Skip to Content

I avtalet mellan Karlskrona kommun och Fredrik Reinfeldt AB, som Nya Tider tagit del av, framgår att Reinfeldt ska tala i 45 minuter och svara på frågor i cirka 15 minuter för 100 000 kronor plus moms. Skattebetalarna i Karlskrona har inte kunnat ta del av föreläsningen eftersom allmänheten inte var välkommen och att det dessutom var förbjudet att spela in. Foto: Wikimedia/Boatbuilder, Nya Tider
INRIKES

Karlskrona betalade Reinfeldt 100000 kronor för en timmes föreläsning

PappersupplaganNya Tider v. 44

Nya Tider kan nu avslöja att den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt tog 100 000 kronor för en timmes föreläsning. Trots att Karlskronas skattebetalare stod för notan var föreläsningen stängd för allmänheten och inspelning var förbjuden, enligt avtalet som Nya Tider tagit del av.

Publicerad: 30 oktober, 2019, 14:48

 • Svenska

Läs även

Det finns nästan ingen information om den föreläsning som Reinfeldt höll på Blekinge Tekniska Högskola när konferensen Baltic Meeting Point hölls den 25 september.

Det enda som finns att läsa på konferensens hemsida är att temat för Reinfeldts föreläsning var ”International cooperation and the leadership required”.

Fredrik Reinfeldt ska i sin föreläsning ha varnat för nationalism, enligt deltagares kommentarer på sociala medier. Arkivfoto: Nya Tider

Kommuninvånare hade inte möjlighet att besöka konferensen och kan heller inte se konferensen i efterhand eftersom det var förbjudet att spela in föreläsningen, enligt det avtal som Fredrik Reinfeldt AB erbjöd Karlskrona kommun:

”Video- och ljudupptagning vid Fredrik Reinfeldts föredrag får endast ske om Fredrik Reinfeldt AB i förväg godkänt detta. Allt innehåll i presentationen omfattas av copyright och får inte spridas utan tillstånd.”

Timarvodet: 100 000 kronor

I avtalet framgår att Reinfeldt ska ”tala ca 45 minuter + 15 minuter för frågor”.

För detta fakturerade Fredrik Reinfeldt AB 100 000 kronor plus moms. Det innebär att Reinfeldt tjänade över 1 600 kronor i minuten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Elmer Fidd

  Så jävla groteskt, vart fan är sverige på väg. FY FAN!

 • Lars

  Reinfeldt bör utvisas – inte hålla tal. De som betalar den mannen bör få följa med ut ur landet.

 • john ponzer

  ”International cooperation and the leadership required”. Riktigt, Soro’s lilla goddagspilt inför lyckta dörrar pâ bekostnad av skattebatalarna, kan inte bli mer fantastiskt. Mitt drömscenario: Efter valet 2022, riksdagen föreslâr grundlagsändringar i yttrandefrihetsgrundlagen och införande av retroaktivt ansvar. Därefter omval för att befästa lagändringarna. Därefter Medborgarskommissionen i Finspâng 2025 – 140.000 âtalade, för brott mot tjänstemannaansvaret (alla lärare, socsekreterare mm och för politikerna: Trolöshet mot huvudman. Reinfeldt överst.

 • samuelafugglas

  I äldre tider om man skulle sabotera, bekriga eller ödelägga en nation gjordes det genom materiell ödeläggelse.

  Vad Reinfeldt, Löfven m.fl. åstadkommit är att odla HATET mot svenska folket.

  Ju fortare det går mot att den socialistiska varbölden brister ju bättre för folket. Läser på annan plats hur kommuner tvingas avskeda medarbetare som man belönat med utplundrade skattepengar, kanske ursprungligen fördrivna från landsbygden?

 • Ona Nie

  Ja det är han värd…

 • Dacke

  Milt uttryckt kan vi likna Reinfeldts timslånga framförande med; ”En dåres försvarstal” (Strindberg) eller kanske ännu hellre; ”idioten” (Dostojevskij)? Frågan är om Reinfeldt är medveten om tid och rum? Tror han lever i sin slutna värld och är oförmögen att ta in några impulser utifrån? En tragisk figur!

 • Maja Dacke

  ”… men att bygga murar, sluta oss och måla ut vårt eget samhälle som det bästa här på jorden är inte vägen att gå”

  Det är ju precis det som Löfven et Co gör! Utan att älska landet.

 • HandsomeHank

  Vad har denna korrupta politiker att förmedla till åhörarna?

 • RL, Vallentuna

  Det är fruktansvärt provocerande att ens se F.R. Bara åsynen av honom är utmanande för ens själsliga hälsa.

Elpriserna skenar – leveransproblem gör sommarelen lika dyr som under vintern

ANALYSElpriserna har rusat till för årstiden extrema nivåer, i huvudsak för elkunderna i mellersta och södra Sverige. I norra Sverige ligger elpriset på betydligt mera beskedliga nivåer. Skillnaden uppgår vissa dagar till flera hundra procent. Bakom situationen ligger en ogenomtänkt energipolitik i stort, där avvecklingen av kärnkraft är en huvudingrediens. Men också brister i utbyggnaden av kraftnätet, särskilt i södra Sverige, för att kunna omfördela el mellan olika delar av landet, spelar in.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Gå till arkivet

Send this to a friend