Skip to Content

Sverigedemokraterna håller Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Jimmie Åkesson fortsätter att leda partiet samtidigt som stora delar av partistyrelsen byts ut och ersätts med nya namn. Foto: Nya Tider.
INRIKES

SD stryker konservativa förslag – i hopp om att bilda konservativt block

PappersupplaganNya Tider v. 47

Det är ett parti med gott självförtroende som samlas för Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Efter riksdagsvalet 2018, som beskrivits som något av en besvikelse, har partiet återigen tagit fart i opinionen och ligger klart över 20 procent i de flesta mätningar. Genom att ta bort konservativa förslag vill partiet göra det lättare för KD och M att börja samarbeta med partiet.

Publicerad: 20 november, 2019, 12:37

 • Svenska

Läs även

Redan i partiledaren Jimmie Åkessons hälsning till ombuden i de handlingar som skickats ut är det tydligt att han och partiet vill signalera att det inte längre är något kontroversiellt eller konstigt att rösta på Sverigedemokraterna. Länge har människor sympatiserat med partiets politik eftersom den ger svar på stora samhällsproblem, men Åkesson betonar nu också att allt fler vågar stå för detta fullt ut.

”Den sociala stigmatiseringen minskar. Trösklarna hyvlas ned”, skriver Åkesson och höjer sedan tonläget så att även partiets kärntrupper känner igen sig i retoriken: Den ansvarslösa asylinvandringen har dränerat kommunernas ekonomi, politiskt korrekta partier har förbisett medborgarnas intressen, känslan av social gemenskap är sönderslagen, och det är SD som ska åtgärda det som ”vänsterliberalerna” har ställt till med.

Konservativt block med KD och M

Rent politiskt handlar det mest intressanta om att ta bort förslag som hamnat i negativt rampljus för partiet. Den tidigare SD-riksdagsmannen Erik Almqvist säger på nyhetssajten Exakt24 att det är en taktik partiet använder sig av som syftar till att lättare formera ett samarbete med Kristdemokraterna och Moderaterna, för att därigenom kunna genomföra partiets profilfråga: minskad invandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Futhark

  Minsket innvandring? Hvorfor ikke gjøre som AfS og gå inn for massiv repatriering? SD virker mer og mer som kontrollert opposisjon.

  • Knutkalas

   det är dom, men det gäller alla andra också

 • HandsomeHank

  SD har frivilligt sänkt garden vilket inte kommer sluta väl. Moderaterna kommer slå an en militant ton mot våldet och då står syltryggarna i SD och undrar vad som hänt.

 • ensomintevet

  Till SD, gå inte för långt bara exempelvis för nära gränsen för självutplåning.

  • Mappe

   Dem står redan på en tunn fiskelina som är uppspännd över en vulcan.

   • Ragnarrök

    Det största partiet just nu är….SD!…akta dig så du inte ramlar i själv…ops!Försent!

 • Knutkalas

  detta är tydligen en anpassning till 7-klövern det kommer aldrig att lyckas SD kommer alltid at vara persona non grata vilket kommer att visa sig 2022

 • Dacke

  Varför inte ta bort ”konservativt” ur partiprogrammet? På så sätt kan SD flyta omkring och som kameleonten byta färg när det anses nödvändigt? Det är snart bara omslaget kvar av SD:s ursprungliga partiprogram.
  Ge mig ett enda skäl till att rösta på SD framför M, eller KD?

  • Futhark

   AfS.

  • latmask

   Om SD ska flyta omkring och byta färg så blir det likvärdigt med L (Fp).

 • Snappherren

  SD verkar bli Afs’s bästa valarbetare.

  • BrunoKarluno

   Ja utan tvekan! När nu SD lämnar walk over på den National konservativa scenen öppnas givetvis dörrarna för AFS. För vad finns för alternativ för dem som ogillar SD.s vänsterglidning.
   Men givetvis vore det bästa för Sverige att sossemöglen för alltid förpassades till historiens skräphög efter valet 2022. Och där bildades en borgerlig regering med M,SD och KD. Trots SD.s Vänsterprassel är det trots allt det bästa alternativet. Kan sedan också AFS ta plats i riksdagen gör det inte saken sämre. SD behöver en blåslampa i ändan för att inte sluta som något nytt FP.

   • Snappherren

    Jag håller med dig, men SD behöver någon som håller dem i örat, typ Afs. SD har gjort många kappvändningar, inte minst SVT som hade blivit mycket bättre för folket om de fått bestämma över vad de vill se, på sin fritid.

  • Ragnarrök

   Absolut! Med SD usla politik så väljer folk att rösta på er och ni kommer få minst 1% 2022..

 • kirre

  SD kommer aldrig att få 51% av rösterna, då blir man tvugna att fila lite på partiprogrammet för att komma mer i fas med partier som kan tänka sig ett sammarbete med SD.

  Alliansen är stendöd och kommer inte att återuppstå. Finns en liten möjlighet här för en ny regering med SD+M+KD. Blir sen SD större än M+KD tillsammans kan det bli mycket intressant.

  • Pani70

   Så du vill att SD ska liberalisera sin politik och anpassa sig till sina politiska motståndare för att bli accepterade av dem. Det är helt fel väg att gå.

   AfS 2022

   • Ragnarrök

    Politik handlar bland annat om att kompromissa och anpassa sin politik till vad väljarna vill ha och komma till makten och samverka och genomföra delar av sin politik med andra partier och genomföra förändringar.
    AfS vill inget annat riksdagsparti ta i med tång ens..känns det igen?

    • Pani70

     SD blir mer och mer ett urvattnat parti. De är inte räddningen för Sverige och svenskarna.

     • Ragnarrök

      Pessimism leder ingenstans däremot optimism..din surpuppa.Och det avgrundsdjup du förmodligen representerar kommer bara få en chans att verkställa er politik den dagen då Jonas Gardell kommer ut som heterosexuell och hans bror som kvinna.
      Så långt är ni från makten…..

 • Mappe

  Trösklar hyvlas ner. Ja ni är precis lika dum i huvvet som resten av riksdagens mongon.

 • samuelafugglas

  Kan Åkesson verkligen undgå att gå bakom ryggen på sina väljare?
  Kristersson gör det ju gång på gång!

 • Pani70

  En bra video med Erik Almqvist från Exakt24.
  https://youtu.be/prC0pJBsYDk

 • Nikolaj

  Livet är alltid anpassning. Men inte till vem som helst eller vad som helst. I sin iver att bli salongsfähiga har man blivit som vem som helst. Den här Djurfarmen går igen jämt.

 • samuelafugglas

  Kan möjligen Sverige Demokraterna börja att agera för den enskilde medborgarens bättre rätt mot det socialistiska ”KOLLEKTIVET”?
  Det är den viktigaste uppgiften.
  Löfven/Lööf är ännu inte riktigt SD’s bästa dragplåster glöm inte det.

Elpriserna skenar – leveransproblem gör sommarelen lika dyr som under vintern

ANALYSElpriserna har rusat till för årstiden extrema nivåer, i huvudsak för elkunderna i mellersta och södra Sverige. I norra Sverige ligger elpriset på betydligt mera beskedliga nivåer. Skillnaden uppgår vissa dagar till flera hundra procent. Bakom situationen ligger en ogenomtänkt energipolitik i stort, där avvecklingen av kärnkraft är en huvudingrediens. Men också brister i utbyggnaden av kraftnätet, särskilt i södra Sverige, för att kunna omfördela el mellan olika delar av landet, spelar in.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Gå till arkivet

Send this to a friend