Skip to Content

Stefan Löfven majtalar. Foto: Stillbild Youtube
KRÖNIKA

”Stefan Löfven är verbalt handikappad”

Digital utgåva

Det påstår Lena Mellin i Aftonbladet. Hon tycker att det är bra att Sveriges statsminister har satts i garderoben. Men det finns ju ett svenskt ordspråk som säger ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”. Om Mellin menar att Löfven inte är kapabel att klara intervjuer utan att leverera språkliga och logiska grodor, så är det bra om han bara släpps ur garderoben för att läsa upp färdigskrivna tal, då kan ju även hennes omdöme ifrågasättas. Hon må försvara Socialdemokraterna, men någon måtta får det vara innan vi alla här i Sverige kollektivt blir vad som förr kallades fem-femmor.

Publicerad: 13 maj, 2020, 18:51

 • Svenska

Läs även

Internationella kommentarer tyder på att man numera betraktar Sverige som en bananrepublik med svår hybris och ambitioner att leda resten av världen från sin lilla ankdamm. Där har man ju en feministisk regering med ”det smartaste bästa tjejgänget” som leder folket att huvudstupa dyka ner i denna beredskapsdränerade damm. Dessa politikerbroilers som tror sig ha krafter som Pippi Långstrump och liksom hon en kista med guldpengar att evigt ösa ur. Även om de nu har tagit avstånd från sin barndoms hjältinna eftersom hon kallat sin pappa för negerkung. Lite ologiskt eftersom det måste betyda att hon är invandrare och borde omfattas av dessa tjejers generösa välvilja mot ensamkommande flyktingbarn. De är ju å andra sidan oftast unga män och borde i logikens namn utsättas för samma feministiska manshat som svenska, medelålders vita våldtäktsmän som enligt säker källa uppför sig lika illa som talibaner. Men kvinnans list överträffar ju mannens förstånd.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  Löfven är inte bara verbalt handikappad utan också mentalt handikappad! Löfven saknar helt förmåga till att se orsakssamband, förutom de andra brister han har, som avsaknad av empati, drag av psykopati (som han delar med de flesta politiker) dvs skyller alla sina misstag på andra etc! Listan på bristerna kan göras lång och det är väl därför han gjort sig osynlig!

  • ensomintevet

   Med den brist på utbildningsbakgrund Löfven har så går det inte att ställa krav på att han ska kunna förstå komplexa skeenden och han måste nog vara den mest bortkomna gästen på ex. vis Nobelmiddagen.
   Han skulle aldrig i et normalt land kunna ha fåt någon som helst ministerpost, liksom många andra.

 • Kentaru

  Globalisterna har insett att de inte vinner striden mot nationalister, så då börjar de i stället att stödja nationalister.

  Inga vänsterblivna har förstått att globalisterna har utnyttjat dem, har tjänat enorm mycket pengar på att manipulera dem. Men, globalisterna måste ha nationalisterna med sig för att kunna genomföra sin globalistiska agenda.

  Ett sätt ni kan se detta på är när skribenter och andra börjar omdefiniera nationalism eller skapa varianter av den. Ett sådant exempel kan vara om ordet nynationalism dyker upp eller liberalnationalism eller något liknande. Detta är till för att luckra upp nationalism. Attackera genast sådana skribenter.

  • Dacke

   Alla med några år på ryggen går knappast på olika ”variationer” av nationalism och förstår vilka som vill slå blå dunster i ögonen på folk. Däremot kanske det förvrider huvudet på unga och lättpåverkade? Antar att samma rådgivare som sagt till Stefan, att han måste omge sig med svenska flaggor, kommer att lägga orden ”nynationalism” och ”liberanationalism” i Stefan Löfvens mun?

 • Swatch

  Sverige, vårt liv i landet definieras av politiker som VI har valt.
  Som VI stödjer fortfarande – se bara hur sossarna åker som en raket.
  Vi bejakar bedragare, som Greta, Tegnell, mfl, vi vill bli lurade, dödade, bedragna.
  Det är VI folket som ville ha det så – av den enkla anledningen att vi är kollektivt dumma.
  Att vi har en betonghäck till statsminister på grund av avsaknaden av någon bättre är folkets fel.
  Vi lät sossarna stjäla det senaste valet, vi låter obildade amatörer styra och ställa, vi låter till och med en damtidnings journalist köra landet rakt in avgrunden.
  Må vara Löfven handikappad på många olika sätt, men folket är inte mycket bättre honom i begåvning..
  Så det är fullständigt rätt: vi har statsminister, politiker som vi förtjänar.
  Om Sverige har bidragit med något till världen är det då att vi gav världen en gott skratt.
  Tänk, under några korta decennier förstöra ett lyckligt land, ett lyckligt folk – även om allt det där var också ett lögn finansierad med Auswitch guld.
  Detta är den obehagliga sanningen om Sveriges framgång och fall.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, skällde ut SVT, och nu fick mycket riktigt inte Vávra Suk vara med i debatten. Stillbild: SVT

Den djupa staten är inte osårbar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETPresidentvalet i USA har hamnat i fokus för kampen mellan folket och de ickevalda eliterna. Det avslöjar hur demokratins motståndare ser sig själva och hur långt de är beredda att gå för att klamra sig kvar vid makten. Men det visar också att de är långt ifrån osårbara.

Godhetskapitalet

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGOrdet kapital har fått en allt bredare betydelse, bland annat i begreppen våldskapital och kulturellt kapital. Sverige har dock i egenskap av inbillad humanitär stormakt börjat bygga något av ett godhetskapital. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, analyserar detta flyktiga begrepp och hur illa ansträngningarna att profilera Sverige som ett moraliskt föredöme rimmar med verkligheten.

Gå till arkivet

Send this to a friend