Skip to Content

Skolexempel på misslyckad integration. I ett toalettutrymme på Wargentinskolan i Östersund våldtog Mohammed från Syrien en 13-årig flicka. Foto: Wikimedia
BROTT OCH STRAFF

Mohammed döms för att ha våldtagit 13-åring

En 13-årig flicka blev indragen på en skoltoalett och våldtagen, enligt domen från Östersunds tingsrätt. Gärningsmannen, en medborgare i Syrien, dömdes för brottet, men det uppstod frågetecken kring hans ålder. Eftersom han själv påstår att han var 17 år vid tillfället döms han enbart till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Nu höjs röster mot integrationsprojekt som syftar till att skapa kontaktytor mellan ”nyanlända” män och svenska flickor.

Publicerad: 21 februari, 2017, 15:17

 • Svenska

Läs även

Mohammed, medborgare i Syrien, dömdes den 2 februari för våldtäkt mot barn, samt sexuellt utnyttjande av barn. Straffet blev två månaders fängelse och skyddstillsyn, eftersom han bedömdes vara 17 år gammal vid gärningstillfället.

Våldtäkten begicks på den gymnasieskola där Mohammed är elev, medan hans 13-åriga offer var på besök på skolan för att träffa en kompis. Ur åklagarens gärningsbeskrivning:
”Mohammed [Efternamn] har den 21 december 2016 på Wargentinskolan i Östersund genomfört vaginalt och analt samlag med den då trettonåriga målsäganden samt fört in sina fingrar i hennes underliv. Han har tvingat målsäganden att tåla de sexuella handlingarna genom våld, vilket bestått i att han – trots att hon bett honom sluta – tryckt henne mot en vägg, mot hennes vilja dragit av hennes kläder, böjt henne framåt och hållit fast hennes höfter. Vidare har då den äldre och fysiskt starkare [Mohammed] dragit in målsäganden på en toalett till vilken han sedan låst dörren, utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation. [Mohammed] begick gärningen med uppsåt och hade i vart fall skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år.”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Måste komma ihåg att säga att jag er under 18 år om jag skulle komma i skada att dras inför domstol.

  Mina papper har ingen betydelse, det är vad jag säger som gäller

 • Göte

  Underligt system, när en del kan komma undan straff för att de påstår att de är någon annan eller att de är minderåriga. Borde hållas inlåsta tills det är fastställt vilka de är och vilken ålder de har. Vid tveksamhet, borde de dömas som vuxna, om de inte kan bevisa att de är minderåriga.

 • SvenneiLund

  Tingsrätten är beordrad att alltid lita på den ålder “barnen” uppger, innebär att 30-åringar kan komma undan fängelsestraff genom att påstå att de är 17 år. Observera att detta inte gäller svenskar som även fortsättningsvis döms till långa fängelsestraff för motsvarande brott.
  Det fina med att söka asyl som “barn” är att man inte tar fingeravtryck på dem, man kan alltså söka asyl som barn oavsett ålder, flera gånger går bra och på så vis öka sina chanser att få stanna. Att man slipper straff vid brott är inte dumt det heller.

  Som vanligt är det vi svenskar som drabbas i stället, en trend som börjar synas är de ofantligt långa straffen som de som hävdat nödvärn döms till.
  Han som försvarade en dam som blev attackerad av en galning med ett svärd fick flera år för att han slog en gång för mycket med sin domkraft, stackarn i Ödåkra som sköt bröderna som försökte ta sig in i hans bostad blev inte friad och nu senast han som stoppade en inbrottstjuv och blev slagen med en hjälm varpå han tog den ifrån honom och slog ner honom med densamma.
  Här snackar vi inte månader utan fängelsedomar på flera år, hur fan vet man hur mycket våld man får använda när man slåss för sitt liv???

Svensken som uppfann avanti-metoden

TEKNIKUppfinnaren Sten Engwall von Scheele från Sigtuna avled den 22 september i år. Han blev känd för att ha uppfunnit avanti-metoden som används till att borra värmebrunnar för bergvärme på ett mer effektivt sätt. Han är även mannen bakom Teeghusen och Ecogrund.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när vi ställer frågor till dem om detta.

Miljöpartisten Ndumbe utmålade riksdagsledamot som pedofil

BROTT OCH STRAFFMeToo-rörelsen skördar offer. Ndumbe Bah Öhman, 47, från Gambia pekade ut en riksdagsledamot som pedofil på sitt Instagramkonto. Hon har nu fällts för grovt förtal – övertrampet kostar Ndumbe nästan 100 000 kronor.

Polisens nya insikt: Bilder på gärningsmän gör att de kan identifieras av allmänheten

INRIKESUnder hösten har flera gärningsmän identifierats av allmänheten efter att polisen lagt ut efterlysningar på sin hemsida. Nu tänker polisen öka användningen av detta arbetssätt – något som allmänhet och alternativmedier krävt under en längre tid.

Gå till arkivet

Send this to a friend