Skip to Content

Nya tider har vid flera tillfällen tagit upp att tusentals gånger mer pengar satsas på en asylsökande i Sverige än en flykting i läger. Under juli publicerade Expressen en artikel från samma område Nya Tider besökt tidigare i år, där även de tog upp att flyktingarna efterfrågar mer hjälp i närområdet. Bilden är tagen i ett flyktingläger i Erbil i norra Irak. Foto: Nya Tider

Nya Tider på Expressen?

Hjälp på plats och flyktingar som kritiserar Sveriges migrationspolitik. Visst låter det som något som går att läsa om i alternativ media, men i detta fall är det Expressen som uttrycker sig förvånansvärt politiskt inkorrekt.

Publicerad: 11 augusti, 2016, 14:33

  • Svenska

Under mina två senaste resor till Kurdistan i norra Irak besökte jag flera flyktingläger och samtalade med soldater som kritiserade Europas migrationspolitik. Både hjälparbetare och flyktingar själva önskade att Europa ville satsa mer på hjälp i närområdet.

En jazidi-man sade att han aldrig skulle sätta sin familj på en smuggelbåt till Europa, av två anledningar. Dels tillhörde familjen en förföljd minoritet och han var rädd att fanatiska muslimer helt enkelt skulle sänka båten. Den andra anledningen var att han var rädd för vad våra ”öppna gränser” har medfört. Vi har helt enkelt släppt in de personer som förföljer dem i deras hemländer.

citat_350x183_tntn

Efterfrågar hjälp i närområdet. ”Vi har inte tillräckligt med platser i lägren, vi har inte tillräckligt med mat, vatten, hälsovård. Vi behöver mer hjälp här”, sade en irakisk flykting till Expressen.

En kort tid efter att jag kommit hem från Kirkuk, där jag besökte kurdiska militären Peshmerga och deras frivilliga under maj månad, hörde en soldat av sig till mig och lät meddela att Expressen var på väg ned, att även de ville göra ett reportage om de frivilliga och situationen i området.

I slutet av juli publicerade Expressen en artikel, där reportern hade besökt ett flyktingläger i Kurdistan. I den gick det att läsa att flyktingarna inte vill fly, att de vill ha hjälp i närområdet och att de inte har mycket till övers för Sveriges migrationspolitik då den knappast fixar några problem.

Den pressade situationen det senaste året har gett invandringskritiker rätt. Regeringen har i ett desperat försök att finansiera invandringsvågen tagit av ulandsbiståndet för att ha råd, något som kritiserats av flera bistånds­organisationer. Att tala om invandringens problem är inte längre tabu.  Vindarna vänder, och den politik som invandringskritiker förespråkat under alla år är inte bara accepterad i dag – den börjar även ses som den mest humana.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Varmlandstok

    Det är sant och visst,
    att det är den som är dummast
    som fattar sist.

Känd asylaktivist misstänks för människosmuggling

INRIKESAsylaktivisten Fatemeh Khavari, som blivit känd för att ha organiserat sittstrejker för att unga afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige, anklagas för att ha lånat ut sitt pass till en afghansk kvinna för att olagligt ta sig in i EU. Misstankarna presenteras i nättidnignen Kvartal, vars journalister fått tag i detaljer som visar att Khavaris version, att hennes pass blivit stulet, med stor sannolikhet är påhittad. Med anledning av Kvartals avslöjande har flera privatpersoner polisanmält den hyllade asylaktivisten för människosmuggling.

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

INRIKESPå flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Finns det ett liv efter Corona?

KRÖNIKAInget ont som inte har något gott med sig lyder ordspråket. Vad kan i bästa fall hända efter det att denna epidemi planat ut?

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Gå till arkivet

Send this to a friend