Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Globalisternas ”gudfader” död

Publicerad: 25 mars, 2017, 11:01

  • Svenska

Läs även

I dagens globala värld finns det ett litet antal individer som utövar stort inflytande över världspolitiken i kraft av sina finansiella tillgångar och sina stora kontaktnät bland andra som delar deras målsättningar. Kanske är ”den globala oligarkin” det mest träffande begreppet för detta nätverk. Oligarki betyder fåmannavälde, och det är precis vad det handlar om: ett fåtal inflytelserika individer som försöker, och till stor del lyckas, styra världen åt det håll de önskar – mot ökad globalisering och nationalstaternas gradvisa avskaffande, till förmån för en gränslös värld fylld av rotlösa och lättmanipulerade konsumenter.

Måndagen den 20 mars försvann denna globala oligarkis gudfader eller ”grand old man” ur tiden, då den 101-årige finansmannen David Rockefeller lämnade jordelivet. Dödsorsaken var hjärtsvikt och han dog i sömnen i sitt residens i New York.

David Rockefeller föddes in i den finansiella eliten som barnbarn till oljemagnaten John D Rockefeller, som år 1916 blev världens första dollarmiljardär. I dag hade den miljarden motsvarat 318 miljarder dollar, nästan tre biljoner kronor, eller två tredjedelar av hela Sveriges BNP. David Rockefeller var inte fullt lika rik med en nettoförmögenhet på tre miljarder dollar vid sin död, men hans insatser för att öka finanselitens politiska inflytande står inte någons efter.

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

Mycket kan sägas om Rockefellers karriär inom bankvärlden och hans gåvor på hundratals miljoner dollar till olika institutioner som Rockefeller University, Harvard University och Museum of Modern Art. Det mest intressanta med honom är emellertid att han var en av de mest drivande personerna bakom globaliseringen. Han betraktas som ”gudfader” för den ljusskygga Bilderberggruppen, en organisation som samlar företrädare för finanseliten och högt uppsatta politiker för hemliga överläggningar en gång om året.

Så här ska Rockefeller ha uttalat sig vid 1991 års Bilderbergmöte, enligt en anonym läcka:

”Vi är tacksamma gentemot Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer, vars chefer har deltagit vid våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år. … Det hade varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade varit utsatta för offentlighetens ljus under dessa år. Men världen är mer sofistikerad nu och redo att gå mot en världsregering. Den överstatliga suveräniteten hos en intellektuell elit och internationella bankirer är sannerligen att föredra framför det nationella självbestämmande som har praktiserats under gångna århundraden.”

Att få citatet bekräftat är av naturliga skäl omöjligt – men det är en exakt beskrivning av hur Bilderberggruppen faktiskt fungerat. I dag är organisationen öppen med sin existens, men länge var den en väl förborgad hemlighet där deltagarna svors till tystnad. Från grundandet 1954 och ända in på 1990-talet betraktades Bilderberggruppen som en konspirationsteori även av de flesta politiker, debattörer och erfarna samhällsbevakande journalister – och argumentet var i stort sett ordagrant: ”Om det varit sant så hade ju Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer skrivit om det.” I dag erkänner man att mötena äger rum, en eftergift vi främst har alternativmedia att tacka för.

Förutom att vara en av Bilderberggruppens främsta medlemmar grundade Rockefeller år 1973 Trilaterala kommissionen, en organisation med snarlika mål men mindre hemlighetsfull och med fler representanter utanför västvärlden. Han var också styrelsemedlem i Council on Foreign Relations (CFR) som grundats redan 1917 med målet att påverka USA:s utrikespolitik. Även CFR förenade bankirer och finansmän med politiker bakom ökad globalisering, frihandel och främjandet av överstatliga strukturer. Rockefeller har tillsammans med sina gelikar också skapat ett omfattande nätverk av mindre tankesmedjor, påtryckningsgrupper och så vidare som bidrar till att främja globalisternas sak.

I sina memoarer skrev David Rockefeller: ”Vissa tror till och med att vi [familjen Rockefeller] ingår i en hemlig kabal som arbetar mot Förenta staternas bästa intressen, betecknar mig och min familj som ’internationalister’ och menar att vi konspirerar med andra runtom i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en enad värld, om man så vill. Om detta är anklagelsen så är jag skyldig, och jag är stolt över det.”

Den globalistiska, internationella oligarki där han i över ett halvt århundrade spelade en så viktig roll, har undantagslöst verkat för att bryta ner självständiga nationer och göra världen till en enda stor marknadsplats av globala, identitetslösa och utbytbara konsumenter. Ett av de tydligaste uttrycken för detta hittills var när George Soros för två år sedan konspirerade mot Europa för att tvinga in så många asylinvandrare som möjligt. Rockefeller var en försiktigare general än Soros – och därför kanske desto farligare.

Den globala oligarki där Rockefeller utgjorde en centralgestalt led stora bakslag under förra året, och runtom i Europa reser sig folket så sakteliga mot deras planer – men de har ingalunda gett upp. Rockefeller hade redan lämnat ifrån sig stafettpinnen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Det parasitära Malmö

OPINION: STEFAN TORSSELLFör 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Hur många dör ”med” vaccin?

LEDAREÄven i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

De asylsökande i Litauen – är verkligen Vitryssland den skyldige?

KRÖNIKAMan har slagit på stora trumman gällande Vitrysslands roll i den senaste strömmen av migranter och asylsökande. Den av media förmedlade bilden tecknar Vitrysslands ondskefulla bidrag till den uppkomna situationen. Sanningen har dock längre rötter och mycelier.

PK-viruset angriper allt det kommer åt

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

Gå till arkivet

Send this to a friend