Rätt av Åkesson att nobba Nobelmiddagen

LEDARE.
Nobelstiftelsen ändrar sig och säger att Jimmie Åkesson är välkommen till årets Nobelmiddag – efter tolv år. Men Åkesson säger att han har viktigare saker att göra den dagen. Helt rätt! De gamla institutionerna har gjort sig själva irrelevanta genom att hålla fast vid en antidemokratisk politisk korrekthet.

I år, efter att ha nobbat Sverigedemokraterna som enda riksdagsparti sedan 2010, ändrar sig Nobelstiftelsen. Plötsligt kom man på att man ska verka för samförstånd och öppna samtal – även med människor som inte tycker som en själv.

Det är helt rätt av Åkesson att nobba Nobel. På Facebook har han skrivit att han är upptagen den dagen, och i en kommentar till TV4 förklarar han att han inte vill gå på en fest där han uppenbarligen inte är välkommen. Här hade han dock kunnat vara mer offensiv.

Det är nämligen uppenbart att Nobel­stiftelsens policyändring sker under galgen. Sverigedemokraterna har växt till Sverige tredje största, i opinionen ibland näst största parti. Överallt i Europa skördar invandringskritiker och antiglobalister framgångar. Det är uppenbart att Nobelstiftelsen ser en stor risk att bli akterseglade, men det är för sent. De har redan gjort sig för alltid irrelevanta. Stiftelsen har visat att den upphöjda retorik som de svänger sig med, där de påstår sig verka för ”öppenhet, utbyte och dialog”, bara är munväder. I själva verket har de aktivt deltagit i mobbingen av ett av Sveriges största partier, ett slag i ansiktet på var femte väljare. De har starkt bidragit till den polarisering som de utåt påstår sig vilja motverka.

Nobelstiftelsen har helt enkelt fullständigt tappat sin trovärdighet och det är rätt att vända dem ryggen. Inte för att man inte känner sig välkommen, utan för att de visat sig strunta i sina egna kärnprinciper till förmån för kortsiktig politisk korrekthet.

Nobelstiftelsens policy­ändring sker under galgen. Det är uppenbart att de ser risken att göra sig själva irrelevanta.

Polariseringen i samhället är helt och hållet etablissemangets verk. Det har inte bara råkat bli så, det har varit själva avsikten. ”Ingen plattform åt rasisterna – inga torgmöten, ingen parlamentarisk representation, inga interna möten”. Dessa ord har inte bara varit terrorsekten Antifas devis och taktik. Etablissemangets media och dess politiker har agerat på samma sätt. I decennier har de nekat Sverigevänner att hyra lokaler, polisen har upplöst eller saboterat offentliga sammankomster och demonstrationer, och när något parti mot all förmodan ändå lyckades ta sig in i någon beslutande församling, tog etablissemanget till öppen mobbing och osynliggörande. Liksom Antifa har man haft som taktik att ”inte tala med rasisterna”.

När busschauffören Jan Milld, läkaren Eva Bergqvist, u-landshjälparbetaren Ingrid Björkman med flera i början av 1990-talet försökte dra igång en diskussion om invandringspolitiken, möttes de av växelvis nedtystning och demonisering (se bland annat NyT v.5/2018). Expressen och Aftonbladet gick samman och spred en nidskrift från våldssekten Expo som utmålade dessa försök till öppen diskussion som högerextremism. Det var helt enkelt mer än uppenbart att etablissemanget inte var intresserat av någon fri debatt.

Nu har man mage att beskylla ”populister” för att polarisera samhället. Om man inte hade stängt dörren för en fri och saklig debatt hade Sverige inte haft denna polarisering, utan man hade kunnat tala om problemen och hitta lösningar.

Nya Tider har mötts av ett liknande motstånd. Det blev mycket tandagnisslan i politiskt korrekta led när vår tidning kvalificerade sig för presstöd, men eftersom lagen var tydlig gick presstödet inte att stoppa. Vi såg de intoleranta kraven på bojkott från kulturetablissemanget när Nya Tider med hot om stämning lyckades få ett bokbord på Bokmässan i Göteborg. Senare blev vi helt utestängda från Bokmässan så att Sveriges ”kulturelit” skulle slippa öppen debatt. Men då anordnade vi en egen bokmässa, där vi bjöd in oppositionella författare, journalister, konstnärer med flera – det som idag utvecklats till Nya bok- och mediemässan.

Vi ser också i andra länder att alternativa medier, frihetsrörelser och andra folkliga krafter skapar en egen infrastruktur. Vi bygger egna mediehus, förlag och andra verksamheter. Vi är inte intresserade längre av att medverka på etablissemangets plattformar. Vi vill inte in i deras ”finrum” – även om de nu börjat bjuda in oss. Det har faktiskt även blivit ganska meningslöst att ha någon debatt om invandringen numera. Efter alla dessa år måste man vara fullständig idiot för att fortfarande tro på att ett harmoniskt mångkulturellt samhälle skulle vara möjligt. De som stödjer det idag gör det för egen vinning, för att de politiskt korrekta fortfarande har den formella makten och kan ge olika fördelar.

Men situationen förändras, vilket Nobel­stiftelsens kovändning är ett bevis på. De inser att de är på väg att hamna på historiens skräphög och vill haka på där framtiden finns. Men nu är det vi som säger nej. Nobelstiftelsen har helt och hållet sällat sig till de antiintellektuella mobbarna, och de vill vi inte ha att göra med. Det finns ingen anledning att ge dem uppmärksamhet, ge dem en plattform eller ens tala med dem. De tillhör inte framtiden och det är rätt att nobba deras inbjudningar.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Nobelfesten fortsätter att porta Åkesson – möts av både jubel och kritik

Nobelfesten fortsätter att porta Åkesson – möts av både jubel och kritik

🟠 Nobelstiftelsen, som anordnar Nobelfesten i Stockholm den 10 december, har beslutat att Jimmie Åkesson ska vara portförbjuden även i år. Stiftelsen står därmed fast vid det beslut man fattade för 12 år sedan, då SD kom in i riksdagen. Beslutet rör upp känslor och många pekar på att det är odemokratiskt att stänga ute landets näst största parti och en del av regeringsunderlaget, samtidigt som diktaturstater välkomnas. Nya Tider kan även avslöja att det finns täta band mellan Nobelstiftelsen och World Economic Forum.

Stora migrationspolitiska förändringar

Stora migrationspolitiska förändringar

🟠 INRIKES Under en pressträff på Migrationsverkets förvar i Åstorp meddelas att regeringen och Sverigedemokraterna kommer verka för omfattande förändringar av den rådande migrationspolitiken, som både Jimmie Åkesson och Justitieminister Gunnar Strömmer menar är anledningen till det ohejdade grova våld som drabbar Sverige. Asylsökare ska inte längre kunna gömma sig i skuggsamhällen, kriminella ska utvisas – och militären ska kunna sättas in mot invandrargängen.

Läs även:

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

🟠 DEBATT. BRICS framställs som en motpol till G7 och förkämpe för den ”globala söderns” utvecklingsländer. Den sägs bygga en multipolär värld, som Ryssland och Kina förespråkar. Många jublar över utvecklingen, både oppositionen i Väst och fattiga i u-länder, men verkligheten är som så ofta en helt annan. Bakom kulisserna drar globalisterna i trådarna även här, och vi kan redan nu se vilken sida som kommer att gå vinnande ur den skapade kraftmätningen och vilken kontinent som kommer gå under i processen. Det menar veckans debattskribent Christer Ericsson, Nya Tiders utrikesredaktör.

”Vi förlorar inga liv i Ukraina”

🟠 LEDARE. Citatet kommer från Mitt Romney, republikansk senator och före detta presidentkandidat i Förenta staterna. Det är bara ett av alla bisarra uttalanden som avslöjar hur Väst ser på kriget, som redan skördat hundratusentals liv. Men det kan bli mycket värre, då Ryssland gjort klart att man denna gång inte kommer att backa och man avser att hindra Nato från att komma närmare, med kärnvapen om så krävs.

Blasfemilagarna återuppstår?

Blasfemilagarna återuppstår?

🟠 LEDARE. Hur man än vänder sig har man ändan bak, som det heter. Sverige, ett av de mest ateistiska länderna i världen, försöker nu navigera mellan liberal yttrandefrihet och intolerant islamism – en omöjlig kombination och ytterligare ett bevis på det mångkulturella samhällsexperimentets haveri.

Nyhetsdygnet

En förbannad fransman undersöker folkviljan

🟠 Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.

Barbie – Tråkigt och tillrättalagt när ikoniska dockan blir spelfilm

🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.

Siden och porträtt

🟠 Om Alexander Roslins konstnärskap. Den svenske 1700-talskonstnären Alexander Roslin är än idag känd och uppskattad för sin förmåga att fånga hur siden och sammet kan skimra och glänsa i ljus. Han valdes in i franska konstakademin och har målat flera berömda porträtt.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.