Skip to Content

Morgan Johansson (S), migrationsminister, borde svara på varför man låter en fattigpensionär betala tusentals kronor hos tandläkare, medan migranter får samma vård nästan gratis. Foto: Wikipedia / Frankie Fouganthin
OPINION: HENRIK PAETAU

Medmänsklighet och människokärlek – från ord till handling

PappersupplaganNya Tider v. 08

Publicerad: 24 februari, 2019, 12:56

  • Svenska

Läs även

En blick på min bokhylla fäste sig vid Bo Balderssons Statsrådet i tiden och jag mindes med förtjusning författarens dråpliga skildringar av ett fiktivt statsråds eskapader. Men, fortfarande håller George Gordon Noel Byrons (1788-1822) kända påstående streck: ”Verkligheter överträffar dikten”. Tänk vilket urval av huvudpersoner vår regering i dagens Sverige skulle erbjuda en författare av Bo Balderssons kaliber för liknande skildringar. Eftersom statsrådet i pseudonymens böcker var justitieminister, ska vi vända oss till Morgan Johansson med några angelägna frågor.

Hur mycket människokärlek och medmänsklighet för äldre landsmän har skrivits in i budgeten på utgiftssidan? Finns det överhuvudtaget någon kvot av medmänsklighet kvar för pensionärerna, eller bränner migrationsministern allt sitt krut på en ökad invandring? Då de omtalade volymerna inte ens kan uppskattas på ett tillförlitligt sätt, kan man befara att det mesta som avsätts för mottagande av invandrare kommer att hamna i samma bottenlösa säck eller slukhål som hittills.

Däremot kan man exakt räkna ut hur mycket medel det skulle gå åt, om man subventionerade exempelvis tandvård för pensionärer med anspråkslös pensionsinkomst. Den utgiftsposten skulle knappast uppgå till mer än en bråkdel av vad regeringen planlöst och obegränsat betalar ut i form av sociala stöd, hälsovård och subventionerad tandvård för en odefinierad volym invandrare och inte minst illegala migranter, utan krav på den minsta motprestation.

Grupp mot grupp

För att använda ett kvasipolitiskt fikonspråk: låt oss vara tydliga med att vi varken avser att tumma på principen om alla människors lika värde, eller att ställa grupp mot grupp. Faktum kvarstår dock att vi ännu inte lever i en ekonomi som omfattar hela EU och gudskelov inte heller i en global ekonomi som omfattar alla världsdelar. Det är fortfarande nationalstaternas ekonomier som tar eller låter bli att ”ta sitt ansvar”. Mot den bakgrunden ter det sig fullständigt irrationellt att svenska skattebetalare ska stå för allas lika värde i Rumänien och Bulgarien, Afghanistan, Mellanöstern och Afrika.

Jan Myrdal (född 1927) påminner oss om att ”Det är nödvändigt att hela tiden ändra sin uppfattning om verkligheten, eftersom verkligheten ständigt förändras...”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • busquador

    Denne Morgan tycks vara helt emotionsbefriad. Samma monotona emotionella frekvens alltigenom?

  • Sara Thorsson

    Usch, den där gubben verkar vara en väldigt otäck människa. Sossen.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend