Skip to Content

Donald Trump poserar med gränsvakter vid den nya muren mot Mexiko som han lovat att bygga. I praktiken har dock bara ynka 8 kilometer ny mur tillkommit under de fyra år han varit president. Stillbild: CBS News
USA

Kan Trump besegra Biden? – Presidentvalet i USA rycker närmare

PappersupplaganNya Tider v. 34

Om drygt två månader, den 3 november, är det presidentval i USA. Nya Tider har talat med Pedro Gonzalez, en amerikansk högersinnad opinionsbildare, som berättar om ett USA som redan befinner sig i inbördeskrig. Han förklarar också att Donald Trump visserligen inte uppfyllde sina vallöften, men att han som president ändå öppnat upp möjligheter för långsiktig positiv förändring. ”Hans presidentskap är en språngbräda till något nytt och bättre”, säger Gonzalez till Nya Tider.

Publicerad: 20 augusti, 2020, 11:42

  • Svenska

Läs även

Pedro Gonzalez är en av de mest profilerade skribenterna i American Greatness, en nättidning med konservativ och högerorienterad profil. Nyligen intervjuades Gonzalez på Fox News av Tucker Carlson, USA:s kanske ledande konservative medieprofil.
För Nya Tider berättar Gonzalez att han inte är så förtjust i begreppet konservativ:

– Jag betecknar mig inte som konservativ, utan helt enkelt som en ”högerman”. Jag är författare, analytiker och teoretiker inom Högern.

Black Lives Matter delar USA

Sedan George Floyd avled under ett polisingripande i Minneapolis i slutet av maj, har stora delar av USA skakats av Black Lives Matter-rörelsens kriminalitet i form av våldsamma upplopp, plundringar, mord och annan brottslighet. Tidigt lierade sig rörelsen med vänsterextrema Antifa, som blev världsnyheter efter att de i Seattle utropat en autonom zon som de kontrollerade i flera veckor, innan det barrikaderade området till slut intogs av kravallpolis (se NyT v.27/2020).

Black Lives Matter har fått massiv uppbackning av etablissemanget inom media och näringsliv och till stora delar även inom politiken. Gonzalez säger att inte ens det republikanska partietablissemanget vågat gå i konfrontation med Black Lives Matter och fördöma deras kriminalitet. Istället har de fokuserat helt på Antifa, trots att den värsta kriminaliteten kommit från Black Lives Matter-rörelsen som sådan. Han är dessutom besviken på Trumps passiva agerande.

– Vissa tror att den oro som orsakas av Black Lives Matter kommer att säkra omvalet av president Donald Trump. De tror att folk kommer att rösta för Trump – inte för att de gillar honom, utan för att alternativet är ännu värre. Jag tror att det kan stämma till viss del, men det republikanska partiet har gjort ett stort misstag när de undvikit konfrontation med Black Lives Matter. Många konservativa politiker låtsas som att Black Lives Matter inte orsakar några problem, att det endast är ”det svarta blocket” – Antifa – som ägnar sig åt våld. Detta har orsakat frustration hos republikanska väljare, som i ökad utsträckning känner att ingen står på deras sida, att ingen är redo att försvara dem.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Regeringen tar inte avstånd från vänsterextremt våld

INRIKESUtrikesminister Ann Linde (S) vägrar att ta avstånd från vänsterextremt våld i en direkt utfrågning från Björn Söder (SD) gällande det stora hyckleri som råder när man tittar på de uteblivna reaktionerna över BLM:s och Antifa-gruppers kravaller förra året kontra ramaskriet över stormningen av den amerikanska parlamentsbyggnaden Kapitolium. Svaret, att ”polisens övervåld” är det verkliga problemet menar Söder är ”horribelt”.

Polen vill bötfälla sociala mediejättar som censurerar befolkningen

UTRIKESI Sverige har ofta Polen stämplats som ett land som inte respekterar demokratins grundvalar. Men det är just Polen som nu går i bräschen för yttrandefriheten på sociala medier. Enligt ett lagförslag i Polen ska sociala medier som censurerar användare tvingas böta mångmiljonbelopp. Det rapporterar RT.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Mitt i coronakrisen – politikerna höjer sina egna löner

INRIKESIgår kom det väntade beslutet: Statsråden ser sina löner höjda mitt under pågående coronakris. Stefan Löfven kan se fram emot en ny lön på 180 000 kronor i månaden, en löneökning på 4 000 kronor i månaden sedan den förra löneökningen.

Dan Eliassons nya toppjobb ger fortsatt 162 500 kronor i lön

INRIKESDan Eliasson, som avgick som generaldirektör för MSB efter avslöjandet om hans resa till Gran Canaria för att gå på gayklubb, har nu fått en ny tjänst. Han får behålla både sin titel som generaldirektör och sin svulstiga lön på 162 500 kronor i månaden. Hans arbetsområde? Samordning av samhällets krisberedskap.

Håller du upp skylten blir det en allmän sammankomst – och det är förbjudet

VIDEOPå Odenplan i Stockholm demonstrerade den 16 januari ett antal personer mot pandemilagen, som de anser begränsar medborgarnas friheter på ett sätt som strider mot grundlagen. Polisens insatschef Johan Lundström berättar vad som gäller.

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Utvärderingen av regeringens näringspolitik sågas i en rapport från Riksrevisionen

ANALYSRegeringens politiska beslut skall bygga på saklig grund och ge så mycket nytta som möjligt för insatta resurser. I Riksrevisionens granskning av utvärderingen av effekten av regeringens näringspolitik, konstaterar man att den är helt undermålig. Bara 2 av 37 granskade utvärderingar får godkänt av Riksrevisionen . Risken för att en stor majoritet av näringspolitiken inte ger tillräcklig valuta för pengarna är uppenbar. Det är därmed högst oklart om de cirka 70 miljarder kronor som årligen satsas på näringspolitiken får önskad effekt.

Gå till arkivet

Send this to a friend