Dödlighet i Storbritannien. Diagram: RT

Holland och Storbritannien: Inte fler döda än tidigare år

Enligt officiell brittisk statistik har färre människor dött i Storbritannien i mars i år än genomsnittet under den senaste 5-årsperioden. Detta trots den påstådda dödligheten för Covid-19. Se diagrammet nedan som visar de senaste tolv veckorna (blå linje är döda per vecka 2020, röd linje genomsnittet döda under den senaste 5-årsperioden):

Dödlighet i Storbritannien. Diagram: RT

Vetenskapsjournalisten Peter Andrews argumenterar i en opinionstext på ryska RT att det beror på att coronaviruset främst dödar människor som skulle ha dött ändå. Det vill säga de dör med Covid-19 snarare än av coronaviruset.

Andrews skriver att ”Faktum är att enligt deras [experternas] tidiga förutsägelser borde vi redan ha sett miljoner dödsfall från Covid-19, något som inte skett. Journalisten hänvisar också till doktor John Lee, en nyligen pensionerad NHS-konsult och professor i patologi. Professor Lee påpekar att ”vi har ännu inte sett några statistiska bevis för mer död än vanligt i någon del av världen”. National Health Service (NHS) är den statliga organisation som ansvarar för den offentliga sjukvården i Storbritannien.

Dessa uppgifter stämmer med officiell holländsk statistik, som en tipsare uppmärksammade Nya Tider på. Dessa presenterades nyligen av den amerikanska nyhetskanalen CBS. Där syns tydligt att färre holländare avlidit de senaste elva veckorna i år jämfört med åren 2018 och 2019. Flera veckor är dödstalen till och med betydligt lägre än tidigare år.

Holländsk statistik. Källa: CBS

https://www.rt.com/op-ed/484548-coronavirus–people-die-outcome/

Christer Ericssons kommentar: Uppgifterna är mycket intressanta då de ger hopp om att dödligheten inte blir så hög som tidigare befarat. Dödlighet på 3,4-3,8 procent som WHO och Kina uppgett är baserade på antalet döda dividerat med antalet bekräftade fall. Att uppgifterna är snarlika beror på att WHO i mycket baserat dem på kinesisk statistik. Vi vet idag att Pekings siffror var och är friserade, troligen rejält. Oaktat det så är den egentliga dödligheten antalet infekterade – både testade och otestade – dividerat med avlidna. Mörkertalet för antalet infekterade som aldrig testats/bekräftats och därmed inte finns med i officiell statistik kan antas vara mycket stort. Detta är skälet till att Tyskland och Sydkorea, länder med mycket omfattande testning av sin befolkning, bara har 1,08 respektive 1,67 procents dödlighet. Det kan jämföras medan länder med väldigt få test per capita, till exempel Sverige med för närvarande 3,62 procent dödlighet, Storbritannien med 7,19 procent och Holland med 8,25 procent. De två sista exemplen är mycket intressanta, eftersom de i en första anblick ser mycket oroväckande ut då de ligger i paritet med allvarligt drabbade Spanien, med 8,82 procent dödlighet, samtidigt som nu statistik visar att dödligheten är lika eller till och med längre än tidigare år i just Holland och Storbritannien. Detta ger oss hopp om att det i slutänden kan visa sig att Covid-19 ”bara” har en dödlighet någonstans under 1 procent.
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.