar analyseras med nya metoder och många häpnadsväckande slutsatser som resultat. Det är praktfulla och unika böcker om Sveriges förhistoria som förtjänar sin plats i varje sann patriots bokhylla. För, som Stenlund frågar retoriskt, vem kan med rätta kal­la sig svensk utan att veta vad en svensk är?

Bok: Vietnamkriget i läsbar form

🟠 BOKRECENSION En gång i tiden utkämpades Vietnamkriget. Man tänker då i regel på USA:s inblandning i landet 1965–1973. Vi i västvärlden har alltid bombarderats med allehanda böcker och filmer om denna konflikt. Egentligen var det bara en begränsad konflikt i en avsides del av världen. Men ur USA:s perspektiv var det hela av enorm betydelse. Detta var dessutom det första krig man förlorade. Vietnamkrigets betydelse är överdriven men man kan ändå ha utbyte av att studera det. En ny­utgiven bok ger en osökt anledning till det.

Andlighet, holistisk hälsa och öppna sinnen på Harmoni Expo

🟠 ANDLIGHET Harmoni Expo, eller ”Alternativa hälsomässan” som den ofta kal­las för av besökare, är Sveriges största mässa för kropp och själ. När den gick av stapeln fösta gången år 1996 hade den enbart 50 utställare, men har numera vuxit till att hysa hela 350 utställare, över 100 föredrag och workshops, samt tillhörande scenprogram. Dessutom hålls mässan numera två gånger per år, en helg per gång, traditionsenligt i Solnahallen i Stockholm.

Riksdagen kastar ut Medeltids­museet – Nu växer protesterna

🟠 INRIKES Medeltidsmuseet är uppbyggt kring stadsmuren från Gustav Vasas tid, Helgeandshusets kyrkogård från 1300-talet och andra fasta fornlämningar som inte går att flytta. Historiker beskriver det som ”platsen där Sverige som nation föds”. Nu har museet stängt. Istället vill Riksdagen bygga en extra plenisal att ha som backup för den ordinarie, samt ett besökscentrum. ”Det är helt befängt”, säger den auktoriserade Stockholmsguiden Henrik Scheutz till Nya Tider. Nu engagerar han sig i den växande proteströrelsen: ”Det finns fortfarande möjlighet att rädda museet!”

Den tjuvmjölkande haren

🟠 HISTORIA Inget djur var någonsin helt vanligt inom den svenska folktron och haren var inget undantag. Det finns sägner om en hare som är känd under namnen mjölkhare, trollhare, bjära, bara, bära och puke. Denna hare troddes trollkunniga använda som tjuvmjölkare. Bjäran kunde även se ut som ett nystan eller en katt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online
Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.