”DEN GLOBALA KOKNINGENS ERA HAR BÖRJAT”, påstod FN:s generalsekreterare António Guterres i ett effektsökande tal vid FN:s högkvarter i New York City den 27 juli. Han slog även fast att vi ”människor är skyldiga”. Stillbild: Sky News

Globalisterna höjer insatsen när klimatnarrativet faller

LEDARE.
Globalisternas klimatkrig mot mänskligheten inleddes på allvar den 27 juli, då FN-chefen António Guterres gjorde ett utspel som ger skäl till oro – men inte på det sätt som man vill få allmänheten att tro. Guterres höjde i ett slag klimatskrämselpropagandan till en ny bisarr nivå, då han proklamerade att vi trätt in i en ny era, mycket värre än den gamla eran med ”global uppvärmning”. För nu har den ”globala kokningens” era kommit och det är vi människor som är skyldiga. Allt detta för att juli haft sommarvärme, där selektiva mätdata används för att kunna beskriva det som en ”katastrof” för planeten.

Torsdagen den 27 juli höll FN:s generalsekreterare António Guterres ett tal vid FN:s högkvarter i New York City som höjde klimathysterin och alarmismen till helt nya och bisarra nivåer. Talet hölls med anledning av nya uppgifter från Europeiska unionen och Världsmeteorologiska organisationen – ja, det finns en sådan – där de hävdade att juli kommer att bli den varmaste månaden någonsin.

Det stämmer att juli har varit varmare än normalt i delar av världen, som exempelvis centrala och södra Europa, men det var samtidigt avvikande svalt i norra och västra Europa ända ned till Portugal.

Systemmedia visade gärna och ofta italienare som svalkade sig i fontäner, men inte britter som samtidigt närmast frös under stora delar av juli, bland annat den 24 juli då temperaturen var 13 grader Celsius. På sociala medier undrade många britter när sommaren skulle komma.

I Nordamerika var det rejält varmt i Kalifornien och på östkusten, samtidigt som det var onormalt kyligt i de centrala delarna av landet. Systemmedia spred bilder på hur folk svalkade sig vid brandposter i New York, men inte på hur folk värmde sig vid eldar i andra delar av USA.

På södra halvklotet har det varit mestadels onormalt kyligt och på Sydpolen uppmätte forskningsstationen Concordia -83,2 grader den 27 juli, en av de fem lägsta uppmätta temperaturerna sedan stationen togs i drift 2005.

Extremvädret beror på solen – något vi skrivit om flera gånger – och det ger både ovanligt hög värme och kyla, nederbörd med översvämningar och torka. Men trenden går mot kal­lare klimat och inte varmare, som de försöker få oss att tro. Systemmedia rapporterade stort om värmerekordet i nordvästra Kina (Sanbao 52,2 grader) den 15 juli, utan att nämna att samma område (Mohe -53 grader) slagit alla tiders köldrekord den 22 januari i år. Genomgående väljer det globalistkontrollerade etablissemangets betalda vetenskapsmän och medier att återge enbart det som passar dem, samtidigt som de döljer riktiga forskningsstudier och mätdata som inte passar in i det påbjudna klimatnarrativet.

Vad de inte heller berättar för allmänheten är att de baserar de nya mätningar på en oproportionerligt stor andel mätstationer belägna i så kal­la­de urbana värme­öar. Man väljer alltså mätresultat från städer, som har betydligt högre temperaturer än omgivningen på grund av täta koncentrationer av onaturliga material och avsaknad av skuggande växtlighet. Detta snedvrider grovt mätdata, men rättas inte till trots att fenomenet är välkänt. Tvärtom har man nu ökat andelen mätstationer som påverkas av värmestrålning från exempelvis het asfalt och betong eller varma utblås från klimatanläggningar. Vi har tidigare rapporterat om hur man i USA medvetet väljer mätresultat från gamla stationer som i takt med städernas tillväxt hamnat i urbana värmeöar, istället för mätstationer i ett nytt och betydligt mer tillförlitligt nätverk som finns att tillgå. Detta enbart för att kunna visa upp att dessa mätstationer registrerar stigande temperaturer, vilket passar med klimatnarrativet (se ”Missvisande höga temperaturer från över 19 av 20 väderstationer i USA – Mätstationer med korrekt data ratas medvetet” i NyT v.33/2022).

Vi återger här vitala delar av FN-­chefens dramatiska och delvis bisarra tal, som han inledde med att berätta att juli sett värmerekord och de ”tragiska” konsekvenserna av det:

– Konsekvenserna är tydliga och de är tragiska: barn sveps med av monsunregn; familjer flyr från lågorna; arbetare kollapsar i stekande hetta. För stora delar av Nordamerika, Asien, Afrika och Europa är det en grym sommar. För hela planeten är det en katastrof.

Manipulerade mätdata, som på vissa delar av jorden ger högre sommartemperaturer än normalt – under årets varmaste månad på norra halvklotet – samtidigt som alla köldrekord ignoreras, är alltså en katastrof för planeten, om vi väljer att tro Guterres. Dessutom nämner han monsunregn och översvämningar. Jag befinner mig för närvarande i tropikerna och har själv upplevt just detta i juli. Men det är ju motsatsen till den globala uppvärmning som FN-chefen försöker skrämmas med. Detta eftersom moln och regn kraftigt minskar solinstrålningen och värmen. Lokalborna där jag befinner mig berättar också just det: att det är ovanligt svalt, molnigt och regnigt denna juli.

Guterres gör sedan klart vilka som bär skulden:

– Och för forskare är det otvetydigt, det är människan som bär skulden. Allt detta överensstämmer helt med förutsägelser och upprepade varningar. Den enda överraskningen är förändringens hastighet. Klimatförändringarna är här. Det är skrämmande. Och det är bara början.

Att i princip alla alarmistiska förutsägelser slagit fel, nämns såklart inte. Skuld- och skrämselnivån höjs sedan till bisarra proportioner:

– Den globala uppvärmningens era är över; den globala kokningens era har kommit. Luften går inte att andas. Värmen är outhärdlig.

FN-chefen har sedan lösningen klar:

– Ledare måste leda. Ingen mer tveksamhet. Inga fler ursäkter. Du behöver inte längre vänta på att andra ska agera först. Det finns helt enkelt inte längre tid för det. Det är fortfarande möjligt att begränsa den globala temperaturökningen till 1,5 grader Celsius och undvika de allra värsta klimatförändringarna. Men bara med dramatiska, omedelbara klimat­åtgärder.

Där har vi det! Bara en påskyndad globalistagenda kan ”rädda” oss. FN-chefen säger sedan som väntat att allt som redan görs – det som havererat energi-, industri- och matproduktionen världen över – inte räcker:

– Men inget av detta görs tillräckligt mycket eller tillräckligt snabbt. Accelererande temperaturer kräver accelererade åtgärder.

Det som är oroande med det helgalna utspelet, är främst att FN-chefen agerar språkrör åt globalisterna. Guterres döljer inte ens att han tar instruktioner från Klaus Schwab och World Economic Forum (WEF). FN och WEF tecknade inför kamerorna ett särskilt samarbetsavtal år 2019, där WEF ska ”hjälpa” FN att genomföra Agenda 2030 (se ”Konspirationerna tar steget ut i offentligheten” i NyT v.24/2023).

Utspelet kommer efter att allt fler forskare tagit bladet från munnen. Vi har rapporterat om det flera gånger tidigare och senast förra veckan i analysen ”Geologer synar klimatbluffen” (se NyT v.31/2023). Globalisternas betalda klimataktivister är försvinnande få och illa omtyckta. Inte bara har de misslyckats med att dupera och rekrytera gemene man, utan hela klimatnarrativet är nu på väg att falla. Därför behövs värre skrämselpropaganda och starkare ord. Bästa verktyget för att kontrollera människor är rädsla, följt av skuld. Det är därför som FN-chefen understryker att ”människan är skyldig”, så att folk känner sig tvingade att åtlyda deras ”lösningar”.

Detta utspel är skrämmande såtillvida att det förebådar en accelererad klimat­agenda med fler kontrollerande och frihetsberövande ”klimatåtgärder”, diktat som de kommer att försöka påtvinga oss den närmaste tiden. Men det är vi som väljer om vi ska låta oss duperas.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Tornados i USA blir mindre farliga

Tornados i USA blir mindre farliga

🟠 UTRIKES En nyligen publicerad studie om tornados i USA visar att de har tappat i intensitet under de senaste decennierna och har också orsakat mindre skada. Klimatförändringarna, som sägs ska leda till fler naturkatastrofer, verkar inte följa klimatfanatikernas förutsägelser.

Läs även:

Västvärlden halkar efter på område efter område

Västvärlden halkar efter på område efter område

🟠 OPINION: DAN AHLMARK Vart leder västvärldens utveckling? Dagligen ser vi tecken eller konkreta händelser som visar försämringar och en generell nedgång i länder som tidigare stått för individuella rättigheter, rationalism och logik. Många vittnesbörd pekar på ett förfall, en skadad västerländsk civilisation, och det gäller även dess starkaste komponent – USA. Där rasar nu en kamp mellan två alternativ, vars utgång kommer att ha betydande konsekvenser för hela västvärlden – och därmed världen. Nedan berörs några områden vars utveckling kommer att ha monumentala konsekvenser globalt.

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

🟠 LEDARE Ett gammalt knep från sovjettiden, som även använts av den invandringsliberala vänstern, är att utmåla motståndarna som avvikande och drivna av patologiska eller primitiva motiv. Så kallar man gärna invandringskritiker rasister, och rasister i sin tur som drivna av primitivt hat eller sjuklig misstänksamhet eller rädsla, xenofobi, i den svenska debatten ofta ”främlingsfientlighet”. I själva verket är det dock vänsterliberalerna som på alla sätt är de extremistiska och avvikande.

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

🟠 KRÖNIKA Allt började sommaren 1970 med en artikel i tidningen om ett högfjällshotell på Storhogna i Vemdalsfjällen, på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Artikeln var trevligt skriven med fina bilder som gjorde att läsaren skulle känna en oemotståndlig lust att åka till fjälls. Den gick hem hos oss och det bokades ett rum med halvpension där middagen ingick i priset. Första veckan i augusti skulle det bära av. Vi hade ingen erfarenhet av fjällvandring.

Myndigheter älskar struntfrågor

Myndigheter älskar struntfrågor

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN) är en liten myndighet som bildades 2007. Men även en liten narr kan spela stor teater. Debattören professor Karl-Olov Arnstberg ställer sig kritisk till hur SIN häller grus i Polismyndighetens arbete för småsaker, samtidigt som man nonchalerar riktiga hot mot medborgarnas integritet.

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.