Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Globalisternas ”gudfader” död

Publicerad: 25 mars, 2017, 11:01

 • Svenska

Läs även

I dagens globala värld finns det ett litet antal individer som utövar stort inflytande över världspolitiken i kraft av sina finansiella tillgångar och sina stora kontaktnät bland andra som delar deras målsättningar. Kanske är ”den globala oligarkin” det mest träffande begreppet för detta nätverk. Oligarki betyder fåmannavälde, och det är precis vad det handlar om: ett fåtal inflytelserika individer som försöker, och till stor del lyckas, styra världen åt det håll de önskar – mot ökad globalisering och nationalstaternas gradvisa avskaffande, till förmån för en gränslös värld fylld av rotlösa och lättmanipulerade konsumenter.

Måndagen den 20 mars försvann denna globala oligarkis gudfader eller ”grand old man” ur tiden, då den 101-årige finansmannen David Rockefeller lämnade jordelivet. Dödsorsaken var hjärtsvikt och han dog i sömnen i sitt residens i New York.

David Rockefeller föddes in i den finansiella eliten som barnbarn till oljemagnaten John D Rockefeller, som år 1916 blev världens första dollarmiljardär. I dag hade den miljarden motsvarat 318 miljarder dollar, nästan tre biljoner kronor, eller två tredjedelar av hela Sveriges BNP. David Rockefeller var inte fullt lika rik med en nettoförmögenhet på tre miljarder dollar vid sin död, men hans insatser för att öka finanselitens politiska inflytande står inte någons efter.

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

David Rockefeller. Foto: Wikimedia

Mycket kan sägas om Rockefellers karriär inom bankvärlden och hans gåvor på hundratals miljoner dollar till olika institutioner som Rockefeller University, Harvard University och Museum of Modern Art. Det mest intressanta med honom är emellertid att han var en av de mest drivande personerna bakom globaliseringen. Han betraktas som ”gudfader” för den ljusskygga Bilderberggruppen, en organisation som samlar företrädare för finanseliten och högt uppsatta politiker för hemliga överläggningar en gång om året.

Så här ska Rockefeller ha uttalat sig vid 1991 års Bilderbergmöte, enligt en anonym läcka:

”Vi är tacksamma gentemot Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer, vars chefer har deltagit vid våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år. … Det hade varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade varit utsatta för offentlighetens ljus under dessa år. Men världen är mer sofistikerad nu och redo att gå mot en världsregering. Den överstatliga suveräniteten hos en intellektuell elit och internationella bankirer är sannerligen att föredra framför det nationella självbestämmande som har praktiserats under gångna århundraden.”

Att få citatet bekräftat är av naturliga skäl omöjligt – men det är en exakt beskrivning av hur Bilderberggruppen faktiskt fungerat. I dag är organisationen öppen med sin existens, men länge var den en väl förborgad hemlighet där deltagarna svors till tystnad. Från grundandet 1954 och ända in på 1990-talet betraktades Bilderberggruppen som en konspirationsteori även av de flesta politiker, debattörer och erfarna samhällsbevakande journalister – och argumentet var i stort sett ordagrant: ”Om det varit sant så hade ju Washington Post, New York Times, Time och andra stora publikationer skrivit om det.” I dag erkänner man att mötena äger rum, en eftergift vi främst har alternativmedia att tacka för.

Förutom att vara en av Bilderberggruppens främsta medlemmar grundade Rockefeller år 1973 Trilaterala kommissionen, en organisation med snarlika mål men mindre hemlighetsfull och med fler representanter utanför västvärlden. Han var också styrelsemedlem i Council on Foreign Relations (CFR) som grundats redan 1917 med målet att påverka USA:s utrikespolitik. Även CFR förenade bankirer och finansmän med politiker bakom ökad globalisering, frihandel och främjandet av överstatliga strukturer. Rockefeller har tillsammans med sina gelikar också skapat ett omfattande nätverk av mindre tankesmedjor, påtryckningsgrupper och så vidare som bidrar till att främja globalisternas sak.

I sina memoarer skrev David Rockefeller: ”Vissa tror till och med att vi [familjen Rockefeller] ingår i en hemlig kabal som arbetar mot Förenta staternas bästa intressen, betecknar mig och min familj som ’internationalister’ och menar att vi konspirerar med andra runtom i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en enad värld, om man så vill. Om detta är anklagelsen så är jag skyldig, och jag är stolt över det.”

Den globalistiska, internationella oligarki där han i över ett halvt århundrade spelade en så viktig roll, har undantagslöst verkat för att bryta ner självständiga nationer och göra världen till en enda stor marknadsplats av globala, identitetslösa och utbytbara konsumenter. Ett av de tydligaste uttrycken för detta hittills var när George Soros för två år sedan konspirerade mot Europa för att tvinga in så många asylinvandrare som möjligt. Rockefeller var en försiktigare general än Soros – och därför kanske desto farligare.

Den globala oligarki där Rockefeller utgjorde en centralgestalt led stora bakslag under förra året, och runtom i Europa reser sig folket så sakteliga mot deras planer – men de har ingalunda gett upp. Rockefeller hade redan lämnat ifrån sig stafettpinnen.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Catherine af Trampe

  Klockrent om den globala oligarkin. Att globalistmegafoner som Washington Post och New York Times justerade något sin faktaresistenta ”service” till allmänheten beror självfallet inte på en ändring av attityden till sanningen. Skälet är att sanningen tack vare alternativa mediers banbrytande insatser har utvecklat sig till en maktfaktor med förmågan att pressa megafonerna till eftergifter.

 • latmask

  När vi får läsa sådana här artiklar i dagspressen ska jag börja tro på Sverige och Europa igen.

  • jan andersson

   Vi har George Soros kvar ”hoppas han inte lever lika länge som DR”

 • eleteria

  Personligen så hoppas jag att Soros snart också får befrias från sina krämpor och göra herr Rockefeller sällskap i den sälla jaktmarken.

  • lasse1

   Det var också George Soros, känd Bilderbergare förövrigt, som försatt den svenska kronan i kraftig gungning, då finanskrisen gick av stapeln under 90 – talets början.
   Riksbankens s.k. 500% ränta blev en av orsakerna…Men vad gjorde detta, då en globalist var i farten.

   • eleteria

    Japp! En av de stora anledningarna till att jag inte gillar aset.

    • lasse1

     En sann Bilderbergare med omättliga ekonomiska förutsättningar har som målsättning,
     att vara behjälplig med att bryta ned en nationalstat.. En eller flera.
     Ekonomiskt kaos kan förmodas samt i förlängningen, lägga beslag på ekonomiska strukturer, som blir föremål för realisationspris.

 • lasse1

  Kommunismen är superfarlig, nazismen likaså – men över oss alla så huserar Bilderberggruppen samt World Economic Forum med sin kända agenda….
  ”En gränslös värld, där också kapitalet får ett fritt spelrum, utan några som helst nationella begränsningar.”
  Vad kan vara mer av globalt tänkande, än just detta valspråk?

  Några protokoll över tillställningarna är heller inte att förväntas, vilket borde klart understryka agendans ”explosiva innehåll.”
  Vilka är då Vip-medlemmarna? Framförallt höga statspolitiker från när o. fjärran, där politisk hemvist ofta ses av underordnad betydelse – medan finans o. näringslivselit från exklusiva adresser, är väl synliga kring supéborden.
  För en svensk statsminister eller en näringslivstopp, att inte få någon inbjuden till ett Bilderbergmöte eller WEF kan likställas med, att få stå över ett Nobelfirande.

 • lasse1

  Det kanske man kan förstå….Men varför hänga läpp över något som har hänt för över 75 år sedan?
  Den tidens politiker är ju som bekant borta idag.

  • eleteria

   För att han, enligt egen utsago, blev drabbad själv.

Österrikes tidigare vicekansler: ”Vill återskapa frihetens sanna värden”

INTERVJU: Heinz-Christian StracheHeinz-Christian Strache, Österrikes tidigare vicekansler och under lång tid partiledare för Frihetspartiet (FPÖ), berättar om sina framtida planer i en exklusiv intervju. Hans nya parti kommer att börja med att ställa upp i lokalvalen i Wien som skulle ha hållits tidigare i år men skjutits upp.

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Gå till arkivet

Send this to a friend