Skip to Content

Skolexempel på misslyckad integration. I ett toalettutrymme på Wargentinskolan i Östersund våldtog Mohammed från Syrien en 13-årig flicka. Foto: Wikimedia
BROTT OCH STRAFF

Mohammed döms för att ha våldtagit 13-åring

En 13-årig flicka blev indragen på en skoltoalett och våldtagen, enligt domen från Östersunds tingsrätt. Gärningsmannen, en medborgare i Syrien, dömdes för brottet, men det uppstod frågetecken kring hans ålder. Eftersom han själv påstår att han var 17 år vid tillfället döms han enbart till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Nu höjs röster mot integrationsprojekt som syftar till att skapa kontaktytor mellan ”nyanlända” män och svenska flickor.

Publicerad: 21 februari, 2017, 15:17

 • Svenska

Läs även

Mohammed, medborgare i Syrien, dömdes den 2 februari för våldtäkt mot barn, samt sexuellt utnyttjande av barn. Straffet blev två månaders fängelse och skyddstillsyn, eftersom han bedömdes vara 17 år gammal vid gärningstillfället.

Våldtäkten begicks på den gymnasieskola där Mohammed är elev, medan hans 13-åriga offer var på besök på skolan för att träffa en kompis. Ur åklagarens gärningsbeskrivning:
”Mohammed [Efternamn] har den 21 december 2016 på Wargentinskolan i Östersund genomfört vaginalt och analt samlag med den då trettonåriga målsäganden samt fört in sina fingrar i hennes underliv. Han har tvingat målsäganden att tåla de sexuella handlingarna genom våld, vilket bestått i att han – trots att hon bett honom sluta – tryckt henne mot en vägg, mot hennes vilja dragit av hennes kläder, böjt henne framåt och hållit fast hennes höfter. Vidare har då den äldre och fysiskt starkare [Mohammed] dragit in målsäganden på en toalett till vilken han sedan låst dörren, utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation. [Mohammed] begick gärningen med uppsåt och hade i vart fall skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år.”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Måste komma ihåg att säga att jag er under 18 år om jag skulle komma i skada att dras inför domstol.

  Mina papper har ingen betydelse, det är vad jag säger som gäller

 • Göte

  Underligt system, när en del kan komma undan straff för att de påstår att de är någon annan eller att de är minderåriga. Borde hållas inlåsta tills det är fastställt vilka de är och vilken ålder de har. Vid tveksamhet, borde de dömas som vuxna, om de inte kan bevisa att de är minderåriga.

 • SvenneiLund

  Tingsrätten är beordrad att alltid lita på den ålder ”barnen” uppger, innebär att 30-åringar kan komma undan fängelsestraff genom att påstå att de är 17 år. Observera att detta inte gäller svenskar som även fortsättningsvis döms till långa fängelsestraff för motsvarande brott.
  Det fina med att söka asyl som ”barn” är att man inte tar fingeravtryck på dem, man kan alltså söka asyl som barn oavsett ålder, flera gånger går bra och på så vis öka sina chanser att få stanna. Att man slipper straff vid brott är inte dumt det heller.

  Som vanligt är det vi svenskar som drabbas i stället, en trend som börjar synas är de ofantligt långa straffen som de som hävdat nödvärn döms till.
  Han som försvarade en dam som blev attackerad av en galning med ett svärd fick flera år för att han slog en gång för mycket med sin domkraft, stackarn i Ödåkra som sköt bröderna som försökte ta sig in i hans bostad blev inte friad och nu senast han som stoppade en inbrottstjuv och blev slagen med en hjälm varpå han tog den ifrån honom och slog ner honom med densamma.
  Här snackar vi inte månader utan fängelsedomar på flera år, hur fan vet man hur mycket våld man får använda när man slåss för sitt liv???

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Gå till arkivet

Send this to a friend