Skip to Content

Viktor Orbán visar omtanke om den egna nationen och den europeiska identiteten, menar skribenten. Foto: MTI/Máthé Zoltán
KRÖNIKA

Bildt, Wallström och EU-drevet mot Ungern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 14 maj, 2020, 18:15

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur ofta har vi hört från svenska ledande sossar att Ungern är ingen demokrati? Det säger ett parti som minst av alla länder i Europa uppfyller kriterier som kännetecknar en demokrati? Svenska folket har inte valt sossarna till regeringsmakten och nu har de mage att anklaga Orban och Ungern för en diktatur? Idag är det väl knappast någon som tar Margot Wallström på allvar, förutom elitisterna i FN som försöker använda henne som “murbräcka” mot obstinata länder, som bl.a. Ungern. Den trogne knähunden till D. Rockefeller tillika vice ordförande för Trilaterala Kommissionens europeiska avdelning, Carl Bildt som gått i lära hos globalisterna i Bilderberg och även fått en gedigen utbildning hos Wallenbergarna ser Orban som ett stort hot emot hela EU-projektet. Givetvis måste Orban stoppas innan effekterna sprider sig till fler länder? Det skakar i EU:s grundvalar och länder som Italien, Polen, Spanien, Grekland, Österrike har i.o.m. coronakrisen insett att EU är en jätte på lerfötter? Det har gått så långt att t.o.m. Stefan Löfven plockat bort EU-flaggan och ersatt den med många svenska flaggor. Tror knappast att det är Löfven som kommit på iden med svenska flaggor och det är rådgivarna som talat om för honom att det höjer populariteten för honom? En som definitivt inte får göra likadant är Viktor Orban och Finlands president
  Niinistö som då skulle anklagas av EU för att sabotera samarbetet?

 • burnedout

  För svärjes regering gäller: “By failing to prepare, you are preparing to fail.” Benjamin Franklin.

 • Swatch

  Det gör ont!
  Det är klart att det gör ont, när verkligheten visar att fantasierna man hade om sig själv är osanna eller direkt livsfarliga. När allt är bara en rosa dröm och vi vill inte vakna – vill sova vad det än händer.
  Och svenska politiker, svenska folket har massor av fantasier, drömmar om sig själv, vilka fina kvalitéer vi besitter, hur duktiga vi är, hur vi – den vår lilla, lilla flygskit på världens tapet – ska styra just hela världen.
  Det gör ont när massor av länder – bland annat Ungern, med låg levnadsstandard, fattigdom och bristande demokrati – som inte alls så länge sedan såg på Sverige som en förebild, ett framgångsland, körde om Sverige i nästan alla avseenden och idag gapskrattar åt våra bravader här i norr.
  Tyvärr med all rätt.
  Sverige har inget med välfärd, demokrati, frihet och framtidstro att göra, för Sverige är idag bananrepubliken nr 1 i världen.
  Och det vet alla.
  Det är klart att det gör ont, och när våra politiker inte kan göra NÅGOT allas åt saken , ja då anfaller man – tex Ungern och anklagar för saker och tillstånd som råder just i Sverige, men inte i Ungern.
  Vill ni ha en framtid? Vakna. Den finns i Ungern.

Kulturdebatt: När vänstern blev vetenskapens försvarare

KULTURDEBATTEfter att under lång tid ha framstått som vetenskapens belackare har vänstern på senare år ryckt fram som försvarare av vetenskap och objektiva fakta. Kulturskribenten Anton Stigermark är dock skeptisk och menar att det snarare handlar om ett sätt att rikta en udd mot Donald Trump än någon verklig vurm för vetenskap och fri forskning.

Andersson, Pettersson, Lundström och jag

KRÖNIKA

Kan man köpa sig ett val?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGeorges Soros donerar ofantliga 52 miljoner dollar, nästan en halv miljard kronor, för att inte väljarna ska välja om Donald Trump till president. Samme Soros anklagar länder som Venezuela, Ryssland och Syrien för att inte vara demokratier. Men hur demokratiskt är USA egentligen?

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Gå till arkivet

Send this to a friend