Märta Stenevi: “Utvisningar kommer inte att stoppa gängen”

Miljöpartiet var näst på tur efter Moderaterna i årets Almedalsvecka. Bland annat kom partiet med det uppseendeväckande utspelet att utvisningar inte ger någon effekt på kriminaliteten.

Språkrör Märta Stenevi talade på onsdagskvällen och inledde med att tala om “klimatkatastrofen”. Sommaren 2023 påstods komma med “nya dramatiska rekord” runt om i världen Skogsbränder, vattenbrist, torka, svältkatastrof, smältande isar, och allt varmare världshav. “Katastrofen sker här och nu”, menade Stenevi, och kritiserade regeringen för att inte ha samma panik som de rödgröna. “De tillåter utsläppen att öka mitt under klimatkrisen”, sade hon, och menade sedan att Sverige på bara ett halvårs tid “har gått från att vara en del av lösningen till att vara en del av problemet”.

Regeringens politik kommer att göra att klimatförändringarna går fortare och konsekvenserna blir allvarligare.
Det enkla sambandet är att ökade utsläpp förvärrar klimatkrisen. Minskar utsläppen så kan vi mildra konsekvenserna.

“Ni hör? Det är så enkelt att ett barn kan förstå”. Den som inte ställer sig bakom detta, anklagades av Stenevi för att vara “nättroll” som ägnade sig åt “desinformation och högerextrem propaganda”.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Almedalen: Per Bolund talar länge om hjärtefrågor

Almedalen: Per Bolund talar länge om hjärtefrågor

🟠 VAL 2022: Miljöpartiets tal i Almedalen gick i samma spår som Centerledaren Annie Lööfs, mäns våld mot kvinnor och kriget i Ukraina inledde, efter en tyst minut för Ing-Marie Wieselgren, men här inledde Miljöpartiet med en duo, båda språkrören talade växelvis. Det var kanske den bästa delen av talet, det behövdes, och det som sades var till att börja med någorlunda korrekt.

Invandrargrupper ska rädda Miljöpartiet kvar i riksdagen

Invandrargrupper ska rädda Miljöpartiet kvar i riksdagen

🟠 Intervju med fd språkrör Marianne Samuelsson. Höstens val har beskrivits som ett ödesval för Miljöpartiet, som nu kämpar för sin fortsatta existens i riksdagen. Förra valet, 2018, lyckades man med knapp marginal komma över fyraprocentsspärren. Sedan dess har väljarflykten fortsatt, och i opinionsmätningar får man bara runt 2,9 procent. Nu ska invandrargrupper ersätta de trendkänsliga vita storstadsbor som lämnat partiet. I Nya Tiders andra partireportage inför riksdagsvalet skildrar vi hur två parallella partier växer fram under samma etikett: ett för vita liberaler i etniskt homogena områden, och ett för utomeuropeiska invandrare i mångkulturella kommuner. I reportaget medverkar det före detta språkröret Marianne Samuelsson från sin villaidyll utanför Alingsås, och muslimen Ali Khan i mångkulturella Botkyrka som värvar väljare i Fittja moské och invandrarföreningar.

Läs även:

Hela deklarationen läses upp (video)..

Video: Budapestdeklarationen

🟠 VIDEO I Budapest, Ungern, träffades nyligen sex nationalistiska partier för att forma ett samarbete inför EU-valet nästa år. Under högtidliga former undertecknade de ett manifest mot globalism och för fria nationer.

SD-koalition driver igenom folk­omröstning mot höjt politikerarvode

SD-koalition driver igenom folk­omröstning mot höjt politikerarvode

🟠 Sölvesborg styrdes under förra mandatperioden av det så kal­la­de Samstyret, där Sverigedemokraterna, kommunens överlägset största parti, ingick tillsammans med Moderaterna. Förra hösten valde dock Moderaterna, som tappat kraftigt i valet, att överge koalitionen och ingå en ohelig allians med Socialdemokraterna, varpå den lokala M-ledaren Kith Mårtensson i ett slag femdubblade sin lön som kommunalråd. Nu kommer sölvesborgarna att få säga sitt om saken i en folkomröstning.

”Om vi inte tryggar vår energi blir Sverige ett u-land”

”Om vi inte tryggar vår energi blir Sverige ett u-land”

🟠 Paneldebatt om energikrisen på Svenska Bok- & Mediemässan. Den allt allvarligare energikrisen var ett av debattämnena på Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars i år. Medan en professor i kärnfysik ansåg att satsningen på vindkraft raserar grundbulten till Sveriges välstånd – vatten­kraft kombinerad med kärnkraft – menade grundare av Freedom Convoy Sverige att det finns en agenda bakom som handlar om att driva landsbygdens befolkning till städerna. Grundare av Bränsleupproret slog fast att det hur som helst inte är folket som tjänar på höga energipriser.

Roger Richtoff väljer att lämna Sverigedemokraterna men sitter kvar i riksdagen mandatperioden ut. Foto: Nya Tider

Roger Richtoff lämnar SD, men stannar kvar i riksdagen

🟠 Som en följd av det mediala blåsvädret kring SD:s riksdagsledamot Roger Richtoff plus den misstro som visats honom helt öppet från partiledningens sida, väljer han nu själv att lämna partiet, men stannar kvar i riksdagen fram till valet som politisk vilde. För första gången ger han nu även uttryck för åsikten att SD är toppstyrt.

Gustav Kasselstrand, partiledare, talar vid Alternativ för Sveriges valkickoff på Stortorget i Gamla stan. Foto: Nya TIder

AfS höll valupptakt i Stockholm

🟠 Den 12 mars höll det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) sin valupptakt i Stockholm, närmare bestämt på Stortorget i Gamla stan. Partiledaren Gustav Kasselstrand med flera höll tal, och de viktigaste frågorna som lyftes var återvandring, borttagen bränsleskatt, tjänstemannaansvar men även återinrättad riksrätt för politiker som har fattat för Sverige ödesdigra beslut.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den mystiska gravplatsen

🟠 HISTORIA Platsen där det ensamma järnkorset står är känd som Falks grav, men egentligen ligger rånmördaren Jonas Falk inte begravd där. Istället är det hans avrättningsplats som järnkorset vars inskription lyder ”FALK – 1855” markerar. Vad som gör denna plats till ett mysterium är blommorna. Varje sommar ligger nämligen färska blommor på Falks grav och trots kameraövervakning vet man fortfarande inte vem eller vilka som lägger dit dem.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!
Klicka här för att läsa om Betalrevolution

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.