Skip to Content

I avtalet mellan Karlskrona kommun och Fredrik Reinfeldt AB, som Nya Tider tagit del av, framgår att Reinfeldt ska tala i 45 minuter och svara på frågor i cirka 15 minuter för 100 000 kronor plus moms. Skattebetalarna i Karlskrona har inte kunnat ta del av föreläsningen eftersom allmänheten inte var välkommen och att det dessutom var förbjudet att spela in. Foto: Wikimedia/Boatbuilder, Nya Tider
INRIKES

Karlskrona betalade Reinfeldt 100000 kronor för en timmes föreläsning

PappersupplaganNya Tider v. 44

Nya Tider kan nu avslöja att den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt tog 100 000 kronor för en timmes föreläsning. Trots att Karlskronas skattebetalare stod för notan var föreläsningen stängd för allmänheten och inspelning var förbjuden, enligt avtalet som Nya Tider tagit del av.

Publicerad: 30 oktober, 2019, 14:48

 • Svenska

Läs även

Det finns nästan ingen information om den föreläsning som Reinfeldt höll på Blekinge Tekniska Högskola när konferensen Baltic Meeting Point hölls den 25 september.

Det enda som finns att läsa på konferensens hemsida är att temat för Reinfeldts föreläsning var ”International cooperation and the leadership required”.

Fredrik Reinfeldt ska i sin föreläsning ha varnat för nationalism, enligt deltagares kommentarer på sociala medier. Arkivfoto: Nya Tider

Kommuninvånare hade inte möjlighet att besöka konferensen och kan heller inte se konferensen i efterhand eftersom det var förbjudet att spela in föreläsningen, enligt det avtal som Fredrik Reinfeldt AB erbjöd Karlskrona kommun:

”Video- och ljudupptagning vid Fredrik Reinfeldts föredrag får endast ske om Fredrik Reinfeldt AB i förväg godkänt detta. Allt innehåll i presentationen omfattas av copyright och får inte spridas utan tillstånd.”

Timarvodet: 100 000 kronor

I avtalet framgår att Reinfeldt ska ”tala ca 45 minuter + 15 minuter för frågor”.

För detta fakturerade Fredrik Reinfeldt AB 100 000 kronor plus moms. Det innebär att Reinfeldt tjänade över 1 600 kronor i minuten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Elmer Fidd

  Så jävla groteskt, vart fan är sverige på väg. FY FAN!

 • Lars

  Reinfeldt bör utvisas – inte hålla tal. De som betalar den mannen bör få följa med ut ur landet.

 • john ponzer

  ”International cooperation and the leadership required”. Riktigt, Soro’s lilla goddagspilt inför lyckta dörrar pâ bekostnad av skattebatalarna, kan inte bli mer fantastiskt. Mitt drömscenario: Efter valet 2022, riksdagen föreslâr grundlagsändringar i yttrandefrihetsgrundlagen och införande av retroaktivt ansvar. Därefter omval för att befästa lagändringarna. Därefter Medborgarskommissionen i Finspâng 2025 – 140.000 âtalade, för brott mot tjänstemannaansvaret (alla lärare, socsekreterare mm och för politikerna: Trolöshet mot huvudman. Reinfeldt överst.

 • samuelafugglas

  I äldre tider om man skulle sabotera, bekriga eller ödelägga en nation gjordes det genom materiell ödeläggelse.

  Vad Reinfeldt, Löfven m.fl. åstadkommit är att odla HATET mot svenska folket.

  Ju fortare det går mot att den socialistiska varbölden brister ju bättre för folket. Läser på annan plats hur kommuner tvingas avskeda medarbetare som man belönat med utplundrade skattepengar, kanske ursprungligen fördrivna från landsbygden?

 • Ona Nie

  Ja det är han värd…

 • Dacke

  Milt uttryckt kan vi likna Reinfeldts timslånga framförande med; ”En dåres försvarstal” (Strindberg) eller kanske ännu hellre; ”idioten” (Dostojevskij)? Frågan är om Reinfeldt är medveten om tid och rum? Tror han lever i sin slutna värld och är oförmögen att ta in några impulser utifrån? En tragisk figur!

 • Maja Dacke

  ”… men att bygga murar, sluta oss och måla ut vårt eget samhälle som det bästa här på jorden är inte vägen att gå”

  Det är ju precis det som Löfven et Co gör! Utan att älska landet.

 • HandsomeHank

  Vad har denna korrupta politiker att förmedla till åhörarna?

 • RL, Vallentuna

  Det är fruktansvärt provocerande att ens se F.R. Bara åsynen av honom är utmanande för ens själsliga hälsa.

Känd asylaktivist misstänks för människosmuggling

INRIKESAsylaktivisten Fatemeh Khavari, som blivit känd för att ha organiserat sittstrejker för att unga afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige, anklagas för att ha lånat ut sitt pass till en afghansk kvinna för att olagligt ta sig in i EU. Misstankarna presenteras i nättidnignen Kvartal, vars journalister fått tag i detaljer som visar att Khavaris version, att hennes pass blivit stulet, med stor sannolikhet är påhittad. Med anledning av Kvartals avslöjande har flera privatpersoner polisanmält den hyllade asylaktivisten för människosmuggling.

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

INRIKESPå flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Gå till arkivet

Send this to a friend