Specialnummer mot JP:s propaganda

Veckans utgåva av Nya Tider är ett temanummer som vi sammanställt med anledning av att Jönköpings-Posten (JP) nyligen gjort ett utskick riktat till barn i mellanstadiet kallat JP Barn: “Extra tidning för barn om flyktingkrisen”. Det rör sig om ren propaganda, där JP försöker lura barnen med billiga trick och en skev verklighetsbeskrivning om migrationskrisen, hur den påverkar Sverige och dess orsaker.

Under lång tid har de stora mediehusen i Sverige drivit en medveten och uttalad agenda, där de inte ens dragit sig för regelrätta lögner för att dupera en motsträvig befolkning. När JP nu på ett skamlöst sätt försöker vilseföra skolbarn – försvarslösa och oerfarna barn som luras att underskatta de allt större farorna i samhället – ansåg vi måttet vara rågat.

Vi vänder oss dock inte till barnen i första hand, detta utskick är adresserat till deras föräldrar, som vi litar på har omdömet och ambitionen att förmedla kunskaper och lärdomar till barnen, så att de rustas för den bistra och hårda verklighet politikerna har försatt befolkningen i.

JP:s agendaskrift vimlar av sakfel och rena lögner. Texten, som alltså handlar om migrationskrisen, uppger helt fel siffror om invandringen – i den mån de alls anges. Enligt JP har 351 asylsökande kommit till Jönköpings kommun i år, men när vi kontrollerar siffran hos kommunen får vi svar att det är mer än det femdubbla, 1 980 personer. På ett fult sätt jämför JP dessutom detta med hela Jönköpings befolkning på 132 140 personer, för att få det att låta som lite. Man säger inget om att 149 028 personer hittills i år sökt asyl i Sverige – ett helt Jönköping på bara ett år. Observera dessutom att siffran bara anger asylansökningar, hur många som kommit utan att söka asyl vet man inte.

Sakfel finns även i JP:s redogörelse för kriget i Syrien, vilket vi reder ut i detta nummer. Det värsta är dock inte alla faktafel – sådant är vanligt i den allt mer förslappade systempressen i dag – det är i stället själva andemeningen. Bland annat får inte barnen reda på att Islamiska staten är terrorister som skär huvudet av folk, terrorarmén beskrivs i stället med orden “vill skapa ett eget land”. När vi ringer upp JP kan man på tidningen inte svara på om alla medarbetare tar avstånd från Islamiska staten. Man säger i stället om terroristerna att det finns “femtioelva åsikter om vad som är gott och ont”.

Denna skönmålning av terroristerna kryddar man med gulliga berättelser om hur barnen bakar kakor för att samla pengar till ännu mer invandring till Sverige.

Till skillnad från etablissemangets media, som ser ned på sina läsare, är vi ytterst noga med fakta. Där andra tidningar bara skriver av varandra går vi till botten och kontrollerar ursprungskällorna. På så sätt har vi kunnat avslöja ett antal rena påhitt och vandringssägner som systemmedia prytt sina löpsedlar med.

I detta nummer bemöter vi JP och de andra politiskt korrekta medierna. Vi går igenom de vanligaste tricken de använder och pekar på de direkta lögnerna, en efter en. Det innebär ett avsteg från vår vanliga utgivning, där vi annars fokuserar på nyheter över ett brett ämnesspektrum. Även om migrantsituationen i högsta grad är aktuell och på allas läppar i dag, tar vi i vår sammanställning även upp en del historiska exempel för att sätta nyheterna i sitt perspektiv.

En sak vi tar upp är det faktum att den invandringsvåg som nu sköljer över Sverige nästan uteslutande består av muslimska män i vapenför ålder. Var är kvinnorna och barnen? Männen är fanflyktingar som är att likna vid besättningsmän som själva hoppar i livbåtarna och lämnar barn och kvinnor på det sjunkande skeppet. I ett försök att rädda ynkryggarnas heder har vänstermedia lanserat den urskuldande förklaringen om att männen bara åkt före för att få medborgarskap. Så snart det är ordnat ska kvinnor och barn följa efter genom anhöriginvandring, förklarar bland annat Aftonbladet.

Stämmer denna förklaring innebär det exempelvis att Sverige inte alls tar emot tvåhundra tusen på ett år, vilket är Migrationsverkets prognos för 2015. Det verkliga antalet efter anhörighetsinvandring landar då istället på runt en miljon när också fruar, barn, systrar och föräldrar har laglig rätt till familjeåterföring i Sverige.

Svårt att säga vilken av förklaringarna som är mer skrämmande.

Vad har JP Barn att säga om detta? Jo, man berättar att svenskar minsann också utvandrade en gång i tiden, till Amerika.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

🟠 DEBATT. BRICS framställs som en motpol till G7 och förkämpe för den ”globala söderns” utvecklingsländer. Den sägs bygga en multipolär värld, som Ryssland och Kina förespråkar. Många jublar över utvecklingen, både oppositionen i Väst och fattiga i u-länder, men verkligheten är som så ofta en helt annan. Bakom kulisserna drar globalisterna i trådarna även här, och vi kan redan nu se vilken sida som kommer att gå vinnande ur den skapade kraftmätningen och vilken kontinent som kommer gå under i processen. Det menar veckans debattskribent Christer Ericsson, Nya Tiders utrikesredaktör.

”Vi förlorar inga liv i Ukraina”

🟠 LEDARE. Citatet kommer från Mitt Romney, republikansk senator och före detta presidentkandidat i Förenta staterna. Det är bara ett av alla bisarra uttalanden som avslöjar hur Väst ser på kriget, som redan skördat hundratusentals liv. Men det kan bli mycket värre, då Ryssland gjort klart att man denna gång inte kommer att backa och man avser att hindra Nato från att komma närmare, med kärnvapen om så krävs.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

En förbannad fransman undersöker folkviljan

🟠 Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.

Barbie – Tråkigt och tillrättalagt när ikoniska dockan blir spelfilm

🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.

Siden och porträtt

🟠 Om Alexander Roslins konstnärskap. Den svenske 1700-talskonstnären Alexander Roslin är än idag känd och uppskattad för sin förmåga att fånga hur siden och sammet kan skimra och glänsa i ljus. Han valdes in i franska konstakademin och har målat flera berömda porträtt.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.