Specialnummer mot JP:s propaganda

Veckans utgåva av Nya Tider är ett temanummer som vi sammanställt med anledning av att Jönköpings-Posten (JP) nyligen gjort ett utskick riktat till barn i mellanstadiet kallat JP Barn: “Extra tidning för barn om flyktingkrisen”. Det rör sig om ren propaganda, där JP försöker lura barnen med billiga trick och en skev verklighetsbeskrivning om migrationskrisen, hur den påverkar Sverige och dess orsaker.

Under lång tid har de stora mediehusen i Sverige drivit en medveten och uttalad agenda, där de inte ens dragit sig för regelrätta lögner för att dupera en motsträvig befolkning. När JP nu på ett skamlöst sätt försöker vilseföra skolbarn – försvarslösa och oerfarna barn som luras att underskatta de allt större farorna i samhället – ansåg vi måttet vara rågat.

Vi vänder oss dock inte till barnen i första hand, detta utskick är adresserat till deras föräldrar, som vi litar på har omdömet och ambitionen att förmedla kunskaper och lärdomar till barnen, så att de rustas för den bistra och hårda verklighet politikerna har försatt befolkningen i.

JP:s agendaskrift vimlar av sakfel och rena lögner. Texten, som alltså handlar om migrationskrisen, uppger helt fel siffror om invandringen – i den mån de alls anges. Enligt JP har 351 asylsökande kommit till Jönköpings kommun i år, men när vi kontrollerar siffran hos kommunen får vi svar att det är mer än det femdubbla, 1 980 personer. På ett fult sätt jämför JP dessutom detta med hela Jönköpings befolkning på 132 140 personer, för att få det att låta som lite. Man säger inget om att 149 028 personer hittills i år sökt asyl i Sverige – ett helt Jönköping på bara ett år. Observera dessutom att siffran bara anger asylansökningar, hur många som kommit utan att söka asyl vet man inte.

Sakfel finns även i JP:s redogörelse för kriget i Syrien, vilket vi reder ut i detta nummer. Det värsta är dock inte alla faktafel – sådant är vanligt i den allt mer förslappade systempressen i dag – det är i stället själva andemeningen. Bland annat får inte barnen reda på att Islamiska staten är terrorister som skär huvudet av folk, terrorarmén beskrivs i stället med orden “vill skapa ett eget land”. När vi ringer upp JP kan man på tidningen inte svara på om alla medarbetare tar avstånd från Islamiska staten. Man säger i stället om terroristerna att det finns “femtioelva åsikter om vad som är gott och ont”.

Denna skönmålning av terroristerna kryddar man med gulliga berättelser om hur barnen bakar kakor för att samla pengar till ännu mer invandring till Sverige.

Till skillnad från etablissemangets media, som ser ned på sina läsare, är vi ytterst noga med fakta. Där andra tidningar bara skriver av varandra går vi till botten och kontrollerar ursprungskällorna. På så sätt har vi kunnat avslöja ett antal rena påhitt och vandringssägner som systemmedia prytt sina löpsedlar med.

I detta nummer bemöter vi JP och de andra politiskt korrekta medierna. Vi går igenom de vanligaste tricken de använder och pekar på de direkta lögnerna, en efter en. Det innebär ett avsteg från vår vanliga utgivning, där vi annars fokuserar på nyheter över ett brett ämnesspektrum. Även om migrantsituationen i högsta grad är aktuell och på allas läppar i dag, tar vi i vår sammanställning även upp en del historiska exempel för att sätta nyheterna i sitt perspektiv.

En sak vi tar upp är det faktum att den invandringsvåg som nu sköljer över Sverige nästan uteslutande består av muslimska män i vapenför ålder. Var är kvinnorna och barnen? Männen är fanflyktingar som är att likna vid besättningsmän som själva hoppar i livbåtarna och lämnar barn och kvinnor på det sjunkande skeppet. I ett försök att rädda ynkryggarnas heder har vänstermedia lanserat den urskuldande förklaringen om att männen bara åkt före för att få medborgarskap. Så snart det är ordnat ska kvinnor och barn följa efter genom anhöriginvandring, förklarar bland annat Aftonbladet.

Stämmer denna förklaring innebär det exempelvis att Sverige inte alls tar emot tvåhundra tusen på ett år, vilket är Migrationsverkets prognos för 2015. Det verkliga antalet efter anhörighetsinvandring landar då istället på runt en miljon när också fruar, barn, systrar och föräldrar har laglig rätt till familjeåterföring i Sverige.

Svårt att säga vilken av förklaringarna som är mer skrämmande.

Vad har JP Barn att säga om detta? Jo, man berättar att svenskar minsann också utvandrade en gång i tiden, till Amerika.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den mångtydiga huvudbonaden

🟠 HISTORIA Hatten har länge varit en del av klädedräktens långa historia. Den har använts för att skydda huvudet mot regn, kyla, vind och stark sol, men det har inte alltid varit dess enda funktion. Den har även fungerat som statusmarkör samt som ett sätt att uttrycka en viss ståndpunkt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.