Skip to Content

I avtalet mellan Karlskrona kommun och Fredrik Reinfeldt AB, som Nya Tider tagit del av, framgår att Reinfeldt ska tala i 45 minuter och svara på frågor i cirka 15 minuter för 100 000 kronor plus moms. Skattebetalarna i Karlskrona har inte kunnat ta del av föreläsningen eftersom allmänheten inte var välkommen och att det dessutom var förbjudet att spela in. Foto: Wikimedia/Boatbuilder, Nya Tider
INRIKES

Karlskrona betalade Reinfeldt 100000 kronor för en timmes föreläsning

PappersupplaganNya Tider v. 44

Nya Tider kan nu avslöja att den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt tog 100 000 kronor för en timmes föreläsning. Trots att Karlskronas skattebetalare stod för notan var föreläsningen stängd för allmänheten och inspelning var förbjuden, enligt avtalet som Nya Tider tagit del av.

Publicerad: 30 oktober, 2019, 14:48

 • Svenska

Läs även

Det finns nästan ingen information om den föreläsning som Reinfeldt höll på Blekinge Tekniska Högskola när konferensen Baltic Meeting Point hölls den 25 september.

Det enda som finns att läsa på konferensens hemsida är att temat för Reinfeldts föreläsning var ”International cooperation and the leadership required”.

Fredrik Reinfeldt ska i sin föreläsning ha varnat för nationalism, enligt deltagares kommentarer på sociala medier. Arkivfoto: Nya Tider

Kommuninvånare hade inte möjlighet att besöka konferensen och kan heller inte se konferensen i efterhand eftersom det var förbjudet att spela in föreläsningen, enligt det avtal som Fredrik Reinfeldt AB erbjöd Karlskrona kommun:

”Video- och ljudupptagning vid Fredrik Reinfeldts föredrag får endast ske om Fredrik Reinfeldt AB i förväg godkänt detta. Allt innehåll i presentationen omfattas av copyright och får inte spridas utan tillstånd.”

Timarvodet: 100 000 kronor

I avtalet framgår att Reinfeldt ska ”tala ca 45 minuter + 15 minuter för frågor”.

För detta fakturerade Fredrik Reinfeldt AB 100 000 kronor plus moms. Det innebär att Reinfeldt tjänade över 1 600 kronor i minuten.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Elmer Fidd

  Så jävla groteskt, vart fan är sverige på väg. FY FAN!

 • Lars

  Reinfeldt bör utvisas – inte hålla tal. De som betalar den mannen bör få följa med ut ur landet.

 • john ponzer

  “International cooperation and the leadership required”. Riktigt, Soro’s lilla goddagspilt inför lyckta dörrar pâ bekostnad av skattebatalarna, kan inte bli mer fantastiskt. Mitt drömscenario: Efter valet 2022, riksdagen föreslâr grundlagsändringar i yttrandefrihetsgrundlagen och införande av retroaktivt ansvar. Därefter omval för att befästa lagändringarna. Därefter Medborgarskommissionen i Finspâng 2025 – 140.000 âtalade, för brott mot tjänstemannaansvaret (alla lärare, socsekreterare mm och för politikerna: Trolöshet mot huvudman. Reinfeldt överst.

 • samuelafugglas

  I äldre tider om man skulle sabotera, bekriga eller ödelägga en nation gjordes det genom materiell ödeläggelse.

  Vad Reinfeldt, Löfven m.fl. åstadkommit är att odla HATET mot svenska folket.

  Ju fortare det går mot att den socialistiska varbölden brister ju bättre för folket. Läser på annan plats hur kommuner tvingas avskeda medarbetare som man belönat med utplundrade skattepengar, kanske ursprungligen fördrivna från landsbygden?

 • Ona Nie

  Ja det är han värd…

 • Dacke

  Milt uttryckt kan vi likna Reinfeldts timslånga framförande med; “En dåres försvarstal” (Strindberg) eller kanske ännu hellre; “idioten” (Dostojevskij)? Frågan är om Reinfeldt är medveten om tid och rum? Tror han lever i sin slutna värld och är oförmögen att ta in några impulser utifrån? En tragisk figur!

 • Maja Dacke

  “… men att bygga murar, sluta oss och måla ut vårt eget samhälle som det bästa här på jorden är inte vägen att gå”

  Det är ju precis det som Löfven et Co gör! Utan att älska landet.

 • HandsomeHank

  Vad har denna korrupta politiker att förmedla till åhörarna?

 • RL, Vallentuna

  Det är fruktansvärt provocerande att ens se F.R. Bara åsynen av honom är utmanande för ens själsliga hälsa.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Gå till arkivet

Send this to a friend