Skip to Content

Viktor Orbán visar omtanke om den egna nationen och den europeiska identiteten, menar skribenten. Foto: MTI/Máthé Zoltán
KRÖNIKA

Bildt, Wallström och EU-drevet mot Ungern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 14 maj, 2020, 18:15

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Hur ofta har vi hört från svenska ledande sossar att Ungern är ingen demokrati? Det säger ett parti som minst av alla länder i Europa uppfyller kriterier som kännetecknar en demokrati? Svenska folket har inte valt sossarna till regeringsmakten och nu har de mage att anklaga Orban och Ungern för en diktatur? Idag är det väl knappast någon som tar Margot Wallström på allvar, förutom elitisterna i FN som försöker använda henne som ”murbräcka” mot obstinata länder, som bl.a. Ungern. Den trogne knähunden till D. Rockefeller tillika vice ordförande för Trilaterala Kommissionens europeiska avdelning, Carl Bildt som gått i lära hos globalisterna i Bilderberg och även fått en gedigen utbildning hos Wallenbergarna ser Orban som ett stort hot emot hela EU-projektet. Givetvis måste Orban stoppas innan effekterna sprider sig till fler länder? Det skakar i EU:s grundvalar och länder som Italien, Polen, Spanien, Grekland, Österrike har i.o.m. coronakrisen insett att EU är en jätte på lerfötter? Det har gått så långt att t.o.m. Stefan Löfven plockat bort EU-flaggan och ersatt den med många svenska flaggor. Tror knappast att det är Löfven som kommit på iden med svenska flaggor och det är rådgivarna som talat om för honom att det höjer populariteten för honom? En som definitivt inte får göra likadant är Viktor Orban och Finlands president
  Niinistö som då skulle anklagas av EU för att sabotera samarbetet?

 • burnedout

  För svärjes regering gäller: ”By failing to prepare, you are preparing to fail.” Benjamin Franklin.

 • Swatch

  Det gör ont!
  Det är klart att det gör ont, när verkligheten visar att fantasierna man hade om sig själv är osanna eller direkt livsfarliga. När allt är bara en rosa dröm och vi vill inte vakna – vill sova vad det än händer.
  Och svenska politiker, svenska folket har massor av fantasier, drömmar om sig själv, vilka fina kvalitéer vi besitter, hur duktiga vi är, hur vi – den vår lilla, lilla flygskit på världens tapet – ska styra just hela världen.
  Det gör ont när massor av länder – bland annat Ungern, med låg levnadsstandard, fattigdom och bristande demokrati – som inte alls så länge sedan såg på Sverige som en förebild, ett framgångsland, körde om Sverige i nästan alla avseenden och idag gapskrattar åt våra bravader här i norr.
  Tyvärr med all rätt.
  Sverige har inget med välfärd, demokrati, frihet och framtidstro att göra, för Sverige är idag bananrepubliken nr 1 i världen.
  Och det vet alla.
  Det är klart att det gör ont, och när våra politiker inte kan göra NÅGOT allas åt saken , ja då anfaller man – tex Ungern och anklagar för saker och tillstånd som råder just i Sverige, men inte i Ungern.
  Vill ni ha en framtid? Vakna. Den finns i Ungern.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Det är klart att det går!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFör två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

”Stefan Löfven är verbalt handikappad”

KRÖNIKADet påstår Lena Mellin i Aftonbladet. Hon tycker att det är bra att Sveriges statsminister har satts i garderoben. Men det finns ju ett svenskt ordspråk som säger ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”. Om Mellin menar att Löfven inte är kapabel att klara intervjuer utan att leverera språkliga och logiska grodor, så är det bra om han bara släpps ur garderoben för att läsa upp färdigskrivna tal, då kan ju även hennes omdöme ifrågasättas. Hon må försvara Socialdemokraterna, men någon måtta får det vara innan vi alla här i Sverige kollektivt blir vad som förr kallades fem-femmor.

Gå till arkivet

Send this to a friend