Skip to Content

Donald Trump poserar med gränsvakter vid den nya muren mot Mexiko som han lovat att bygga. I praktiken har dock bara ynka 8 kilometer ny mur tillkommit under de fyra år han varit president. Stillbild: CBS News
USA

Kan Trump besegra Biden? – Presidentvalet i USA rycker närmare

PappersupplaganNya Tider v. 34

Om drygt två månader, den 3 november, är det presidentval i USA. Nya Tider har talat med Pedro Gonzalez, en amerikansk högersinnad opinionsbildare, som berättar om ett USA som redan befinner sig i inbördeskrig. Han förklarar också att Donald Trump visserligen inte uppfyllde sina vallöften, men att han som president ändå öppnat upp möjligheter för långsiktig positiv förändring. ”Hans presidentskap är en språngbräda till något nytt och bättre”, säger Gonzalez till Nya Tider.

Publicerad: 20 augusti, 2020, 11:42

  • Svenska

Läs även

Pedro Gonzalez är en av de mest profilerade skribenterna i American Greatness, en nättidning med konservativ och högerorienterad profil. Nyligen intervjuades Gonzalez på Fox News av Tucker Carlson, USA:s kanske ledande konservative medieprofil.
För Nya Tider berättar Gonzalez att han inte är så förtjust i begreppet konservativ:

– Jag betecknar mig inte som konservativ, utan helt enkelt som en ”högerman”. Jag är författare, analytiker och teoretiker inom Högern.

Black Lives Matter delar USA

Sedan George Floyd avled under ett polisingripande i Minneapolis i slutet av maj, har stora delar av USA skakats av Black Lives Matter-rörelsens kriminalitet i form av våldsamma upplopp, plundringar, mord och annan brottslighet. Tidigt lierade sig rörelsen med vänsterextrema Antifa, som blev världsnyheter efter att de i Seattle utropat en autonom zon som de kontrollerade i flera veckor, innan det barrikaderade området till slut intogs av kravallpolis (se NyT v.27/2020).

Black Lives Matter har fått massiv uppbackning av etablissemanget inom media och näringsliv och till stora delar även inom politiken. Gonzalez säger att inte ens det republikanska partietablissemanget vågat gå i konfrontation med Black Lives Matter och fördöma deras kriminalitet. Istället har de fokuserat helt på Antifa, trots att den värsta kriminaliteten kommit från Black Lives Matter-rörelsen som sådan. Han är dessutom besviken på Trumps passiva agerande.

– Vissa tror att den oro som orsakas av Black Lives Matter kommer att säkra omvalet av president Donald Trump. De tror att folk kommer att rösta för Trump – inte för att de gillar honom, utan för att alternativet är ännu värre. Jag tror att det kan stämma till viss del, men det republikanska partiet har gjort ett stort misstag när de undvikit konfrontation med Black Lives Matter. Många konservativa politiker låtsas som att Black Lives Matter inte orsakar några problem, att det endast är ”det svarta blocket” – Antifa – som ägnar sig åt våld. Detta har orsakat frustration hos republikanska väljare, som i ökad utsträckning känner att ingen står på deras sida, att ingen är redo att försvara dem.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • RL, Vallentuna

    Att Joe Biden får annat än förlägna fniss är ett bevis på hur rubbade folk är. USA har i 50 år pumpat ut trams och fånerier i sina TV och radioprogram. Medelamerikanen är skrämmande obildad. En fårskock !!

  • birgerr

    om trumpen vinner så kommer demokraterna iUSA att bli galna så ock det svenska PK samhället

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend