Specialnummer mot JP:s propaganda

Veckans utgåva av Nya Tider är ett temanummer som vi sammanställt med anledning av att Jönköpings-Posten (JP) nyligen gjort ett utskick riktat till barn i mellanstadiet kallat JP Barn: “Extra tidning för barn om flyktingkrisen”. Det rör sig om ren propaganda, där JP försöker lura barnen med billiga trick och en skev verklighetsbeskrivning om migrationskrisen, hur den påverkar Sverige och dess orsaker.

Under lång tid har de stora mediehusen i Sverige drivit en medveten och uttalad agenda, där de inte ens dragit sig för regelrätta lögner för att dupera en motsträvig befolkning. När JP nu på ett skamlöst sätt försöker vilseföra skolbarn – försvarslösa och oerfarna barn som luras att underskatta de allt större farorna i samhället – ansåg vi måttet vara rågat.

Vi vänder oss dock inte till barnen i första hand, detta utskick är adresserat till deras föräldrar, som vi litar på har omdömet och ambitionen att förmedla kunskaper och lärdomar till barnen, så att de rustas för den bistra och hårda verklighet politikerna har försatt befolkningen i.

JP:s agendaskrift vimlar av sakfel och rena lögner. Texten, som alltså handlar om migrationskrisen, uppger helt fel siffror om invandringen – i den mån de alls anges. Enligt JP har 351 asylsökande kommit till Jönköpings kommun i år, men när vi kontrollerar siffran hos kommunen får vi svar att det är mer än det femdubbla, 1 980 personer. På ett fult sätt jämför JP dessutom detta med hela Jönköpings befolkning på 132 140 personer, för att få det att låta som lite. Man säger inget om att 149 028 personer hittills i år sökt asyl i Sverige – ett helt Jönköping på bara ett år. Observera dessutom att siffran bara anger asylansökningar, hur många som kommit utan att söka asyl vet man inte.

Sakfel finns även i JP:s redogörelse för kriget i Syrien, vilket vi reder ut i detta nummer. Det värsta är dock inte alla faktafel – sådant är vanligt i den allt mer förslappade systempressen i dag – det är i stället själva andemeningen. Bland annat får inte barnen reda på att Islamiska staten är terrorister som skär huvudet av folk, terrorarmén beskrivs i stället med orden “vill skapa ett eget land”. När vi ringer upp JP kan man på tidningen inte svara på om alla medarbetare tar avstånd från Islamiska staten. Man säger i stället om terroristerna att det finns “femtioelva åsikter om vad som är gott och ont”.

Denna skönmålning av terroristerna kryddar man med gulliga berättelser om hur barnen bakar kakor för att samla pengar till ännu mer invandring till Sverige.

Till skillnad från etablissemangets media, som ser ned på sina läsare, är vi ytterst noga med fakta. Där andra tidningar bara skriver av varandra går vi till botten och kontrollerar ursprungskällorna. På så sätt har vi kunnat avslöja ett antal rena påhitt och vandringssägner som systemmedia prytt sina löpsedlar med.

I detta nummer bemöter vi JP och de andra politiskt korrekta medierna. Vi går igenom de vanligaste tricken de använder och pekar på de direkta lögnerna, en efter en. Det innebär ett avsteg från vår vanliga utgivning, där vi annars fokuserar på nyheter över ett brett ämnesspektrum. Även om migrantsituationen i högsta grad är aktuell och på allas läppar i dag, tar vi i vår sammanställning även upp en del historiska exempel för att sätta nyheterna i sitt perspektiv.

En sak vi tar upp är det faktum att den invandringsvåg som nu sköljer över Sverige nästan uteslutande består av muslimska män i vapenför ålder. Var är kvinnorna och barnen? Männen är fanflyktingar som är att likna vid besättningsmän som själva hoppar i livbåtarna och lämnar barn och kvinnor på det sjunkande skeppet. I ett försök att rädda ynkryggarnas heder har vänstermedia lanserat den urskuldande förklaringen om att männen bara åkt före för att få medborgarskap. Så snart det är ordnat ska kvinnor och barn följa efter genom anhöriginvandring, förklarar bland annat Aftonbladet.

Stämmer denna förklaring innebär det exempelvis att Sverige inte alls tar emot tvåhundra tusen på ett år, vilket är Migrationsverkets prognos för 2015. Det verkliga antalet efter anhörighetsinvandring landar då istället på runt en miljon när också fruar, barn, systrar och föräldrar har laglig rätt till familjeåterföring i Sverige.

Svårt att säga vilken av förklaringarna som är mer skrämmande.

Vad har JP Barn att säga om detta? Jo, man berättar att svenskar minsann också utvandrade en gång i tiden, till Amerika.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Läs även:

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

🟠 Länsstyrelserna tvingas att ”strunta i sedvanliga hänsyn” till andra samhällsintressen. EU anser att Sverige inte har tagit sitt ansvar för att uppfylla fågeldirektivets krav på att skydda tillräckligt stora områden av fågelrika kuststräckor genom införande av så kal­la­de Natura 2000-områden. Ett Natura 2000-område är inte okontroversiellt, då det riskerar att lägga en våt filt över många mänskliga aktiviteter och kan stoppa viktiga exploateringar.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.