Skip to Content

karl hedin är en av Sveriges största skogsägare. Han är övertygad om att gripandet och åtalet i själva verket beror på att han engagerat sig i frågor kring jakt och äganderätt till skogen, framgångsrikt hjälpt jägare och skogsägare mot myndigheterna, samt skrivit flera debattböcker i ämnet. ”Det här är inte ett juridiskt mål, det är politiskt. Syftet är att tysta mig”, säger han till Nya Tider. Foto: Privat
INRIKES

Skogsägaren Karl Hedin åtalas för grovt jaktbrott

PappersupplaganNya Tider v. 51-53

Efter en segdragen utredning med många märkliga turer har skogsägaren Karl Hedin åtalats för jaktbrott. När han greps i sitt hem av Nationella insatsstyrkan och sattes i häkte blev det medialt uppmärksammat, inte minst eftersom Hedin varit mycket engagerad i frågor som berör ägande, varg och jakt. Han misstänktes ursprungligen för att ha dödat en varg, trots att en sådan inte påträffats, och målet bygger enligt försvararen helt på indicier. Dessutom visade sig Polisen ha manipulerat en utskrift från telefonavlyssning till Hedins nackdel.

Publicerad: 15 december, 2020, 16:52

  • Svenska

Läs även

Den 25 september, efter två års utredande, valde kammaråklagare Lars Magnusson att slutligen väcka åtal mot skogsägaren Karl Hedin, som under tiden bland annat varit utan sina jaktvapen. Den utdragna och märkliga historien inleddes i oktober 2018 i Surahammars kommun. Karl Hedin ska den dagen, enligt egen utsago, ha varit ute för att kontrollera huruvida det fanns varg i trakten, och om det var säkert att släppa ut hundar vid en älgjakt följande dag.

Hedins mobiltelefon var avlyssnad av polis, och ett skämt om varg i ett samtal den 26 oktober gjorde att polis ryckte ut till de aktuella jaktmarkerna. Ingen skjuten varg hittades, men den 30 oktober stormades Hedins hem av Nationella insatsstyrkan och Hedin kördes till häktet i Stockholm där han kom att förbli i en dryg månad. Till Nya Tider säger Hedin om åtalet:

– Jag är förvånad att de åtalar över huvud taget. De kan inte uppvisa något uns av bevis, det är ju svårt att bevisa något som jag inte har gjort.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”En våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk”

KULTURSVT:s planer på att göra en historierevisionistisk rekonstruktion av Astrid Lindgrens klassiska filmserie ”Vi på Saltkråkan” har väckt stor ilska hos svenska folket. Det framgår nu även att den folkkära filmen inte bara ska placeras i modern miljö, utan också byta ut svenska karaktärer mot invandrare. Den kände skådespelaren Ulf Brunnberg är kritisk till planerna och säger till Nya Tider att nyinspelningen är en våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk.

HD stoppar långtgående försök att angripa nationalisters demonstrationsrätt

INRIKESHögsta domstolen har nu fattat beslut att inte pröva den friande domen mot Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och organisationens symbol, tyrrunan, efter att riksåklagaren försökt driva ett åtal om hets mot folkgrupp mot 16 deltagare i en NMR-demonstration i Göteborg 2017. Det innebär att det fortfarande är lagligt att demonstrera även när politiskt korrekta drar paralleller till ”30-talet” om demonstrationsdeltagarna bär fanor med runor, har snarlik klädsel, eller till och med råkar gå i takt.

NMR övar målskytte mot Jimmie Åkesson

INRIKESPå en bild som den vänsterextrema organisationen Expo kommit över syns måltavlor i form av bilder på politiker som användes vid luftvapenskytte på en tillställning som Näste 3, NMR:s avdelning i Skåne och Blekinge, anordnade. En av bilderna föreställer Jimmie Åkesson.

Skolinspektionen stänger islamistiska skolor

INRIKESSkolinspektionen återkallar Al-Azharstiftelsens tillstånd att bedriva skolverksamhet i Örebro. Det innebär att Al-Azharskolan i Vivalla och Al-Azharskolan i Mellringe kommer att stängas från och med 15 juli. Anledningen till återkallandet är kopplingar till våldsbejakande islamism. Beslutet kommer efter att Säpo larmat om missförhållandena.

Liten hund plågades svårt i flera år – fick avlivas av veterinär

INRIKESEtt fall av grovt djurplågeri har lett till att en 80-årig man nu står åtalad vid Malmö tingsrätt. Mannen hade enligt åtalet tvingat en hund som var sjuk, blind och döv att bo i en liten förvaringslåda i plast under vidriga förhållanden. En veterinär beslutade att avliva hunden omedelbart för att den skulle slippa lida mer. ”Det var ett utav de värsta fall jag någonsin har sett vad gäller djurplågeri och vanvård”, sade veterinären i polisförhör.

Radikalfeministisk mediakändis gör avbön och ångrar manshatande drev på nätet

INRIKESMediaprofilen Cissi Wallin, som ofta gjort sig känd för upptrissade hatdrev mot män, väljer nu att krypa till korset i en avbönskrönika i Expressen den 1 juni. Reaktionerna på hennes ”avbön” har dock inte varit odelat positiva, särskilt att hon inte har bett någon om ursäkt för den skada hennes olika hatdrev orsakat enskilda människor.

Framgångar för SD i Skånes regionstyrelse

INRIKESVid sitt sammanträde den 3 juni fattade regionstyrelsen i Skåne beslut om att bifalla två initiativärenden från Sverigedemokraterna, där de fick igenom att regionstyrelsen ska skicka två skarpa brev till regeringen. Det ena handlar om att man från Skånes sida vill se en omstart av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, samt att Bromma flygplats inte läggs ner. SD:s gruppledare och regionråd Niclas Nilsson säger i en kommentar till Nya Tider att framgången var symboliskt viktig som politisk isbrytare.

Stödet för EU fortsätter att sjunka – SCB: ”Säkerställd minskning”

INRIKESStatistiska centralbyrån presenterade under tisdagen den 8 juni den stora EU-sympatiundersökningen, som kommer ut två gånger per år. Anhängarna till unionen minskar för fjärde mätningen i rad, och är nu nere på 56,4 procent.

Gå till arkivet

Send this to a friend