Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Globalisternas ”gudfader” död

Publicerad: 25 mars, 2017, 11:01

 • Svenska

Läs även

I dagens globala värld finns det ett litet antal individer som utövar stort inflytande över världspolitiken i kraft av sina finansiella tillgångar och sina stora kontaktnät bland andra som delar deras målsättningar. Kanske är ”den globala oligarkin” det mest träffande begreppet för detta nätverk. Oligarki betyder fåmannavälde, och det är precis vad det handlar om: ett fåtal inflytelserika individer som försöker, och till stor del lyckas, styra världen åt det håll de önskar – mot ökad globalisering och nationalstaternas gradvisa avskaffande, till förmån för en gränslös värld fylld av rotlösa och lättmanipulerade konsumenter.

Måndagen den 20 mars försvann denna globala oligarkis gudfader eller ”grand old man” ur tiden, då den 101-årige finansmannen David Rockefeller lämnade jordelivet. Dödsorsaken var hjärtsvikt och han dog i sömnen i sitt residens i New York.

David Rockefeller föddes in i den finansiella eliten som barnbarn till oljemagnaten John D Rockefeller, som år 1916 blev världens första dollarmiljardär. I dag hade den miljarden motsvarat 318 miljarder dollar, nästan tre biljoner kronor, eller två tredjedelar av hela Sveriges BNP. David Rockefeller var inte fullt lika rik med en nettoförmögenhet på tre miljarder dollar vid sin död, men hans insatser för att öka finanselitens politiska inflytande står inte någons efter.

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

Mycket kan sägas om Rockefellers karriär inom bankvärlden och hans gåvor på hundratals miljoner dollar till olika institutioner som Rockefeller University, Harvard University och Museum of Modern Art. Det mest intressanta med honom är emellertid att han var en av de mest drivande personerna bakom globaliseringen. Han betraktas som ”gudfader” för den ljusskygga Bilderberggruppen, en organisation som samlar företrädare för finanseliten och högt uppsatta politiker för hemliga överläggningar en gång om året.

Så här ska Rockefeller ha uttalat sig vid 1991 års Bilderbergmöte, enligt en anonym läcka:

”Vi är tacksamma gentemot Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer, vars chefer har deltagit vid våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år. … Det hade varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade varit utsatta för offentlighetens ljus under dessa år. Men världen är mer sofistikerad nu och redo att gå mot en världsregering. Den överstatliga suveräniteten hos en intellektuell elit och internationella bankirer är sannerligen att föredra framför det nationella självbestämmande som har praktiserats under gångna århundraden.”

Att få citatet bekräftat är av naturliga skäl omöjligt – men det är en exakt beskrivning av hur Bilderberggruppen faktiskt fungerat. I dag är organisationen öppen med sin existens, men länge var den en väl förborgad hemlighet där deltagarna svors till tystnad. Från grundandet 1954 och ända in på 1990-talet betraktades Bilderberggruppen som en konspirationsteori även av de flesta politiker, debattörer och erfarna samhällsbevakande journalister – och argumentet var i stort sett ordagrant: ”Om det varit sant så hade ju Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer skrivit om det.” I dag erkänner man att mötena äger rum, en eftergift vi främst har alternativmedia att tacka för.

Förutom att vara en av Bilderberggruppens främsta medlemmar grundade Rockefeller år 1973 Trilaterala kommissionen, en organisation med snarlika mål men mindre hemlighetsfull och med fler representanter utanför västvärlden. Han var också styrelsemedlem i Council on Foreign Relations (CFR) som grundats redan 1917 med målet att påverka USA:s utrikespolitik. Även CFR förenade bankirer och finansmän med politiker bakom ökad globalisering, frihandel och främjandet av överstatliga strukturer. Rockefeller har tillsammans med sina gelikar också skapat ett omfattande nätverk av mindre tankesmedjor, påtryckningsgrupper och så vidare som bidrar till att främja globalisternas sak.

I sina memoarer skrev David Rockefeller: ”Vissa tror till och med att vi [familjen Rockefeller] ingår i en hemlig kabal som arbetar mot Förenta staternas bästa intressen, betecknar mig och min familj som ’internationalister’ och menar att vi konspirerar med andra runtom i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en enad värld, om man så vill. Om detta är anklagelsen så är jag skyldig, och jag är stolt över det.”

Den globalistiska, internationella oligarki där han i över ett halvt århundrade spelade en så viktig roll, har undantagslöst verkat för att bryta ner självständiga nationer och göra världen till en enda stor marknadsplats av globala, identitetslösa och utbytbara konsumenter. Ett av de tydligaste uttrycken för detta hittills var när George Soros för två år sedan konspirerade mot Europa för att tvinga in så många asylinvandrare som möjligt. Rockefeller var en försiktigare general än Soros – och därför kanske desto farligare.

Den globala oligarki där Rockefeller utgjorde en centralgestalt led stora bakslag under förra året, och runtom i Europa reser sig folket så sakteliga mot deras planer – men de har ingalunda gett upp. Rockefeller hade redan lämnat ifrån sig stafettpinnen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Catherine af Trampe

  Klockrent om den globala oligarkin. Att globalistmegafoner som Washington Post och New York Times justerade något sin faktaresistenta “service” till allmänheten beror självfallet inte på en ändring av attityden till sanningen. Skälet är att sanningen tack vare alternativa mediers banbrytande insatser har utvecklat sig till en maktfaktor med förmågan att pressa megafonerna till eftergifter.

 • latmask

  När vi får läsa sådana här artiklar i dagspressen ska jag börja tro på Sverige och Europa igen.

  • jan andersson

   Vi har George Soros kvar “hoppas han inte lever lika länge som DR”

 • eleteria

  Personligen så hoppas jag att Soros snart också får befrias från sina krämpor och göra herr Rockefeller sällskap i den sälla jaktmarken.

  • lasse1

   Det var också George Soros, känd Bilderbergare förövrigt, som försatt den svenska kronan i kraftig gungning, då finanskrisen gick av stapeln under 90 – talets början.
   Riksbankens s.k. 500% ränta blev en av orsakerna…Men vad gjorde detta, då en globalist var i farten.

   • eleteria

    Japp! En av de stora anledningarna till att jag inte gillar aset.

    • lasse1

     En sann Bilderbergare med omättliga ekonomiska förutsättningar har som målsättning,
     att vara behjälplig med att bryta ned en nationalstat.. En eller flera.
     Ekonomiskt kaos kan förmodas samt i förlängningen, lägga beslag på ekonomiska strukturer, som blir föremål för realisationspris.

 • lasse1

  Kommunismen är superfarlig, nazismen likaså – men över oss alla så huserar Bilderberggruppen samt World Economic Forum med sin kända agenda….
  “En gränslös värld, där också kapitalet får ett fritt spelrum, utan några som helst nationella begränsningar.”
  Vad kan vara mer av globalt tänkande, än just detta valspråk?

  Några protokoll över tillställningarna är heller inte att förväntas, vilket borde klart understryka agendans “explosiva innehåll.”
  Vilka är då Vip-medlemmarna? Framförallt höga statspolitiker från när o. fjärran, där politisk hemvist ofta ses av underordnad betydelse – medan finans o. näringslivselit från exklusiva adresser, är väl synliga kring supéborden.
  För en svensk statsminister eller en näringslivstopp, att inte få någon inbjuden till ett Bilderbergmöte eller WEF kan likställas med, att få stå över ett Nobelfirande.

 • lasse1

  Det kanske man kan förstå….Men varför hänga läpp över något som har hänt för över 75 år sedan?
  Den tidens politiker är ju som bekant borta idag.

  • eleteria

   För att han, enligt egen utsago, blev drabbad själv.

Sveriges hantering visar föraktet mot de äldre

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSpridda kommentarer i debatten antyder det som de svenska myndigheternas agerande visar i praktiken: Äldre ses inte som medborgare värda att skydda. Sverige utmärker sig nu genom den nonchalanta inställningen till coronavirusets framfart, men acceptansen för smittspridning säger också något om vår inställning till den äldre delen av befolkningen. Principen verkar vara att så länge främst personer som lämnat arbetsmarknaden dör, är det ett pris värt att betala.

Sverige och Ungern – en fallstudie i individualistisk kontra nationalistisk virushantering

OPINION: ERIK ALMQVISTEfter ett blodigt 1900-tal med två världskrig, våldsamma revolutioner och över fyra decennier av kommunistisk ockupation är ungrarna vana att hantera nationella kriser och utmaningar. Man vet hur man stålsätter sig, går samman och underordnar sig allmänintresset. Kanske blir coronavirusets 2020 året då även svenskarna får lära sig vikten av dessa dygder – den hårda vägen. Det berättar Erik Almqvist, före detta riksdagsman för Sverigedemokraterna, numera bosatt i Ungern.

Samhällsansvaret som försvann

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSkulle du riskera ditt liv för andra som bor i Sverige? Skulle de göra det för dig? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, ställer saker på sin spets när han resonerar kring samhällspåfrestningar och jämför offerviljan i det homogena Japan med plundringsvågen i det mångkulturella Louisiana. Vilken väg väljer Sverige?

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

OPINION: JULIA CAESARÖverallt ser vi dem: människor som går omkring som fjärrstyrda zombies, oavbrutet fjättrade vid en mobiltelefon i handen. Det gäller även föräldrar som är tillsammans med sina barn. Mobilstirrandet är en form av missbruk, och det skadar barnets utveckling. All tidig utveckling sker i samspelet mellan barn och föräldrar. Utan ett ”du” kan inget ”jag” bli till.

Mutor till migranter för att återvända hem: En halvmesyr vi kan vara utan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEU ska erbjuda migranter i flyktingläger på de grekiska öarna 2 000 euro, drygt 20 000 kronor, för att återvända till sina hemländer. Det är en patetisk halvmesyr som inte går att motivera vare sig moraliskt eller praktiskt.

Coronahaveriet – Handlings­förlamning utan facit i hand!

KRÖNIKAMed snigelfart, vankelmod och beslutsångest som främsta redskap vid katastrofer agerar våra politiskt valda företrädare utifrån ett mångårigt mönster – katastrofen ska vara fullbordad innan ett resolut agerande kan åstadkommas. Att vara ute i förebyggande syfte finns inte på kartan.

Coronaviruset avslöjar globaliseringens svagheter

KRÖNIKAGlobaliseringen som skulle leda till ett jämställt paradis på jorden har istället blivit ett hot mot vår existens. Det har ingen räknat med.

Avskaffa stödområdena – låt glesbygden få behålla sina rikedomar

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend