Skip to Content

I avtalet mellan Karlskrona kommun och Fredrik Reinfeldt AB, som Nya Tider tagit del av, framgår att Reinfeldt ska tala i 45 minuter och svara på frågor i cirka 15 minuter för 100 000 kronor plus moms. Skattebetalarna i Karlskrona har inte kunnat ta del av föreläsningen eftersom allmänheten inte var välkommen och att det dessutom var förbjudet att spela in. Foto: Wikimedia/Boatbuilder, Nya Tider
INRIKES

Karlskrona betalade Reinfeldt 100000 kronor för en timmes föreläsning

PappersupplaganNya Tider v. 44

Nya Tider kan nu avslöja att den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt tog 100 000 kronor för en timmes föreläsning. Trots att Karlskronas skattebetalare stod för notan var föreläsningen stängd för allmänheten och inspelning var förbjuden, enligt avtalet som Nya Tider tagit del av.

Publicerad: 30 oktober, 2019, 14:48

 • Svenska

Läs även

Det finns nästan ingen information om den föreläsning som Reinfeldt höll på Blekinge Tekniska Högskola när konferensen Baltic Meeting Point hölls den 25 september.

Det enda som finns att läsa på konferensens hemsida är att temat för Reinfeldts föreläsning var ”International cooperation and the leadership required”.

Fredrik Reinfeldt ska i sin föreläsning ha varnat för nationalism, enligt deltagares kommentarer på sociala medier. Arkivfoto: Nya Tider

Kommuninvånare hade inte möjlighet att besöka konferensen och kan heller inte se konferensen i efterhand eftersom det var förbjudet att spela in föreläsningen, enligt det avtal som Fredrik Reinfeldt AB erbjöd Karlskrona kommun:

”Video- och ljudupptagning vid Fredrik Reinfeldts föredrag får endast ske om Fredrik Reinfeldt AB i förväg godkänt detta. Allt innehåll i presentationen omfattas av copyright och får inte spridas utan tillstånd.”

Timarvodet: 100 000 kronor

I avtalet framgår att Reinfeldt ska ”tala ca 45 minuter + 15 minuter för frågor”.

För detta fakturerade Fredrik Reinfeldt AB 100 000 kronor plus moms. Det innebär att Reinfeldt tjänade över 1 600 kronor i minuten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Elmer Fidd

  Så jävla groteskt, vart fan är sverige på väg. FY FAN!

 • Lars

  Reinfeldt bör utvisas – inte hålla tal. De som betalar den mannen bör få följa med ut ur landet.

 • john ponzer

  “International cooperation and the leadership required”. Riktigt, Soro’s lilla goddagspilt inför lyckta dörrar pâ bekostnad av skattebatalarna, kan inte bli mer fantastiskt. Mitt drömscenario: Efter valet 2022, riksdagen föreslâr grundlagsändringar i yttrandefrihetsgrundlagen och införande av retroaktivt ansvar. Därefter omval för att befästa lagändringarna. Därefter Medborgarskommissionen i Finspâng 2025 – 140.000 âtalade, för brott mot tjänstemannaansvaret (alla lärare, socsekreterare mm och för politikerna: Trolöshet mot huvudman. Reinfeldt överst.

 • samuelafugglas

  I äldre tider om man skulle sabotera, bekriga eller ödelägga en nation gjordes det genom materiell ödeläggelse.

  Vad Reinfeldt, Löfven m.fl. åstadkommit är att odla HATET mot svenska folket.

  Ju fortare det går mot att den socialistiska varbölden brister ju bättre för folket. Läser på annan plats hur kommuner tvingas avskeda medarbetare som man belönat med utplundrade skattepengar, kanske ursprungligen fördrivna från landsbygden?

 • Ona Nie

  Ja det är han värd…

 • Dacke

  Milt uttryckt kan vi likna Reinfeldts timslånga framförande med; “En dåres försvarstal” (Strindberg) eller kanske ännu hellre; “idioten” (Dostojevskij)? Frågan är om Reinfeldt är medveten om tid och rum? Tror han lever i sin slutna värld och är oförmögen att ta in några impulser utifrån? En tragisk figur!

 • Maja Dacke

  “… men att bygga murar, sluta oss och måla ut vårt eget samhälle som det bästa här på jorden är inte vägen att gå”

  Det är ju precis det som Löfven et Co gör! Utan att älska landet.

 • HandsomeHank

  Vad har denna korrupta politiker att förmedla till åhörarna?

 • RL, Vallentuna

  Det är fruktansvärt provocerande att ens se F.R. Bara åsynen av honom är utmanande för ens själsliga hälsa.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Migrationsverkets generaldirektör i hård attack mot slappa regler för terrormisstänkta asylsökande

INRIKESMigrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik går i en artikel på DN Debatt till hård attack mot vad han anser vara en slapp lagstiftning när det gäller terrormisstänkta som söker asyl i Sverige. Regeringen duckar och vägrar kommentera kritiken när Nya Tider försöker ringer upp.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Invandrad serievåldtäktsman härjar

INRIKESEfter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Polisen drönarövervakar Uppsala

INRIKESTill följd av den ökade kriminaliteten i Uppsala väljer polisen att sätta in drönare som skall bevaka och spana i de centrala delarna av staden. Det övergripande syftet med kamerabevakningen är att, i realtid, kunna förhindra och upptäcka brottslig verksamhet, främst kopplat till narkotikabrottslighet, skriver polisen i ett officiellt uttalande.

Gå till arkivet

Send this to a friend