Skip to Content

Viktor Orbán visar omtanke om den egna nationen och den europeiska identiteten, menar skribenten. Foto: MTI/Máthé Zoltán
KRÖNIKA

Bildt, Wallström och EU-drevet mot Ungern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 14 maj, 2020, 18:15

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur ofta har vi hört från svenska ledande sossar att Ungern är ingen demokrati? Det säger ett parti som minst av alla länder i Europa uppfyller kriterier som kännetecknar en demokrati? Svenska folket har inte valt sossarna till regeringsmakten och nu har de mage att anklaga Orban och Ungern för en diktatur? Idag är det väl knappast någon som tar Margot Wallström på allvar, förutom elitisterna i FN som försöker använda henne som “murbräcka” mot obstinata länder, som bl.a. Ungern. Den trogne knähunden till D. Rockefeller tillika vice ordförande för Trilaterala Kommissionens europeiska avdelning, Carl Bildt som gått i lära hos globalisterna i Bilderberg och även fått en gedigen utbildning hos Wallenbergarna ser Orban som ett stort hot emot hela EU-projektet. Givetvis måste Orban stoppas innan effekterna sprider sig till fler länder? Det skakar i EU:s grundvalar och länder som Italien, Polen, Spanien, Grekland, Österrike har i.o.m. coronakrisen insett att EU är en jätte på lerfötter? Det har gått så långt att t.o.m. Stefan Löfven plockat bort EU-flaggan och ersatt den med många svenska flaggor. Tror knappast att det är Löfven som kommit på iden med svenska flaggor och det är rådgivarna som talat om för honom att det höjer populariteten för honom? En som definitivt inte får göra likadant är Viktor Orban och Finlands president
  Niinistö som då skulle anklagas av EU för att sabotera samarbetet?

 • burnedout

  För svärjes regering gäller: “By failing to prepare, you are preparing to fail.” Benjamin Franklin.

 • Swatch

  Det gör ont!
  Det är klart att det gör ont, när verkligheten visar att fantasierna man hade om sig själv är osanna eller direkt livsfarliga. När allt är bara en rosa dröm och vi vill inte vakna – vill sova vad det än händer.
  Och svenska politiker, svenska folket har massor av fantasier, drömmar om sig själv, vilka fina kvalitéer vi besitter, hur duktiga vi är, hur vi – den vår lilla, lilla flygskit på världens tapet – ska styra just hela världen.
  Det gör ont när massor av länder – bland annat Ungern, med låg levnadsstandard, fattigdom och bristande demokrati – som inte alls så länge sedan såg på Sverige som en förebild, ett framgångsland, körde om Sverige i nästan alla avseenden och idag gapskrattar åt våra bravader här i norr.
  Tyvärr med all rätt.
  Sverige har inget med välfärd, demokrati, frihet och framtidstro att göra, för Sverige är idag bananrepubliken nr 1 i världen.
  Och det vet alla.
  Det är klart att det gör ont, och när våra politiker inte kan göra NÅGOT allas åt saken , ja då anfaller man – tex Ungern och anklagar för saker och tillstånd som råder just i Sverige, men inte i Ungern.
  Vill ni ha en framtid? Vakna. Den finns i Ungern.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Gå till arkivet

Send this to a friend