Skip to Content

Sverigedemokraterna håller Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Jimmie Åkesson fortsätter att leda partiet samtidigt som stora delar av partistyrelsen byts ut och ersätts med nya namn. Foto: Nya Tider.
INRIKES

SD stryker konservativa förslag – i hopp om att bilda konservativt block

PappersupplaganNya Tider v. 47

Det är ett parti med gott självförtroende som samlas för Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Efter riksdagsvalet 2018, som beskrivits som något av en besvikelse, har partiet återigen tagit fart i opinionen och ligger klart över 20 procent i de flesta mätningar. Genom att ta bort konservativa förslag vill partiet göra det lättare för KD och M att börja samarbeta med partiet.

Publicerad: 20 november, 2019, 12:37

 • Svenska

Läs även

Redan i partiledaren Jimmie Åkessons hälsning till ombuden i de handlingar som skickats ut är det tydligt att han och partiet vill signalera att det inte längre är något kontroversiellt eller konstigt att rösta på Sverigedemokraterna. Länge har människor sympatiserat med partiets politik eftersom den ger svar på stora samhällsproblem, men Åkesson betonar nu också att allt fler vågar stå för detta fullt ut.

”Den sociala stigmatiseringen minskar. Trösklarna hyvlas ned”, skriver Åkesson och höjer sedan tonläget så att även partiets kärntrupper känner igen sig i retoriken: Den ansvarslösa asylinvandringen har dränerat kommunernas ekonomi, politiskt korrekta partier har förbisett medborgarnas intressen, känslan av social gemenskap är sönderslagen, och det är SD som ska åtgärda det som ”vänsterliberalerna” har ställt till med.

Konservativt block med KD och M

Rent politiskt handlar det mest intressanta om att ta bort förslag som hamnat i negativt rampljus för partiet. Den tidigare SD-riksdagsmannen Erik Almqvist säger på nyhetssajten Exakt24 att det är en taktik partiet använder sig av som syftar till att lättare formera ett samarbete med Kristdemokraterna och Moderaterna, för att därigenom kunna genomföra partiets profilfråga: minskad invandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Futhark

  Minsket innvandring? Hvorfor ikke gjøre som AfS og gå inn for massiv repatriering? SD virker mer og mer som kontrollert opposisjon.

  • Knutkalas

   det är dom, men det gäller alla andra också

 • HandsomeHank

  SD har frivilligt sänkt garden vilket inte kommer sluta väl. Moderaterna kommer slå an en militant ton mot våldet och då står syltryggarna i SD och undrar vad som hänt.

 • ensomintevet

  Till SD, gå inte för långt bara exempelvis för nära gränsen för självutplåning.

  • Mappe

   Dem står redan på en tunn fiskelina som är uppspännd över en vulcan.

   • Ragnarrök

    Det största partiet just nu är….SD!…akta dig så du inte ramlar i själv…ops!Försent!

 • Knutkalas

  detta är tydligen en anpassning till 7-klövern det kommer aldrig att lyckas SD kommer alltid at vara persona non grata vilket kommer att visa sig 2022

 • Dacke

  Varför inte ta bort “konservativt” ur partiprogrammet? På så sätt kan SD flyta omkring och som kameleonten byta färg när det anses nödvändigt? Det är snart bara omslaget kvar av SD:s ursprungliga partiprogram.
  Ge mig ett enda skäl till att rösta på SD framför M, eller KD?

  • Futhark

   AfS.

  • latmask

   Om SD ska flyta omkring och byta färg så blir det likvärdigt med L (Fp).

 • Snappherren

  SD verkar bli Afs’s bästa valarbetare.

  • BrunoKarluno

   Ja utan tvekan! När nu SD lämnar walk over på den National konservativa scenen öppnas givetvis dörrarna för AFS. För vad finns för alternativ för dem som ogillar SD.s vänsterglidning.
   Men givetvis vore det bästa för Sverige att sossemöglen för alltid förpassades till historiens skräphög efter valet 2022. Och där bildades en borgerlig regering med M,SD och KD. Trots SD.s Vänsterprassel är det trots allt det bästa alternativet. Kan sedan också AFS ta plats i riksdagen gör det inte saken sämre. SD behöver en blåslampa i ändan för att inte sluta som något nytt FP.

   • Snappherren

    Jag håller med dig, men SD behöver någon som håller dem i örat, typ Afs. SD har gjort många kappvändningar, inte minst SVT som hade blivit mycket bättre för folket om de fått bestämma över vad de vill se, på sin fritid.

  • Ragnarrök

   Absolut! Med SD usla politik så väljer folk att rösta på er och ni kommer få minst 1% 2022..

 • kirre

  SD kommer aldrig att få 51% av rösterna, då blir man tvugna att fila lite på partiprogrammet för att komma mer i fas med partier som kan tänka sig ett sammarbete med SD.

  Alliansen är stendöd och kommer inte att återuppstå. Finns en liten möjlighet här för en ny regering med SD+M+KD. Blir sen SD större än M+KD tillsammans kan det bli mycket intressant.

  • Pani70

   Så du vill att SD ska liberalisera sin politik och anpassa sig till sina politiska motståndare för att bli accepterade av dem. Det är helt fel väg att gå.

   AfS 2022

   • Ragnarrök

    Politik handlar bland annat om att kompromissa och anpassa sin politik till vad väljarna vill ha och komma till makten och samverka och genomföra delar av sin politik med andra partier och genomföra förändringar.
    AfS vill inget annat riksdagsparti ta i med tång ens..känns det igen?

    • Pani70

     SD blir mer och mer ett urvattnat parti. De är inte räddningen för Sverige och svenskarna.

     • Ragnarrök

      Pessimism leder ingenstans däremot optimism..din surpuppa.Och det avgrundsdjup du förmodligen representerar kommer bara få en chans att verkställa er politik den dagen då Jonas Gardell kommer ut som heterosexuell och hans bror som kvinna.
      Så långt är ni från makten…..

 • Mappe

  Trösklar hyvlas ner. Ja ni är precis lika dum i huvvet som resten av riksdagens mongon.

 • samuelafugglas

  Kan Åkesson verkligen undgå att gå bakom ryggen på sina väljare?
  Kristersson gör det ju gång på gång!

 • Pani70

  En bra video med Erik Almqvist från Exakt24.
  https://youtu.be/prC0pJBsYDk

 • Nikolaj

  Livet är alltid anpassning. Men inte till vem som helst eller vad som helst. I sin iver att bli salongsfähiga har man blivit som vem som helst. Den här Djurfarmen går igen jämt.

 • samuelafugglas

  Kan möjligen Sverige Demokraterna börja att agera för den enskilde medborgarens bättre rätt mot det socialistiska ”KOLLEKTIVET”?
  Det är den viktigaste uppgiften.
  Löfven/Lööf är ännu inte riktigt SD’s bästa dragplåster glöm inte det.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend